Nigel Farage bekritiseert uitgaven voor EU-campagne tegen critici: “Zo´n optreden verwacht men van Mugabe”

Screenshot_5

Nigel Farage, Europarlementariër en voorzitter van de Britse Onafhankelijkheidspartij UKIP

Terwijl in Brussel de vooraanstaande vertegenwoordigers van de eurozone nog over een compromis m.b.t. het voorgestelde begrotingsontwerp vergaderen, doen geruchten de ronde volgens welke de EU enkele miljoenen in een campagne tegen critici op internet wil steken en wil proberen sociale netwerken, internetblogs en media-internetsites te ondermijnen en te beïnvloeden om EU-sceptici tot zwijgen te brengen.

“De begrippen ´rechtmatig´ en ´Europese Unie´ passen gewoon niet bij elkaar. Niets is hier echt belangrijk en men houdt zich aan geen enkele regel”, zei de Europarlementariër en voorzitter van de Britse onafhankelijkheidspartij UKIP Nigel Farage over de plannen van het parlement om een aanzienlijk bedrag belastinggeld te gaan gebruiken voor een belasteringcampagne tegen critici van de EU en het Europees Parlement.

Parallel hieraan komen er sinds gisteren vooraanstaande regeringschefs en ministers bij elkaar voor een tweedaagse EU-top in Brussel om te onderhandelen over een compromis m.b.t. tot EU-uitgaven van bijna 1000 miljard euro op de terreinen landbouw, verkeer, onderzoek en infrastructuur in de eurozone.

Maar de onderhandelingen staan onder een slecht gesternte, omdat o.a. de Britse minister-president David Cameron, een fel voorstander van drastische bezuinigingen op de begroting, in het voorveld aangekondigd had de gesprekken te laten mislukken als er niet enorm op de begroting zou worden bezuinigd, terwijl de Franse president François Hollande zich ergerde aan de algemene relatie van Groot-Brittannië tot de EU en stond op een sterke landbouwbegroting, die vooral ten goede zou komen aan veel landen in het zuiden van de EU. Bondskanselier Merkel zei dat er nog een lange weg te gaan zou zijn naar een compromis.

Al in november vorig jaar konden de leidende EU-politici geen overeenstemming bereiken in deze kwestie, wat de horden voor de huidige onderhandelingen nog hoger maakte, want een nieuwe mislukking zou de EU ertoe dwingen te moeten werken met een voorlopige begroting. Mocht men het tijdens de huidige topontmoeting niet met elkaar eens worden, dan zou een nieuwe beslissing tot het jaar 2015 vooruit geschoven kunnen worden. In dat jaar zal er een Brits referendum worden gehouden over het verdere verblijf van Groot-Brittannië in de EU.

Terwijl de politici in Brussel nog onderhandelen, overlegt het Europees Parlement erover om twee miljoen euro aan een internetcampagne uit te geven om de publieke opinie ten gunste van zichzelf te beïnvloeden. Het Britse dagblad “The Daily Telegraph” had als eerste over zulke plannen bericht om op sociale netwerken en internetblogs een EU-vriendelijke sfeer te verbreiden en EU-critici te bestrijden. Nigel Farage van de Britse onafhankelijkheidspartij UKIP noemde deze handelwijze “waanzin”. Volgens hem weerspiegelt deze stap de enorme angst en het totale onvermogen van de EU om kennis te nemen van de economische en politieke realiteiten. In het interview hieronder met “Russia Today” motiveert Farage zijn inschatting uitgebreider:

Screenshot_7

Willen officiële vertegenwoordigers van de EU zichzelf veranderen in geheimagenten om sociale netwerken, blogs en andere internetplatforms te storen en te beïnvloeden? Hoe realistisch is dit vanuit uw zienswijze als Europarlementariër?

Nigel Farage: Men moet de zaak heel serieus nemen. Het bestuur van het Europees Parlement, dat erover beslist hoe geld wordt uitgegeven, heeft al besloten om medewerkers van de afdeling die verantwoordelijk is voor de voorbereiding en de uitvoering van de Europese verkiezingen in 2014 verder op te leiden om een kijkje te nemen op Facebook, Twitter en andere sociale netwerken en alle “misverstanden” en “verkeerde indrukken” te “corrigeren”die daar mogelijk worden verspreid in verband met de EU. Alleen al het feit dat juist het Europees Parlement belastinggeld voor zo´n optreden wil gebruiken, zegt veel over de instellingen van de Europese Unie.

In principe gaat het er bij parlementen toch altijd om wie de parlementspresident is – in Westminster Palace, de zetel van het Britse parlement, noemt men deze functie “speaker”, in andere landen van de wereld “president” of “voorzitter”… Alle andere bestuursterreinen zijn verplicht tot neutraliteit en mogen geen politieke standpunten vertegenwoordigen. En het feit dat het Europees Parlement beslist heeft om geld, tijd en middelen voor zo´n doel te gebruiken, toont eerlijk gezegd aan dat het niet beter is dan een “bananenrepubliek”. Zo´n optreden zou men van Robert Mugabe, de machthebber in Zimbabwe, verwachten. Volgens mij zullen veel mensen buiten het parlement dit optreden als schokkend ervaren. Mij heeft het eigenlijk niet verrast, ik werk hier per slot van rekening al 13 jaar. De mensen hier in het parlement vrezen dat de mensen van het noorden tot het zuiden, van het oosten tot het westen tot het besef zullen komen: “We hebben er nooit voor gestemd dat de EU de Verenigde Staten van Europa wordt. We wilden ook nooit dat het grootste deel van onze wetten ergens anders gemaakt wordt en we willen hier iets tegen ondernemen.” Daarover maken de mensen hier zich zorgen er willen dit tegengaan.

Als we morele bezwaren even opzij zetten, zou zo´n optreden überhaupt in overeenstemming zijn met de wetten?

Nigel Farage: De begrippen “rechtmatig” en “Europese Unie” passen gewoon niet bij elkaar. Niets is hier echt belangrijk en men houdt zich aan geen enkele regel. Laten we het Verdrag van Lissabon eens nemen, dat werd aangenomen nadat de kiezers de Europese grondwet afgeserveerd hadden. In dit verdrag wordt nadrukkelijk verboden dat de eurozone garant mag staan voor de schulden van individuele lidstaten. Nu hebben al meer dan vijf landen dienovereenkomstige financiën van de eurozone gekregen. We hebben hier te maken met een bijna fanatiek te noemen geloofsovertuiging, volgens welke er per se een Europese structuur met eigen strijdkrachten, eigen politie en een gezamenlijk Ministerie van Financiën opgebouwd zou moeten worden – en men trekt zich er geen zier van aan wat de Europese volkeren daarvan vinden; men gaat stug op dezelfde weg voort. En uiteraard hebben ze al een Europese vlag, een Europees volkslied uitgezocht. We hebben hier met fanatieke mensen en volgens mij met de gevaarlijkste mensen sinds de jaren-70 te maken.

Zou het niet zinvoller zijn om het fundamentele probleem op te lossen i.p.v. te proberen, zoals u zegt, met belastinggeld op sociale netwerken en internetblogs actief te worden en het denken van de mensen op deze manier te veranderen?

Nigel Farage: Men zou gemakkelijk miljarden euro´s kunnen uitgeven om het fundamentele probleem op te lossen. Dit fundamentele probleem heeft ermee te maken dat de eurozone in economisch opzicht nooit kan en zal functioneren. Er is geen kans dit doel te bereiken. De economische benaderingswijze en de daarachter zittende politiek zijn gewoon tot mislukken gedoemd. En in plaats van dit toe te geven, zullen ze proberen – en daarmee zijn ze al ijverig bezig – om het aanzien van mensen zoals ik, die de legitimiteit van hun handelen bestwisten, door de modder te halen. En precies dat zal er de komende jaren gebeuren. Binnen de Europese Unie zal het tot een “woordenstrijd” komen, die uitermate verbitterd en heel smerig gevoerd zal worden.

Screenshot_6

Bron:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/redaktion/ukip-chef-nigel-farage-kritisiert-ausgaben-fuer-eu-oeffentlichkeitskampagne-gegen-kritiker-ein-sol.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Censuur, EUSSR, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nigel Farage bekritiseert uitgaven voor EU-campagne tegen critici: “Zo´n optreden verwacht men van Mugabe”

 1. Martien Pennings zegt:

  Béétje off topic, maar omdat alles met alles samenhangt en vooral de misdaadcijfers met het immigratiebeleid dat Europa wordt opgelegd door de EU toch maar even hier:

  Via GeenStijl http://tinyurl.com/b5zxtvd kwam ik erachter dat bij Frans Groenendijk http://bit.ly/14Lh5PM een stuk te vinden is waarin hij aantoont dat de cijfers voor de zwaardere misdaad in Nederland kunstmatig laag gehouden worden door . . . . . STRAATROOF NIET MEE TE TELLEN !!!

  Zo zijn we weer helemaal terug bij de jaren 1980 en 1990. Ik zei eerder ooit in een stuk:

  Ach ja, de misdaad-statistieken. In de jaren 1990 hoorden we jaarlijks dat de misdaad alwéér met een paar tienden van procenten was afgenomen. Maar in 2001 opende Jaffe Vink mij de ogen in zijn “Brief aan mijn dochter”:

  “Nu , ik heb andere cijfers. MEER DAN HONDERDTWINTIG JAAR – vanaf 1850 tot in de jaren zeventig van de twintigste eeuw – is de omvang van het criminele geweld in Nederland vrijwel gelijk gebleven. In de jaren tachtig en negentig is de omvang echter aanzienlijk toegenomen. Daarnaast is er een toename van geweld van op drift geraakte jongeren, aldus de politicoloog A. Hoogerwerf in zijn boek “Geweld in Nederland.” (p. 25). [mijn hoofdletters]

  Inmiddels weten we waar dat geweld en die misdaad in extreem onevenredige mate vandaan komt: van migranten uit het islamitische cultuurgebied en worden die “op drift geraakte jongeren” ietsje preciezer aangeduid als “bontkraagjes”.We weten inmiddels ook dat een geestelijk corrupte politie is geïslamiseerd http://bit.ly/12gJOc0 en de gewoonte heeft aangenomen geen aangifte meer te willen opnemen. Zo zal het ook met de demografische ontwikkelingen gaan en met de groei van de islamitische ghetto’s. We zullen door onze eigen overheid en de mainstream media belogen worden tot de werkelijkheid zich baan breekt en ontkennen niet meer helpt. Maar dat punt zal voor de Goede Mensen pas bereikt worden als de Libanisering van Nederland en de Beiroetisering van de Nederlandse steden een feit is.

  Like

 2. topsporter zegt:

  Bravo Martien, ik had het al gelezen en ben blij dat je de juiste informatie van Frans Groenendijk in helder Nederlands aan de lezer van deze site voorlegt.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  KIJKTIP voor de liefhebbers, vanavond op Ned 1, 21:20, TV Show, portret van Nigel Farage..!!!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik geloof Nigel Farage is kleuren blind. Ziet hij dan niet dat van Rompuy, Barosso en Schulz alle drie negers zijn??????.

  Like

 5. gielah zegt:

  Beìnvloeding via internet zie ik overigens tóch niet lukken:
  de lui op Joop.nl zijn al waar de EU hen hebben wil en de rest valt niet meer te belazeren….
  bij trollen beginnen de verstandige mensen hooguit nog te gapen….. weer van dáttem… ?…..goed hoor, jochie….. je hebt hélemaal gelijk!
  Het enige waar ik kwaad over word is het feit, dat we zelf ook nog eens moeten gaan betálen voor die kansloze exercitie.

  Like

 6. Zulke drastische wetten van de EU zullen alleen maar averechts gaan werken op bijvoorbeeld de Nederlanders. Mensen zullen grotendeels in opstand komen tegen de EU. En een knecht die voor zijn baas niet wil werken … Prima zo!

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ze zullen op allerlei manieren proberen hun zin door te zetten.
  Ik las net een artikel van D.J.Baar bij DDS en kreeg de indruk dat hij een van de eerst betaalden is.

  Like

 8. treintrien zegt:

  Ik ben nu een boek over STASI-kinderen aan het lezen.
  (een aanrader, hij ligt nu bij de boekwinkels op het station:
  Stasi-kinderen – Ruth Hoffman ISBN:978-90-452-0068-2

  Als je dat zorgvuldig leest, zie je nu dingen terugkomen:
  bijvoorbeeld dat mensen geen vragen meer stellen (of willen stellen)
  Een vraag stellen zou immers kunnen betekenen dat je kritisch staat tegenover het regime.
  De lijdzame manier waarop mensen zich schikken naar hun lot.
  Het wantrouwen onder de burgers. Hoe buren elkaar verraden, allebei verstrikt in hetzelfde web.
  Het totale onvermogen om zich te richten op wat de burger nou eigenlijk wil.
  Het aanstellen van volstrekt incompetente maar wel goed gehersenspoelde mensen op cruciale plaatsen (en die heel goed betalen zodat ze zich ook beter gaan voelen dan de rest)
  Het huisvesten van medewerkers op kosten van de burgers in grotere huizen vlakbij kantoor.

  De belangrijkste:
  de angst om zich te uiten.
  Ik had het me twintig jaar geleden niet voor kunnen stellen, dat ik ooit nog eens twee keer zou gaan nadenken voor ik wat zeg. Ik ben nogal een flapuit, dus ook toen kwam ik al wel in de problemen met mijn uitspraken, maar nu voelt het of ik alles wat ik zeg/schrijf op een weegschaaltje in microgrammen aan het afwegen ben. (En zelfs dan word ik geband op geenstijl, knap he 😉 ’t is een gave 😉 )
  Dit gevoel had men in de DDR ook altijd. Altijd op je hoede te zijn. Omdat anders de grote machtige staat wel eens achter je aan kon komen.

  Ik vond de overeenkomsten griezelig, tussen de EU en de DDR.
  Dit is toch gewoon het begin van de STASI? Of zie ik dat verkeerd? Die begonnen ook niet met 90000 mensen op de loonlijst.. maar met een heel klein clubje engerds.

  Like

 9. dwz zegt:

  Iemand zich wel eens afgevraagd waar al dat voormalige Communistische potentieel is gebleven?Kijk naar de EU.En reken maar dat ze nog steeds de methoden niet verleerd zijn.Merkel met haar OostDuitse achergrond voorop.De structuren zijn dezelfde,alleen de verpakking is nieuw.

  Like

 10. Jan zegt:

  Een USA-EU-Freihandelszone?
  Es geht in die Richtung der großen EUUSA Wirtschafts- und Finanzfusion. Oder wird es dann USAEUdSSR heißen?
  http://www.kybeline.com/2013/02/10/eine-usa-eu-freihandelszone/#more-42307

  Tijd om de wapens uit de kast te halen.

  Like

 11. Pingback: EU gaat “trol patrouilles” inzetten om EU-scepticisme te bestrijdenBurgerforum EU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s