Israëlboycot is een totale mislukking

Screenshot_21

In Nederland bestaat een aantal extreem-linkse groeperingen, die Israëlische producten willen boycotten. Er zijn twee kanttekeningen te plaatsen bij die boycotacties.

Ten eerste dat deze boycot-organisaties zich vooral richten op agrarische producten uit Israel, zoals dadels. Dat is ontzettend achterhaald, want agrarische producten beslaan nog maar enkele procenten van de Israëlische export. De Israëlische economie is tegenwoordig vooral gebaseerd op medische en informatie-technologie. De technologie-giganten van de wereld als Apple, Microsoft, Intel en Cisco (internet) hebben dan ook allemaal research- en productiefaciliteiten in Israel, vaak als enige locatie buiten de Verenigde Staten.

Je vraagt je af waarom de boycotteers hun aandacht daar dan niet op richten. Dat kan zijn omdat zij het domweg niet weten. Of zij weten het wel, maar zijn niet bereid om hun nieuwste geneesmiddelen, tablets en iphones op te geven.

Ten tweede zeggen deze organisaties dat zij naar gelijke rechten streven. Waardoor een boycot van Israëlische producten nog vreemder wordt, omdat Israel het land in het Midden-Oosten is waar de burgers, ongeacht afkomst, ras, geloof of seksuele voorkeur, het meest burgerrechten hebben, volgens een wereldwijd onderzoek van de internationale mensenrechtenorganisatie Freedom House. Ongeveer 20% van de bevolking in Israel is van Arabische afkomst, wat betekent dat zij de Arabieren in het Midden-Oosten zijn met de meeste burgerrechten en vrijheid. Zij beschikken over zaken die zeldzaam zijn in het Midden-Oosten: persvrijheid, vrijheid van vereniging, kiesrecht voor iedereen, rechtszekerheid, bescherming van minderheden, homorechten, bescherming tegen eerwraak, tegen kindhuwelijken en tegen vrouwenbesnijdenis enzovoort.

Hoe anders vergaat het de Arabieren in de buurlanden van Israel:

Arabische burgers in Syrië: worden bij tienduizenden afgeslacht of slaan massaal op de vlucht.

Arabische Bahai in Egypte: uitgesloten van onderwijs.

Palestijnse Arabieren in Libanon: uitgesloten van medische zorg.

Arabische vrouwen in Saoedi-Arabië: mogen vrijwel niets, zelfs niet auto rijden.

Arabische sjiieten in Bahrein: worden onderdrukt en systematisch gemarteld, ondanks dat zij de meerderheid van de bevolking vormen.

Arabische christenen in Gaza: wegens de moslim-agressie en -discriminatie is in vijf jaar tijd de helft gevlucht.

Verkrachte Arabische vrouwen in Iran: worden gestenigd.

Zwarten en christenen in Arabisch Soedan: 2 miljoen vermoord.

Arabische Joden in Jordanië: mogen er niet (meer) wonen.

Homo’s in Saoedi-Arabië: worden opgehangen.

De boycot van Israëlische producten door extreem-linkse Nederlandse organisaties is dus buitengewoon hypocriet. En draagt zeker niet bij aan de bevordering van vrijheid en democratie in het Midden-Oosten.

Gelukkig blijkt de boycot tot nu toe een totale mislukking, want de Nederlandse import uit Israël groeide in 2012 met meer dan 20%.

Laten wij hopen dat deze handel de komende jaren nog fors toeneemt en dus ten goede komt aan alle Israëli’s, de 80% Joodse en ook aan de 20% Arabische inwoners.

Awi is redacteur van Likud.nl.

Bron:

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/02/isra%C3%ABlboycot-is-een-totale-mislukking

Auteur: Awi

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", Israël, Linkse Kerk, Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Israëlboycot is een totale mislukking

 1. De domheid van deze linkse extremisten is al spreekwoordelijk! Vandaar die ongecontroleerde boycot! Ook hier zie je dat onze gastvrijheid niet in dank wordt afgenomen, dit is nu eenmaal inherent aan hun mentaliteit!

  Like

 2. Awi geeft een aardig rijtje van wat er zo al mis is in bepaalde Arabische en moslim landen.
  Zo kan ik er aan toevoegen dat de Bahaimensen in Iran ook vervolgd worden en dat juist in Israel,
  in Haifa, het wereldcentrum van de Bahai ligt.

  Ook de aanhangers van het achmadiyageloof worden vervolgd en weer, juist in Haifa, hebben ze hun eigen wijk, Kababir.

  Ik durf te tekenen dat al die schreeuwende boycotters geen afstand zullen doen van hun computers en of ze zich bewust zijn van de relatie Google – Tel Aviv, weet ik niet.
  http://freshome.com/2013/02/05/sneak-peek-at-googles-incredible-new-offices-in-tel-aviv-israel/

  Van mij mogen ze blijven boycotten, mits ze consequent zijn en werkelijk alles maar dan ook alles wat in Israel wordt ontwikkeld en/of geproduceerd, boycotten, inkl. de medicijnen en alle electronica.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Politiek eten smaak mij niet.Dus ik blijf kopen.In de bijbel staat Kanaan is het land van de Joden.Gegeven aan Abraham. Abraham heeft Hagar en Ismael uit Kanaan verbannen toen Izaak geboren wordt.Tot de dag van vandaag, nooit meer terug geroepen.

  Like

 4. Homoslim zegt:

  kauf nicht bei Juden… Die extremistren hebben niets geleerd van de geschiedenis

  Like

 5. @Homoslim: en die extremisten zijn meestal fel aanhanger van de EUSSR en de islam. Ze zien het liefst dat er opnieuw totale onderdrukking komt maar ze vergeten gemakshalve dat ze daar zelf ook de gevolgen van (gaan) ondervinden.

  Like

 6. Jan zegt:

  Bloedproef om Alzheimer in vroeg stadium op te sporen

  “Today one of the main weaknesses in the Alzheimer’s area is that patients don’t find out until it’s too late,” says Ilya Budik, CEO of NeuroQuest, an Israeli company developing a novel blood test for early detection of the most common cause of dementia worldwide.
  Its first human trials in Israel showed NeuroQuest’s test — which is based on 20 years of research by Prof. Michal Schwartz of the Weizmann Institute of Science — to be 87 percent accurate with an 85% specificity rate in detecting Alzheimer’s and ALS, two common neurodegenerative diseases. With blood tests, Budik explains, anything over 70% is considered medically significant.
  http://israel21c.org/health/blood-test-for-alzheimers/

  Test is niet meer nodig bij BDS’ers, is weggegooid geld.

  Like

 7. Ruud Beijer zegt:

  Beste forumlezers,goed nieuws voor mensen met alzheimer.Wetenschappers hebben ontdekt dat een bepaalde stof in weed[softdrugs] de ziekte blokkeert,zo niet tegengaat.Laten we hopen dat ze gelijk hebben.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Ik zie vaker documentaires op de duitse tv. over Hitler.
  Ze, die linkse anti-Israël club, zijn er weer net als de NSB-ers.
  Het ontbreekt nog maar dat ze hun arm gestrekt omhoog steken maar dat doen hun maatjes in gaza wel.

  Like

 9. Jan zegt:

  Geen Bond van Domme Socialisten gezien op de Zwarte Markt, ik denk dat zij bang waren voor de sneeuw. Hoewel het niet mocht toch een paar foto’s gemaakt. Hier een groente-, fruit- en kruidenimpressie:

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  Mooie plaatjes Jan, krijg je honger van.
  Maar het laatste plaatje? Soort van turks fruit?

  Like

 11. Jan zegt:

  @dorithbatmoshe zegt:
  9 februari 2013 om 04:44

  Like

 12. Hallo Jan,

  Leuk die foto’s. Die zijn genomen op de markt in Beverwijk waar de boycotters mensen zouden tegenhouden Israelische paprika’s en zo te kopen? Maar ze zijn niet op komen dagen?
  En waarom zou je daar niet mogen fotograferen??

  Het laatste plaatje van de cartoon heb ik begrepen, al moest ik even nadenken.
  Ik ben erg slecht in cartoons begrijpen…….

  Like

 13. Jan zegt:

  @dorithbatmoshe zegt:
  9 februari 2013 om 19:58

  Ik ben een paar uur gebleven en heb niemand van de boycotters gezien. Ook lag nergens op de grond een folder van hen die misschien weggegooid was, ook niets buiten gezien of in een bak gegooid. Misschien is dat volk tegen gehouden of er direct uit gezet of zij zagen de sneeuwbui al hangen want het begon behoorlijk te sneeuwen. Terug in Amsterdam moest ik naar huis fietsen zonder handschoenen en regenbroek (natte sneeuw). Drijfnat en geen gevoel in de vingers. Moest die eerst warm blazen voor ik de sleutel van de woning kon omdraaien.

  Van de verkopers van fruit mocht ik wel fotograferen. Ik zei dat het er mooi en lekker uitzag en toen voelden zij zich wel gestreeld. Toen kon ik zo fotograferen; maar er loopt bewaking rond zei men tegen mij die er op toezien dat dit niet gebeurd. Ik denk dat dat komt omdat er ook spullen worden verkocht die niet legaal zijn verkregen, dus dat er belasting is betaald over de goederen, zoals sigaretten, mobieltjes enz.
  Sommigen die er rondlopen plaats je regelrecht in het criminele circuit.

  Like

 14. Blijkbaar was de wil om te boycotten niet tegen de sneeuwbui bestand………

  Vervelend dat je geen handschoenen aan had, Jan!

  Like

 15. Hier een verslag van de boycottaktie in Beverwijk. Er blijken dus toch wel wat boycotters geweest te zijn. Ze moesten de hal verlaten en daarom heeft Jan hen niet gezien.

  http://www.tolereergeenintolerantie.nl/boycot-van-israelische-producten/

  (Weten jullie dat het woord boycott komt van meneer Boycott? Net als sandwich komt van Lord Sandwich)

  Like

 16. Jan zegt:

  dorithbatmoshe zegt:
  11 februari 2013 om 20:39

  De kliek gaat 12 februari, dus morgen (in Israël dus ‘vandaag’) in Rotterdam protesteren tegen ‘zionistische muziek’ die gefinancierd wordt door ‘oorlogsmidsdadigers’, Israëlische Joden.

  Links is een besmettelijke ziekte of een genetisch defect. Ik ben er nog niet uit.

  Like

 17. Jan zegt:

  De BDS-leugen ontzenuwd, de waarheid over SodaStream

  Like

 18. Jan zegt:

  Britse regering steunt via British Department for Business, Innovation and Skills BDS-groepering. Het Kenyon Institute, ook bekend onder de naam ‘British School of Archaeology’(!) is gevestigd in Jeruzalem en hield evenementen als ‘“The emergence of the boycott, divestment and sanctions movement”. Het instituut wordt bijna in zijn geheel door de Britse regering gefinancierd met een bedrag van £27 miljoen.
  Niet alleen werd opgeroepen tot economische boycot maar ook tot algehele academische boycot. Suzanne Morrison verbonden aan het instituut noemde de boycot ‘top priority in BDS movement’. Morrison’s baas is Dr. John Chalcraft, penningmeester van de British Committee for the Universities of Palestine (BRICUP) die er ook voor zorgde dat Hawkings overging tot het boycotten van Israël op academisch gebied.
  Betrokken zijn andere prominenten waaronder de leugenaar en antisemiet Ilan Pappe en Karma Nablusi, openlijke voorstander van terreur tegen Israël om Israël te vernietigen (1)
  http://www.thecommentator.com/article/3544/revealed_british_government_funds_israel_boycott_activists

  1. http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2006/jun/14/israel
  http://cifwatch.com/tag/karma-nabulsi/

  Like

 19. Jan zegt:

  Dat het een totale mislukking is heeft en zelf ook in de gaten en dus is er maar één oplossing: geweld

  BDS Leaders: ‘Only Solution is Violence’
  Leaders of BDS, which seeks to delegitimize Israel worldwide, said they oppose any peace talks, even with Israeli building freeze.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168846#.Ubmq5r1NKrs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s