Vluchtelingen: begrip en medeleven tot elke prijs

Screenshot_8

“UITZETTING NEE!

Geen uitzetting van de familie Golja! Dat eist de Vluchtelingenraad Baden-Württemberg, die het werk van de plaatselijke asielkring in het zuidwesten coördineert, in een soort vlugschrift. De Vluchtelingenraad verzamelde tot 31 januari op zijn homepage op internet  handtekeningen en giften, opdat de uit vijf personen bestaande Roma-familie Golja, die op dit moment in een gemeenschappelijk onderkomen in Hardheim in het district Neckar-Odenwald woont, niet hoeft te vertrekken.

De handtekeningen, volgens de laatste telling 348, zullen worden overhandigd aan Reinhold Gall (SPD), de Minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Wellicht ook aan de commissie schrijnende gevallen van de deelstaat, want wat betreft de vluchtelingenraad is de zaak er een schoolvoorbeeld van hoe onmenselijk de deelstaat ook onder een rood-groene regering zulke vluchtelingen behandelt. Hoewel de familie Gloja “naar verhouding goede voorwaarden voor een zelfstandig leven in Duitsland” mee zou brengen, omdat ze o.a. goed Duits zou spreken, zou ze niet mogen blijven. Zover de vluchtelingenraad.

Als dat de hele waarheid zou zijn, dan zou het verhaal hiermee beëindigd kunnen worden. Maar dat is het niet. Er bestaat ook nog een andere kant van de familie Golja, waarover niets in het vlugschrift staat. De zaak richt er de schijnwerpers op dat niet alleen de deelstaat bij de uitzetting van vluchtelingen flink tekeer gaat, maar ook diegenen die zich voor de vluchtelingen inzetten. De autoriteiten die de uitzettingen organiseren en moeten uitvoeren, klagen er steeds opnieuw over dat de vluchtelingenlobby zou overdrijven en het publiek eenzijdig zou informeren om de druk te verhogen.

“De vluchtelingenraad schaadt door de eenzijdige informatie zijn aanzien”

De zaak van de familie Golja geldt echter als bijzonder kras. Zelfs oudgediende ambtenaren maken zich er boos om. Er vallen woorden zoals “ongelooflijk” en “onfatsoenlijk” als het haat om het optreden van de Vluchtelingenraad. En de parlementariër Bernhard Lasotta, vluchtelingendeskundige van de CDU in het parlement van Baden-Württemberg, zegt: “De Vluchtelingenraad schaadt door de eenzijdige informatie zijn aanzien.”

Wie de hele waarheid over de familie Golja wil weten, moet met de politie praten. Die mag om redenen van bescherming persoonsgegevens officieel niets zeggen, maar toch kom je het een en ander stiekem te weten. De uit Servië afkomstige familie houdt de politie al lange tijd bezig. In december 1996 werd ze volgens de autoriteiten na zes jaar verblijf in Duitsland voor het eerst uitgezet, omdat ze weigerde vrijwillig te vertrekken. In het jaar 2010 reisde ze toen illegaal vanuit Oostenrijk weer binnen – en werd onmiddellijk weer teruggebracht. Begin 2012 gebeurde hetzelfde, nu kwam de familie uit Zwitserland, waar ze volgens de Vluchtelingenraad “in zeer schandelijke vluchtelingenonderkomens moest wonen.”

Nauwelijks uitgezet stond de familie een maand later er opnieuw. Deze keer was ze vanuit Frankrijk binnengekomen, diende opnieuw een asielaanvraag in, maar het kantoor voor migratie en vluchtelingen weigerde de asielaanvraag in behandeling te nemen. De familie kwam tot nader order in een gemeenschappelijk onderkomen in Hardheim terecht, dat was eind februari 2012. Daarna reisde ze na drie andere uitzettingen of pogingen tot uitzetting nog driemaal illegaal Duitsland binnen.

Familie valt onaangenaam op

Illegaal verblijf en illegale binnenkomst zijn echter kleine zonden in vergelijking met datgene wat leden van de familie afgelopen jaar hebben gedaan: de moeder werd alleen al in de maand maart driemaal betrapt op diefstal. Toen ze in oktober voor de vierde keer werd betrapt, kreeg ze een straf van 120 dagen en geldt daarmee als voorbestraft. De jongste van haar beide dochters deed mee aan de diefstallen. Zij kwam er op grond van haar leeftijd (21) in vier gevallen van diefstal vanaf met een waarschuwing en een taakstraf.

Ook de zoon (19) viel onaangenaam op: vanwege een bijzonder zwaar geval van diefstal uit een auto werd hij enkele weken geleden tot zes maanden voorwaardelijk veroordeeld. Conclusie: van de vijf personen tellende familie zijn tot nu toe alleen de vader en de oudste dochter niet opgevallen door delicten – afgezien van aanklachten wegens illegaal verblijf. Hoe de Vluchtelingenraad gezien deze feiten kan beweren dat de voorwaarden voor een integratie van de familie goed zouden zijn, is de CDU-vluchtelingendeskundige Lasotta een raadsel: “Als het klopt dat de familieleden crimineel zijn geworden en veroordeeld werden, dan hebben ze geen goede integratieprognose en werd er terecht opdracht gegeven tot hun uitzetting.”

In het vlugschrift van de Vluchtelingenraad wordt niet eens genoemd dat leden van de familie zijn voorbestraft, omdat dit zogenaamd voor de juridische beoordeling van de zaak niet doorslaggevend is. In plaats daarvan is er een foto van de familie te zien, die critici als twijfelachtig beschouwen: een van de beide volwassen dochters heeft op de foto een klein meisje op schoot. Alleen wie de kleine lettertjes leest en naar de leeftijden van de familieleden kijkt, komt erachter dat dit kind helemaal niet tot de familie kan behoren, dus ook niet met uitzetting wordt bedreigd.

Is de halve waarheid al bedrog?

Hoever mag men gaan om begrip en medeleven op te wekken? Volstaat om slechts de halve waarheid te vertellen of is dat al een vorm van bedrog? De parlementariër Lasotta beschouwt het optreden van de Vluchtelingenraad in ieder geval als “moreel zeer twijfelachtig. Als donateur zou ik me misleid voelen als ik achteraf meer informatie over de familieleden zou hebben gekregen.”

Ongeveer twee weken geleden heeft de “Rhein-Neckar-Zeitung” over het vlugschrift bericht – en ook over het feit dat de politie de zaken iets anders ziet. Het artikel is inmiddels te lezen op de homepage van de Vluchtelingenraad, inclusief een lezersbrief van Andreas Linder van de Vluchtelingenraad: men zou de kerk in het dorp moeten laten en de delicten van de familie juist moeten kwalificeren, schrijft hij: “Wie zonder zonde is werpe de eerste steen”. De gedupeerden zouden hebben ingezien dat ze een fout gemaakt zouden hebben. En beslissend zou zijn dat de moeder ernstig ziek zou zijn en daarom niet naar Frankrijk uitgezet zou mogen worden, waar haar de uitzetting naar Servië dreigt.

Volgens de autoriteiten is de vrouw echter in ieder geval in staat om te reizen, dat zou een arts hebben vastgesteld. Het laatst werd de familie op 17 december naar Straatsburg uitgezet, een dag later was ze weer in Hardheim. Volgens het vlugschrift is de moeder depressief en vooral getraumatiseerd door deze laatste uitzetting.

Destijds kwamen de politieagenten in de ochtendschemering en – na alle negatieve ervaringen met de familie – onaangemeld. De moeder wilde daarop uit het venster op de eerste verdieping springen , maar werd hieraan gehinderd door agenten. Ze werd in handboeien afgevoerd. De advocate van de moeder heeft daarom een aanklacht tegen de agenten ingediend wegens toebrengen van lichamelijk letsel. Dat staat in het vlugschrift. Wat er niet in staat: de politieagenten zouden ook een aanklacht hebben ingediend – vanwege verzet tegen ambtenaren in functie. Volgens de politie was de moeder die ochtend behoorlijk agressief. Ze zou terugkomen, zou ze de agenten gedreigd hebben, en hen “dood maken”.

Bron:

http://www.stuttgarter-nachrichten.de/inhalt.fluechtlingsrat-fluechtlinge-mitgefuehl-um-jeden-preis.c3342d10-e0e1-4b03-87f3-84252bb916d8.html

Auteur: Rainer Wehaus

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Criminaliteit, Duitsland, Immigratie, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, Roma en Sinti, Servië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Vluchtelingen: begrip en medeleven tot elke prijs

 1. Ad zegt:

  De familie Golja wil koste wat kost hun zin hebben en blijven terugkomen, ik zou zeggen weer uitzetten en nooit toegeven en die Vluchtelingenraad is net als in andere landen een instituut dat alleen maar tegenwerkt en alleen tevreden is als de familie een verblijfsvergunning krijgt en ze verzorgd worden van de wieg tot het graf. Het lijkt Nederland wel.

  Like

 2. oogenhand zegt:

  Vluchtelingen kunnen fijn naar Saoedi-Arabië, Qatar, en de Verenigde Arabische Emiraten. Om dat te bewerkstelligen komt er een kartel van olie-afnemende landen. Gelukkig vernietigt de islam zichzelf in Syrië, Irak en zelfs Pakistan.

  Like

 3. R.A.F zegt:

  tot nu toe alleen de vader en de oudste dochter niet opgevallen door delicten

  R.A.F:
  Wacht even hier klopt iets niet , de vader en oudste dochter geen delicten???
  Is hier misschien sprake van naamsverwisseling of zo??? .
  Iedereen weet toch dat een Roma vader niet werkt maar dingen doet , en iedereen weet toch dat wil een Roma dochter veel waard worden, zijn veel moet kunnen stelen.
  En de oudste Roma dochter nog zonder kinderen dat geloof ik ook niet , dan is er wat dan is er wat aan de hand , of komen die kinderen tevoorschijn nadat de dochter en de rest van de familie een verblijfvergunning hebben .
  Maar van de andere kant bekeken , als ze een verblijfvergunning zouden hebben kan vader en de oudste Roma dochter gewoon legaal werken en de kinderen mooi naar school .
  Dan hoeft moeder ook niet meer te gaan stelen met de jongste dochter .
  Of zeg ik nu iets raars ??

  Like

 4. treintrien zegt:

  Okee, dames en heren van de vluchtelingenraad:
  ze mogen blijven!
  Jullie nemen ze wel zelf in huis.
  Alle ongein die door deze zigeuners wordt uitgehaald, daar zijn jullie juridisch verantwoordelijk voor. Elk gestolen brommertje/auto/andere spullen wordt door jullie terugbetaald met schadevergoeding voor de slachtoffers. Scholing, gevangenisstraffen, medische zorg en uitkeringen van deze familie zijn ook voor rekening van de vluchtelingenraad.

  Wetten das…?

  ’t in no-time over en uit is met het begrip?

  Like

 5. treintrien zegt:

  ohja, en dan nog eens wat:
  is die dochter van 21 zwakbegaafd of wat?
  Sinds wanneer ben je met 21 te jong om berecht te worden?

  Ik word hier zó vreselijk BOOS van! Bliksems!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Heel éénvouding trekt de subsidie in van deze zgn. vluchtenlingenraad, dat lost heel veel op.
  Ook in Nederland !!

  Like

 7. oogenhand zegt:

  De Christen Unie is vóór vluchtelingen, de Christen Unie is tégen geweld. De Antifa is vóór vluchtelingen, de Antifa is vóór geweld. Vragen, vragen, vragen…

  Like

 8. Robbert zegt:

  Het artikel schetst de dwingelandij en het kinderachtige gedrag van links. Volwassen en wijzer zullen ze ook nooit worden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s