Omroepje IKON: dól op de islam, iets minder op Israël

Screenshot_22

(Door: Martien Pennings)

Naam: Marina
Eenheid
Ik eer U om Wat ik ben, om Wat Hij is, die ons beiden liefheeft als Eén.
Prachtige teksten heeft u gekozen. Ik verheug me het Licht in u te zien bij Het Vermoeden.

________________________________________________________________

Naam: Frank
hoe bestaat het
dat een stukje uit een verhaal “spreuk” van lang geleden,
weer zo “openbaar” tot leven komt/ ook in andermans
leven leidraad is; ik hoor het hem graag zeggen morgen.

Dit zijn de enige twee reacties onder een programma-aankondiging  op de site van de IKON, het protestantse omroepje dat altijd zeer bewogen is door het medemenselijk humanisme, vooral als het “Palestijnen” betreft, maar altijd extra kritisch op Israël, vanwege nu juist die Christelijke “onopgeefbare verbondenheid” met het Joodse volk. Enfin, het is diep hypokriet en stiekem heel erg fout allemaal. Het komt erop neer dat de Protetantse Kerken in Nederland (PKN) zich in allerlei bochten wringen om maar zoveel mogelijk haat tegen Israël te genereren, zonder echt in de gaten te lopen. Bijvoorbeeld door banden met de krypto-antisemitische organisaties Sabeel en Kairos. Ik heb twee stukken geschreven over dat verderfelijke nep-Christelijke netwerk onder de titel “Israël-haat en islam-liefde in Christelijk Nederland”.

Onder de twee hier boven geciteerde reacties vind je de mededeling van de IKON dat haatzaaiende comments verwijderd worden. Nou, dan zal ik er maar niet onder zetten dat ik de islam als een oervorm van het nazisme beschouw en haatzaaien jegens het Hitlerisme als een daad van deugd. En we gaan ook niet een groot moslim citeren, eentje die tot op de dag van vandaag vereerd wordt in het Midden-Oosten en vooral in “Palestijnse” kring. Die door Arafat zijn mentor werd genoemd en die Abbas laatstelijk nog in een speech een held en een voorbeeld noemde, de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini:

“Arabieren! Sta op als één man en vecht voor je heilige rechten. Dood de Joden waar je ze ook vindt. Dood ze met je tanden als dat nodig mocht zijn. Dit behaagt Allah, de geschiedenis en de godsdienst. Jullie eer wordt hierdoor gered.”

Geen liefde voor de Joden en Israël bij de IKON, maar wel het onderstaande diepdwepen met de wreedste totalitaire ideologie die deze aardkloot ooit heeft gezien, de islam. We mogen vandaag, zaterdag en zondag 10 februari gaan genieten van kwezelend collaboreren met . . . . nou ja, met de hel zelf, zeg maar. Ik citeer de website van de IKON in extenso, want dit moet op zoveel mogelijk plaatsen op het internet verschijnen. Dit mag voor de geschiedschrijving net zo min verloren gaan als het boekje getiteld “Islam onder mijn huid” van de mafkees die in Leiden  de “Sultan of Oman Chair for Oriental Studies” bekleedt, Maurits Berger, de ex van Petra Stienen.


Abdulwahid van Bommel

TV Ned 2 – zo 10 februari 2013, 11.30 uur

Imam Abdulwahid van Bommel (1944) begon zijn leven als Wout van Bommel, zoon van een ‘verwaterde katholieke’ vader en een hervormde moeder. “Twee geloven op één kussen, daar komen moslims van,” zegt van Bommel. Zijn hele leven heeft in het teken gestaan van het zoeken naar eenheid met de Schepper, zoals mystici dat doen.

Alles wat met de ziel te maken heeft vindt hij interessant. Via de jazzmuziek, intensieve gesprekken met andere musici en contacten met de Molukse moslimgemeenschap in Friesland, komt hij terecht bij de islam. Het heeft hem zo’n drie maanden gekost om de beslissing van zijn leven te nemen: Van Bommel legt zijn hand in die van een imam en wordt, met het uitspreken van de geloofsbelijdenis, moslim.

De betekenis van zijn aangenomen naam Abdulwahid, dienaar van de Ene, wordt leidraad in zijn leven.

Van Bommels heilige tekst komt uit Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, waar de vos, de leraar van de kleine prins hem zegt:

‘Dit is mijn geheim. Het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.’

Een tekst die daarop lijkt vindt hij in de Koran:

‘Ogen kunnen Hem niet bereiken maar Hij bereikt de ogen. Want Hij is de Subtiele. Hij is Zich Bewust van alles. Om het goddelijke te bevatten heeft Hij u ‘het oog van het hart’ geschonken.’

Lees meer op de site van Het Vermoeden (klik hier)


Op zaterdag 9 februari wordt op Nederland 2 om 11.00 uur Het Vermoeden met Nilgün Yerli uitgezonden.

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", antisemitisme, Appeasement, Christendom, Dhimmitude, Islam, Israël, Linkse Kerk, Religie. Bookmark de permalink .

18 reacties op Omroepje IKON: dól op de islam, iets minder op Israël

 1. BertG. zegt:

  Dan ben je dit zeker ook wel tegen gekomen.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/2/Protestantse-Kerk-klaagt-Nederland-aan-om-illegalenbeleid-1170362W/
  Asielige zijn zielig volgens de kerk en moeten meer gepamperd worden.
  Mensen met een geloof blijven een zwak houden voor andere mensen met een geloof.
  Want ze geloven tenminste nog ergens in ook al is het niet hetzelfde. Als er maar gelooft wordt.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Geheel on topic inzake de liefde van Westerse randdebielen voor de islam stel ik een vraag. Kan totaalvermafkezing gekwadrateerd worden? Ja, dat kan in Saoedie Arabië! Waarbij de waanzin van de Westerse collaborateurs . . . . . eh . . . . . te groot wordt voor het universum. Want wat zei Einstein ook alweer ongeveer? “Er zijn twee dingen omeindig: de kosmos en de menselijke domheid. Maar van de kosmos weet ik het niet zeker.”

  Lees Raymond Ibrahim, die nog eens omstandig uitlegt http://bit.ly/12z6jgR hoe Saoedie-Arabië alsmaar initiatieven blijft nemen om de dialoog tussen moslims, Christenen en Joden te bevorderen, maar dan . . . . . . uitsluitend in het Westen! Per November 2012 is het “Koning Abdullah Bin Abdulaziz Internationaal Centrum voor Interreligieuze en Interculturele Dialoog” geopend. Toch niet in Mekka? Natuurlijk niet! In Wenen. De omgeving van de Zwarte Steen in Mekka blijft gewoon verboden terrein voor ongelovigen: naar bekend worden de verkeersstromen op de autowegen naar Mekka ruim voor binnenkomst van de stad gesplitst. Gelovigen rechtdoor en ongelovigen rechtsaf: http://bit.ly/VKER .Het blijft ook gewoon verboden om ook maar het geringste Christelijke symbool Saoedie-Arabië binnen te brengen. De haatpreken tegen Joden en Christenen gaan gewoon door in de Saoedische moskeeën. De ondermijning en infiltratie, ja de regelrecht opkoping van het Westen met het oliegeld dat het Westen zelf fourneert, gaat onverminderd door. Ach, ga nog één keer kijken naar de buiging van Hoessein Obama voor de Saoedische slagerskoning: http://bit.ly/11wfXBv .

  En mag ik hier ook even wijzen op een Vlaamse supermalloot, een “filosoof” die vindt dat het hoog tijd wordt voor een keten van scholen in België op islamitische grondslag: http://bit.ly/125oZQB . Wat zal ik nog zeggen? Dit: “God grant me the serenity not to kill every single one of these motherfuckers!!!” : http://bit.ly/1505RHW

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Ik heb op de site van de IKON de volgende reactie geplaatst:
  *********************************************************************************
  Ik heb een stukje geschreven over de mogelijkheden tot een harmonieus samengaan van Christendom en Islam: http://bit.ly/TXl7lN
  ************************************************************************************
  Ben benieuwd hoe lang dat erop blijft staan.

  Like

 4. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  Ik heb deze reactie geplaatst, om de moderators een tijdje bezig te houden:
  Het zijn alleen de imperialistische, ex koloniale uitbuiters die overal oorlog zaaien (en het milieu bederven). In de islam heb je ook nooit een financiele crisis want ze kennen geen rente. En ze zijn zo arm dat ze eigenlijk in een permanente crisis verkeren. Als het aan de islam lag zouden overal in de wereld de mensenrechten worden gerespecteerd, vrouwen zouden gelijk zijn, homo’s zouden vrij zijn en joden zouden gewoon in Israel kunnen wonen zonder bedreigd te worden. Ook zouden christenen het in de islamitische landen heel erg goed hebben en nooit worden vervolgd als er maar beter de hand werd gehouden aan de islam. Soms lijkt het wel of de islam te toegeeflijk is waardoor er veel ellende in de wereld komt.

  Like

 5. @BertG: Ze zijn gek! En wie mogen het gelag betalen? Wij!

  Like

 6. luckybee zegt:

  Ik kom bij de Ikon niet meer binnen, ik een Christen; dan weet je wie ze wel binnen laten.

  Like

 7. @luckybee: Een permaban gekregen? Welkom bij de club! Ik heb er al eentje sinds een jaar of twee. Tja, ze weten wel wie ze wel binnenlaten, een kritische mening wordt daar zeker niet gewaardeerd… Christen-en Jodenhaters zijn echter van harte welkom bij die club, die met belastinggeld gefinancierd wordt! Duidelijk dus…

  Like

 8. E.J. Bron zegt:

  Ik heb op de site van de IKON ook maar even een reactie geplaatst met de nodige links over christenvervolging door de islam:

  http://www.luxmagazine.nl/vermoedenUitzending.aspx?lIntEntityId=1892

  Like

 9. delamontagne zegt:

  luckybee zegt: 9 februari 2013 om 11:21………………..
  U bedoelt waarschijnlijk ook op::Paul Rosenmöller = (Zo noemde hij Fortuyn “extreemrechts”……)

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Bij het lezen over die abdulwind krijg ik het beeld van de vader die na een 20 jarig huwelijk met 3 kinderen tot de ontdekking komt dat hij eigenlijk meer van mannen houdt.
  Ik denk van mezelf dat ik redelijk open ben.
  Maar er zijn een paar dingen die mij erg veel moeite kosten en het bovenstaande is er EEN van.
  Je zou als kind zo´n vader hebben.

  Like

 11. Martien Pennings zegt:

  Ja, Bertus (om 11:40) dat is heel prijzenswaardig, maar geef dan meteen even de INHOUD van je comment met de links van die artikelen, want het zou natuurlijk wel eens kunnen dat het comment daar niet lang blijft staan, meesterlijke webmaster!
  Enfin, ik moet maar weer de slimste wezen:

  https://ejbron.wordpress.com/2012/11/21/wij-moslims-kunnen-niet-tegelijk-met-jullie-bestaan/

  https://ejbron.wordpress.com/2012/08/18/islamwetenschapster-kerken-idealiseren-de-islam/

  https://ejbron.wordpress.com/2013/01/20/ondanks-zware-vervolging-enorme-christelijke-opleving-in-iran/

  https://ejbron.wordpress.com/2012/05/20/islamitische-christenvervolgingen-maandrapport-april-2012/

  https://ejbron.wordpress.com/2012/06/12/christenvervolging/

  Like

 12. Bedankt, Martien: Zo kan ik alsnog zien wat E.J. gepost heeft :thumbsup:

  Like

 13. Martien Pennings zegt:

  De comments blijven tot nu toe staan op de IKON-site: http://bit.ly/UPpWiL
  Dat is niks voor links en al helemaal niks voor grefo-links (term van Bert).
  Dat kán niet duren!
  Enfin, voor zolang als het duurt dit commentje er nog maar eens bijgezet:

  De Koran is helemaal liefde
  Wie zou trouwens oorlogszuchtige, racistische en vrouwvijandige teksten in de Koran of de Soenna kunnen citeren? Die bestáán helemaal niet! Vooral Joden worden in ere gehouden!
  Hier een filmpje met een echte Christen, David Wood, die uitlegt hoe oprecht en waarheidsgetrouw de islam is:
  http://bit.ly/WB0cFp
  En nog wat bloemlezingen die het hoge ethische karakter van de islam onderstrepen:
  http://www.ex-moslim.nl/
  http://bit.ly/hd0SbM
  http://bit.ly/4vsom8

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Martien en Bert, het zal mij verbazen als de IKON jullie laat staan

  Dit zijn toch echt wel haatzaaiende teksten die jullie daar lanceren. 😛

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Heb net naar de verwijzing voor de Hr Bommel ( toch niet die van burgemeester Dickerdaeck uit Rommeldam??/) van de IKON voor 10 feb gekeken. Ga dus morgen via Sat. kijken.( kijk anders absoluut NOOIT meer naar die IKON …) Maar wat voor nieuws zou ik daar dan vernemen??
  Al dat fraais uit die “Koran”? Die kijk ik weleens in, de vertaling van Robert Spencer.
  Jammer dat de Heer Wilders die koran wilde verbieden. HET ZOU VERPLICHTE KOST moeten zijn op de lagere scholen.
  Wat ik t.d.t. ook zo WALCHELIJK ( ook als voormalig Katholiek ) vond, was die vorige Paus, die de koran kustte. Toch niet te geloven ( zouden die beelden/foto,s nep zijn??

  Like

 16. treintrien zegt:

  ]@Roelf-Jan Wentholt 10:04

  Geniaal!
  ’t Sarcasme druipt er werkelijk van af.

  Er staan nog zeven reacties, nu, om ongeveer half twee in de nacht.
  Maandagmorgen zullen ze wel verwijderd worden.
  Dat ideologische is wel leuk, natuurlijk, daar bij de IKON,
  maar alleen tijdens kantooruren he 😉

  Like

 17. Avidia zegt:

  Ik kan ook geen reactie plaatsen, we mogen gewoon niet tegen reactie plaatsen, te gek voor woorden, nou, dan doe ik het hier, ik ben tegen alle hulp voor alles wat hier maar binnenkomt met een geloof die alles waar wij voor staan ondermijnd, opdonderen iedereen die zich hier wil plaatsen en zich niet wil houden aan onze NORMEN en WAARDEN, hoor je het????? Opdonderen!!!

  Like

 18. Yiooda zegt:

  —–I———–S————L————A————-M———-
  ISLAM STEUNT LAFHEID ALSOOK MOORDZUCHT

  Yiooda

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s