Heinz Buschkowsky in interview: “Er zal überhaupt niets veranderen”

Screenshot_26

Jeugdbendes die stelend door supermarkten trekken, politieagenten die klappen krijgen op patrouille en scholen waar geen Duits meer gesproken wordt. In 2012 zorgde de districtsburgemeester van Berlin-Neukölln, Heinz Buschkowsky, met zijn boek “Neukölln is overal” in heel Duitsland voor opwinding. Met zijn zeer duidelijke woorden m.b.t. de kennelijke mislukking van de integratiepolitiek en onopgeloste taken op onderwijs- en sociaal gebied heeft de SPD-politicus niet alleen vrienden gemaakt. Leest u hier een interview van het RWE-blog met Buschkowsky:

RWE.com:

Meneer Buschkowsky, hoeveel boze brieven hebt u gekregen n.a.v. uw boek?

Eigenlijk helemaal niet zo veel. Van de honderden brieven die ik heb gekregen, was 90% het met mijn uitspraken eens. De kritische stemmen hielden zich echter zo goed als nooit inhoudelijk met mijn boek bezig. Meestal kwam alleen maar de morele knuppel tevoorschijn, dus het gebruikelijke wapen wanneer meen niets tegen de inhoud kan inbrengen. Het woord “racistisch” is modern en ik heb geen enkele keer gelezen, laat staan dat iemand met bewijzen kwam, dat hetgeen ik geschreven hen feitelijk fout is.

Screenshot_39

Was er een brief bij waarmee u bijzonder blij was?

Nee, niet echt. Meer de bevestiging dat de door mij gekozen titel “Neukölln is overal” precies goed is. Het is immers het antwoord op de mooipraterij: “Dat kan in Neukölln dan allemaal wel zo zijn, maar in mijn stad bestaat zoiets niet. Duitsland bestaat niet alleen uit Neukölln.” De meeste brieven kwamen van leraren. Eentje schreef zelfs: “Toen ik het boek las, dacht ik dat u bij mij op school zou zijn geweest.” Dat heeft me niet verbaasd, want waarom zouden de mensen in vergelijkbare levensomstandigheden enkele honderden kilometers verderop zich anders gedragen? Ik heb immers alleen maar opgeschreven hoe het dagelijks leven er bij ons uitziet.

Screenshot_34

***

Dit “dagelijks leven” beschrijft Buschkowsky zeer opvallend: hij vertelt van een wijk, waarin men “door de supermarkt trekt, spullen steelt, gewoon langs de kassa loopt zonder te betalen, en aan de caissière duidelijk maakt wat haar te wachten staat als ze de politie erbij haalt (…) Waar men met z´n vijven naast elkaar op de stoep loopt en alle anderen aan de kant moeten (…) Waar voor het rode licht iedereen strak voor zich uit kijkt om niet te worden aangesproken door de streetfighters in de auto naast hem: “Heb je een probleem of zo? Dat kunnen we direct wel even voor je oplossen!”

Met zulke ongenadige – en deels waarschijnlijk ook overdreven – beschrijvingen kwam zijn boek in de herfst zelfs op nummer 1 van de Spiegel-bestsellerlijst. Wat Buschkowsky onderscheidt van Thilo Sarrazin (met wie critici hem graag vergelijken) is dat hij geen aanspraak maakt op wetenschappelijkheid. Hij noemt het zelf een “politiek boek” en spreekt van een maatschappijpolitieke opdracht:

***

Screenshot_35

“Het moet algemeen bekend worden waar de echte uitdagingen van onze samenleving in de toekomst liggen. Het gaat mijn niet om de vraag of we onszelf afschaffen, maar hoe we uit de plaatsgevonden onderontwikkelde immigratie toch nog winst voor de samenleving kunnen boeken. Immigratie moet de samenleving sterker maken, haar gebruiken, inspireren en vooruithelpen. Ze is niet het testbedrijf voor het sociale stelsel.

We bevinden ons opnieuw in een “super verkiezingsjaar”. Denkt u dat het thema integratie dit jaar de Duitse politiek zal bezigouden?

Nee.

Hoezo niet?

Omdat de democratische partijen dit een te heikel thema vinden, waarbij ze er een panische angst voor hebben de kiezers af te schrikken. De CDU is bang haar conservatieve kiezers kwijt te raken als ze meer betrokkenheid bij de integratie en voor de immigratie propageert. De SPD maakt zich zorgen om haar naam als progressieve partij als ze ordeprincipes en eisen aan immigranten formuleert. En bij de Groenen heerst het motto “alles zal goed komen”.

Screenshot_36

Er is iets veranderd: sinds 1 januari bestaat de verzorgingstoeslag

Om belastinggeld als premie te gebruiken opdat ouders hun kinderen niet naar de crèches brengen, die eveneens met belastinggeld gebouwd zijn, is politiek pervers. Het is het tegenovergestelde van integratiepolitiek en een onderwijskundig-politieke catastrofe.

U klinkt behoorlijk gedesillusioneerd

Nee, ik zie de dingen alleen maar hoe ze zijn.

En realisme betekent: het lukt de politiek niet?

De politiek is nog niet zover dat ze het wil laten lukken.

Het zijn echter ook moeilijke tijden voor maners zoals u: de DAX stijgt naar bijna 8000 punten, de werkloosheid loopt op veel plaatsen terug, de eurocrisis lijkt – opnieuw – afgewend

De wil tot verandering vereist altijd een lijdensdruk. Die is er nog niet. En het ontbreekt ook aan kennis. Ik ben altijd opnieuw verbaasd over hoe weinig mensen weten van de demografische ontwikkeling en hun mond niet meer dichtdoen als ik hen vertel dat een leven in welstand in de toekomst in Duitsland zonder de integratie van de immigrantenkinderen niet mogelijk zal zijn. Bij de kinderen onder de 5 jaar bedraagt hun bevolkingsaandeel landelijk al 35%, tendens stijgend. We worden minder, ouder en duurder. Dat betekent dat steeds minder werkende  mensen voor een hoger BNP moeten zorgen. In 2030 staat er grof gerekend tegenover één werkende een pensioengerechtigde.

Screenshot_38

***

Als je op de Sonnenallee uit de Berlijnse tram stapt, zie je eigenlijk maar weinig van de misstanden in Neukölln. “Rand van de civilisatie”, zoals voor de publicatie van het boek in de “BILD-Zeitung” stond? Geen spoor van te bekennen: een Turkse voetbalvereniging, Turkse groentewinkels, enkele geblindeerde etalageruiten, maar ook gesaneerde oude gebouwen van voor de oorlog en modeboetieks – nou ja, gewoon multiculti zeg maar. Menig insider praat er al over dat “Neukölln de hipste plek in heel Berlijn” zou zijn en het aantal kroegen in de Weserstraße is legendarisch.

Veel cijfers, die Buschkowsky presenteert, vertroebelen het beeld echter: 80% van de Duitse jongeren tussen 12 en 18 jaar zouden in Neukölln al een keer het slachtoffer zijn geworden van een geweldsdelict. Eén op de twee schoolkinderen zouden uit een gezin komen dat van Hartz-IV leeft. Op veel scholen zou dat zelfs 90% zijn. Vier op de tien immigrantenkinderen zouden als ze voor het eerst naar school  gaan geen of slechts zeer gebrekkig Duits spreken.

***

Meneer Buschkowsky, als de cijfers zo dramatisch zijn, waarom gebeurt er dan niets?

Precies hetzelfde vraag ik me ook af: waarom wint altijd weer de onwetendheid, het wegduiken en mooipraten? Daarmee werd nog nooit een probleem opgelost. Terwijl mijn eisen van gratis, mar ook bindend voorbereidend onderwijs voor iedereen en obligatoire vensterscholen überhaupt niets nieuws zijn. Dat stond al op het programma van de SPD in 2005. Ze heeft het alleen maar vergeten. Ook de Süssmuth-commissie eiste in 2001 een planmatige en structurele immigratiepolitiek. De resultaten waren niet gewenst. Want we zijn immers geen immigratieland. Een fikse levensleugen bij een aandeel van de immigranten en hun nakomelingen van 20% of 16 miljoen mensen op de totale bevolking.

Kwam er uit andere steden ook feedback? Van andere besturen of burgemeesters?

Nee, natuurlijk niet. Van mijn collega´s kwam de verwachte kritiek. Dat is pure zelfbescherming. Als ze het met me eens zouden zijn, zouden ze niet kunnen ontsnappen aan de vraag wat ze ertegen doen. Eigenlijk zou ik een kopie van de brieven van hun burgers naar ze toe moeten sturen.

Screenshot_40

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=38241

Auteur: Ambre66

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Berlijn, Criminaliteit, Immigratie, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Multiculti, Naïviteit, politici, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Heinz Buschkowsky in interview: “Er zal überhaupt niets veranderen”

 1. Makropoelos zegt:

  Wat valt er nog te reageren? We zitten in een uiterst explosieve situatie. En diegene die er nog iets aan zouden kunnen doen, die doen bewust niets. Het past namelijk in hun strategie van chaos stichten, om daarna hun Wereldorde op te zetten. Ik spreek van de Bilderberg Group.
  De laaste opzet voor een wereldorde heeft ons 51 miljoen mensenlevens gekost om het te stoppen. Hoeveel zullen het er deze keer zijn?
  En dat alles om machtwellust van de elite en een misdadige religie. Het is beschamend voor de mensheid.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Ja, vooral niet naar Nigel Farage en geert Wilders luisteren !!

  De enige mensen die de waarheid spreken !!!

  Stand na vandaag in nederland : waarheden Rutte 3
  leugens Rutte 187 and still counting !!

  geef uw stem op http://www.burgerforumeu.nl en laten we alles omgooien ,nu kan het nog

  Like

 3. luckybee zegt:

  http://translate.google.nl/translate?hl=nl&langpair=en|nl&u=http://www.mostholyfamilymonastery.com/JP2apostasywithJews.html

  Wiens vertreter is Paus Johannes de II hier op aarde?Als hij toe gaf dat Jezus Christus niet de messias is?Waaaaaaaaaat hij is ook nog heilig verklaard? Het is de hoogste tijd dat Jezus Christus op de throon van de Pausen in het Vaticaan zit.

  Like

 4. Ik heb drie mannelijke collega’s met kinderen. Ze klagen alle drie over het geweld en de onbeschoftheid van met name de Marokkaantjes. Alle drie zijn ze tegen de immigratie en integratie. Ze vinden immigratie en integratie negatief als de pest. Ik heb geen kinderen dus ik heb mijn mond gehouden. Maar ze weten wel hoe ik denk. Ik heb ook de pest aan de buitenlanders op Nederlandse bodem. Eigenlijk omdat zij de pest hebben aan ons! Liefde kan wederzijds zijn maar haat ook!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Ik heb respect voor die vent die,ook op tv progammas, tegen zijn eigen SPD durft op te staan.
  Overigens net zoals Thilo.

  Like

 6. dwz zegt:

  En dan de truc om je kleine kinderen onder de cassa door te laten lopen met gestolen spullen en daarna afrekenen met een stalen gezicht.

  Like

 7. maria zegt:

  Ik heb zijn boek niet gelezen maar ik krijg het al koud van de citaten!
  Dit is wat ons te wachten staat en NOG STEEDS zijn mensen blind!
  Ik ben bang dat het Westen een hele zware prijs gaat betalen….

  Like

 8. Avidia zegt:

  Makropoelos zegt:
  12 februari 2013 om 17:19

  Precies!!!! daar gaat het om. Kunnen we een groep oprichten die zich verzet???? Ik weet ook precies waar het om gaat, te erg voor woorden, en het ergste is, bijna niemand gelooft het, je word van alles beschuldigd.

  Like

 9. Avidia zegt:

  bobzelf zegt:
  12 februari 2013 om 18:30
  Ja, vooral niet luisteren, dan kom je echt jezelf tegen in een heel andere wereld, een wereld die je alleen in een nachtmerrie tegenkomt. En het dan nog steeds niet geloven kan, want het zijn toch aardige mensen??? Ze gaan naar de Moskee, zoals wij naar de kerk gaan, hebben ze ooit wel eens gehoord wat daar in de moskee verkondigd wordt??? Het is allemaal haat en verdoemenis, in onze kerk wordt vrede verkondigd, vrede en liefde, gingen ze maar eens naar onze kerken, van ongeloof vallen ze van hun bankjes, is dit mogelijk??? Ja, het is mogelijk, vrede prediken in plaats van haat is MOGELIJK!!!!

  Like

 10. Ben zegt:

  Zag gisterenavond op de zender Arte, een uitzending over de macht v/d lobbyisten. Mensen dus die kwade zaken zoals de EU, het kaal kappen v/h Amazone gebied en meer van dat soort smerige maatregelen goed probeerden te praten. Daar werden ze uiteraard zeer dik voor betaalt, want het geld kwam toch maar van de bevolking. Tel daarbij op, de houding v/d kerk, die identiek is aan hun houding tav de opkomst van Hitler, en de houding van vrijwel alle politici, en je komt tot de conclusie dat er weinig reden tot optimisme is.

  Like

 11. bobzelf zegt:

  okiedokie Ben !!!!

  Goed gezien , maar zet zelf geen woorden als guillotiene , malieveld , afrekenen Ein volk ein reich , e.d. op een site of je wordt er ogenblikkelijk afgegooid !!!!!!!!!!!!!!

  Dan is Neelie , toch wel erg snel aanwezig !!! landverraders volop in de regering zo’n 135 stuks momenteel , maar je mag niets lelijks zeggen !!

  WIJ NOEMEN DAT VRIJHEID VAN MENINGSUITING !!!

  Hoop dat nu snel op zijn goed Rotterdams de PLEURIS een keer uitbreekt , ben het echt zat met al die Pinokkio’s ,de , de jagers , De pechtholds , de Timmermans , de van Baalens in deze wereld , en natuurlijk Hansje ziekenfonds, en Gerrit ik steel als de raven natuurlijk

  Lijkt me heerlijk , om de geschiedenisboeken te halen , met :

  HET MALIEVELD , DE PLEK WAAR ER WERD AFGEREKEND MET DE LANDVERRADERS !!!!!!!!!!!

  He, lekker gevoel !!!, dus wie vult de datum in ???

  de republiek nederland , met referenda , net als in zwitserland , daar zou u allen heel blij mee zijn !!!

  ZEG MAAR DE STEM VAN HET VOLK , EEN ECHTE DEMOCRATIE OPGESTART IN 490 voor christus op het slagveld van MARATHONAS IN GRIEKENLAND !!
  waar 12.500 grieken zo’n 100.000 perzen versloegen , omdat ze de tirannie zat waren !

  Wij hebben Rutte en Samsam , O mijn hemel , gaat U de volgende keer weer strategisch stemmen ?????????????????????????

  Like

 12. Viktor Van Vosselaer alias Fikken. zegt:

  @ Avidia, U beweert dat de “preken” in de kerken steeds vredelievend (???) zijn. Hoogstwaarschijnlijk bent U nog véél te jong om te weten dat het, NOTA BENE, tijdens WO II het de Roomse Priesters EN de Dominees waren die de “gelovigen” opriepen om…. de Duitse wapenrok te omgorden en te gaan strijden TEGEN het goddeloze Communisme, of… tenminste zich aan te melden om “arbeid in Duitsland” te verrichten om de taak van de “strijdende arbeiders” over te nemen. !!! —> en dit is +- 100% SIC (die uitlaat is/was vlot te herinneren want ik heb het persoonlijk, tot-in-der-treure gehoord tijdens mijn jeugd)
  Denk maar eens nà hoé het ànders zou gekomen zijn dat er zoveel Nederlanders in uniform van de NSB, en evenveel Vlamingen ook in diverse moffen-organisaties (doch vooràl SS).
  Gelukkig voor de “menselijkheid” zijn de meesten van die landverraders gesneuveld, en de rest, nà de oorlog tot levenslang dwangarbeid veroordeeld.
  Waren zij schuldig ? Ongetwijfeld JA, maar eigenlijk kwam hun “FOUT-ZIJN” door het naïef volgen van wat zij beschouwden als “vertrouwenswaardige personen” die TOCH ONBETROUWBAAR waren.

  Like

 13. De Christenheid danst met de Valse Profeet (de islam)…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s