Berlijn: zonder het oosten 42% migranten

Screenshot_9

Terwijl de economie van Berlijn met een werkloosheidscijfer van meer dan 12% en een beroerde economische structuur aan de grond zit, werkt de stad met enorme schulden nog steeds als een magneet op immigranten. Vorig jaar nam het aantal buitenlanders – ondanks ijverige inburgeringactiviteiten – met zegge en schrijve 25.733 toe. Misschien ligt het eraan dat de hoofdstad zich als geen ander heeft ingesteld op Hartz IV en dat men daarom minder dan ergens anders met moeilijkheden m.b.t. het verkrijgen van een uitkering hoeft te rekenen?

In ieder geval heeft het ermee te maken dat intussen 949.183 mensen in Berlijn een migratieachtergrond hebben. Dan is gewoon de waarschijnlijkheid groot dat familieleden en kennissen uit de landen van herkomst eerst bij bekende mensen in Duitsland hun start in Duitsland proberen. Vaak kan men immers dan de familieleden meeslepen naar dezelfde uitkeringsinstantie met dezelfde medewerker dankzij dezelfde beginletter van de achternaam.

Overigens moet je er helemaal niet aan denken hoe de aantallen er nu zouden uitzien als in 1989 de Berlijnse Muur niet gevallen zou zijn. Per slot van rekening mogen we niet vergeten dat Oost-Berlijn sinds 1989 met zijn destijds 1,3 miljoen vooral Duitse inwoners deel uitmaakt van e meting voor het huidige bewezen migrantenaandeel van 27,4%. Ook al blijft de vergelijking demografisch vaag, dan zou men nu bij dezelfde ontwikkeling zonder de val van de Berlijnse Muur voor het voormalige West-Berlijn moeten uitgaan van 42,2% migrantenaandeel!

Merkwaardigerwijs zou volgens de Berliner Zeitung overigens het aantal Turken dalen. Er zouden in Berlijn inmiddels 176.743 inwoners met Turkse wortels wonen. Dat cijfer is interessant genoeg in tegenspraak met de landelijk in dezelfde periode opgedoken extra 500.000 oorspronkelijk uit Turkije afkomstige Duitsers, die eenzelfde stijging van 205 ook voor de hoofdstad zouden hebben doen vermoeden. Dat doet vermoeden dat men in Berlijn over het begrip “van Turkse afkomst” misschien gewoon een andere statistieke opvatting heeft.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat de immigratie naar Berlijn ook in 2012 de stad niet vooruit heeft geholpen. De stijging van het aantal buitenlanders zou vooral komen van immigranten uit Roemenië, Spanje en Bulgarije. Dat dit in principe geschoolde Roma-vakmensen zijn, die in Berlijn niet alleen zorgen voor enorme criminaliteits- en integratieproblemen, roept intussen zelfs de Duitse vergadering van afgevaardigden uit de steden van alle daken. Op de Berlijnse scholen wordt bijvoorbeeld een 25-voudige stijging van het aantal geweldsincidenten gemeld. Dat zijn intussen 1836 incidenten.

Vermoedelijk zal de Duitsers geen enkele ideologie zo duur komen te staan als de nu heersende, namelijk dat er alleen maar mensen – maar geen volkeren en etnische identiteiten – bestaan. In ieder geval is te herkennen dat de ongebreidelde immigratie (niet alleen) in onze grote steden voor de ineenstorting van ons onderwijssysteem en exploderende criminaliteitscijfers verantwoordelijk is. Uiterlijk als de wereldwijde ballon van staatsschulden van de ontwikkelde landen uit elkaar spat, zullen we het ware verschrikkelijke potentieel van multiculti te bespeuren krijgen.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/02/berlin-ohne-osten-42-migrantenanteil/#more-305184

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Berlijn, Criminaliteit, Dhimmitude, Elite, Immigratie, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Berlijn: zonder het oosten 42% migranten

 1. Ik heb vroeger een gedichtje geschreven over Berlijn:

  Berlijn

  Ze konden
  het niet winnen.
  Ze waren als
  een gescheiden Berlijn.

  Oost en West.
  Twee borsten en
  een borst.

  Een kerel wordt Superman.
  Door de aantrekkelijkste
  vrouw!

  Jack Terrible

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Zo hebbn3e we hier toch ook al in Amsterdam dat men geen allochtoon meer mag zeggen……………en zo worden de misdaden verborgen gehouden…..wel over multiculturele samenleving ( gotspe) kletsen maar vooral niet mogen duiden van welke cultuur of andere cultuur…………..Ze graven hun eigen graf.

  Like

 3. Robbert zegt:

  Intussen zijn het de politici van met name de socialistische SPD die zeggen dat het allemaal nog wel meevalt. Eigenlijk wel logisch want als je alle dagen met een betonplaat voor je kop loopt weet je ook niet beter. We moeten ook niet vergeten dat de SPD, Grünen, Linke de steun van hun moslims heel hard nodig hebben willen ze niet verworden tot onbeduidende marginale partijtjes…..

  Like

 4. Robbert zegt:

  Ja Jowitteroos daar heb je gelijk in. Gelukkig komt er steeds meer verzet tegen al die onzin en mijn verwachting is dat al die graslims het onderspit zullen moeten delven. Het kán zo niet meer verder gaan.

  Like

 5. Robbert zegt:

  Dit is ook weer een bewijs dat men die (s)linkse hersenspoeling niet meer pikt: Ik zal het vertalen: DIT IS ONZE PLICHT DAT ONZE JEUGD WEET WAT DE MULTIKULTI EN DE ISLAM IDEOLOGIE WERKELIJK INHOUDT: http://afrikanervolksparty.org/index.php?option=com_content&view=article&id=5361%3Adis-ons-plig-dat-ons-jeug-weet-wat-die-multikulti-en-die-islam-ideologie-werkilik-inhou&catid=160%3Aartikels&Itemid=284&lang=af

  Like

 6. @Jo: Je hebt helemaal gelijk: Als er niets over het probleem wordt geschreven cq. gepubliceerd, dan bestaat het probleem ook niet. Dit hebben ze al met zo veel benamingen geprobeerd en steeds opnieuw hollen ze achter de feiten aan. De realiteit kun je echter niet verbergen door het simpelweg een andere naam te geven en te hopen dat iedereen er instinkt!

  Keer op keer sluiten zij de ogen voor de keiharde waarheid en keer op keer worden ze opnieuw met de neus op de feiten gedrukt. Wat is het volgende woord wat niet meer mag worden gebruikt om daadwerkelijke problemen te duiden?

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Onlangs sprak ik, in Portugal, met enkele studerenden uit Groningen.
  Bij het gebruik van Marokkanenprobleem ging ik te kort door de bocht en vermoedde men met een echte PVV-er te praten en was het gesprek over.

  Like

 8. Sjonneke zegt:

  Bijna een miljoen buitenlanders in Berlijn dus. Valt nog mee in vergelijking tot andere steken in Europa > bv het Ruhrgebiet, de Costa Brava, Milaan en Parijs.

  Like

 9. Sjonneke zegt:

  Andere streken hebben dus in aantal en in percentage meer immigranten, allochtonen en buitenlanders. Het Ruhrgebiet heeft bv alleen al 1,1 miljoen Turken, en in Parijs heeft tellen al geen zin meer door (1) de 2e en 3e generatie met Franse paspoorten, door (2) illegalen en (3) EU-migranten zoals vele Roma’s.

  Like

 10. Sjonneke zegt:

  De schatting ligt echter op 3,5 miljoen op een bevolking van officieel gezien 10 miljoen, maar in werkelijkheid 11,5 miljoen inwoners met ongeregisteerde illegalen en EU-migranten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s