EU/Brussel: Nu wordt schoon schip gemaakt

Screenshot_43

De EU moet veel kritiek incasseren. Haar vertegenwoordigers klagen bitter over hoe weinig er is overgebleven van de Europese geest van de oprichters, omdat nauwelijks nog iemand zou weten dat wij vrede, welstand en vrijheid alleen maar dankzij de EU hebben. Maar de leiders van de EU laten zich niet in de war brengen en stevenen met rustige, vaste tred af op de droom van het Groot-Europese Rijk, waar vrede, vrijheid en welstand voor minstens duizend jaar zijn gegarandeerd.

De vrijheid wordt voortdurend bedreigd. Vooral zogenaamde “nieuwe media” op internet worden constant onder vuur genomen. Daarom heeft de voor “digitale zaken” verantwoordelijke EU-commissaris Neelie Kroes een commissie ingesteld die mogelijkheden moet uitwerken hoe men de baas wordt over de EU-vijanden.

De commissie heeft nu een rapport voorgelegd. Daarin stelt ze voor om een “onafhankelijke waarnemingsinstantie” op te richten, die als een soort EU-documentenkamer de media moet bewaken. Aan alle EU-landen moet bovendien worden voorgeschreven ook zulke kamers op nationaal niveau op te richten, officieel “onafhankelijke mediaraden” genoemd. Dat met die onafhankelijkheid heeft natuurlijk grenzen, opdat deze niet misbruikt wordt voor anti-Europese provocaties. Zo moet volgens het rapport de Europese |commissie centraal controleren of de nationale raden zich ook aan de Europese waarden houden.

De raden op hun beurt mogen volgens het Kroes-document geldboetes aan recalcitrante media opleggen, rectificaties afdwingen en van individuele media zelfs hun “licentie” intrekken als zij zich niet aan datgene houden wat de Europese commissie verstaat onder kwaliteit en verscheidenheid.

Licentie? Zoiets bestaat tot nu toe zelfs nog niet eens bij ons. In Europa zwelt ondertussen de onhoudbare toestand van de zogenaamde “persvrijheid”, volgens welke iedereen een krant of een internetportaal of wat dan ook mag beginnen als hij hier zin in heeft! Zonder aan een commissaris, een waarnemingsinstantie of in ieder geval de binnenlandse veiligheidsdienst te vragen.

Het resultaat is vreselijk, zoals het Kroes-document aan het licht heeft gebracht: het zou tot een “sluipend kwaliteitsverlies” zijn gekomen, omdat via internet iedereen informatie zou mogen verspreiden. Dus ook informatie die indruist tegen de Europese waarden. Bovendien zouden verscheidenheid en vrijheid door de “opkomst van nieuwe media” bedreigd worden. Volgens het rapport moeten daarom in het vervolg alle media ertoe verplicht worden een gedragscode en redactionele richtlijnen te publiceren. Die worden dan, zoals het ernaar uitziet, door de “waarnemingsinstantie” gecontroleerd op hun compatibiliteit met de Europese waarden, waarna wordt beslist over de toelating van het onderzochte orgaan.

En wat als een deugniet een Europese onberispelijke gedragscode en qua wereldbeschouwing betrouwbare richtlijnen indient, zich er daarna echter gewoon niet aan houdt? Welnu, dan is er immers altijd nog de mogelijkheid van een geldboete, zodat hij failliet gaat. En wat als dat niet helpt: intrekken van de licentie.

Het medialandschap zou er intussen spoedig nogal smakeloos uit kunnen komen zien, nadat alle eurosceptische organen en portalen uit de weg zijn geruimd. Wanneer de eerste Europese toerist uit China of Iran terugkomt om hoog op te geven over de daar heersende enorme persvrijheid, zou dit wel eens tot onbehagen bij de een of andere EU-onderdaan kunnen leiden.

Screenshot_44Geen zorgen, ook daaraan is gedacht: volgens het rapport zal de EU niet alleen verbieden en censureren, ze moet ook “niet winstgevende media”, die “onontbeerlijk” zijn voor de meningsverscheidenheid, financieel steunen. Bovendien moeten Europese media, die als zaakwaarnemers van de Europese waarden in meerdere landen verschijnen, geld krijgen voor vertalingen en reiskosten. Terwijl dus de akelige sluipschutters, de EU-kritische opstandelingen en ander niet noodzakelijk mediagepeupel  ongenadig worden geliquideerd, bloeit anderzijds de bonte verscheidenheid van een kwaliteitsbewuste, volledig aan het EU-idee verplichte nieuwe mediawereld op, gefinancierd door de belastingbetaler, goedgekeurd door de waarnemingsinstantie, gecontroleerd door de Europese commissie en daarom het hoogste niveau van meningsverscheidenheid.

We zien al koortsachtig uit naar de grote controversiële debatten die er uitgevochten gaan worden, bijvoorbeeld over de vraag: “Profiteren we allemaal van de euro of profiteert ieder voor zich van de eenheidsmunt?” of “Is Herman Van Rompuy een groot staatsman of is hij een belangrijke Europeaan?”. Uiteraard begeleid door kritische interviews met messcherpe vragen: “Herman Van Rompuy, hoe verdraagt iemand het om dagelijks in de huid van zo´n charismatische persoonlijkheid te ontwaken zoals u dit bent?”

Overigens, niet zo lang geleden heeft de Britse EU-opstoker Nigel Farage nog over Van Rompuy gezegd dat hij de uitstraling van een “natte dweil” zou bezitten. Ongehoord! In het vervolg zullen we zulke uitlatingen niet meer hoeven lezen, anders: intrekking van de licentie!

Naar meer controle en gelijkschakeling… pardon, meer vrijheid en verscheidenheid, streeft de Europese commissie ook bij de financiële, economische en sociale politiek. De sociaaldemocrate Sonja Ablinger, afgevaardigde in het Oostenrijkse parlement, heeft een EU-document laten uitlekken, volgens welke het met grote sprongen voorwaarts gaat. Al dit jaar zal de Europese commissie een voorstel uitwerken hoe “hervormingen” in de economische en sociale politiek van de nationale staten van tevoren beter “gecoördineerd”, lees: vanuit Brussel gelijkgeschakeld kunnen worden.

Na de EU-verkiezingen in 2014 moet dan de economische soevereiniteit van de nationale staten “progressief op EU-niveau overgebracht worden”. In het Nederlands: langzamerhand moeten de nationale parlementen en regeringen hun beslissingsvrijheid in de economische en sociale politiek aan de EU kwijtraken. Daartoe dient de eurozone een speciaal budget te krijgen.

Uiterlijk in 18 maanden tot 5 jaar moeten de EU-begrotingsplannen mogen incasseren van nationale parlementen. Brussel beslist dan waaraan het Nederlandse parlement ons geld mag uitgeven. Dan krijgt zogezegd ieder land een “trojka” door de strot geduwd zoals Griekenland, die zegt wat wel en wat niet kan.

Toekomstige verkiezingen kunnen we dan nog meer ontspannen tegemoet zien dan tot nu toe: het zal niet uitmaken wie de meerderheid heeft, Brussel zal beslissen. Waarbij de EU-verkiezingen daardoor geenszins stressiger worden, want met “Brussel” wordt natuurlijk niet het Europese Parlement bedoeld, maar de Europese commissie, de gouverneursraad van het ESM en al die apparaten, die nooit door een mens werden gekozen. Eindelijk zullen we bevrijd worden van de last waarmee ons onze voorouders met de uitvinding van de “democratie” hebben opgezadeld.

“Meer Europa” betekent gewoon meer vrijheid, meer economische kracht, meer kansen en vooral – meer verscheidenheid. Op z´n Europees betekent “meer verscheidenheid” meer gelijkschakeling en minder verschillen, net zoals meer vrijheid meer gelijkschakeling, meer welstand  minder geld in de zak en meer kansen… ach, dat kunt u het best aan een Spaanse jongere vragen. Op de weg naar meer economische kracht is vooral Duitsland een hindernis. De prestatiebalans van de Duitsers stijgt en stijgt, dat voelt de Europese Commissie officieel als “stabiliteitsbedreigend”. Brussel dreigt de Duitsers, die stapelgek zijn op export, daarom met een proces als ze niet eindelijk iets tegen de aantrekkelijkheid van Duitse producten op de wereldmarkt ondernemen.

Alleen China zou nog een groter exportoverschot hebben dan Duitsland. Dat verzwakt, aldus de EU, de economische kracht van Europa en moet bestraft worden. Binnenkort zal Brussel opdracht geven om de Duitse fabrieken af te breken. Een grap? Nou! Zou u een jaar geleden dat gedoe met de “persvrijheid” voor mogelijk hebben gehouden? Die kunnen alles.

Screenshot_45

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/jetzt-wird-aufgeraeumt.html

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, EUSSR, nieuw fascisme, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU/Brussel: Nu wordt schoon schip gemaakt

 1. felix zegt:

  Het duizendjarig vrederijk… Dat heb ik ook al ergens anders gelezen…. en gehoord !

  Like

  • Nicolazien zegt:

   Ja, in de apocalyps, het laatste boek van het Nieuwe Testament, het boek der openbaringen. Ik moet zeggen dat dit ook allemaal erg ‘apocalyptisch’ klinkt!
   Nee, een beperking van de persvrijheid leek niet mogelijk, maar bedenk wel dat Geert Wilders is vrijgesproken als politicus, niet als gewoon burger; de beperking van de vrijheid van meningsuiting is eigenlijk al lang een feit. Alleen de sancties ontbreken nog, maar die komen nu ook wel!
   Nederland uit de EU, maar dan zijn we er nog niet!

   Like

   • Marcel zegt:

    Inderdaad, daarmee zijn we er dan nog niet.
    Wat dan moet volgen is uit de muntunie, en vooraan in Europa.

    Een eerlijk tribunaal in het vredespaleis
    dat gewoon dezelfde straf over hen uit kan uitspreken als zij ons boven het hoofd laten hangen…

    Like

 2. In de vorige eeuw was er ook iemand die precies hetzelfde riep…

  Like

 3. Pingback: EU/Brussel: Nu wordt schoon schip gemaakt | Welke toekomst?

 4. henk schroemges zegt:

  Nederland uit de EU en dan schoon schip maken in dit landje met de landverraders en onverzadigbare graaiers en oplichters door het valbijl voor dat tuig weer direct te introduceren.

  Like

  • luckybee zegt:

   Hoe? Dat zijn bijna de helfte van de Nederlanders!Daar om overlaat ik het God hoe hij dat zou doen.Hij zij:” Niemand komt in de Nieuwe hemel en de nieuwe aarde.
   Openbaring 21,1-8

   De nieuwe hemel en de nieuwe aarde
   8 Maar den vreesachtigen, en ongelovigen, en gruwelijken, en doodslagers, en hoereerders, en tovenaars, en afgodendienaars, en al den leugenaars, is hun deel in den poel, die daar brandt van vuur en sulfer; hetwelk is de tweede dood.
   Ook in Nieuw Jerusalem komen ze nooit binnen.
   Vers 27 zegt :” 27 En in haar zal niet inkomen iets, dat ontreinigt, en gruwelijkheid doet, en leugen spreekt; maar die geschreven zijn in het boek des levens des Lams.
   Perzoonlijk wil ik niet weten hoe God het gaat doen.

   Like

 5. Ja, inderdaadm Nederland moet de EU achter zich laten! Het kost al veel te veel! Niet alleen geld maar ook welvaart en de economie. Terug naar de basis waarbij Nederland voor zichzelf bepaald en niet de EU die alleen maar aan meer geld en regels denkt.

  Gelijk heb je, Henk: Op landverraad staat nog steeds de doodstraf. Laten we zeker niet die politieke figuren vergeten die al tijden aan de zijlijn staan te roepen, ook die hebben evenveel schuld! Maar vooral die Balkenende cs. die zijn smetreet dacht te kunnen afvegen met de uitslag van het referendum. We zijn je nog niet vergeten, huichelachtige landverrader!

  Like

 6. Jade zegt:

  Ik zelf zit net te denken over de “Anton Mussert onderscheiding”…
  Een mooie glimmende plak.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s