Erdoğan: “Joden zijn net nazi’s”

Screenshot_25

(Door: Joost Niemöller)

De Turkse premier verbergt zijn antisemitisme op geen enkele wijze.

De uitspraken die Erdoğan doet over Joden zijn geheel in de sfeer van de nazi’s destijds. Het is niet zo dat Erdoğan spreekt over het beleid van Israël, of over Israëli’s. Soms ook, maar vaak helemaal niet. Nee, hij spreekt dan zonder terughouding gewoon over Joden in het algemeen. Zo deed hij in 2009 een uitspraak over Joden, die voor zover ik weet alleen de Turkse pers haalde. Joden, zei Erdoğan, terwijl hij aanwezig was bij de opening van een universiteit, weten overal waar ze zich neerlaten geld te maken zonder zelf bezitters te zijn. Ze huren slechts:

In 2009 another Turkish newspaper, Taraf, reported that Erdoğan, while attending the opening of a university, stated, “wherever Jews settle, they make money. They are not property owners, as being tenants suits them best.

Erdoğan wordt door Europa en door de VS beschouwd als ‘een vriend’. Nederland stuurt Patriot raketten om Turkije te beschermen. De koningin en Erdoğan gaan vriendschappelijk bij elkaar langs voor staatsbezoeken. Toch hebben we hier te maken met een onvervalste antisemiet.

Al in ’97, toen Erdoğan nog ‘slechts’ burgemeester was van Istanbul, zei Erdoğan dat het imago van de Joden net zo slecht was als dat van de nazi’s:

“Today, the image of the Jews is no different from that of the Nazis.”

Dat zijn uitspraken waarmee wij ons, integere Westerlingen, of althans, zo zien we onszelf, een beetje ongemakkelijk van gaan voelen. Het is daarom dus beter dat we ze niet horen en daarom bereiken ze de Westerse pers ook niet. Op die manier is het ook een stuk gemakkelijk om over Erdoğan te blijven spreken als ‘een vriend.’

Dat dit een gevaarlijke manier van denken is, heeft de geschiedenis al bewezen, en ik kan het daarbij niet nalaten toch maar even de naam van ‘Chamberlain’ te laten vallen. Waakzaamheid lijkt toch eerder geboden, want je weet maar nooit wat mensen met dergelijke, diep zittende anti-Joodse emoties kunnen gaan doen in zulke machtige posities.

Dat wil hier maar niet doordringen.

Bron:

http://tinyurl.com/bm72t2z

Auteur: Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Joden, Turkije. Bookmark de permalink .

14 reacties op Erdoğan: “Joden zijn net nazi’s”

 1. Jan zegt:

  On December 28, 2002, columnist Y. Bayer of the mainstream, high circulation Turkish daily Hurriyet wrote: “Did you know that: In 1974, when [Turkish Prime Minister] Tayyip Erdogan was president of the Beyoglu [Istanbul] Youth Group of the [Islamist] MSP [National Salvation Party], he wrote and directed a theatrical play called Maskomya and also played the lead role of the ‘bad son?’ And that the role of Erdogan’s grandmother was performed by a girl from a CHP [the secular, Kemalist Republican People’s Party] family, and that the play was staged 10 times despite the complaints of a board member to Erbakan?”

  The historian/researcher Rifat N. Bali also commented on Erdogan’s play: “Maskomya, or in its correct form Mas-kom-Ya, was a theatrical play that was staged everywhere in the 1970s, as part of the ‘cultural’ activities of MSP Youth Branches. The unabbreviated version of Mas-kom-Ya is Mason-Komunist-Yahudi [Mason-Communist-Jew]. It is known that the play was built on the ‘evil’ nature of these three concepts, and the hatred towards them.”
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2013/02/like-morsi-erdogan-also-has-history-of.html

  Like

 2. Mosje Groen zegt:

  Maar als ik kijk naar hoeveel Israeliers op Arabieren lijken dan kan ik ondanks dat ik waarlijk alle mogelijke afstand neem van islamisten en hun veroveringsdrift, erger dan een kater in de grootste geile bui, niet aan de indruk wegkomen dat het wel volgens HUN manier moet gaan….sorry jongens, maar als ik me bedenk dat die pijpekrullen dagelijks spuwden op een JOODS meiske dan denk ik…jah, ze verschillen echt niet zoveel van elkaar, die extremisten….

  (zal me wel minnetjes opleveren, maar heey…..probeer objectief te blijven kijken naar wat ik zeg!)

  Like

  • maria zegt:

   Van mij krijg je geen minnetjes hoor! Maar pijpekrullen zijn niet representatief voor Israël. Orthodoxe joden zijn wel het “religieus geweten” van Israël maar ze dragen niet echt bij aan de Israëlische maatschappij. En dat door jou genoemde geval van Haredim die meisjes belagen is al voldoende uitgekauwd door de westerse pers. Ik ben zelf in Mea Shearim ook wel eens belaagd omdat ik in een hemdje liep. Je hebt gelijk als je stelt dat orthodoxe joden net zo onverzoenlijk zijn als islamisten. Joden in het algemeen zijn echt niet beter dan andere mensen. Toch zullen ze niet zo gauw je hoofd afsnijden en je kunt beter krijgsgevangene van de IDF zijn als van welke islamitische natie ook.

   Like

 3. Als de Turkse premier Joden ziet als Nazi’s dan ziet ie ons Nederlanders ook als Nazi’s. En als Varkens, volgens de koran.

  Like

  • maria zegt:

   Islamisten weten gewoon niet waar hun voorkeur naar uitgaat. Hitler deed “goeie dingen” door de Joden uit te roeien maar “Nazi’s” bekt zo lekker als je Israël wilt aanvallen. Hetzelfde dilemma zie je bij kaalkopjes. Ze hebben een hekel aan allochtonen maar ook aan Joden (die ze niet kennen) Dat leidt wel eens tot hilarische toestanden.

   Like

  • maria zegt:

   Jeemig de peemig hoe diep moet je haat dan zitten! Dat is alsof ik geen turkse pizza of marokkaanse worstjes meer eet omdat daar de islam aan zou kleven! Ik zeg het niet snel maar voor mensen als Gretta moet er toch een speciaal “plekje” zijn in het hiernamaals. En dit van haat vertrokken antisemitisme komt niet van moslims maar van hoogopgeleide grachtengordel “Gutmenschen” Bleeeerk!

   Like

 4. koddebeier zegt:

  En dat zegt een moslimnazie ??

  Like

 5. luckybee zegt:

  Volgens mij zijn het de moslims die de Nazi’s zijn.
  http://www.tellthechildrenthetruth.com/
  Immam al Husseini is geen Jood maar een moslim zo ver ik het weet.

  Like

 6. oogenhand zegt:

  Inderdaad, wat is zijn probleem met Nazi’s? Waarom mag je wel Joden vergelijken met Nazi’s, maar mag je geen moslims vergelijken met Nazi’s?

  Like

  • maria zegt:

   Islamisten hebben nou niet bepaald een voldoende voor geschiedenis.
   Wat ik hierboven al zei: Nazi’s bekt zo lekker als je iemand in de hoek
   wilt zetten. Maar als Turken en Marokkanen hier hadden geleefd in de
   jaren veertig ben ik benieuwd hoe het met ze was afgelopen….

   Like

   • Mosje Groen zegt:

    Maria…google eens voor de gein hoeveel invallen er geweest zijn op
    joodse diamantcentra’s/…..dat zijn dus de pijpekrullen!

    Like

 7. Jan zegt:

  Erdoğan breidt zijn minachting uit naar zwarten

  Criticizing Kemal Kılıçdaroğlu, the leader of the center-left and secular Republican Peoples Party (CHP), Erdoğan declared, “Kılıçdaroğlu is striving every bit he can to raise himself from the level of a black person to the level of a white man.” The Turkish word—Zenci—Erdoğan used is often used in a derogatory way.
  President Obama has described Erdoğan as one of the few leaders with whom he has developed bonds of trust.
  http://www.commentarymagazine.com/2013/07/07/erdogans-disdain-extends-from-jews-to-blacks/

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  En dat durft de MOSLIMNAZI ERDOGAN te zeggen? De wereld is krankjorum geworden, en als ik mij dan bedenk dat de SOCIALISTEN en ons BILDERBERG -oranje trio- deze man feteren, dan breekt er bij mij iets. Wat een vuil zooitje is het toch. Maar ik zeg SHALOM ISRAEL, en blijf 100% achter dat land staan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s