Kwart Vlaamse moslims vindt geweld tegen homo’s gerechtvaardigd

Screenshot_8

Een op de drie stadsjongeren is niet tolerant en een op de drie Vlaamse jongeren staat uitgesproken negatief tegenover moslims. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek bij Antwerpse en Gentse scholieren.

Twintig procent van de Vlaamse jongeren vindt dat moslims hun geloof in dit land niet zouden mogen belijden, terwijl een derde twijfelt over dat recht. Nog eens een vijfde is ervan overtuigd dat veel moslims criminelen zijn. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Jeugdonderzoeksplatform bij 3.867 Gentse en Antwerpse scholieren.

Het onderzoek, dat peilt naar de leefwereld van jongeren, toont aan dat diversiteit allerminst een evidentie is voor de stedelijke jeugd. Want ook de moslimjeugd laat zich niet onbetuigd. Zo wil bijna de helft van de moslimjongeren het homohuwelijk terugschroeven, en vindt een kwart geweld tegen homo’s verantwoord. Dat homo’s in sommige landen terechtgesteld worden, vindt een vijfde (21%) van de moslimjongeren terecht. Overigens stoort ook een op de drie van hun Vlaamse leeftijdsgenoten zich aan twee kussende mannen.

Ook antisemitisme blijkt wijdverspreid onder islamitische jongeren. Maar liefst 45% gaat akkoord met gangbare clichés als ‘Joden willen altijd domineren’ of ‘Joden zetten aan tot oorlog en geven anderen de schuld’. “Antisemitisme lijkt uit te groeien tot een onderdeel van de hedendaagse identiteit van moslimjongeren”, schrijven de onderzoekers. De verklaring: het lijkt erop dat hun denkbeelden thuis getolereerd worden. De onderzoekers stellen ook nog vast dat “jongeren in Vlaanderen niet zozeer Vlaamse jongeren zijn, maar uiteenvallen in een mozaïek van etnische groepen die mentaal en sociaal een grote afstand van elkaar bewaren”.

“Dat idee over de gezellige smeltkroes is niet meer dan romantisch gezwets”, verduidelijkt professoremeritus Mark Elchardus, die het onderzoek coördineerde.

Hij merkt dat traditioneel-conservatieve denkbeelden veelal gepaard gaan met onverdraagzaamheid voor andere groepen. “In Antwerpen noemt een derde van de jongeren zichzelf moslim, in Gent is dat een vijfde. Over tien, vijftien jaar betekent dat wel iets voor de levensbeschouwelijke kloof in de grote steden. Er dreigt een kloof tussen de verschillende visies op respect voor seksuele geaardheid en gelijkheid voor man en vrouw, maar ook voor thema’s als abortus of euthanasie.”

Bron:

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1576003/2013/02/08/Een-op-drie-stadsjongeren-niet-tolerant.dhtml

Auteur: Lotte Beckers

(h/t Martin V.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, België, Mensenrechten, Moslims, Multiculti. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kwart Vlaamse moslims vindt geweld tegen homo’s gerechtvaardigd

 1. Ad zegt:

  Waarom kijk ik daar nu helemaal niet van op. Met moslimjongeren is net zo min wat te beginnen als met hun ouders, ze horen thuis ook niet anders, en geweld is voor hen de normaalste zaak van de wereld en als ze dan gearresteerd worden hebben ze nooit iets gedaan. Liefst zo spoedig mogelijk allemaal terug naar een islamitisch land, of je hier geboren bent of niet, daar lopen ze toch zo ver mee weg..

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Verdomme het ziet ernaar uit dat de policor een stamp onder hun reet gaan krijgen als dit zo maar in de krant gezet kan worden hier in Belgistan.

  Laten we in ieder geval hopen dat Lotte Beckers en gelijkgestemde Journalisten wat meer achter de schermen gaan onderzoeken en uiteindelijk de waarheid blijven schrijven.

  Duidelijk is in ieder geval dat de gehele waarheid nog een beetje taboe is want anders zou er gestaan hebben dat de gemiddelde Belg doodziek is van een groot deel van de Moslims, maar ja je mag ook niet te veel ineens verwachten denk Ik.

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Hé Henk! Goedemiddag. Waar zat jij de hele tijd?

  E.J.

  Like

 4. marnix zegt:

  De Eu­ro­pe­se lei­ders heb­ben een ak­koord be­reikt over de cen­ten en pri­o­ri­tei­ten van Eu­ro­pa tot 2020.

  link artikel: http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_economie/Cameron_zet_Europa_op_water_en_brood.9302746-3149.art?ckc=1

  Voor het zieke economische Vlaanderen is er geen geld! Enkel meer belastingen…
  Voor de Waalse Arabische migranten provincies en Moslim-hoofdstad Brussel waar Socialist – Premier Di Rupo zijn stemmen ronselt, Rollen de Europeese subsidies binnen om de werklozen te onderhouden.
  ————————————————————————————————————————-
  Voorts komt er 133 mil­joen euro extra voor de pro­vin­cies Luik en Lim­burg, die ge­trof­fen weden door de slui­ting van Ford Genk en Ar­celor-Mit­tal. Bo­ven­dien zul­len de vijf Waal­se pro­vin­cies aan­spraak maken op het sta­tuut van over­gangs­re­gio’s en extra steun krij­gen.

  Van Rom­puy creëert een spe­ci­aal fonds voor de strijd tegen jeugd­werk­loos­heid. Regio’s met een kwart werk­lo­ze jon­ge­ren kun­nen aan­spraak maken op de pot van 6 mil­jard euro. Onder meer Brus­sel zou daar­van kun­nen pro­fi­te­ren.
  ————————————————————————————————————————-
  Bedankt El Capo Di Rupo, de migrantenstroom zal verder vloeien als champagne in Belgenland.

  Like

 5. Trucker zegt:

  “Dat idee over de gezellige smeltkroes is niet meer dan romantisch gezwets…..” schrijft onze brave professor, dat weet iedere Rechtse islamofoob zo ook wel daar hoeft geen dure tijdrovende studie over gemaakt te worden.
  Nog niet zo lang geleden pende ik ergens (op E. J. Bron’s blog…?weet het niet meer) dat New York, wat de multikul fanaten voor ogen hebben wanneer ze wauwelen over “diversiteit” en al die andere flauwekul, een ramp is wat betreft samenleven.
  Elk ras en en nationaliteit heeft er zijn afgebakend gebied stap je daarover ben je dood en dan zijn die linkse islamofielen nog niet te beroerd om de leugen te verkondigen dat alle volkeren onder elkaar in vrede kunnen leven in eurabia, tja je zal maar Katholiek, Jood, ongelovige, homo, vrouw of wat dan ook zijn dat het beeld verstoort van de islamiet….
  Deze studie bewijst dat de islam niet in het Vrije Westen, hoort.

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Potdorie!
  Ik dacht dat de multikul één gelukzalige melting pot was.
  Hoe teleurstellend nou toch!
  Op naar een door etnische en “religieuze” twisten verscheurd continent Europa.
  We hebben alleen nog wat méér verarming en werkloosheid nodig en een oorlog in het Midden-Oosten.

  Like

 7. Laat dit artikel: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/moslims_snappen_het_carnaval_z.html,
  en deze reactie daarop:
  Als een knallende loudspeaker door de buurt goed voor integratie is -want dan voelen moslims zich in NL thuis
  ( http://www.telegraaf.nl/binnenland/21277300/___Geluid_moskee_helpt_integratie___.html ) is het duidelijk dat door carnaval te ´bannen´ moslims zich hier nóg meer thuis gaan voelen.
  Net zolang tot NL een moslim-land is geworden.
  Alleen ben ik bang dat ik dan een integratiecursus moet gaan volgen.,
  een indicatie zijn dat integratie van moslims in de Westerse cultuur een utopie is.

  Dit vooral omdat uit bovenstaand blijkt dat niet alleen om fundamentalistische moslims gaat.
  Hier spreekt de ´doorsnee´ moslim, en zeker ook de volgende generatie.
  Die zullen de doctrine van koran, sharia e.d. volgen, zoals Allah hen dat opdraagt.
  Deze preek:
  http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index6112.html?pagina=11289
  dringt dus zeker wel door, bij de gematigde moslim en wordt door hen ook in de praktijk gebracht.

  Iedereen die de islam in NL een warm hart toedraagt draagt collaboreert met een vijand van onze Westerse waarden en normen en plaagt daarmee landverraad.
  Want Google wat de -zich agressief expanderende- islam teweeg brengt in landen waar zij meer ´voet aan de grond´ krijgen.
  Het is simpel: Meer islam = minder mensenrechten.
  That is a fact !

  Like

 8. @Martien: Ik weet haast wel zeker dat dat ook de bedoeling is van de boven ons gestelde elite. In samenwerking met hordes allah-akbar-schreeuwers hopen zij ons aan alle kanten de afgrond in te duwen. Heerlijk die multiculti-zooi… NOT!

  Ohja en nogmaals: Islam is islam, moslims zijn moslims. Er zijn, met dat in gedachten houdend, geen meerdere wegen die naar Rome leiden. Ze hebben slechts één doel: Totale overheersing en dat wordt door de imam telkens weer gepreekt (en voornamelijk in het arabisch!).

  Like

 9. wim van rooy zegt:

  Antisemitisme zou meer en meer een belangrijk bestanddeel worden van de moslimidentiteit bij jongeren! Alsof de hele islam niet antisemitisch is, en dat ab ovo! En dat al 1400 jaar. Wat een ontdekking!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s