Te gast bij vijanden

Screenshot_34

Vandaag is de Nederlandse politicus Geert Wilders aanwezig bij een bijeenkomst in het Rijnland. De aanleiding was eigenlijk de publicatie van zijn boek “Marked for Death” (“Zum Abschuss freigegeben”) in de Duitse taal. Het boek verschijnt niet, de uitgever stapte eruit. Maar Wilders is er toch. En hij is eens temeer te gast bij vijanden.

In Nederland is Geert Wilders´ Partij Voor de Vrijheid (PVV) sinds de laatste verkiezingen de op twee na sterkste kracht in het parlement. In peilingen staat de partij op dit moment zelfs nog hoger en zou de sterkste politieke kracht in een buur- en partnerland van Duitsland kunnen worden.

Tijdens zijn bezoek aan het Rijnland vandaag zal hij geen ontmoeting hebben met een hoge politieke vertegenwoordiger van de natie. Dat staat vast; dat was de afgelopen keren ook het geval. Want Wilders geldt, zoals iedereen weet, als “rechtspopulist”, als “buitenlandervijand”, als “islamhater” en “geestelijke brandstichter”. Dat is de teneur waarmee Duitse media over de Nederlander berichten. Allemaal, uniform, gelijkgeschakeld. En je hoeft echt geen waarzegger te zijn om te kunnen voorspellen: zo zal het ook deze keer weer zijn.

Intensiever en diepgaander dan de meeste van zijn critici

Wilders noemt zichzelf democraat. En er zijn geen politieke eisen van zijn partij bekend die een andere conclusie toestaan. De reden voor de vijandigheid tegen zijn persoon is een andere en heeft helemaal niets met democratie te maken: Wilders benoemt duidelijk bestaande integratieproblemen en bekritiseert de politieke ideologie van de islam. Daarover kun je van mening verschillen, dat is legitiem. Niet legitiem is echter om Wilders´ mening tegen beter weten in ondemocratisch te noemen; uiteindelijk alleen maar omdat deze mening onaangenaam is. En om hem zelfs vanwege zijn mening zwart te maken, hem uit het politieke debat te willen buitensluiten; dat is pas echt ondemocratisch.

De geestelijke onderbouwing voor zijn overtuigingen heeft Wilders in zijn boek “Marked for Death” meer dan uitvoerig geleverd. Het boek, dat helaas nog niet in de Duitse taal zal verschijnen, is grotendeels een islamkritisch boek vol citaten en historische bewijzen. Al in het voorwoord stelt de Canadese publicist Mark Steyn vast dat “Marked for Death” er het bewijs voor is hoe intensief en diepgaand Wilders zich met de historische ontwikkeling en de huidige verschijningsvorm van de islam heeft beziggehouden. In ieder geval intensiever en diepgaander dan de meeste van zijn critici. Vooral echter is het boek helemaal vrij van die polemiek, die Wilders zich in de verslaggeving over zijn persoon moet laten welgevallen.

Alleen vanwege de vrijheid van meningsuiting met de dood bedreigd

Überhaupt is de zaak Wilders een uitstekend voorbeeld voor de eclatante tegenstrijdigheid die schuilgaat achter de schijnbaar lieflijke moraal van het huidige Duitse establishment. Hij, de zogenaamde “geestelijke brandstichter”, is het die zich niet meer zonder bodyguards buiten zijn huis durft te vertonen, omdat hij met de dood bedreigd wordt. Bedreigd, omdat hij een eigen mening heeft en “de moed heeft” om deze publiekelijk te uiten. Hier, in het Westen, waarvan de politieke ideologie (eigenlijk!) nauwelijks beter zou kunnen worden omschreven dan met de woorden van de Franse filosoof François Marie Arouet, beter bekend als Voltaire: “Ik mag dan veroordelen wat je zegt, maar ik zal mijn leven ervoor geven dat je het mag zeggen!”

Bij Wilders echter zijn de zelfbenoemde stadhouders van de Duitse democratie net zo ver van Voltaire verwijderd als de islamitische bedevaartplaats Mekka van het multiculturalisme van de Frankfurter Schule. Niet alleen dat de Duitse politiek iedere (naar democratische normen: vanzelfsprekende!) discussie over de standpunten van de PVV-chef weigert. Meer nog: de ideologie van diegenen, die Wilders en anderen puur vanwege hun vrije meningsuiting met de dood bedreigen (i.p.v. volgens Voltaire hun leven voor het vrije woord te geven), moet volgens het motto van de politiek correcten tot in het oneindige getolereerd en mooi gepraat worden.

Deze fijne democraten

Deze tegenstrijdigheid is het begin en hieruit komt een hele serie tegenstrijdige politiek voort. Dezelfde acteurs, die het met een o zo grote moraal rechtvaardigen iemand als Geert Wilders te verachten, reizen regelmatig naar landen in de Arabische wereld, bejubelen daar de dictators en bieden hen ook nog Duitse tanks en Duitse wapens te koop aan voor oliedollars; en kijken gewetenloos de andere kant uit als daarmee de ergste misdaden tegen de menselijkheid worden gepleegd. Egyptes president Mohammed Morsi, een openlijke antisemiet, doodgraver van de jonge Egyptische democratie en initiatiefnemer van een sharia-conforme grondwet, werd onlangs in Berlijn met alle eer ontvangen, mocht daar in aanwezigheid van alle media werven voor zijn radicaalislamitische Moslimbroederschap. Opmerkingen van Duitse politici dat hij maar beter in zijn eigen land alsjeblieft de democratische waarden en de vrijheid van meningsuiting zou kunnen respecteren, klinken al lang net zo huichelachtig als wanneer deze aan het adres van socialistische dictators uit China of patriarchale machthebbers in Rusland worden geformuleerd, terwijl in achterkamertjes de vulpennen beginnen te gloeien van het ondertekenen van verdragen.

Daarom gaat het hier eigenlijk, in ieder geval in aanzienlijke omvang: het gaat om geld. Toegegeven: dat zou een voorstander van de markteconomie eigenlijk niet moeten storen. Het wordt echter problematisch als het pure belang van geld verdienen het wint van essentiële democratische waarden. Precies dat is hier het geval. Geert Wilders kan nog zozeer democraat zijn, iemand zoals hij is gezien vanuit het oogpunt van het establishment een risico –een risico bij het geld verdienen. Hij verstoort de “goede betrekkingen” die men in de kringen van de fijne democraten uit de bondskanselarij en het partijenblok graag met allerlei despoten onderhoudt, zolang die maar egelmatig hun chequeboekje trekken. Wie interesseert dan nog de omstandigheid dat met diezelfde chequeboekjes ook hier in het land politiek extremisme wordt gefinancierd? In ieder geval niet deze fijne democraten uit het Duitse politieke establishment. Toenemende radicalisering onder hier wonende moslims, hoofdzakelijk op gang gebracht in talloze moskeeën en voor een belangrijk deel gefinancierd door geldschieters uit Saoedi-Arabië, Qatar, Iran en Turkije is in dit verband, als het überhaupt als zodanig wordt beschouwd, zijdelingse schade.

Wie moet dat nog serieus nemen?

Wie bovendien nog bekritiseert dat er alle Westerse landen enorme integratieproblemen met moslims bestaan en de conclusie trekt dat dit iets met de islam te maken zou moeten hebben, wie zelfs nog waagt in de islam meer dan een religie, namelijk een politieke ideologie te zien, verstoort al lang niet meer die enkele machtigen bij het geld verdienen, maar ook de vele andere machtigen bij hun maatschappijpolitieke fuif. Bedoeld worden uiteraard diegenen wier haat op alles wat Duits en Westers is zó onmetelijk groot is, dat ze alleen al uit ideologische redenen liever gemene zaak maken met islamitische dictators uit de Oriënt dan überhaupt maar te praten met burgerlijke democraten in Europa. Die clientèle dus, die razend wordt bij Dirndl-grappen van een grijze FDP-politicus, terwijl hij de meest erge excessen van een vreemde cultuurkring tot aan de geïinstitutionaliseerde onderdrukking van de vrouw (trefwoord: hoofddoek, niqab, burqa) getolereerd wil weten. Waarbij we weer terugzijn bij de tegenstrijdigheid. Wie moet dat nog serieus nemen?

De waarheid is: helaas moet men het serieus nemen. Want het is deze dagen alomtegenwoordig. De stadhouders van de tegenstrijdigheid houden Duitsland stevig in hun greep. En hoe verrot hun geestelijke moraal ook mag zijn, zo machtig zijn ze tegelijk. Des te erger dat zij, de arrivés in media en politiek, deze moraal versieren met holle frasen van democratie en vrijheid. In werkelijkheid werken ze de democratie en de vrijheid tegen waar ze maar kunnen. De enen uit eigengewin, de anderen uit ideologische verblindheid. Het maakt niet uit hoe: men doet er goed aan achter de overduidelijke tegenstrijdigheid een behoorlijke portie kwaadaardigheid te vermoeden.

Te gast bij vijanden

Dus zal het zijn zoals het altijd was wanneer Geert Wilders de Bondsrepubliek Duitsland bezocht. In de media zal te lezen zijn dat de waanzinnige “rechtspopulist”, “buitenlandervijand”, “islamhater” en “geestelijk brandstichter” uit Nederland op bezoek zou zijn. De Duitse politiek zal trots verkondigen niets te makten te willen hebben met ene Wilders; en zichzelf in plaats daarvan bejubelen als inbegrip van het goede van de democratie. Wilders zal intussen blij zijn de Bondsrepubliek Duitsland net zo levend te verlaten als hij hem betreden heeft. Want anders dan Chinese en Arabische dictators is hij, de trotse democraat uit de buurt, hier in Duitsland te gast bij vijanden. Wat een brevet van onvermogen voor ons land, als je het goed bekijkt.

Bron:

http://www.blu-news.org/2013/02/02/zu-gast-bei-feinden/

Auteur: Frank-Furter Schnauze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Geert Wilders. Bookmark de permalink .

28 reacties op Te gast bij vijanden

 1. louis-portugal zegt:

  Goed artikel.
  Vrije mening is een groot goed zolang hij maar niet tegen de mening van Groot Links ingaat.
  Ik zie net bij de Telegraaf (Gerrit help even) dat egyptische salafisten, Merkel en Obama willen opblazen.
  En ze doen zo hun best om bij hen in het gevlij te komen.

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Duitsland heeft meer van deze Schnauzen (Grote bekken) nodig die de waarheid onverkort verspreiden!
  Een uitstekende uiteenzetting.
  Bedankt, Frankfurter!

  Like

 3. felix zegt:

  Ik hoop dat er alsnog een andere uitgever, kan worden gevonden die het boek wil uitgeven in Duitsland. Wanneer komt er een Nederlandse vertaling?

  Like

 4. Mosje Groen zegt:

  Het gebeurd ook hier: Neem maar de zaak van Amsterdamse scheidsrechter Hans van der Liet die van zijn werkgever United Trust niet langer uitlatingen mag doen op sociale media of ‘zich anderszins in de media vertonen’.
  http://nederlandisweg.hyves.nl/forum/5832185/jbbM/PVV_lievende_scheidsrechter_ook_gemuilkorfd_door_werkgever/

  Like

 5. gielah zegt:

  Ach…. Geert schrijft een heel goed en eenvoudig Engels.
  Ik maak mij sterk dat iedere Nederlander, die een behoorlijke middelbare school bezocht heeft en door zijn leven heen zijn Engels bijgehouden heeft, het áchter elkaar leest én begrijpt.
  Houd er rekening mee dat de EU-volgende overheden helemaal niet zoveel zin zullen hebben om goede boeken als die van Wilders ( en anderen) in vertaling te laten uitkomen.
  dat zal eerder erger dan beter worden.
  Een slimme meid ( en meneer) is op de toekomst voorbereid en dus doet iedere strijder tegen de islamisering er goed aan MINSTENS zijn of haar Engels op peil te krijgen – en te houden – en liefst nog wat andere talen ook.
  Het zijn barre tijden….. toch?
  Je moet dus je vijanden kunnen begrijpen en je vrienden kunnen verstaan….. ook zonder hulp van anderen.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt ook namens mij Frankfurter! Het zijn de vuile RODEN en andere politiek correcte HUICHELAARS in heel Europa, die iedereen die anders dan de RODE/LINKSE meningen napapagaait, HATEN met heel hun wezen. Kijk maar naar HFD.COMMISSARIS RIESSEN, deze gore klootzak wilde alle PVV STEMMERS DEPORTEREN. En dat is de MENTALITEIT momenteel bij de RODEN, de LINKS-LIBERALEN en de zgn. CHRISTEN-DEMOCRATEN. Alle EUROFIELE en ISLAMOFIELEN zijn LANDVERRADERS!

  Like

  • Anneke zegt:

   We worden letterlijk door GEKKEN geregeerd!!! Onze ouders waren onder een zware hypnose, helemaal in zwijm van de Yanken en eigen politieke leiders. ‘Wij’ begonnen langzamerhand; stapsgewijs te ontwaken…op een heel LOOM-tempo. “Beheerst….èn NU zijn we op een ‘punt’ dat het beheerste er afslijt en let op bij de volgende verkiezingen”…Een nòg duidelijker ommezwaai, máár de stemmen worden wéér zo ‘gehusseld’ naar behoeven van de regerende GEKKEN. Vandaar dat de ‘gekozen’ kabinetten al bijna een vol decennia, de vierjarige-ronde niet vol weten te maken….Shalom.

   Like

 7. maria zegt:

  Ik ben het op ALLE punten met Geert Wilders eens en ik geloof dat hij zeker een eerlijk man is. Als hij hetzelfde heeft gelezen als U en ik kan ik mij zijn frustratie goed voorstellen, want deze zaken gaan ook mij zeer aan het hart. Wat ik wel jammer vind is dat Geert zich in de Tweede Kamer vooral als een “enfant terrible” manifesteert. (maar dat ben je al gauw in links NL) Maar met zijn retoriek bereikt hij niet datgene wat hij wil, omdat hij verzuimt inhoudelijk op zaken in te gaan en zich er vaak makkelijk vanaf maakt. In plaats van bijvoorbeeld “kopvoddentax” in te willen voeren had hij beter kunnen uitleggen wat deze voor de draagster inhoudt, nl. dat zij volgens de islam een minderwaardig persoon is. Maar door zijn stuntelige uitleg kon men geloven dat HIJ de draagster als minderwaardig beschouwt. Hij heeft zich voldoende in de islam verdiept om een waardiger tegenstander te kunnen zijn. Ik wens hem veel wijsheid toe!

  Like

 8. 2Crazy2bTrue zegt:

  Landverraders en volksverraders !

  Like

 9. Niek Verheyen zegt:

  Als de Samsommen, de Cohennen, de Bossen, de Verhofstadten, de Schulzen en de hele politiek correcte bende het kromzwaard horen zoeven ter gelegenheid van de afhakking hunner hoofden en zij definitief zullen beseffen dat Geert Wilders volledig gelijk had met betrekking tot de islam, dan nog zullen zij hem demoniseren. De idioten!

  Like

 10. luckybee zegt:

  Wilders is niet bij de Vijand te gast om ze te vleien, zo als dat Beatrix heeft gedaan, maar om ze een spiegel voor het gezicht te houden.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  Ook al onrust in Australië wegens de komst van Wilders, volgens de NOS

  http://nos.nl/artikel/469795-onrust-australie-om-bezoek-wilders.html

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  @Wachteres:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21265799/__Onrust__om_bezoek_Wilders__.html
  Geert moet gewoon zijn bezoek aan Australië muzikaal laten omlijsten door ZZ Top.
  http://tinyurl.com/7r5w4zp

  Like

 13. Maja zegt:

  Vrouwen zijn in de islam minderwaardig, met of zonder kopvod. Maar daar ging het Wilders niet om toen hij het woord kopvod gebruikte. Hij doelde op de christenen die in moslimlanden als dhimmie’s,( minderwaardig) worden behandeld: ze mogen geen overheidsfuncties bekleden, in sommige landen moeten ze naar de overkant van de straat als er een moslim nadert, EN ze moeten een speciaal soort belasting, de djizzia betalen. Dus vindt Wilders dat kopvodden in ons land ook een speciale belasting, de kopvoddentax moeten betalen.
  Daarbij zijn kopvodden niet alleen maar een “stukje stof” zoals vele dombo’s menen. Kopvodden zijn net zoals moskeeën de vlaggen van de fundamentalistische islam.
  Erdogan zei: “de moskeeën zijn onze kazernes, de minaretten zijn onze bajonetten en de gelovigen zijn onze soldaten”. ELKE moslim is een soldaat, óók die – nu nog – zo vriendelijke moslimbuurman. Zodra de vlam in de pan slaat zulllen àlle moslims in Nederland zich tegen ons keren.
  Nog een uitspraak van Erdogan: “Democratie is voor ons (moslims) als een trein, zodra we ons doel bereikt hebben, springen we ervan af”.
  Ze zijn goed op dreef, er zijn al gemeenten in Nederland waar de gemeenteraad alleen nog uit moslims bestaat. Zoals in de gemeenteraad,ik meen dat het deelgemeente Delfshaven/Rotterdam is, waar alleen nog Turks wordt gesproken en de 2 overgebleven Nederlanders het bijltje er bij neer hebben gegooid.
  Ook in verenigingen, het leger, bij de politie, in de 2e kamer, gemeenteraden etc. etc. zijn ze geïnfiltreerd. Nederland staat erbij en kijkt ernaar. Behalve Geert Wilders en ongeveer 1 miljoen PVV-stemmers.
  Misschien dat na een paar grote terroristische aanslagen in Europa/Nederland de ogen misschien een klein beetje open gaan.
  Er bestaan maar 2 soorten moslims:
  1)de grote ZWIJGENDE meerderheid die wacht tot 2) de kleinere fundamentalisten na de weg gebaand te hebben, het sein geven. Dan zullen àl die “lieve moslimbuurmannen” zich TEGEN de Nederlanders keren.
  Zo is het de hele geschiedenis van de islam gegaan, zo is het en zo zal het altijd blijven totdat de islam eindelijk is weggevaagd.

  Like

  • Anneke zegt:

   “Hmmm; wáár kunnen wij Westerlingen politiek-asiel aanvragen”??? NERGENS; no- where; want de gehele planeet is (meer en meer) in handen van het VERDERF geraakt. VERDERF = geld, macht, rang en status…..Wij burgers hebben alles maar te beleven en te accepteren…en vooral ‘bekkie’ gesloten houden….Althans dit is de EIS van de politieke – èn de bankiersganzen…specifiek diegenen uit Brussel, London en New York…Den Haag is echter eveneens heel veel AF-GE-TA-KELD.

   Like

   • Anneke zegt:

    Eens is er een wereldse rust en zegen voor allen die de strijd overwinnen!!! Shalom voor alles hier op aarde, maar nù moeten we ons in allerlei ‘bochten’ manouvreren om te kunnen overleven……!!!

    Like

 14. wim van rooy zegt:

  Het is ook niet voor niets dat het lijvige boek over de islam dat ik samen met publicist Sam van Rooy in het licht af en dat meer dan dertig essays bevat (geschreven door gerenommeerde binnen- en buitenlandse kenners van de islam), nergens gerecenseerd werd. Ik gaf er tot,nog toe 120 lezingen over en dan hoort men elke dag weer hoe ‘het veld’ (zoals antropologen dat noemen) reageert, mensen die elke dag met de islam worden geconfronteerd (leerkrachten, verpleegsters, politieagenten, dokters). Ze zijn furieus omdat ze niet au sérieux worden genomen door de zittende klasse boven hen, de vrijgestelden die van de hele klotezooi leven, de hele reutemeteut die gecreëerd werd om de islam te appaiseren.
  Wim en Sam van Rooy De islam. Kritische essays over een politieke religie (Academic and Scientific Publishers, 2010, 784 blz.)

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Maja 09.26. uur. Dat is helemaal waar Maja. De zwijgende meerderheid der moslims, zal zonder meer in actie komen, om hun extremistische broeders en zusters bij te staan. En er bestaan geen gematigde moslims, dat is puur misleiding.

  Like

 16. @Maja; mooie reactie! Zal ik doorvertellen aan mijn blanke buurvrouw die zo groots doet over een aardige moslim buurman. Ik vertrouw hem niet! Hij is trouwens als de dood voor honden, ook voor kleintjes!

  Like

 17. Anneke zegt:

  De wereld is de WURGGREEP van het islamitische zéér mysterieuse OOSTEN. Dit proces MOET (helaas) geschieden, om betere tijden te doen ‘ontwaken’. Uiteindelijk zal dit allah-akbahr mysterie totaal WEGGEVAAGD worden. “Geduld is een uiterst belangrijk punt….” Petje af voor ‘vrijheids-profeet’ Wilders…nù gevangene van z’n eigen repliek. Kan alleen maar hoop blijven houden op een goede afloop….en specifiek in gesprek met YHWH blijven!!!
  En gelukkig weet ikzelf héél goed dat uiteindelijk – GELD, macht, rang en status – de grote ‘kwaaïen’ zijn hier op de planeet. Honger had er eigenlijk al helemaal niet meer behoeven te zijn, maar de wereldse rijken kunnen nog géén dollar-/euro-centje missen op hun rekening. De rijken menen zeer machtig en wijs te zijn, maar het TEGENDEEL wordt meer en meer bewezen. Hùn IQ, daar schort heel veel aan……!!! Wat het boek Spreuken ook zo benoemd…het zijn allen DWAZEN….en hoe!!!
  Zie de komende troonswisseling hier in het land; als een AFLEIDINGSMANOUVRE, een misleidertje, een zoethoudertje….De gedachten-gangen van het volk moeten (weer) gesust blijven/ – worden. De voorraadpot met zoethoudertjes begint leeg te geraken…LET OP…..Shalom!!!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 13.53. uur. Inderdaad beste Anneke, het “oranjecircus”, is puur een zoethoudertje voor de massa onnozelen in ons land. Maar wij weten beter.

  Like

 19. @Scarlatti; Ik liep eens met mijn grote hond op het voetpad van de brug. Toen kwam ik een ouwe Turk tegen van een jaar of 55 met een klein Turks meisje. Waarschijnlijk zijn dochter. Hij zei herhaaldelijk tegen zijn dochter “Hondje bijten”. Zo maken ze hun kleine kinderen bang voor honden. Omdat hun ‘profeet’ ook schuw was voor honden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s