Politieke ’appeasers’ steken kop in zand

Screenshot_24

(Door: Leon de Winter)

Een van de gruwelijke verschijnselen van de Tweede Wereldoorlog – een periode vol gruwelijke verschijnselen – betrof de inzet door de Duitsers van veel mensen en materieel voor het vervoer en vermoorden van de Europese Joden ook al waren die mensen en dat materiaal elders nodig.

Terwijl het Duitse leger alles in het werk stelde om te overleven en om min of meer geordend terug te trekken voor het oprukkende Russische leger, besloot de Führer om prioriteit te geven aan de massamoord. Liever minder steun voor de legers aan het oostfront dan het gevaar dat Duitsland ten onder zou gaan zonder dat het een einde had gemaakt aan de aanwezigheid van Joden op het Europese continent. Waarom?

Het was voor Hitler nodig om dat alles in te zetten aangezien de moord op de Joden de kern van zijn wereldbeeld vormde. Zijn Jodenhaat was geen toevallig bijproduct van zijn ideeën over de nationaalsocialistische heilstaat, maar hij vormde misschien wel de emotionele en filosofische hoofdpijler daarvan.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, politici. Bookmark de permalink .

3 reacties op Politieke ’appeasers’ steken kop in zand

 1. Martien Pennings zegt:

  Fijn dat ook Leon de Winter in mijn voetsporen volgt en begint in te zien wat ik al een tijdje beweer: de islam is een nazisme “avant, pendant et après la lettre”: http://bit.ly/AsTQMc, http://bit.ly/Q6Cbnr, http://bit.ly/WqCtUB. En De Winter doet dat uitgerekend op de site waarop Joost Niemöller ook promineert! Joost die mij uitlegde dat het allemaal onzin was, dat gelul over islam en nazisme en wie “de ergste Hitler” zou wezen: http://bit.ly/HwTpCM . Die Joost die mij beschuldigde van een verlangen om niet alleen Femke Halsema te vermoorden, maar ook haar kinderen. Wist u lezer, dat ik een permaban heb op DDS? Ik kan niet eens op de site. Ik begin mij te ontwikkelen tot de Geert Wilders van kleinburgerlijk rechts.

  Like

 2. friki zegt:

  Leon de Winter moet het ook eens duidelijk zeggen wanneer hij de kans krijgt op tv.

  Like

 3. friki zegt:

  Even of topic: afgelopen zondagavond de Ivo Niehe show, waarin Ivo Niehe de heldhaftige Nigel Farage afgeschilderd heeft als een hypokriete clown, voor hen die dit doorzien was het duidelijk een pro europa statement met de bedoeling het gewone publiek een pro Eu mening op te drukken. De geselecteerde en geknipte video’tjes liegen er niet om. Het gesprek met Nigel Farage voorafgaand aan de video’s moesten hem uit de tent lokken. Daarna de video waarop Verhofstad zijn mening over Farage uitbrulde. Bah, wat een vileine vertoning.!
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s