Waarom kreeg o.a. IKEA landbouwsubsidie van Brussel?

Screenshot_11

Wie nog steeds denkt dat er zinvol met Uw zuur verdiende en verplicht ingeleverde geld door Brussel wordt omgegaan, heeft het mis. Het is slechts een klein voorbeeld, maar zo gaat het ook met de grote zaken.

In het “Nieuwsblad van België” las ik het volgende artikel. Citaat:

Wat hebben Belgische banken, OCMW’s, kerkfabrieken, Unizo, Voka, Ikea, Bond Zonder Naam en de Koninklijke Stichting gemeen? Allemaal ontvangen ze Europese landbouwsubsidies zonder aan landbouw te doen.

Het is een indrukwekkend lange lijst, het overzicht van de duizenden mensen, be­drijven en organisaties in ons land die in 2011 een deel van de bijna 228 miljoen euro aan Europese landbouwsubsidies ontvingen. Het gaat daarbij uiteraard vooral over boeren en landbouwbedrijven. Maar ook veilingen, bedrijven uit de verwerkende industrie, de tuinbouw en de vleeshandel staan op de lijst, te raadplegen op de website van de Belgische Betaal­organen – belpa.be.

Sommige namen op de lijst doen de wenkbrauwen fronsen. Zo kreeg de Belgische afdeling van de Zweedse meubelketen Ikea 2.000 euro uit het Europese landbouwfonds. Ruim 34.400 euro was gereserveerd voor De Koninklijke Schenking – een openbare instelling die de talrijke gronden, kastelen en andere gebouwen beheert die koning Leopold II in 1900 aan de Belgische staat schonk.

BNP ­Paribas Fortis mocht bijna 700.000 euro op zijn rekening bijschrijven. En dan zijn er nog de 174 OCMW’s en voedselbanken die samen voor ruim 8.550.000 euro aan landbouwsteun ontvingen. Andere vreemde eenden in de bijt: een theaterfestival in de Westhoek, Voka, Unizo, kerkfabrieken, het ACW en zelfs het ­gevangenis­museum van Merksplas.

‘Raar maar waar,’ zegt Thierry ­Debels, die zondag een kritisch werkstuk over de lijst op het internet publiceerde, ‘er staan ook transportbedrijven op de lijst, een garagehouder, abdijen, en zelfs een tele­visiestudio. Ik zeg niet dat ze onrechtmatig subsidies krijgen, wel is het vreemd dat die organisaties recht hebben op subsidies.’

Bart Staes, Europarlementslid voor Groen, erkent de problematiek. ‘We strijden al jaren voor een hervorming van het landbouw­beleid, zodat het geld ook effectief de boeren bereikt en niet allerlei bedrijven in de agro-industrie of grootgrondbezitters, zoals abdijen of de Koninklijke Schenking.’

Dunschillers van Ikea

Op de lijst van subsidieontvangers staat ook de Belgische tak van de Zweedse meubelgigant Ikea. Goed voor een banaal bedrag van 2.000 euro. ‘Het is eigenlijk geen subsidie, maar een factuur die de Vlaamse overheid heeft betaald’, verklaart Steven De Smet, de communicatieverantwoordelijke van Ikea.

Die factuur paste in het kader van de campagne ‘Schoolfruit’, een Europees programma dat schoolgaande jeugd meer groenten en fruit wil doen eten.

‘Binnen de campagne kregen Vlaamse leerlingen een doosje fruit aangeboden met daarbij een dunschiller. En die kwam bij ons vandaan’, zegt De Smet.

En zo werden ook de dunschillers van Ikea uiteindelijk betaald met Europese landbouwsubsidies (einde bericht).

———————————————————

Tja, beste reageerders, wanneer we werkelijk alles zouden weten? Maar ja, daarom willen ze ons burgers ook monddood maken en ons al onze rechten afnemen. Ook hier eindig ik weer met:

Mensen stem tegen de EU, stem voor een referendum, stem om Uw eigen mening te mogen behouden, Uw stemrecht en het recht om te stemmen voor UW vrijheid!

https://www.burgerforum-eu.nl/

Bron:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130212_023

Auteur: Jan-Frederik Abbeloos

Door:

Martha N.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Brussel, EU, Graaien. Bookmark de permalink .

5 reacties op Waarom kreeg o.a. IKEA landbouwsubsidie van Brussel?

 1. Trucker zegt:

  Ikea in Vlaanderen…doet me onmiddelijk denken aan guy (de Tourette) verhofstadt de molenwiekende gek die islamofiel, eurabia en multikul lover is.
  Dat heerschap zit zijn Tourette syndroom uit te oefenen in het eurabia circus…zijn functie ontsnapt me even maar dit is maar een detail in het geheel.
  Waarom ik spontaan denk aan die molenwiekende gek? in de vorige eeuw heeft de grote leider twee dingen verwezenlijkt 1 veroordeling van Het Vlaams Blok (de vzw’s daarond maar resultaat hetzelfde) en de bouw van een ikea in gent.
  Twee zaken met een geurtje (eufemisme) errond.
  Hij heeft verkregen dat een trio rechtertjes het proces hebben afgewerkt en daarna hebben de drie heerschappen louter toevallig serieuze promoties gemaakt (louter “toevallig” hoor daar niks achter zoeken).
  Het ikea gedoe…daar heeft hij zijn volle gewicht achter gezet want “ik wil een ikea in gent” met als resultaat gent heeft “zijn” ikea…
  Ik herinner me een artikel in knack, jaren terug een weekblad met een rechtse Vlaamse visie, nu is het verworden tot een links multikul rommelblad (vergelijkbaar met rioolpapier humo) waarin Rick Cauwelaert indertijd een artikel schreef over de centen van die verhofstad…zijn eigendommen en hoe hij deze kan/kon verkrijgen boot, villa, buitenverblijf én een landgoed in Toscanië waar men zich echt vragen kan bij stellen.
  Resultaat niks van weerklank in welk ander medium, het werd volledig doodgezwegen zegt veel zoniet alles hoe ze het in hun broek doen voor deze molenwiekende La Tourette nar in eurabia.
  Ja is een beetje off topic maar de contxt is ikea.
  Trouwens de stichter van ikea is een oud ss’ser met een behoorlijk stinkend verleden maar ja voor het geld danst de beer gaat het spreekwoord, het piepeltje die hubo heeft opgestart is een pedofiel wat bewijst als je genoeg centen hebt likken ze allemaal uw kont.

  Like

  • Jean zegt:

   Trucker,
   Dat verwerpelijk heerschap uit Gent beter bekend als G. De la Tourette is een zéér gevaarlijk onbetrouwbaar wezen, voor niets te vertrouwen, verkoopt leugens en bedrog als zoete broodjes. Niet voor niets hebben we hem weggejaagd uit het Vlaamse beleid maar net als een gevaarlijke kankelcel is dit moeilijk te bestrijden omdat zijn aanhangers ‘afhankelijk’ zijn.
   Zoals u wel zult weten dient dat EU kot enkel en alleen om uitgerangeerde nietsnutten in onder te brengen die dan decadent betaald worden om de capriolen, voor de enkelingen die aan de touwtjes trekken, uit te voeren. Bilderberg & co, weet u wel!
   Kijk maar eens naar de schijnheilige drievuldigheid die aan de leiding van dat gedrocht staan, ene komt uit Brusselallahbath zelf, ene uit Portugal en de gevaarlijkste uit Duitsland.
   Als we die organisatie ongestoord hun vernietigingswerk laten verder zetten dan staat binnen afzienbare tijd héél Europa aan de bedelstaf en worden we geterroriseerd door fanatici die geen enkele waarde hechten aan normen, waarden, wetten en cultuur omdat ze geen enkele beschavingsnorm kennen, enkel brutaal barbaars geweld.
   Ik maak me echt zorgen voor mijn/onze kinderen én kleinkinderen hun toekomst.

   Like

 2. R.A.F zegt:

  Zo kan een boer dus multiculturele subsidie aan krijgen . wanneer hij een palastijnse boer bij hem laat komen werken .
  Of waneer hij berbergeiten wilt gaan fokken .

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Op het moment dat ze Euro-subsidie ontvangen mogen ze, nee moeten ze de EU vlag hangen!!

  Like

 4. Goed artikel Martha.N: Het geld gaat met bakken naar verkeerde cq. onjuiste zaken. Maar kijk ook eens naar de enorme landbouwsubsidies die naar bv Frankrijk gaan. Nu ben ik niet echt op de hoogte van de gang van zaken binnen Frankrijk maar iets zegt mij dat die subsidies zeker niet gebruikt worden voor de landbouw aldaar maar eerder voor zaken die daar helegaar niets mee te maken hebben.

  Noemen we dat eigenlijk niet gewoon corruptie met een hoofdletter C?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s