Wie Qatar tolereert, tolereert radicale islamieten

Screenshot_14

De ambassade van Qatar in de Duitse hoofdstad Berlijn

Het maar 11.606 km² grote Qatar met ongeveer 1,7 miljoen inwoners is een absolute monarchie. De islam is de staatsreligie en volgens Artikel 1 is de sharia de belangrijkste bron van wetgeving. Een parlement of politieke partijen bestaan niet. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn aardolie, vooral echter aardgas, meststoffen en betaalde terbeschikkingstelling van kampementen en rustzones voor het Amerikaanse leger. Qatar bezit na Rusland en Iran met een aandeel van 14% de wereldwijd op twee na grootste conventionele aardgasreserves.

Sinds het begin van de “Arabische Lente” in 2010 in Tunesië maakte het olie-emiraat aanspraak op een leidende rol binnen de internationale statengemeenschap. Qatar presenteerde zichzelf als de grootste stimulator van de “Arabische revoluties”. Het belangrijkste instrument hierbij is het nieuwsnetwerk Al Jazeera, dat eigendom is van de Koninklijke familie van Qatar.

“Arabische Lente” – eigenlijk een “Qataarse Lente”

In Tunesië is het een publiek geheim dat Qatar de verkiezingscampagne van Ennahdha financierde. De Ennahdha-beweging is een islamitische partij in Tunesië onder leiding van de islamitische fundamentalist Rachid al-Ghannouchi. Ghannouchi op zijn beurt werd door de voorbeeldimam van de burgemeester van München en kandidaat voor het Beierse minister-presidentschap Christian Ude (SPD) een lichtend voorbeeld van de gematigde islam genoemd. Bajrambejamin Idriz is het veel vertroetelde islamitische kind en prees de radicale islamiet Ghannouchi in zijn boek “Grüß Gott, Herr Imam” (zie hier).    

In Libië financierde Qatar het verzet tegen Muammar al-Gaddafi. Het leverde geweren, munitie en pantserafweerraketten, wat een overtreding was van het door de VN-veiligheidsraad ingestelde wapenembargo.

De Afghaanse Taliban opende nu in de hoofdstad Doha, en niet zoals gepland in Turkije, zijn nieuwe contactbureau. Radicale islamieten voelen zich niet alleen in Turkije, maar ook in Qatar goed op hun gemak.

Qatar – altijd al een toevluchtsoord voor radicale islamieten

Vorige week vond in Cairo de ontmoeting van de islamitische staatshoofden plaats (OIC). Behalve de Iraanse regeringschef Mahmoud Ahmadinejad werd ook de bedrijvige sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani uit Qatar door de radicaalislamitische Egyptische regeringschef Morsi begroet. De Egyptische Moslimbroederschap, waartoe Morsi tot zijn kandidatuur voor het presidentschap behoorde, onderhield sinds de vroege jaren-60 uitstekende contacten met het heersershuis in Doha.

Vanwege hun radicale opvattingen en de 1:1 omzetting van de koran nog vervolgd onder Moebarak, emigreerden vooraanstaande Moslimbroeders naar het schiereiland in de Perzische Golf. Onder hen bevond zich de radicaalislamitische prediker Yusuf al-Qaradawi, die in Qatar talrijke cellen van de Moslimbroederschap oprichtte en als belangrijkste stem van de organisatie in de Golfstaten geldt. Die ideologische ophitser, die nu o.a. het 758 miljoen euro kostende Hollywoodproject “Mohammed – The Movie” onder zijn islamitische vleugels heeft.

Screenshot_4

De affiniteit van Qatar met radicale islamieten

Hamad bin Khalifa Al Thani, beter bekend als de emir van Qatar, is een van de machtigste, rijkste en daarmee invloedrijkste mannen ter wereld. Nadat zijn werkgebied zich al uitstrekt tot de landen van de mislukte “Arabische Lente”, ziet hij al geruime tijd zijn werkterrein in Europa. Qatar probeert zijn invloed naar Europa uit te breiden.

Als voorbeeld kan de voorstad Nørrebro van Kopenhagen genoemd worden. Na de karikaturencrisis werd Denemarken het doelwit van islamitische kritiek. Vooral onder de socialistische regering vond er in Denemarken een massa-immigratie uit islamitische landen plaats. Het hoge islamitische bevolkingsaandeel zorgt voor steeds groter wordende problemen in het land.

Om hun allesomvattende tolerantie – ondanks toenemende kritiek uit de Deense bevolking – te blijven bewijzen, wordt er nu sinds vorig jaar mei een moskee in de Deense hoofdstad Kopenhagen gebouwd. Het gebouw wordt overdekt door een reusachtige koepel met een doorsnede van 16 meter. De minaret zal de eerste in Denemarken zijn, meer dan 20 meter hoog. In de moskee wordt een islamitische cultureel centrum gepland, een sporthal, een restaurant en een jongerencentrum met een capaciteit van 700-900 personen.

Het bouwwerk wordt in principe gefinancierd door Qatar en Iran. Zoals gebruikelijk werden bezwaren en zich formerend verzet van de inwoners van Kopenhagen door het steeds stomper wordende zwaard van het verwijt van racisme en rechtspopulisme getorpedeerd – hier bijvoorbeeld geprobeerd door de tendentieuze verslaggeving op arte-TV.

Screenshot_3

Qatar – betaalmeester van de Moslimbroeders

Het emiraat Qatar, dat behalve in Denemarken de wahabitische islam in Frankrijk, Italië, Ierland en Spanje financiert, zal ook financieel actief worden in Duitsland. Concreet zal de emir van Qatar ook in München kosten noch moeite sparen om de fundamentalistische leren van de wahabitische islam over “de hele wereld” te verspreiden. Zoals de Münchener Merkur in de gedrukte uitgave bericht, dient het project ZIE-M (Zentrum für Islam in Europa München) gerealiseerd te worden als de emir van Qatar dit met een gulle schenking ondersteunt.

In het kader van de Münchener veiligheidsconferentie werd naar het heet een “positief signaal” afgegeven. De Minister van Buitenlandse Zaken van het land, sjeik Hamad bin Yassim bin Jaber Al Thani, had een ontmoeting met de vanwege titelbedrog en duistere verbindingen met radicaalislamitische verenigingen in het nauw geraakte ZIE-M voorbeeldimam Idriz. Na het gesprek verkondigde Idriz dat Qatar de “open islam” zou willen ondersteunen. Er mag echter aan getwijfeld worden dat een streng islamitisch land zoals Qatar zijn geld investeert in een uitgeholde en verwaterde “euro-islam”. Als ZIE-M eenmaal een feit is, zal het, net zoals bij vorige plannen, bij lippendiensten blijven. De daadwerkelijke gebeurtenissen zullen voor buitenstaanders, dus niet-moslims, toch niet te volgen zijn.

Er zou “kleine diplomatieke beweging” geweest zijn, zegt Idriz blij. Ook de stadsraad van München zou achter de bouw van het islamitische centrum ZIE-M staan. Daarbij schijnt het de dames en heren niet te storen dat het project met geld uit een streng islamitisch land met duidelijke affiniteit tot de radicale islam gefinancierd gaat worden.

ZIE-M – met geld uit Qatar te realiseren

Sinds een jaar worden er handtekeningen verzameld voor een burgerreferendum tegen het geplande Zentrum für Islam in Europa (ZIE-M). Om te zorgen een uiterst democratische beslissing – namelijk een referendum voor de burgers – hebben de initiatiefnemers 30.000 handtekeningen nodig van burgers van München. Dan zouden de inwoners van München zelf kunnen beslissen of ze een 6000 m² groot islamitisch centrum midden in München willen hebben. Dit plan werd vanaf het begin door de stadsraad van München getorpedeerd door rechts-extreme stemmingmakerij te insinueren.

Dat de mensenrechten volgens de Universele verklaring van de rechten van de mens in Qatar worden misacht, schijnt de wereldgemeenschap niet te storen. De vrijheid van meningsuiting is beperkt in Qatar. Qatar overweegt om een nieuwe perswet uit te vaardigen, die blasfemie, kritiek op het leger en op de emir bestraft met gevangenisstraf. Vrouwen worden koranconform benadeeld. Ze krijgen te weinig bescherming bij huiselijk geweld en scheiden is moeilijk. In erfeniszaken worden, zoals voorgeschreven in de koran, wordt uitsluitend ten gunste van de man beslist.

Meer dan 80% van de bevolking in Qatar wordt door buitenlanders vertegenwoordigd. Uitbuiting en misbruik zijn aan de orde van de dag. Vooral vrouwelijke werknemers worden, ook gedekt door de koran, het slachtoffer van lichamelijk geweld en seksueel misbruik door de werkgevers. Homoseksualiteit is verboden in Qatar en wordt bestraft met tot 5 jaar gevangenisstraf. Het internet wordt gecensureerd. Pornografische beelden en islamkritische inhouden worden geblokkeerd.

In het jaar 2022 is de wereld bereis om de wereldkampioenschappen voetbal in Qatar plaat te laten vinden. Voetbalgrootheden zoals Karl-Heinz Rummenige zijn helemaal lyrisch over de voorbeeldstaat Qatar. Nadat echter al direct na de uitslag van de verkiezing de verdenking van manipulatie bestond, zou er een nieuwe verkiezing voor de wereldkampioenschappen 2022 kunnen gaan plaatsvinden. Misschien is dat dan voldoende reden om anders te gaan denken wat betreft de positie van Qatar en zich van dit regime te distantiëren. Schendingen van de mensenrechten en openlijke steun aan radicale islamieten waren hiertoe tot nu toe niet in staat.

Screenshot_2

De emir van Qatar

Bron:

http://www.blu-news.org/2013/02/09/katar-der-islamistische-finanzier/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Al Qaida, Censuur, Denemarken, Duitsland, Europa, Graaien, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamofascisme, Jihad, kalifaat, Mensenrechten, Moslimbroederschap, Naïviteit, Persvrijheid, Qatar, sharia, Taqiyya, Terrorisme, Verenigde Naties, Vrijheid van meningsuiting, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Wie Qatar tolereert, tolereert radicale islamieten

 1. Jan zegt:

  Qatar, PA Investors Break Ground for New PA City
  No building freeze in the PA: A Qatar investment firm has broken ground for a new modern Arab city north of Jerusalem, with US mortgage help.
  A Qatar investment firm has broken ground for a new modern Palestinian Authority city, located next to Ramallah and north of Jerusalem and near several Jewish communities. The $500 million project is planned to house 40,000 people and look like a modern Western-style suburb, overlooking nearby Jewish towns. The government’s 10-month building freeze preventing new construction for Jews in Judea and Samaria does not affect Arabs.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/135486#.UReEnZZtCTA

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Qatar bezit de op twee na grootste conventionele aardgasreserves…
  Henk Kamp van EZ ligt op dit moment nogal onder vuur omdat hij-in de beleving van de Groningers- te weinig actie onderneemt tegen de door aardgaswinning optredende aardbevingen. Kan ook niet: aarbevingen kun je niet tegenhouden, net zomin als dat je de zon kunt tegenhouden niet meer te schijnen. Stoppen met de gaswinning ziet Henk K. niet zitten. Heel Nederland letterlijk en figuurlijk met kouwe voeten thuis is inderdaad drie keer niks. Aardgas uit Qatar halen..???
  Of gebeurt dat al, soms?? Wie het weet mag het zeggen.

  Like

 3. Rona zegt:

  We financieren onze eigen islamisering door olie en gas te blijven importeren uit gebieden met regimes die uit zijn op onze ondergang. De alternatieven, zoals schaliegas en schalie olie, methanol etc. liggen voor het oprapen. Het marginaliseren van deze regimes kan door de rol van olie te marginaliseren.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Daarom zou het een goede zaak zijn als Nederland zijn invloed in Noorwegen zou uitbreiden. Een geniepige methode zou zijn kinderen van Noorse vrouwen en Nederlandse mannen automatisch Nederlanderschap te geven.

   Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  @BertG, 12:38
  Vergeet snuffelaar google: die club slaat alles op! Probeer deze maar eens:
  http://www.startpage.com
  (zoekt anoniem, desgewenst ook met proxy)
  Idem: http://ixquick.com

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom we daar van begin af aan niks te zoeken hadden, sterker nog: die zandbak wordt nooit een democratie, ze zullen daar nooit onder de knie krijgen wat het inhoudt.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21281954/__Voorzitter_in_Afghanistan__.html

  Like

 6. oogenhand zegt:

  Qatar heeft ongetwijfeld religieuze politie. Die kan zichzelf niet opblazen. Toch zijn het de rijken die de vrouwen ontmaagden en dumpen. Denk aan Mohammed bin Laden, die zijn afdankertjes aan zijn knechten gaf.

  Like

 7. Pingback: Islamles voor journalisten: persvrijheid in islamitische landen wordt bedreigd | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s