EU verdedigt hoge ambtenarensalarissen

Screenshot_59

De Europese Unie heeft kritiek op de hoge salarissen van haar ambtenaren van de hand gewezen. Europa zou zijn aangewezen op “goede specialisten, die de grote concerns in de wereld tegemoet kunnen treden en de topbankiers, die met absoluut niet te vergelijken salarissen naar huis gaan”, zei de vicepresident van de Europese Commissie, Maroš Šefčovič tegenover de “Süddeutsche Zeitung”.

Alleen met hoge salarissen zou men de besten kunnen krijgen die er te krijgen zouden zijn, onderstreepte Šefčovič. Hij protesteerde fel tegen de plannen van de Britse minister-president David Cameron om de bestuursbegroting van de EU met 10 tot 15 miljard euro te verlagen. Deze cijfers zouden “absoluut buitenaards” zijn. Mocht dit in de praktijk worden ingevoerd, dan zou de commissie “kunnen inpakken en naar huis gaan”, waarschuwde de vicepresident van de EU.

Duidelijk lagere belastingtarieven voor EU-ambtenaren

De discussie over de hoge EU-salarissen was ontbrand nadat uit een schriftelijke interpellatie van de Duitse FDP-parlementariër Frank Schäffler aan de Duitse regering bleek dat talrijke EU-ambtenaren meer verdienen dan Bondskanselier Angela Merkel en bovendien op grond van allerlei toelagen netto meer verdienen dan bruto. Derhalve ligt het basisinkomen van de bijna 45.000 ambtenaren tussen de € 2654,- en € 18.371,- Ongeveer 5000 van hen verdienen meer dan € 10.000,-

Daarbij komen talrijke belasting vrije toelagen, bijvoorbeeld kindertoelage, huishoudtoelage en een buitenlandtoelage van 16%. Bovendien profiteren ze van duidelijk lagere belastingen en sociale premies.

Šefčovič betwistte de door de Duitse regering genoemde cijfers: “volgens onze informatie klopt dat niet.” Geen enkele ambtenaar in Brussel zou meer verdienen dan de bondskanselier. Afgelopen jaar was nog bekend geworden dat de EU-ambtenaren in 2013 duidelijk meer slaris krijgen. Zo vervalt er een tot nu toe geheven speciale belasting van 5,5%. Daarbij komen nog een keer met terugwerkende kracht voor 2011 en 2012 salarisverhogingen van 1,7 en 1,6%.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/SingleNewsDisplaymitKomm.154+M592d8ad24e3.0.html?&tx_ttnews%5Bswords%5D=EU-Beamte

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien. Bookmark de permalink .

13 reacties op EU verdedigt hoge ambtenarensalarissen

 1. Harrie Custers zegt:

  “Mocht dit in de praktijk worden ingevoerd, dan zou de commissie “kunnen inpakken en naar huis gaan”, waarschuwde de vicepresident van de EU.”
  YES! DOEN.
  Die schrikken zich kapot wanneer ze ontdekken dat de wereld zonder hen – en hun inspanningen – gewoon doordraait. Slik, ook nog beter.

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  En als je dan ziet dat al die topkrachten een heel continent naar de knoppen helpen zou ik liever hebben dat het hele zooitje de zak krijgt!

  Like

 3. Jade zegt:

  Doe ons een lol, pak in, en ga allemaal naar huis!!!
  En begin aub niet te zeiken over wachtgeld.
  Gewoon WW, net als Jan Pielo…

  Like

 4. Pingback: ALLE PUZZELSTUKJES VALLEN OP HUN PLEK: DE OORSPRONG VAN ONZE ONDERGANG! | eunmask

 5. Tom Hendrix zegt:

  Wat is de overeenkomst tussen de FASCISTEN/AMBTENAREN in Brussel van de EUSSR, en de Islam: liegen, bedriegen, veinzen en afpersen!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het is eigelijk een soort omkoop salaris, als je maar veel betaald….dan houden ze hun snaveltjes wel..

  Like

 7. Jean zegt:

  Die rare kornuit Šefčovič waar niemand ooit over gehoord heeft noch kent spreekt in één zin betreffende die misdadig hoge en decadente salarissen van die klaplopers de wens uit van miljoenen Europeanen om die drastisch te verlagen en te belasten zoals dat gebeurd bij elke Europese burger, nl: “Mocht dit in de praktijk worden ingevoerd, dan zou de commissie “kunnen inpakken en naar huis gaan”. Wij wensen niets anders dan dat die bende wordt huiswaarts gestuurd want ze heeft al zoveel schade berokkend aan Europa door die massa moslims toe te laten dat herstelling van de schade praktisch uitgesloten is.
  Dat zal één van onze prioriteiten worden nl. Europa moslim/islam vrij maken, wij mogen dat kankergezwel niet groter laten worden willen we nog enige toekomst en welvaart nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen.

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  @ Harrie Custers 6 februari om 23:02.
  Juist!
  Optiefen en al heel gauw constateren dat de Europese naties een stuk beter af zijn.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Altijd dezelfde riedel.
  We hebben goede mensen nodig en die zij nou eenmaal duur.
  Inmiddels stapelen de voorbeelden zich op waar ondanks de immense vergoedingen bij o.a. banken, en veel andere grote instellingen, de boel toch kapot gaat of het resultaat veel slechter is dan voorheen voordat die scholen, ziekenhuizen enz. werden samengevoegd..

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Maar onze rubberen trekpop Rutte gaat weer strak voor ons onderhandelen in Brussel hoor! http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/knuppel.gif

  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2013/2/Lidstaten-opnieuw-in-strijd-om-meerjarenbegroting-1167826W/
  “Rutte zei wel dat hij de salarissen van EU-ambtenaren ter discussie zal stellen. Hij vindt het ‘bizar’ dat er Europese ambtenaren zijn die meer verdienen dan hijzelf of de Duitse bondskanselier Angela Merkel.”

  En nou worden ze daar in Brussel natuurlijk hartstikke bang voor onze Markje!
  Gaat ie weer net doen alsof ie een echte vent is! Net een leeuw met een kunstgebit. http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/badgrin.gif

  Like

 11. friki zegt:

  Bij omkopen moet je goed betalen.!!

  Like

 12. Jade zegt:

  Heeft u het debat hierover op TV gezien?
  Wat een aanfluiting, pakweg 10 man in de zaal, en
  allemaal pingen, twitteren, en kloten met de telefoon.
  Als ik dat bij de baas doe, krijg ik een trap in de reet…

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  … bepaalde bevolkingsgroepen…. staat daar heel eufemistisch.
  Ze bedoelen natuurlijk cultuurverrijkers.
  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1575517/2013/02/07/Enkel-gevoelige-plaatsen-in-Brussel-geen-no-gozones.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s