De EU wil de Grieken het roken afleren

Screenshot_34

De bijdrage van de EU-functie-elites aan de welstand en samenhang in Europa wordt steeds surrealistischer. Nu neemt, zonder rekening te houden met verliezen, de EU-commissaris voor Gezondheid Tonio Borg het woord met het voorstel dat de Grieken zouden moeten ophouden te roken. Wat was er gebeurd? Borg was te weten gekomen dat in Griekenland daadwerkelijk nog steeds 40% van de mensen rookt, wat duidelijk boven het EU-gemiddelde van 29% ligt.

n-tv citeert hem als volgt:

“Roken vermindert de productiviteit, het schaadt de economie”, zei Borg tegenover de “Wirtschaftswoche”. “Ik ga binnenkort naar Griekenland, waar 40% van de mensen roken. Dat is een kostenfactor waarover gepraat moet worden.” Het argument dat de tabaksbelasting de fiscus miljarden inkomsten oplevert, geldt voor hem niet.

De privé consumptie zou niet dalen, omdat “de mensen het geld, dat ze niet meer aan sigaretten uitgeven, aan nadere dingen zouden besteden”, argumenteert Borg. De totale consumptie zou daarom niet dalen.  En tegelijkertijd zullen er miljoenen bespaard worden, omdat de behandelkosten voor rokers dalen”, aldus de Maltezer.

Afgezien van het feit dat je je zorgen moet beginnen te maken wanneer de eurocraten beginnen ook ons toiletbezoek of verblijf in de frisse lucht te reglementeren, blijkt uit de bijdrage een vreselijke onwetendheid over economische en fiscale verbanden.

Toegegeven, de beschouwing is nogal cynisch, maar iedere econoom zou meneer Borg kunnen voorrekenen dat hij buiten de waard rekent. Het is een medisch feit dat niet-rokers in de regel een hogere levensverwachting hebben. Als de Grieken dus echt zouden ophouden met roken, dan zou de gemiddelde pensioenleeftijd daar vier jaar langer worden, wat er vast en zeker voor zou zorgen dat het Griekse pensioenfonds helemaal in elkaar zou storten. De kosten daarvoor zullen in ieder geval zeer zeker denkbare productie-uitvallen bij het olijven plukken en daadwerkelijke gezondheidskosten duidelijk overtreffen.

Daarom onze gratis tip van de dag: Beste Grieken, laat je niet in de luren leggen door deze Maltezer wijsneus! Red je staatskassen en rook gewoon door – en drink er het liefst ook nog een Ouzo bij!

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/02/eu-will-griechen-das-rauchen-abgewohnen/#more-304170

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Brussel, Elite, EU, EUSSR, Griekenland. Bookmark de permalink .

9 reacties op De EU wil de Grieken het roken afleren

 1. koddebeier zegt:

  Ach, ja die euro-Fascisten alles doen wat de EU zegt….oogjes dicht en snaveltjes toe !!

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Waar bemoeid de EU zich mee!!!!

  Like

 3. wout eenhoorn zegt:

  Het wordt zo langzamerhand een lachertje als je de voorstanders van de EU hoort praten. Wanneer krijgen ze nou eens in de gaten dat ze gebakken lucht proberen te verkopen.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Nou Wout ze hebben ons anders al een flinke portie verkocht.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Knettergek zijn die EUSSR clowns. Waar bemoeien deze klojoos zich mee, zelfs de vrijheid om te roken willen ze dus aantasten, dat betekent dus inbreuk op de persoonlijke vrijheid van de vrije burger. Ze kunnen wat mij betreft de hoogste boom in!

  Like

 6. Jan zegt:

  De (failliete) communistische staat Californië wil wet invoeren dat roken in eigen huis verbied
  http://www.sacbee.com/2013/02/27/5223330/california-bill-would-ban-smoking.html

  Like

 7. Jan zegt:

  Grenzeloze staatsterreur

  HUD Planning To Ban Smoking In Public Housing…

  Smoking would be prohibited in public housing homes nationwide under a proposed federal rule announced on Thursday, a move that would affect nearly one million households and open the latest front in the long-running campaign to curb unwanted exposure to secondhand tobacco smoke.

  The ban, by the Department of Housing and Urban Development, would also require that common areas and administrative offices on public housing property be smoke-free.

  http://www.nytimes.com/2015/11/12/nyregion/public-housing-nationwide-may-be-subject-to-smoking-ban.html?_r=0

  Like

 8. Jan zegt:

  27% van de socialisten in Amerika wil degene die niet in global warming gelooft opsluiten in gulag archipel.

  http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/current_events/environment_energy/little_support_for_punishing_global_warming_foes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s