Een medewerker van de Egyptische president Morsi beweert dat de Holocaust een Amerikaanse ‘hoax’ is

Screenshot_43

Fathi Shihab-Eddim

Een sleutelfiguur in de regering van de Egyptische president Mohammed Morsi noemde de Holocaust een ‘hoax’ (bedrog), die verzonnen is door agenten van de Amerikaanse inlichtingendienst en hij beweerde dat de 6 miljoen Joden die werden vermoord door de nazi’s gewoon waren verhuisd naar de VS.

De belachelijke beweringen van Fathi Shihab-Eddim (zie foto boven), een hooggeplaatst persoon uit de directe omgeving van president Morsi die nu verantwoordelijk is voor de benoeming van de redactie van alle door de overheid beheerde Egyptische kranten, kwamen naar buiten toen de wereld aandacht schonk aan de Holocaust Remembrance Day op 27 januari en ook omdat de VS de relatie met de steeds radicaler wordende Arabische staat blijft evalueren.

“De mythe van de Holocaust is een publiciteitsstunt die Amerika heeft uitgedacht,” zei Shihab-Eddim, die geen ruimte voor twijfel laat bestaan ​​dat de Egyptische regering – net als die van Iran –  op zijn minst belangrijke basiselementen uit de best gedocumenteerde genocide van de geschiedenis blijft ontkennen.

“De inlichtingendiensten van de VS hebben, in samenwerking met hun collega’s uit de geallieerde landen, tijdens de Tweede Wereldoorlog de Holocaust gecreëerd om het beeld van hun Duitse tegenstanders te vernietigen en om de oorlog en een massale vernietiging van militaire en burgerlijke doelen van de As-mogendheden te rechtvaardigen, en in het bijzonder om Hiroshima en Nagasaki met de atoombom te kunnen treffen”, zei Shihab-Eddim.

De belachelijke beweringen waren vooral zorgwekkend voor Israëlische deskundigen die de situatie gevolgd hebben sinds de Moslimbroederschap-regering van Morsi de macht in Egypte overnam bij de verkiezingen van afgelopen zomer, na de verdrijving van Hosni Mubarak, die goede relaties onderhield met Israël. Daniel Greenfield, een Shillman  Fellow voor de Journalistiek aan het Freedom Center in New York, zei dat de reacties van Shihab-Eddin even verontrustend als belachelijk waren.

“Fathi beweert verder dat de 6 miljoen Joden echt allemaal tijdens de oorlog verhuisd zijn naar de Verenigde Staten (maar vreemd genoeg merkte niemand dat) en dat het aantal Joden dat in de oorlog gedood was ongeveer gelijk stond aan het aantal verkeersslachtoffers”, schreef Greenfield in Frontpagemag.com.

Efraim Zuroff, de directeur van het  Simon Wiesenthal Centrum in Israël, dat in Jeruzalem gevestigd is en waarvan de missie is om verweer te voeren tegen het antisemitisme en om de lessen van de Holocaust te onderwijzen aan toekomstige generaties, vertelde FoxNews.com dat de opmerkingen een gevaarlijke, maar veel voorkomende manier van denken laten zien.

“Natuurlijk, als een persoon in die positie zoiets belachelijks beweert, is dat iets om je zorgen over te maken,” zei Zuroff. “De trieste waarheid is dat deze opvattingen relatief vaak voorkomen in de Arabische wereld en ze zijn het resultaat van onwetendheid aan de ene kant en van een door de overheid gesteunde ontkenning van de Holocaust aan de andere kant”.

Screenshot_45

Youssef Al-Qaradawi

De nieuwste Holocaustontkenning van een hooggeplaatst bekend persoon komt heel snel na de veel gepubliceerde opmerkingen van president Morsi in 2010 dat Joden “de afstammelingen van apen en varkens” zijn, opmerkingen waarvan Morsi volhoudt dat die uit hun context zijn gehaald. Ondanks de beweringen van Morsi zeiden degenen die zijn opmerkingen bijhouden vervolgens dat de Egyptische leider, voordat hij aan de macht kwam, soortgelijke uitspraken herhaaldelijk had gedaan. Mohammed el-Baradei, een bekend lid van de seculiere oppositie van Egypte en voormalig directeur-generaal van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie, sprak openlijk de beweringen van Morsi tegen dat zijn opmerkingen verkeerd waren geïnterpreteerd.

“We weten allemaal dat deze verklaringen niet uit hun context werden gehaald en dat deze redenering veel voorkomt bij een groot aantal geestelijken en leden van de radicaalislamitische groeperingen”, zei El-Baradei. “Afgezien van de opmerkingen zelf, roep ik de persoon die deze maakte op om moedig toe te geven welk standpunt hij en de Moslimbroederschap in deze kwestie innemen; een standpunt dat door hun volgelingen is overgenomen, of toe te geven hoe zij zich in al die jaren hebben vergist”.

Antisemitische uitlatingen en de ontkenning van de Holocaust zijn blijkbaar een essentieel onderdeel van de leer van de Moslimbroederschap. Als voorbeeld van de vele uitingen van venijn, dat onderschreven wordt door hooggeplaatste personen uit de moederorganisatie van de terroristische Hamas groepering, geldt een van hun geestelijke leiders en een populaire islamitische tv-figuur,Youssef Al-Qaradawi, die het volgende zegt: “Ik zou willen zeggen dat mijn enige hoop is dat, als mijn leven zijn einde nadert, Allah me een kans geeft om naar het land van de Jihad [Israël] te gaan en verzet te bieden, ook al is het in een rolstoel. Ik schiet de vijanden van Allah, de Joden, neer en dan zullen zij een bom naar me gooien, en op die manier zal ik mijn leven afsluiten met het martelaarschap”.

Al-Qaradawi verklaarde verder in een uitzending in 2009 het volgende over de Holocaust: “Hij [Hitler] is erin geslaagd om hen [de Joden]  hun plaats te wijzen. Dit [de Holocaust] was een goddelijke straf voor hen. Als Allah het wil, zal hij de volgende keer op de hand van de gelovigen zijn”.

Nu Morsi geconfronteerd wordt met aanzienlijke weerstand tegen zijn snelle invoering van een meer onderdrukkende wetgeving in Egypte, rijst de angst dat de ontkenning van de Holocaust, het antisemitisme en de anti-Israël retoriek zal toenemen in een land dat nog steeds aanzienlijke financiële en logistieke steun uit de VS ontvangt. De Obama regering is onlangs begonnen met het verschepen van een buitenlands hulppakket aan Egypte dat 20 F-16 straaljagers en 200 Abrams tanks omvat.

Zuroff zei dat de sinistere verklaringen van een hooggeplaatste medewerker van Morsi  andere landen tijd tot nadenken zou moeten geven bij de evaluatie van hun relaties met de nieuwe regering in Caïro.

“Een door de overheid gesteunde ontkenning van de Holocaust is het gevaarlijkst … dit in tegenstelling tot pogingen van individuen om mensen te overtuigen dat de Holocaust niet heeft plaatsgevonden”, zei Zuroff. “Als die ontkenning komt met een strenge islamitische interpretatie en een die in feite antisemitisch is, dan wordt het veel gevaarlijker”.

Paul Alster is een journalist uit Israël die blogt op www.paulalster.com en hij is te volgen op Twitter @ paulalster

Screenshot_44

De Egyptische president Mohammed Morsi

Bron:

http://www.foxnews.com/world/2013/01/29/aide-to-egyptian-president-morsi-claims-holocaust-us-hoax/#ixzz2JcjN1Jnr

Auteur: Paul Alster

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", antisemitisme, Egypte, Holocaust, Islamisering, islamofascisme, Joden, Jodenhaat, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

8 reacties op Een medewerker van de Egyptische president Morsi beweert dat de Holocaust een Amerikaanse ‘hoax’ is

 1. Tom Hendrix zegt:

  Bij de kl’ten van Herodes, deze vuile HAATBAARD pleegt misleiding zoals we van iedere gore geiteneuker kunnen verwachten. Het ergste is dat de perfide islam in het WITTE HUIS hun MOL hebben geplaatst, de verrader obamadrama.

  Like

 2. Philippine zegt:

  Misschien moet Merkel maar gauw een tegenbezoekje brengen aan Morsi en hem duidelijk uitleggen hoe het allemaal in elkaar zit met Hitler, de Moefti en de Sjoah.

  Like

 3. Philippine zegt:

  Voor Morsi is onderstaande link te moeilijk, maar voor Merkel niet.

  http://de.wikipedia.org/wiki/Aktion_Reinhardt

  Like

 4. Trucker zegt:

  Obama Hussein ligt geen seconde wakker van de haatbaarden en hun antisemitisme…geen seconde want hij is een broeder van de moslimbroederschap.
  merkel het communistische vrouwmens dat duitsland bestuurt geilt op de haatbaard en in eurabia hebben we de van rompuys en schulzen die de kont likken van de haatbaarden.
  Wil terloops opmerken dat het bezoek van Geert Wilders aan duitsland onopgemerkt voorbijgaat in de media, niet te verwonderen want de hournalisten zijn ALLEN links en bovenal multikul aanhangers.

  Like

 5. maria zegt:

  De islamitische wereld staat bol van de meest onsmakelijke en onwaarschijnlijke antisemitische bloedsprookjes en leugens. Kijk er de vele video’s van imams e.d. maar op na. Daar kunnen Goebbels en Julius Streicher nog een puntje aan zuigen. Maar waar mijn maag zich echt van omdraait zijn de Europese politici, die dit niet WILLEN zien! Geert Wilders zou dit aan de kaak moeten stellen, maar hij houdt zich liever bezig met kinderachtige jij-bakken. Zeer teleurstellend!

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  De islam is de enige cultuur die het voeren van oorlog tot in alle facetten van het maatschappelijke leven heeft doorgevoerd. 1400 jaar is er voortdurend verfijnd en geslepen aan hun kennis over het voeren van oorlog en in welke vormen dit kan uitgevoerd worden. Dit kon gebeuren doordat het voeren van oorlog in de beleving van de moslim gelijk staat aan bidden tegenover hun God Allah. Binnen de islamitische doctrine is elke moslim verplicht mee te werken aan de uitbreiding van de islam. Hij kan dit actief doen of passief in die zin dat hij bij dat laatste in zijn algehele gedrag en levenswandel ruimte, financiële en mentale steun geeft aan alle moslims die actief de strijd voor de islam voeren. Omdat het voeren van oorlog een taak van de gehele moslim gemeenschap is, is het mogelijk dat ook kinderen in de oorlog ingezet kunnen worden. Binnen de islam is hier geen enkele wroeging over en die ouders die hun kinderen verliezen in de strijd verheugen zich dat het kind rechtstreeks het paradijs binnen wandelt. Het voortdurend complotten, bedriegende en misleidende verhalen over de vijand de wereld insturen is slechts een van de vele maar belangrijk onderdeel van de totale oorlogsvoering. Adolf Hitler zei dat hij de totale oorlog zou voeren wat hij ook gedaan heeft. Maar het totale oorlog concept van de islam gaat verder. In de islam kunnen de volgende onderwerpen in hun totaal concept van oorlog voeren ingezet worden: 1) liegen, leugenachtige verhalen en complot theorieën verkondigen 2) vergiftigen 3) geveinsde vriendschap en bondgenootschappen 4) kleine op micro en grote daden van terreur en moord op macro niveau uitoefenen 5) vredes verdragen tekenen met de wetenschap dat ze slechts tijdelijk zijn. 6) kinderen gebruiken in de oorlogvoering op allerlei manieren. Als menselijk schild, als drager van explosieven, suïcide aanslagen, spionage enzovoorts. 7) Vrouwen zijn ook inzetbaar voor oorlog en een vrouw die de jihad in trekt hoeft in dat geval geen toestemming te vragen aan haar echtgenoot of oudst aanwezige man of ze het huis mag verlaten. 8) Bondgenootschappen met niet moslims “”vooropgezet en bewust”” tijdelijk gebruiken totdat hun doel bereikt is daarna wordt ook de bondgenoot de oorlog verklaard. 9) Economische uitholling en uitbuiting van niet moslims. Het allerbelangrijkste te weten in de oorlogvoering methodieken van de moslims is het gegeven dat de islam altijd in oorlog is met de niet moslims. Ook al is er geen sprake van een openlijke oorlogsverklaring. Elke minuut van de dag heeft de moslim vanuit zijn geloofsdoctrine de opdracht alles te doen wat de islam versterkt en alles na te laten wat de islam verzwakt. Een gelovige moslim kan dan ook nooit vriendschap “”vanuit zijn hart”” sluiten met een niet moslim. Ziehier in een notendop waarom integratie nooit kan en zal lukken. De mohammedaanse “”gemeenschap als totaal”” verkeert namelijk altijd in een of andere vorm van oorlog met de hem omringende niet moslim gemeenschappen.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Hij bedoeld hier mee dat de Islam de monopolie heeft voor een hollocaus. Toch ????Whaaaaaaaaahahaha

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Dat sommigen daar nog aandacht aan besteden, aan dat islamitische gezeik. Een kind van 3 snapt dat het van a tot z gelogen is. Maar de oorzaak van al die leugens is bekend. Aan de andere kant van de Grote Plas noemen ze het shitstains.
  http://tinyurl.com/cd8jbdn
  Voor degenen die nog niet overtuigd zijn: zo worden “ze” gemaakt!
  http://tinyurl.com/a9z6k93

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s