“De bazen in Brussel haten Zwitserland”

Screenshot_56

Nigel Farage

Voor de Britse Europa-criticus Nigel Farage is Zwitserland er het bewijs van dat het heel goed kan gaan met een land buiten de EU. Zwitserland zou zich niet moeten laten tiranniseren door de EU, zegt hij.

De Europa-criticus van Groot-Brittannië, Nigel Farage, zegt dat Zwitserland zich niet zou moeten laten “tiranniseren” door de EU. Wat betreft de voorzitter van de Britse partij UKIP is Zwitserland er het bewijs van “dat het met een land buiten de EU heel goed kan gaan.”

Dit feit zou Brussel niet echt bevallen, zegt Farage verder in een interview met de “SonntagsBlick”. “De bazen in Brussel haten Zwitserland”, is hij van overtuigd. Ze zouden Zwitserland “willen laten verdwijnen”. Het zou hem heel goed bevallen dat Zwitserland de EU-politiek zou negeren.

Tien jaar misère op komst

Volgens de Europa-kritische EU-parlementariër bestaat er “geen reden tot zorg” voor Zwitserland. “Op de EU wachten tien jaar misère. Ze zal vechten om overleving. Om hard tegenover Zwitserland te zijn, heeft absoluut geen prioriteit meer”. Daarvan is Farage overtuigd.

EU-kritische geluiden doen het op dit moment goed in Groot-Brittannië: de Britse minister-president David Cameron had anderhalf week geleden gezorgd voor het begin van het debat door de EU op te roepen tot fundamentele hervormingen, opdat zijn land in de EU zou blijven. Tegelijkertijd kondigde hij aan het volk te willen laten stemmen over een verder verblijf van Groot-Brittannië in de EU. De oppositiepartij Labour sprak zich tegen zo´n referendum uit.

Bron:

http://www.bernerzeitung.ch/ausland/europa/Die-Bosse-in-Bruessel-hassen-die-Schweiz/story/14850326

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EU, Groot-Brittannië, Zwitserland. Bookmark de permalink .

5 reacties op “De bazen in Brussel haten Zwitserland”

 1. Zwitserland is niet alleen maar Zwitserland. Zwitserland is ook een lid van EFTA. European Free Trade Entreperise dat groupeert ook Norwegen, Lichtenstein en Ijsland in een vereniging die zou veel success bij het groot publiek kunnen hebben als alternative aan de EU-Diktat… Hun lid Ijsland met hun corrupten bankiers in prison en hun nieuw Wetboek hergeschreven door normale burgers is ook een bron van onrust voor de EU-Diktat… Meer info ivm EFTA op http://www.efta.int of via onze presentatie http://w1p.fr/92056

  Like

 2. Er zijn meer landen die niet tot de EUSSR behoren. Opvallend is dat de economie in dergelijke landen er over het algemeen een stuk beter en vooral gezonder uitziet dan van landen die bij de EUSSR zitten.

  Als we kijken naar een aantal pas toegetreden landen uit het voormalig Oostblok, dan was de economie misschien wel niet al te best maar beheersbaar. Echter, sinds de toetreding tot de EUSSR zien we steeds vaker dat de economie groei plots keldert en de economische malaise in die landen groeit als kool op epo!

  Dat alleen zou al een duidelijk signaal moeten zijn voor de nog niet toegetreden landen om ver van de EUSSR-circus te blijven maar de beloftes van veel subsidies en andere ‘cadeau’s’ maakt dat veel landen ‘vergeten’ wat er daadwerkelijk binnen veel EU-lidstaten aan de hand is en verraden hun burgers voor ’30 zilverlingen’!

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Anti-islampartij in Zwitserland: http://www.svp.ch

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ook in Lichtenstein kan ik als ik het wil een drukkerij beginnen.De Papieren dat ik in Munchen heb gehaald, maken het voor mij mogelijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s