Lezing “Palestijnse probleem” te Sneek

Screenshot_17

Roelf-Jan Wentholt

Zoals eerder aangekondigd op de website, vond vandaag de eerste lezing plaats georganiseerd door de werkgroep “Tolereer geen Intolerantie”. Roelf-Jan Wentholt, gastspreker, gaf in een circa 1,5 uur durende lezing zijn visie op het “Palestijnse probleem”.

In vogelvlucht nam hij de aanwezigen mee door de geschiedenis, van eind 19e eeuw naar het hedendaagse Israël en wist daarmee van begin tot eind de luisteraars te boeien. Daar waar sprekers voor de Palestijnse zaak en de tegenwoordige media veelal verzanden in een aaneenrijging van “Israël-bashing”, wist Roelf-Jan het Israël-Palestina conflict op een genuanceerde en rechtvaardige wijze uiteen te zetten.

Na de lezing was er ruimte voor mening en vraagstelling vanuit het publiek en hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Al met al waren we blij met de opkomst en kunnen we terugkijken op een geslaagde middag.  De volgende lezing zal gehouden worden op zondag 3 maart, exacte locatie en aanvangstijd worden nog nader via de website bekend gemaakt.

Screenshot_18

Door:

Ya´akov Siepman

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", antisemitisme, antizionisme, Hypocrisie, Israël, Joden, Jodenhaat, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

17 reacties op Lezing “Palestijnse probleem” te Sneek

 1. Elvi zegt:

  Goed initiatief Ya’akov, lezingen over deze zaken, onder veel meer, moeten veel meer gefaciliteerd worden door heel Nederland.

  Like

 2. Zijn we mee bezig Elvi 3 maart in Amsterdam

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Uitstekende lezing van Roelf-Jan Wentholt. Een verademing om het “Palestijnse probleem” ook eens objectief uiteen te horen zetten i.p.v. de eenzijdige pro-Palestijnse belichting in de mainstream media. Chapeau Roelf-Jan!!

  Like

 4. Ik heb genoten en met aandacht de lezing gevolgd. Hoewel veel mij al bekend voorkwam, is voor mij veel meer duidelijke geworden. Dat geldt niet alleen voor mij als newbie in deze wereld maar ik denk voor meer aanwezigen.

  Roelf-Jan, ontzettend bedankt voor je duidelijke uiteenzetting. Laten ook niet vergeten degenen te bedanken welke dit alles mogelijk maken. Dank daarvoor!

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Die Roelf-Jan!
  Wat zag hij er weer gedistingeerd uit!
  Het was zijn allereerste lezing, maar hij deed het alsof hij al 30 jaar college gaf en zo langzamerhand wel had geleerd hoe je een zaal boeit.
  Roelf-Jan moet in de politiek.
  Ik heb hem wel eens aan Martin Bosma aanbevolen.
  Maar waarschijnlijk durft de PVV-top het niet aan om in de Tweede Kamer eens ’n keer een minder volks type met kwaliteit te proberen.

  Like

 6. friki zegt:

  Is er ergens een verslag van die lezing te vinden?

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  @friki

  Nee, nog niet. De lezing zal nog op drie andere locaties in den lande door Roelf-Jan Wentholt worden gegeven. Onmiddellijk daarna zal hij zeker integraal uiteraard hier op E.J. Bron worden geplaatst!!

  Like

  • Banderes zegt:

   Dat is goed nieuws EJ ! Sneek was voor mij duidelijk veel te ver. (Althans te lang reizen)
   Is het wellicht mogelijk reeds een indicatie te geven welke plaatsen (na Amsterdam) nog in de planning zitten ? Ik zie er werkelijk naar uit om zo mogelijk hier in het zuiden ergens deze lezing te mogen bijwonen !

   Like

 8. E.J. Bron zegt:

  @Banderes

  Ik heb horen verluiden dat men zijn best doet om een lezing in Bergen op Zoom te organiseren! 🙂

  Like

 9. Bergen op Zoom klopt of daar in de buurt. We hebben daar in zoverre nog geen goedkope accommodatie gevonden. Banderes mocht je daar in de buurt iets weten dan houden we ons aanbevolen.

  Like

  • Banderes zegt:

   BopZ, okay. Dat is welliswaar ook niet echt centraal, maar in elk geval redelijk bereikbaar voor zuyderlingen :-). Is “Goedkoop” trouwens het enige criterium ?

   Like

 10. jowitteroos zegt:

  Dank alle die dit mogelijk maken, respect!!

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Prima lezing van Roelf-Jan. Als er een lezing in de omgeving van eindhoven zou worden gehouden, is dat voor mij te doen om erbij aanwezig te zijn.

  Like

 12. Pingback: Werk in Uitvoering: een korte geschiedenis van Israël | E.J. Bron

 13. Cees Dekker zegt:

  Lijkt me erg interessant, Sneek was voor mij ook wel te doen geweest. Hoe kan men op de hoogte geraken van dit soort activiteiten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s