Cynisch, cynischer, Cyprus

Screenshot_20

Duitse belastingbetalers moeten blijkbaar maffiabazen en geldwitwassers redden.

Weliswaar dient Cyprus het geld uit het euro-reddingsfonds slechts onder zeer strenge voorwaarden te krijgen, maar dat het zal voldoen aan deze voorwaarden is uiterst onzeker.

De president van het Europees Parlement, Martin Schulz, vat de toenemende nervositeit van de politiek kort samen: “De EU wordt dodelijk bedreigd”, aldus de sociaaldemocraat. Wanneer “de mensen zich afkeren van een project, van een idee, dan komt hieraan op een gegeven moment een einde”, zou de ervaring leren. De EU zou daarom moeten worden veranderd om verloren geloofwaardigheid terug te winnen.

De komende weken kunnen de onzeker geworden Berlijnse politici hun geloofwaardigheid bewijzen bij de stemming over de miljardenhulp aan de banken van Cyprus. Het probleem: de door de ECB en de Eu geplande hulp op kosten van de belastingbetaler is met geen van de beproefde smoesjes meer te rechtvaardigen. Zelfs de meest goed gelovige valt het op: hier gaat het niet om “solidariteit met de mensen”van een euroland. Bij Cyprus gaat het om het schateiland van maffia-geldwitwassers en belastingontduiking van miljarden euro´s, wiens buit ten laste van de hard werkende en sparende burgers uit het vuur van riskante speculaties gehaald moet worden.

Als de parlementariërs hiermee akkoord gaan, dan laten ze in de ogen van de sceptische publieke opinie hun maskers vallen. In hun boek “De grootste rooftocht uit de historie” noemen de schrijvers Marc Friedrich en Matthias Weik de “reddingspolitiek” een gigantisch bedrog, waarbij het overgrote deel van de burgers ten gunste van heel weinig, ongelooflijk rijke financiële magnaten zou worden bedrogen. En de politiek? Die staat op de uitkijk bij de roof, als handlanger. Hulp aan de banken van Cyprus zou overkomen als de bevestiging van deze enorme aanklacht. Voor de politiek dreigt een propagandistische ramp. In het besef van dit gevaar proberen Schulz´ Berlijnse partijvrienden met het opstellen van hogere “horden” voor de hulp aan Cyprus uit de affaire te ontsnappen. De SPD, aldus Peer Steinbrück, zou bijvoorbeeld alleen akkoord gaan als de Cyprioten de opdracht zouden krijgen een einde te maken aan het witwassen van geld en hun belastingen te verhogen. De Duitse regering zal vermoedelijk gebruikmaken van gelijksoortige manoeuvres om de Duitsers de indruk te geven dat hun belangen in goede handen zouden zijn.

Maar het blijft de vraag of het deze keer opnieuw lukt om de kiezers op deze manier gerust te stellen. Te vaak hebben ze gehoord dat Duitse hulp en garanties slechts onder “strikte voorwaarden” zouden worden toegestaan. Te vaak hebben ze daarna moeten meemaken hoe snel deze voorwaarden werden omzeild zodra het Duitse geld op tafel lag. En nog nooit was een verzoek om hulp zo brutaal als dat uit Cyprus. Daarom kan hier alleen maar met “Nee” op geantwoord worden wanneer niet het laatste restje geloofwaardigheid ook nog vernietigd moet worden. Anders zou de sombere visie van Martin Schulz wel eens werkelijkheid kunnen worden.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/zynisch-zynischer-zypern.html

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, Duitsland, EU, Eurocrisis, Graaien. Bookmark de permalink .

4 reacties op Cynisch, cynischer, Cyprus

 1. Tja, de EUSSR: In mijn ogen de grootste criminele organisatie ooit. Deze organisatie kijkt niet naar de mensen maar kijkt alleen naar geld wat opvallend genoeg, net zoals in het geval van Griekenland, Spanje en andere landen, naar banken gaat en opnieuw tussen banken heen en weer wordt geschoven. De mensen die het economische water aan te lippen staan, daar wordt niet naar gekeken. Van het weinige wat ze nog aan financiële middelen hebben, wordt als maar meer afgepakt en dat alles ten gunste van de banken en de EUSSR.

  Als we kijken naar de situatie in de andere Europese landen: Financiële ellende, armoede en alles wat daarbij hoort. De elite: Stinkend rijk en worden aan alle kanten ontzien. De kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter en zal, als er niet snel wat veranderd, uiteindelijk er voor zorgen dat er mogelijk zelfs een (burger)oorlog kan gaan uitbreken.

  En opnieuw zullend de armen het slachtoffer worden. Het zware juk van de EUSSR drukt loodzwaar op de schouders van hen die het minste te verteren hebben. Dat kan nooit lang meer goed gaan!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Pieter het gaat door totdat het volledig in elkaar stort en ik ben ervan overtuigd dat dat gaat gebeuren.

  Like

 3. Jan zegt:

  Euro-landen willen dat bankrekeninghouders op Cyprus meebetalen aan de schulden van Cyprus

  Uniek: Wie geld bij een bank op Cyprus heeft, betaalt voor de redding van Cyprus om het failliet te voorkomen. Wie meer dan €100.000 heeft ‘mag’ straks €1000 inleveren.

  Wie minder heeft dan 100.000 Euro dient 6,75% af te staan, wie een hoger bedrag heeft moet 9,9% inleveren. Dit moet ca €5,8 miljard opleveren zei Eurogroeps-chef Jeroen Dijsselbloem nadat de ministers van financiën het eens waren over de hulpmaatregelen.
  http://www.welt.de/wirtschaft/article114496553/Euro-Laender-bitten-Zyperns-Bankkunden-zur-Kasse.html

  Om een run op de rekeningen te voorkomen is direct geld door Dijsselboem en zijn dievenbende van de rekeningen afgehaald.
  Maar niet getreurd, zegt Dijsselbloem, “dit is maar één maal, dit stelen, over de rest van jullie eigen geld, waar jullie voor hebben gewerkt, mag je beschikken.”
  Overbodig misschien te vermelden, maar Dijsselbloem is van de Partij van de Asocialen in NL (wat er van over is), onlangs nog weer in het voetlicht getreden na verspreiding van haat tegen Israël.

  Bijzonder: op Cyprus hebben veel Russen hun geld en die zijn nu dus ook bestolen.
  (2013: eerste oorlog tussen EU en Rusland)

  Like

 4. Jan zegt:

  Cyprioten proberen tevergeefs hun geld te redden

  Tientallen Cyprioten hebben geprobeerd hun geld van hun rekening te halen nadat bekend werd dat zij bestolen zouden worden. Aangezien het gehele bancaire systeem was uitgeschakeld was hun poging tevergeefs. Pas nadat de dievenbende olv Dijsselbloem iedereen had bestolen konden de burgers weer geld opnemen.
  http://www.welt.de/wirtschaft/article114500294/Zyprer-versuchen-vergeblich-ihr-Geld-zu-retten.html

  Ik zal niet verbaasd zijn als wij binnenkort over politieke moorden of aanslagen zullen lezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s