Erdoğan: ”Het beeld dat we van de Joden hebben, is niet anders dan het beeld dat wij van de nazi’s hebben”

Screenshot_27Recep Tayyip Erdoğan

(Door: Samuel Westrop)

Nu we weten dat de Turkse premier, Recep Tayyip Erdoğan, antisemitische opmerkingen heeft geuit die vergelijkbaar zijn met de opmerkingen die de Egyptische president Mohamed Morsi heeft uitgesproken, zullen de media nu ook hun best doen om te voorkomen dat die gemeld worden?

In november 1998 heeft het “Institute for Jewish Policy Research” zijn jaarlijkse rapport over de huidige tendensen in het antisemitisme over de hele wereld vrijgegeven. In het gedeelte dat over Turkije gaat, citeerde het tijdschrift de toenmalige burgemeester van Istanbul, Recep Tayyip Erdoğan, tijdens een bijeenkomst die in juni 1997 georganiseerd was door de gemeente om de verovering van de stad door de Ottomaanse Turken te vieren: “De Joden zijn begonnen met het vernietigen van de moslims in Palestina, uit naam van het zionisme”, zei de burgemeester. “Tegenwoordig is het beeld dat we van de Joden hebben niet anders dan het beeld dat we van de nazi’s hebben”.

Erdoğan werd later, en is nog steeds, de premier van Turkije, een man van wie president Obama beweert dat hij een persoonlijke vriend is, in een land dat lid is van de NAVO, en het hoofd van een regering die als gematigd wordt beschouwd en, zoals de ‘Londen Times’ onlangs tot uiting bracht, als een voorbeeld geldt van hoe het islamisme en de democratie elkaar niet hoeven uit te sluiten.

“Birikim”, een Turks socialistisch cultuurtijdschrift, schrijft het citaat ook toe aan Erdoğan. Een zoektocht door verslagen van Westerse kranten toont echter aan dat er helemaal geen melding gemaakt wordt van deze opmerkingen.

Die opmerking is niet het enige voorbeeld van de vijandigheid van Erdoğan in dit verband. De Turkse krant “Yeni Safak” heeft gemeld dat Erdoğan commentaar heeft dat de media niet een vollediger verslag uitbrengen van de Israëlische “moord op onschuldige kinderen”, omdat de “media in de hele wereld onder de controle van Israël staan, en daar moet de nadruk op worden gelegd”.

In 2009 meldde ‘Taraf’, een andere Turkse krant, dat Erdoğan, terwijl hij de opening van een universiteit bijwoonde, het volgende verklaarde: “Waar Joden zich ook vestigen, daar verdienen ze geld. Ze zijn geen eigenaar van onroerend goed, als huurder zijn hen beter uitkomt. Aan de andere kant, wat we ook bezitten of niet bezitten zullen we investeren in onze huizen”.

In het begin van januari, toen het “Middle East Media Research Institute” (MEMRI) een video uitbracht waarin Morsi de zionisten beschrijft als “de afstammelingen van apen en varkens”, duurde het bijna twee weken en moest er eerst een spervuur van kritiek komen, voordat een toonaangevende krant, de New York Times,  uiteindelijk de opmerkingen meldde. De uiteindelijke actie leidde tot een wereldwijde veroordeling van Morsi’s opmerkingen en er kwam zelfs een afkeurende verklaring van het Witte Huis. Nu we weten dat Erdoğan, de premier van een land dat wordt beschouwd als een toonaangevende bondgenoot van het Westen, opmerkingen maakte die vergelijkbaar zijn met die van Morsi, kunnen we ons afvragen of de media ook hun best zullen doen om te voorkomen dat die opmerkingen bekend gemaakt worden.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3583/erdogan-jews-nazis

Auteur: Samuel Westrop

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Turkije. Bookmark de permalink .

25 reacties op Erdoğan: ”Het beeld dat we van de Joden hebben, is niet anders dan het beeld dat wij van de nazi’s hebben”

 1. Mosje Groen zegt:

  Waar is mijn reactie?

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  @Mosje Groen

  Zie uw reactie onder het artikel over hetzelfde onderwerp door Joost Nemöller:

  https://ejbron.wordpress.com/2013/02/11/erdogan-joden-zijn-net-nazis/

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Heeftie dat echt gezegd? Wat een misselijke KLOOTZAK..!!!
  http://tinyurl.com/6hyhstp
  Nooit lid van de EU laten worden, dat islamitische misbaksel met dat ingepakte wijf van ‘m.
  En veel van z’n vakantiehotels aan de Turkse rivièra deugen voor GEEN METER!!
  Bron: http://www.vox.de

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 21:45 aangaande ik gisteravond op de Duitse commerciële satellietzender VOX zag: http://www.vox.de/medien/sendungen/hilfe-mein-urlaub-geht-baden/2af5f-153ec1-b54a-17/katastrophale-zustaende-in-der-tuerkei.html

  Like

 5. Rick zegt:

  Het beeld dat ík van Erdogan heb; is niet anders dan het beeld dat ík van de nazi’s heb.

  Like

 6. Nico Omen zegt:

  En alweer krijgt Geert gelijk…

  Like

  • maria zegt:

   Ach Yolanthe is gewoon een lieve mooie meid die een beetje wil slijmen bij de turken, omdat ze daar voorlopig, en niet bepaald anoniem, gaat wonen. Kwalijker is het beeld dat de NL pers van Turkije geeft, nl. van een “moderne, gematigd islamitische staat”. Terwijl Turkije een zeer dubieuze rol speelt in de wapenhandel met de islamisten in Syrië, Libië en zelfs Mali. Turkije is een belangrijke schakel in de islamisering van Europa!

   Like

 7. BertG. zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/02/Turkije-zegt-EU-vaarwel-en-zoekt-aansluiting-bij-Shanghai-alliantie-met-Rusland-en-China
  En nou maar hopen dat ie het meent. Oprotten, nooit mag dit monster iets met europa te maken hebben. Het ligt niet eens in europa. En dat de rest er zo over gaat denken.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Erdogan kent zijn eigen geschiedenis niet!!!!
  http://www.tellthechildrenthetruth.com/

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Recep Tayyip Erdoğan
  Laat die T maar weg: ayyip dus.

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Wij weten zo langzamerhand wel met welke krachten de islam zich verbonden heeft en op de nazi component in het islamitische denken is hier genoeg gewezen!
  En ik kan het niet genoeg herhalen : overal waar de islam verschijnt en zich nestelt in het westen worden de historische feiten zodanig herschikt dat de islam er altijd goed uitspringt!
  De manipulatie met feiten bewerkstelligt een verbazingwekkende desoriëntatie in het denken van mensen die qua kennis niet al te sterk in hun schoenen staan.

  Zo hebben wij bijvoorbeeld kunnen zien dat bij de Holocaust herdenking in Amsterdam mevrouw Fatima Elatik prominent in beeld was en van deze PvdA dame ,die wat tegen het sallafistische gedachtegoed aanschurkt, is bekend dat zij graag de hedendaagse mohammedanen wil geassocieerd zien met de vervolgde Joden..
  Voor wie de geschiedenis kent een absolute gotspe.
  Maar politiek correct gaat daarin graag mee en dan kom je vanzelf bij het vijandsbeeld uit ,dat de islamieten met de paplepel krijgen ingegoten: de afschuwelijke Joden die de weerloze Arabieren ongegeneerd naar het leven staan. Ja, zij ,de joden en Israël zijn de hoofdschuldigen van alle kwaad in de wereld en in deze mallotige verdraaiing van feiten, die vloekt tegen elke logica en ieder principe van waarheid en rechtvaardigheid gaan de sympathisanten uit de politiek correcte hoek volledig mee. Teveel van deze lieden hebben in hun kinderjaren iets te lang naar Calimero gekeken en hebben er kennelijk het beeld aan over gehouden dat dit weerloze wezentje in de oliestaten woont.
  Vandaar de acties tergen de nazistische supergigant die zich vanaf zijn speldenknop grote grondgebied opmaakt om heel de zachtmoedige en vredelievende Arabische wereld te onderwerpen.
  En daarom ook zien wij dat een vreedzaam man als Erdogan zich verbroedert met Ahmadinejad en Morsi, beiden heel vreedzame types die totaal geen kwaad in de zin hebben als het om Israël gaat.
  Maar laten we zeker ook beslist niet vergeten dat Erdogan en Morsi een grote vriend in het Witte Huis hebben zitten, een man met de zeer veelzeggende gouden ring om zijn vinger die hij al tientallen jaren draagt : Er is geen god dan Allah,,,” Kijk naar die ring en je weet wie en wat je voor je hebt.
  Onze crypto islamiet in de USA is een man die heel goed weet welke religie in zijn land de lakens uit zou moeten delen..
  Erdogan, Morsi, Obama, meesters in de taqyyah
  Met zo’n man als Erdogan aan het hoofd moet Turkije NOOIT als lid van de EU worden toegelaten.
  Het is wenselijk dat de EU voor zo’n onzalige toetreding niet meer bestaat.

  Like

  • maria zegt:

   Inderdaad heeft de islam zijn eigen geschiedenis(-vervalsing) Zie ook de mythe dat Moors Spanje (Andaluz) een schatkamer van rijke cultuur was waar alle gezindten zich vrij konden bewegen.(NOT) In onze tijd worden de slachtoffers van de Holocaust ingeruild voor “onderdrukte moslims” want die hebben het zoals u weet erg zwaar. En om de reljeugd te kalmeren worden de anderhalve marokkaan die (indirect) bij de geallieerden heeft gevochten op een voetstuk gehesen. Wat die islam-jeugd dan weer voor een dilemma stelt want ze vinden Hitler eigenlijk ook heel tof.

   Like

 11. Jean zegt:

  Zou er nog een ‘gevaarlijker’ figuur, na Hitler en die Iraniër, rondlopen op deze aardbodem dan die Turk? I don’t think so.

  Like

  • maria zegt:

   Ja want er komt in Europa ook nog een “sterke man” die de crisis gaat oplossen. Dat zal iemand zijn die er niet uitziet als Antichrist maar het wel is of er een voorganger van is. Hij zal een anti-Israël agenda hebben waar iedereen blind voor gaat. (Europa is immers al ruim anti-Israël gemasseerd) Ik vind het zelf ook een hele enge gedachte maar als je ziet hoe de Amerikaanse politiek in no time 180 graden is gedraaid is echt alles mogelijk!

   Like

 12. Jan zegt:

  Erdogan Anti-American and Antisemitic rant 1993

  Like

 13. Avidia zegt:

  Obama, islamiet staat aan het hoofd van Amerika, hoe erg kan het worden??? Hoe erg kan het worden in de hele wereld, kijk maar naar ons eigen koninkrijk, hoofddoekjes om knielen voor de sjah voor welk land dan ook, gekleed in passende kleding. onze KN familie denigreerde, het was niet om aan te zien. Geldwolven zijn het die zich voor ons eigen land en de hele wereld aanstelde, en waarom??? Shell!!!!! gehoorzamen aan Shell vanwege hun aandelen en niets anders, ze hebben schijt aan ons, zij leven in welvaart en gehoorzamen aan de hele wereld om hun fortuin veilig te stellen, ondertussen worden mensen geofferd. Het volgende staatshoofd neemt alle aandelen over en het blijft hetzelfde, knielen voor de olie en daarvoor GELD. Geldwolven zijn het, geld en macht, nee, niet de “onderdanen” (behoor ik niet toe, ik ben niet onderdanig aan niemand) het gaat hen alleen om macht, status en onderdanigheid, en heel veel mensen gunnen hen dat, ik dus ook niet, ik gun alleen mensen die op eigen kracht iets bewerkstelligen macht toe als het ten goede komt.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  IK kan me met geen mogelijkheid voorstellen dat onze ‘elite’ niet op de hoogte is van zulke antisemitische uitspraken.

  En toch maar vinden dat Turkije deel moet uitmaken van onze vrije westerse wereld.

  Als dit geen onnozelheid is, zo stom kunnen ze wat mij betreft niet zijn, dan is het pure kwaadaardigheid.

  Ook gezien de opmerkingen die Erdogan heeft gemaakt over de werkelijke plannen van de islam en de bedoeling van de moskeeën die hier in groten getale, met behulp van geld uit het Midden-Oosten worden geplant:

  “De moskeeën zijn onze barrakken, de minaretten onze bajonetten, de koepels [dak van moskee] onze helmen en de gelovigen onze soldaten”.

  Het wordt tijd dat het Nederlandse volk grondig gaat nadenken over de plannen die de EUSSR en onze ‘elite’ met ons voorhebben.

  Die plannen houden bepaald niet veel goeds in voor het vrije westen en zijn bewoners.

  Voor geld, olie en macht verkopen zij niet alleen hun ziel maar ook het voltallige Europese volk.

  Like

 15. Seculiere zegt:

  @Wachters

  je beseft toch dat Turkije geen druppel olie of gas heeft he?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s