Een verklaring van Egon Flaig over de sharia

Screenshot_10

Alleen islam zonder sharia kan bij Europa horen. Onze manier van leven is gebaseerd op  het overtuigd republikein zijn, de participatie van alle burgers, wetenschappelijkheid. Islamitische Godstaten kennen zoiets niet.

“Waar heeft de islam dan dit Europa vormgegeven, heeft hij de Verlichting meegemaakt of zelfs een hervorming?” Voor deze vraag brengt de Duitse president begrip op. En daarvoor wordt hij aangevallen. Van de voorzitter van de Centrale Raad van de Moslims, Aiman Mazyek, hoort men: “Het Europese Avondland staat heel duidelijk ook op islamitisch-Europese benen. Wie dat ontkent bedrijft geschiedvervalsing.” En Kenan Kolat, de voorzitter van de Turkse gemeenschap in Duitsland, beleert ons: “Ik adviseer meneer Gauck een blik te werpen in de geschiedenisboeken: de islam behoort tot de geschiedenis van Europa en Duitsland… In de debatten tussen historici bestaat hierover überhaupt geen twijfel.” Deze debatten hoeft meneer Kolat niet te kennen; verenigingen met speciale belangen mogen er immers een cultureel idee op nahouden dat niet overeenkomt met de historische waarheid. Bij dit thema moet onderscheid gemaakt worden: er bestaan islamitische stromingen die niet de sharia volgen, en er bestaat de sharia-islam. Het verschil is fundamenteel voor de kansen van democratie en mensenrechten.

In de sharia zijn moslims de meesters, aanhangers van andere boekreligies de onderworpenen (dhimmi, letterlijk beschermeling, protegé): de onderworpenen mogen geen wapens dragen en zijn zodoende geen volwaardige mannen. Christenen en Joden moeten gekleurde kentekens dragen (daaruit ontstond later de Jodenster). Ze mogen niet paardrijden, maar moeten ezels gebruiken. Ze betalen een speciaal tribuut. Een moslima mag niet trouwen met een ongelovige. Dhimmi´s moeten hun hoofd buigen voor moslims; als ze door hen geslagen worden, mogen ze zich niet weren; wie terugslaat, wordt de hand afgehakt of hij wordt terechtgesteld. Hun getuigenis geldt niet tegen moslims; deze krijgen voor misdaden tegen een dhimmi slechts de helft van de straf en mogen daarom niet terechtgesteld worden. De meest wrede terechtstellingen (verbranden, huid afstropen) zijn voorbehouden aan de dhimmi.

Screenshot_11

Waar het nationaalsocialisme de mensen op racistische basis verdeelde, zo heeft de sharia een religieus apartheidssysteem geschapen dat afhankelijk van de periode en de regio varieerde. Verder eist de sharia dit systeem over de hele wereld uit te breiden, desnoods door de Jihad. De sharia-islam mag gerust islamofascisme genoemd worden, het momenteel gevaarlijkste rechts-radicalisme ter wereld. De islam heeft nooit bij Europa gehoord. Onze Europese cultuur kon zich alleen ontwikkelen, omdat zij zich meer dan 1000 jaar lang tegen de voortdurende invasies, veroveringen en aanvallen van de islamitische sultanaten met succes verdedigd heeft.

De Europese cultuur onderscheidt zich door drie kenmerken. Ten eerste het republikein zijn: de politieke overeenkomsten zijn gebaseerd op de participatie van de burgers; deze nemen d.m.v. geïnstitutionaliseerde processen deel aan de beslissingen en besluiten. Ten tweede het universalisme m.b.t. de mensenrechten: hieraan hebben we de mensenrechten en de wereldwijde afschaffing van de slavernij te danken. Ten derde de wetenschappelijkheid: alle vragen naar “goed” of “fout”, die niet moreel of religieus van aard zijn, kunnen beantwoord worden in het medium van wetenschappelijk onderzoek. Van deze kenmerken zijn de eerste en derde afkomstig uit de Griekse Oudheid, de tweede is ontstaan in de christelijk-evangelische context. Het gepraat over onze “joods-christelijke cultuur” getuigt daarom van net zoveel onwetendheid als de bewering van meneer Mazyek dat Europa op islamitisch-Europese benen zou staan. Want wat het islamitische cultuurgebied bijna 500 jaar lang een voorsprong op het Europese cultuurgebied verschafte, zijn superioriteit in wetenschap en techniek, is afkomstig van de Griekse cultuur. We zijn de geleerden van de Perzisch-Arabische wereld dank verschuldigd dat zij de Griekse filosofie, de wiskunde, de astronomie, de geografie, de cartografie, de mechanica, de geneeskunde en deels de techniek bewaard en doorgegeven hebben. Maar de vooruitgang, die het “islamitische Morgenland” in een half millennium op deze terreinen boekte, is heel bescheiden gezien het geweldige wetenschappelijke kapitaal dat het erfde van de hellenistische cultuur. En de geweldige republikeinse en democratische traditie van de Grieken vond in de islamitische cultuur überhaupt geen voortzetting. De theocratische doordringing van het politieke liet voor het republikeinse publiekrechtelijk lichaam, waarin de burgers vrij hun wetten en grondwetten bepalen, niet de minste speelruimte over. Waar heeft onder islamitische heerschappij zelfbesturende burgerij bestaan, waar beslissende volksvergaderingen, waar parlementen? Nergens vinden we reguliere verkiezingen, nergens stemmingen, nergens stedelijke grondwetten, nergens een raadhuis. Niets van die politieke cultuur, die zich in West- en Midden-Europa sinds de middeleeuwen in honderden steden langzamerhand ontwikkelde. Daarom beschouwde Jacob Burckhardt het als “een geluk dat Europa zich als geheel tegen de islam verzette.”

Screenshot_12

Veel wetenschappers proberen de scheidlijn tussen deze twee culturen te vervagen. Maar welke wetenschappelijke waarde heeft de bewering dat men een Godstaat ook een republiek zou kunnen noemen, wanneer de desbetreffende islamwetenschapster op een internationale conferentie in de herfst van 2010 stilletjes in de ronde moet vragen of het drieklassen kiesrecht van Pruisen democratisch zou zijn of niet?

Benjamin Constant noemde de politieke vrijheid het grootste geschenk dat de hemel ons gegeven heeft. Hij vergiste zich. Niet aan de hemel, maar aan de Griekse Oudheid hwebben we de democratie te danken. Geschenken van de culturele traditie zijn bitter bevochten verworvenheden. Ze gaan snel verloren. Maar ze kunnen ook worden aangenomen. Toen Cem Özdemir (van de Duitse Groenen) in het midden bracht “er kan geen twijfel over bestaan dat de islam, die deel van ons land is, onder het dak van onze grondwet moet worden geleefd”, heeft hij de kern geraakt: een islam onder het dak van de grondwet kan zeker deel van ons land zijn, kan deel worden van de Europese cultuur en deze verrijken. De afgevaardigde Mehmet Kilic heeft onlangs in Pforzheim exemplaren van de grondwet uitgedeeld als antwoord op het uidelen van de koran van die radicale islamieten, die in Bonn op burgeroorlogachtige wijze 29 politieagenten verwondden. Het is een eer voor een staat wanneer burgers van het islamitische geloof zo achter de grondwet staan. En het is een waardevolle verrijking van onze politieke cultuur.

Waar heeft onder islamitische heerschappij ooit zichzelf besturende burgerij bestaan? Waar een parlement?

De sharia-islam mag gerust islamofascisme genoemd worden, het momenteel gevaarlijkste rechts-radicalisme.

Egon Flaig, 63, doceert geschiedenis aan de universiteit van Rostock. Hij schreef o.a. een “Wereldgeschiedenis van de slavernij”.

Screenshot_18

Professor Egon Flaig

Bron:

http://www.focus.de/magazin/archiv/nur-ein-islam-ohne-scharia-kann-zu-europa-gehoeren-eine-klarstellung-von-egon-flaig_aid_771871.html

Auteur: Egon Flaig

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Islam, Islamisering, Sharia. Bookmark de permalink .

17 reacties op Een verklaring van Egon Flaig over de sharia

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Islam hoort in deze wereld NIET thuis! http://tinyurl.com/6fl3tpo
  Punt. Einde oefening!

  Like

 2. Marcel zegt:

  De sharia-islam mag gerust islamofascisme genoemd worden, het momenteel gevaarlijkste rechts-radicalisme.

  Wat is er is er ‘rechts’ aan de islam ?
  de islam is alleen maar radicaal. Niks rechts, en ze gaat hand in hand met links.

  Suffert !

  Like

  • koddebeier zegt:

   Er wordt altijd de domme fout gemaakt (vooral door links) dat fascisme rechts zou zijn.
   Fascisten zijn Nationaal Socialisten…..DUS LINKS !!! stomme eikels.
   Hitler zei over zich zelf dat hij een socialist was..
   s’Links verschuilt zich altijd achter de leugen dat fascime rechts zou zijn, dat is dus niet zo.
   De grootste moordenaars in de geschiedenis waren ook links: Stalin, Mao,Pol Pot,Ho Chi Minh,Kim Jong-il,Hitler enz. enz.

   Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Citaat: radicale islamieten, die in Bonn op burgeroorlogachtige wijze 29 politieagenten verwondden.
  Dan waren deze agenten zeker ongewapend.
  29 gewapende agenten kunnen echter in een grote groep een enorme ravage aanrichten.

  Like

 4. Nicolazien zegt:

  ‘een islam onder het dak van de grondwet kan zeker deel van ons land zijn, kan deel worden van de Europese cultuur en deze verrijken’
  ‘Het is een eer voor een staat wanneer burgers van het islamitische geloof zo achter de grondwet staan. En het is een waardevolle verrijking van onze politieke cultuur.’
  …en weer die politiek correcte nonsens van ‘verrrijking van onze cultuur’ waarvan nog nooit iemand heeft kunnen vertellen waar die uit bestaat! Die bestaat dus ook gewoon niet!!!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Elke gelovige moslim is verplicht zowel “”uit als aan”” de geloofsbeginselen van de islam te streven naar een eenheid tussen politiek en godsdienst. Mee werken aan samensmelting van de islamitisch religieuze ideologie en het staatsbestel is een eerste plicht van de ware gelovige. Al het andere is blasfemie. Alleen de wetten van Allah hebben hun rechtsgeldigheid en de wetten gemaakt door mensen is het werk van de sheitan aldus de gelovige moslim, niet wetende dat de islam zelf in haar totaliteit het hoofdproduct is van de duivel. Allen die beweren dat islam met democratie, rede en universele gelijkheid samengaan laten hiermee alleen zien dat ze van de islam geen jota begrepen hebben laat geïnformeerd zijn.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Gek genoeg leert diezelfde islam dat sheitan niet voor mensen knielt.

   “wie terugslaat, wordt de hand afgehakt of hij wordt terechtgesteld.”

   Goed plan. Moslims die niet-moslims slaan zullen wij alvast de hand afhakken.

   “De meest wrede terechtstellingen (verbranden, huid afstropen) zijn voorbehouden aan de dhimmi.”

   Moet zijn: voorbehouden aan de moslim.

   Like

 6. Jan III Sobieski zegt:

  ik denk niet dat islam kan worden gemeten volgens links-rechts. Islam is geen politiek als wij dat kennen. Islam is eerder een dictatuur met discriminatie, indoctrinatie en terreur.

  Like

 7. treintrien zegt:

  Nou, zonder de islam had europa er denk ik wel heel anders uitgezien.

  De islam is altijd een van de belangrijkste redenen geweest om als europeanen gezamelijk op te trekken: om de islam buiten te houden, wel te verstaan.
  Of om ‘de islam’ weer keihard naar buiten te schoppen.

  Blijkbaar vinden de huidige europeanen het een prima idee om ’t vuilnis massaal binnen te halen. Ach, wie niet horen wil moet maar voelen. Ik word elke dag een beetje blijer dat ik geen kinderen heb. Want om nou kindjes te gaan maken in de hoop dat je boven die islamobroedkippen uit kunt fokken, nee, lijkt me geen strak plan. Bovendien is de gemiddelde nederlander toch te stom om zelfstandig te poepen. Zie de kijkcijfers op de televee. Een paar miljoen kijkers voor stompzinnige spelletjes met al even debiele bn-ers.

  Gelooft iemand van jullie nog echt dat het tij nog te keren is?
  Ik niet meer. Ik hoop alleen dat ik het niet meer mee hoef te maken.
  Zelfs dat betwijfel ik tegenwoordig, want het hellend vlak wordt steeds schuiner.
  We glijden met een noodtempo af naar een soort derdewereldland…

  Like

 8. Avidia zegt:

  Een land die vreemden onderbrengt kan “vreemde” terechte reacties van de bevolking verwachten, wij willen die bevolking niet!!!! Er is ons nooit iets gevraagd!

  Like

 9. luckybee zegt:

  Jezus zei:” Foute bomen wordt omgehakt en verbrand.Matheus 7 DE SMALLE WEG vers 13-23.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Gelijkenis van den barmhartigen Samaritaan

  25 En ziet, een zeker wetgeleerde stond op, Hem verzoekende, en zeggende: Meester, wat doende zal ik het eeuwige leven beërven?

  26 En Hij zeide tot hem: Wat is in de wet geschreven? Hoe leest gij?

  27 En hij, antwoordende, zeide: Gij zult den Heere, uw God, liefhebben, uit geheel uw hart, en uit geheel uw ziel, en uit geheel uw kracht, en uit geheel uw verstand; en uw naaste als uzelven.

  28 En Hij zeide tot hem: Gij hebt recht geantwoord; doe dat, en gij zult leven.

  29 Maar hij, willende zichzelven rechtvaardigen, zeide tot Jezus: En wie is mijn naaste?

  30 En Jezus, antwoordende, zeide: Een zeker mens kwam af van Jeruzalem naar Jericho, en viel onder de moordenaars, welke, hem ook uitgetogen, en daartoe zware slagen gegeven hebbende, heengingen, en lieten hem half dood liggen.

  31 En bij geval kwam een zeker priester denzelven weg af, en hem ziende, ging hij tegenover hem voorbij.

  32 En desgelijks ook een Leviet, als hij was bij die plaats, kwam hij, en zag hem, en ging tegenover hem voorbij.

  33 Maar een zeker Samaritaan, reizende, kwam omtrent hem, en hem ziende, werd hij met innerlijke ontferming bewogen.

  34 En hij, tot hem gaande, verbond zijn wonden, gietende daarin olie en wijn; en hem heffende op zijn eigen beest, voerde hem in de herberg en verzorgde hem.

  35 En des anderen daags weggaande, langde hij twee penningen uit, en gaf ze den waard, en zeide tot hem: Draag zorg voor hem: en zo wat gij meer aan hem ten koste zult leggen, dat zal ik u wedergeven, als ik wederkom.

  36 Wie dan van deze drie dunkt u de naaste geweest te zijn desgenen, die onder de moordenaars gevallen was?

  37 En hij zeide: Die barmhartigheid aan hem gedaan heeft. Zo zeide dan Jezus tot hem: Ga heen, en doe gij desgelijks.

  Dit wordt door de IKON en vooral de zgn Protestantse kerk; gebruikt om bij ons vreemdelingen te verwelkomen.
  Ik zie hier geen enkele vreemdeling behalve de Samariers. Kunnen ze niet lezen of willen ze de bootschap van Christus niet begrijpen?Of om dat de Paus dat heeft gezegd?Maar niet vergeten dat de vijand van het Christendom beslist niet je naasten is.Je naaste wil het Christendom niet vernietigen. Wat moet je met de vijanden van het Chrstendom doen? Mathewus 7 DE SMALLE WEG vers 13-23

  Like

 11. Jade zegt:

  Inmiddels is men begonnen aan een lijst van foute lui…
  Nu nog adresjes erbij, telefoonnummers, e-mail etc.
  http://infohit.nl/multicul/landverraders.htm

  Like

 12. Richard zegt:

  Juist door de constante aanvallen door de islamitische legers na de val van Rome hebben moslims in Europa de donkere middeleeuwen veroorzaakt. Pas na het verslaan van de moslims in Frankrijk, Spanje, Italie etc volgde de verlichting. De islam heeft Europa nooit wat geboden. De vertalingen uit het Grieks, waardoor veel manusripten nu nog bestaan, heeft dan wel in de islamitische wereld plaatsgevonden, maar blijkbaar niet door moslims. Die hebben alleen maar gerooft, verkracht en de geschiedenis herschreven. Algebra en het cijfer nul komen uit India, niet uit arabie. Moslims zijn net Orks. Ze maken alles kapot.

  Like

 13. M.A.L. Sion zegt:

  De instructie van Allah aan de moslims gegeven via Mohammed is niet voor tweeërlei uitleg vatbaar. In kinderbrabbeltaal wordt hen verteld: Onthoofd de joden en de christenen. En ook de ongelovigen moeten gedood worden.
  Moslims die leven onder de grondwet? Laat me niet lachen. Die miljoenen moslims in Europa zijn voor het merendeel rustige mensen. Die hebben het stadium van ‘onthoofden’ niet bereikt.
  Maar ze hebben wel de koran als hun instructieboek en de sharia als wet. De exacte uitvoering van deze handboeken laat nog op zich wachten. Het goede moment is nog niet aangebroken.
  Of is er iets bekend dat moslims de koran maar voor een deel voor waar houden? Heeft er bij de islam al een verlichting plaatsgevonden en gaan er in die kring stemmen op om de koran te herschrijven?
  HET IS ALLEMAAL PRIETPRAAT. DE ISLAM IS EEN GEWELDDADIGE IDEOLOGIE EN DE AANHANGERS ZIJN NIET TE VERTROUWEN WANT ZOLANG ZE DE KORAN GELOVEN ZIJN HET MOORDENAARS.
  UITWIJZEN DIE HAP. TERUG NAAR HET LAND VAN OORSPRONG.

  Like

 14. Jade zegt:

  U snapt het…
  Het zijn allemaal moordenaars!!!
  In ruil voor olie zou de regering eveneens de leeuwen loslaten
  in elk denkbeeldig dorp in Europa…
  Maar wat een gemiste kans.
  Thorium, Schaliegas, we zouden voorop kunnen lopen als “kennis”land.
  Go fuck yourself, Markos Ruttos!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s