‘Ik was de mol binnen Vlaams Belang’

Screenshot_21

Bart Debie (links) en Filip Dewinter in “betere” tijden

Bart Debie, ex-adviseur van Filip Dewinter, speelde drie jaar lang gegevens door aan Staatsveiligheid

BRUSSEL – De Belgische Staatsveiligheid heeft jarenlang een ‘mol’ gehad binnen de top van het Vlaams Belang. Dat zegt Bart Debie, ex-politiecommissaris en gewezen veiligheidsadviseur van partijkopstuk Filip Dewinter. ‘Ik was drie jaar lang haar informant.’

‘Wat ze met andere politici doen, weet ik niet. Maar de Staatsveiligheid heeft Vlaams Belang jarenlang met héél véél aandacht gevolgd. En ik kan het weten, want ik was er zelf bij betrokken.’ Bart Debie (38) was eigenlijk van plan zijn werk als informant voor de Staatsveiligheid voor altijd geheim te houden. Maar na de uitspraken van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) vorige week dat de Staatsveiligheid ‘zich niet bezighoudt met het bespioneren van parlementsleden’ doorbreekt hij het stilzwijgen. Turtelboom deed haar uitspraken nadat twee rapporten van de Staatsveiligheid waren uitgelekt. Daarin werden een hele resem politici genoemd die gecontacteerd waren door sekten zoals Scientology. Turtelboom zei dat de Staatsveiligheid geen dossiers bijhoudt van parlementsleden.

‘Van Vlaams Belang alleszins wel’, zegt Debie. ‘In 2007 hebben ze me ingelijfd als informant. Tot mijn ontslag bij de partij in 2010 heb ik bijna elke maand op zijn minst één ontmoeting gehad met mijn vaste begeleider bij de inlichtingendienst.’

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België. Bookmark de permalink .

25 reacties op ‘Ik was de mol binnen Vlaams Belang’

 1. E.J. Bron zegt:

  Tijd voor de PVV voor een degelijke, diepgaande screening van fractieleden en adviseurs…?!

  Like

  • Gezien de laatste ontwikkelingen binnen de PVV (de uittreders die nu glashard staan te liegen) lijkt me dan geen slecht idee! Eens goed onder een vergrootglas leggen. De kans zal groot zijn dat er binnen de PVV nog meer infiltranten zijn, geheel naar EU-voorbeeld…

   Like

 2. BertG. zegt:

  En ik maar denken dat die bart debie een fanatiek medestander was in de strijd tegen de islam.
  Ik heb vrij lang ze weblog gevolgd en gelezen. Zo zie je maar weer. Niemand is te vertrouwen.
  Ik dacht dat het een zwaar teleurgestelde ex-agent was. (zelf commisaris van politie)
  En ik denk niet dat ik de enigste ben die dit gedacht heeft. Zelfs gratis heb ie het gedaan.
  Vuile verrader.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik meen dat ze ‘m zelf gevangenis straf hebben opgelegd toendertijd behalve een veroordeling en ze site op zwart gezet hadden wegens iets met opruiing. Hoorde er natuurlijk allemaal bij om het echt te laten lijken. Iedereen is er in gestonken.
   Hoe gehaaid kan je het spelen.

   Like

 3. BertG. zegt:

  En ik begin nu ook me twijfels te krijgen over hero brinkman.
  Hoeveel zal daar van gemeend zijn geweest. Achtergrond is hetzelfde.
  Mijn verbaasd nu even niets meer.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Of Hero een informant was betwijfel ik vooreerst nog even. In elk geval bleek hij een volstrekt eigen agenda te voeren, waarna hij uiteindelijk moeiteloos zijn vroegere politieke vriend totaal afviel.Hero heeft dus zeker de schijn tegen.
   We kunnen er zeker van zijn, dat zich bij de PVV lieden hebben aangesloten (en zich nu in de Kamerfractie bevinden) die misschien de zaak waar Wilders voor staat niet echt zijn toegedaan.
   Het gemak waarmee in de voorbije jaren mensen al modder smijtende uit de fractie stapten doet het ergste vrezen.Daar zouden zeker informanten tussen hebben kunnen zitten.
   IK sta beslist achter de opvattingen van Wilders, maar ik wilde wel dat hij beter oplette bij de vraag “” wie laat je tot je kring toe?”
   Wanneer ik van een hooggeplaatst lid uit zijn Kamerfractie voor de derde keer een reactie in deze trant in mijn mailbox krijg : ” Uw bericht is verwijderd zonder te zijn gelezen op dinsdag 22 januari 2013 16:47:31 UTC.” : dan denk ik daar echt het mijne van, omdat men in dat circuit kennelijk niet geïnteresseerd is in informatie van groot belang dat je hun toestuurt.

   Wilders mag dus wel op zijn hoede zijn, maar dat gaat ook op voor elke kritische site!
   En trouwens, roept de EU intussen ook al niet op om mensen met ongewenste opvattingen in de gaten te houden?

   Op de corresponderende Belgische site die dit verhaal over het Vlaams Belang naar buiten brengt zegt men dat de overheid elke betrokkenheid bij de infiltratie ontkent. Dat is een standaard reactie om een aanklacht van de bespioneerde partij voor te zijn.
   Ik denk echter dat de zogenaamde vertrouwensman van Dewinter de waarheid spreekt..

   Like

   • dgneree zegt:

    Het zal wel de halve waarheid zijn en probeert hij door deze bekentenis weer iets anders te verbergen. Hij doet zich nu voor alsof hij moreel aan de goede kant staat, maar het is gewoon een rat 1e klas

    Like

 4. henk schroemges zegt:

  Allemaal pure landverraders die tzt in aanmerking komen voor een kniehouding en het hoofd te leggen in de uitsparing voor het valbijl! Weg met die verraderskoppen en tronies.

  Like

 5. friki zegt:

  Goed voor de PVV om ook onderzoek te doen!!

  Like

 6. Ik denk dat de EU dit al lang via trollen op internet doet! Alle (linkse) websites, blogs, community sites, etc. worden dagelijks bespioneerd!

  Like

 7. Trucker zegt:

  Ik vermoed dat dit voor Filip Dewinter heel hard zal aankomen, iemand die hij op alle mogelijke manieren heeft geholpen en dan dit…
  Verraad zit overal en het meest waar men het niet vermoed, ik denk dat die Debie Sun Tzu (Art of war) heeft gelezen.
  De staatsveiligheid heeft ALTIJD een bijzondere aandacht gehad voor het Vlaams Blok (Belang) en zijn leden, dat het foorwijf (minister van justitie) turtelboom wauwelt “…onlangs gezegd heeft dat de Staatsveiligheid geen parlementsleden bespioneert….” is een GLASHARDE leugen.
  Wij moeten op onze hoede zijn want de vijand is nader dan men denkt en het gebruik van spionnen en mollen is reeds in de oudheid gebruikt :

  ‘Hoofdstuk 13: Het gebruik van spionnen
  Wat verlichte heersers en goede generaals in staat stelt de vijand bij iedere zet te verslaan en buitengewoon succes te bereiken is voorkennis.’

  Wie meer wil weten moet SuN Tzu’s boek lezen, wordt op Westpoint en vele militaire academies nog steeds gebruikt in de officieren opleiding

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad. Doet er ook niet toe, omdat iedereen verplicht verzekerd is en een BSN + medisch dossier heeft! Lees en huiver:
  http://www.amsterdampost.nl/epd-veilig-vergeet-het-maar/
  En ik ben instaat al die verdomde hotemetoten die glashard volhouden dat het internet veilig is, compleet stijf te vloeken. NITWITS..!!! PRUTSERS..!!!

  Like

 9. Gerrit is hier de mol! Ik heb niks gezegd.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als ik zo op je naam klik en je smoelenboek pagina bekijk (zo log jij hier in blijkbaar), paul de leeuw, dwdd, paul&witteman.
   Ik weet het dan even niet meer wie de mol zou kunnen zijn. Linkser kan niet. Qua interesse.

   Like

 10. Leo zegt:

  Van je vrienden moet je het maar hebben….
  In barre tijden is IEDEREEN grijs om je heen.
  Onze vriend J.P. Balkellende, die zo vredig op de eerste rij zat tijdens de uitvaart van Prof. Pim Fortuijn heeft ook geen schoon verleden en wellicht bloed aan zijn handen.
  Lees maar eens op FOK.nl / onder het item: Kosten JSF lopen op.
  Lees maar eens GOED de reactie van Rijger hierop. BIZARRRRRRR….

  Goede middag . Brrrrrr.

  Like

 11. @BertG.; ik blijf bij mijn standpunt; “Gerrit is hier de mol”! En… een gewaarschuwd mens telt voor twee!

  Like

 12. Giel zegt:

  @henk schroemges zegt:
  11 februari 2013 om 12:49
  Allemaal pure landverraders die tzt in aanmerking komen voor een kniehouding en het hoofd te leggen in de uitsparing voor het valbijl! Weg met die verraderskoppen en tronies.
  ——————————————————————————————————
  Helemaal mee eens!
  Allons enfants de la patrie, le jour de gloire est arrivé.
  Met de hartelijke groeten van Giel, Jo en Tine.

  Like

 13. Nico Omen zegt:

  Leo zegt: 11 februari 2013 om 17:07
  Lees maar eens op FOK.nl / onder het item: Kosten JSF lopen op.
  Lees maar eens GOED de reactie van Rijger hierop. BIZARRRRRRR….
  ——————————————————————————————-
  Heb je ook een linkje?
  Want op Fok kan ik géén topic vinden met EXACT die titel,
  en het enige topic dat er qua naam in de buurt komt bevat geen reactie van ene Rijger….

  Like

 14. Stradi zegt:

  Niet alleen geld kan wit gewassen worden, ook zwarten.
  Bart de Bie was helemaal geen tipgever. De rancune om zijn ontslag bij het VB is een welkom wapen voor de traditionele partijen. De Bie is kruipend op de buik gaan smeken bij binnenlandse zaken om gerehabiliteerd te worden want de ontslagvergoeding is opgesoupeerd. Het feestnummer De Bie kennende zijn de centjes dan wel degelijk op.
  Het scenario is verouderd en daardoor doorzichtig maar het werkt nog altijd, de bedoeling is aan de ene kant De Bie terug aanvaardbaar te maken voor het grote publiek door hem als mol te bestempelen, dus heeft hij voor de goede zaak gestreden want eigenlijk haat hij de standpunten van het VB. Aan de andere kant, voor het belgische regime het meest belangrijke, een definitieve wig te slaan tussen VB en NVA. De verkiezingen van 2014 zijn in volle gang en dan zijn voor de conservatieve verraders alle middelen goed om het gewaarborgde inkomen dat belgie heet te handhaven. Ze weten dat zij, volgens de laatste verkiezing, in Vlaanderen samen maar 45% van de stemmen hebben, en ze verwachten nu nog een grotere pandoering, ALS ZE NIETS DOEN. VB en VVA hebben nu al meer de 50% van de stemmen, het gruwelscenario dat hen voor ogen staat is dat die twee samen een compromis zouden sluiten en dat moet met alle middelen bestreden (dixit Toback) worden. Verplicht hot nieuws voor de regimezender BRT. Om de apathische meningloze soapkijker het verhaal te laten visualiseren liet men de cameraman los om wat beeldjes op te nemen van een wegrestaurant waar de geheime bijeenkomsten tussen De Bie en de staatsvuiligheid plaats zouden gevonden hebben. Ieder die ooit een goedkope detectiveroman gelezen heeft begon al te geeuwen bij zo veel debiliteit. Toen Dé Biel begon over de Kalasjnikov lag ik gewoon plat. VB moet al zijn energie in het ontkrachten van de leugen steken, zo dat is ook al leuk meegenomen, later zal dan ergens in een hoekje op de zestiende pagina van een gazet staan dat niet alles naar waarheid verteld is.
  Er zijn er altijd die in die schaamteloosheid zullen trappen en dat is dan ook de bedoeling, een ding is zeker en dat is dat de schrik er goed inzit bij de volksverraders. Daarom dat het gevalleke Dé Biel moet aanzien worden als het startschot om de flamousch te batsen. Flamousch is een scheldwoord in brussel en doet stilaan zijn intrede in heel wallonië, zelfs de marokkanen gebruiken het, en batsen heeft twee betekenissen nl. gemeenschap hebben en slaan, leuke woorden om te zeggen dat we door wallonie-bruxelles hoe dan ook genaaid zullen worden. Heb je ook de Opperflamousch, onze minister-president Peeters, gezien bij de toespraak van de koning aan de gestelde lichamen eind januari, hoe hij in het zicht van heel kijkend Vlaanderen als enige apart op het matje moest komen, de koning zal zoals gewoonlijk niets intelligent te zeggen gehad hebben, maar als symboliek kon dat tellen. Zou Peeters geweten hebben dat hij misbruikt werd, of vond hij het een eer om als Vlaams boerke op audiëntie te mogen komen.
  Peeters en De Bie werden postjes beloofd, zoveel is zeker, dat zullen we voor de ene binnenkort zien, voor de andere pas na de verkiezingen, als hij wat meer toegeeflijker zal geweest zijn. Want anders…..
  Wie is de volgende? Niet drummen.
  http://nageltjes.be/wp/?p=896

  Like

 15. Leo zegt:

  @ Nico Omen.
  comment van Rijger is weggesjorst … Sensuur !

  Bekentenis van oud-AIVD er is toch nog te vinden op Google.

  Pastebin autopsie Pim

  lees en huiver
  groets.

  Like

 16. Stradi zegt:

  België, Een Mislukt Project

  Vanuit Nederland hebben de meeste Vlamingen als pro-separatistische stem alleen Geert Wilders gehoord. Nochtans kan ik getuigen dat heel wat Nederlanders met vage noties over het Belgische gemeenschappenprobleem voor de boedelscheiding en gebeurlijk de Vlaamse terugkeer in het Nederlands staatverband gewonnen zijn. Uitzonderlijk zijn echter de Nederlanders met een grondige kennis van de Belgische taalkwestie en zijn ingewikkelde geschiedenis.
  http://www.brusselsjournal.com/node/5035

  Like

 17. Trucker zegt:

  @ Stradi 12 februari 2013 om 10:01

  Als het van de fuhrer alias Magere Hein (of heimelijke) de wever bart afhangt komt er geen Vlaams front.
  Hij en hij alleen had de sleutels in handen om een Vlaams front te vormen bij de laaste verkiezingen maar de achterbakse foefelaar heeft gekozen voor voortzetting van de schutskring rond onze partij en kontlikken bij alles wat poco is en evenzo bij de Opper Eksters in laken.
  Trouwens we weten dat hij PRO multikul is én PRO eurabia.
  Ik maak er verder geen woorden aan vuil over dit stuk vreten.

  Like

 18. @Leo: Dat was te verwachten. Het blijft een links bolwerk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s