Streng geheim: de EU krijgt een eigen geheime dienst

Screenshot_2

(Door: Udo Ulfkotte)

Het is bekend dat de EU een gezamenlijke buitenlandse politiek heeft. Nauwelijks bekend is echter de nieuwe geheime dienst van de EU. Deze dient Brussel in de toekomst tegen de burgers te beschermen.

Wie zich voor Europese politiek interesseert, heeft zeker meegekregen dat er intussen een Europese dienst voor extern optreden (EEAS) bestaat met 1800 medewerkers, welk aantal uiteindelijk zal worden uitgebreid naar 4000. Er bestaat een EU-buitenlandgevolmachtigde en er bestaat een gezamenlijke veiligheidspolitiek.

Bijna dagelijks ervaren wij burgers in de media hoe de gezamenlijke buitenlandse en veiligheidspolitiek van de EU gecoördineerd wordt. Dat is de ene kant. Aan de andere kant krijgen we vreemd genoeg nooit iets te horen over hoe de EU ons burgers bespioneert. Daarvoor heeft de EU zelfs een eigen geheime dienst opgericht. En die wordt door niemand gecontroleerd. Het is het vermoedelijk meest duidelijke signaal daarvoor dat de EU langzaam afscheid neemt van de democratie.

Strijd tegen terreur als voorwendsel

Tot februari 2004 heeft men in Brussel de opbouw van een EU-geheime dienst zogenaamd strikt afgewezen. Destijds vertegenwoordigde men de opvatting dat de Europese politieautoriteit Europol genoeg competenties zou hebben. Ook kon men zich niet voorstellen hoe men naast de nationale geheime diensten de hoge financiële uitgaven voor een centrale Europese geheime dienst tegenover de burgers moest rechtvaardigen.

Die rechtvaardiging vond men met de terreuraanslagen van Madrid (maart 2004) en Londen (juli 2005). Noch Europol noch de nationale geheime diensten hadden deze zien aankomen of kunnen voorkomen. Bliksemsnel werd het gezamenlijke situatie- en analysecentrum onder omzeiling van alle Europese bepalingen betreffende bescherming van persoonlijke gegevens en onder het voorwendsel van de “strijd tegen de terreur” als Joint Situation Centre (SitCen) de kiemcel van een nieuwe Europese geheime dienst.

In augustus 2008 spraken de Ministers van Binnenlandse Zaken van Duitsland, België, Frankrijk, Zweden, Slovenië, Spanje, de Tsjechische Republiek en Hongarije zich tenslotte uit voor de oprichting van een Europese geheime dienst.

Daarvoor werden na de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon in het jaar 2009 naast het al genoemde SitCen ook de zogenaamde Crisis Room (“Crisis Centrum”) van de Europese Commissie en de veiligheidsstructuren van de Raad van Europa als fundament van de nieuwe geheime dienst uitgekozen, die op 1 december 2010 officieel met zijn werk begon. Verrassend genoeg kwam hierover geen persmededeling noch enige andere informatie. Van de honderd EU-burgers weten minstens 99 niet dat de EU al maanden een eigen geheime dienst heeft. Hij heeft tot nu toe zelfs niet eens een naam. Zogenaamd dient de naamloze veiligheidsautoriteit de onafhankelijkheid van de EU van informatie van de geheime dienst uit de VS te garanderen. En hij moet het werk van de nationale Europese geheime diensten coördineren.

Geen transparantie, geen controle

Bij nadere beschouwing wordt duidelijk dat de geheime dienst van de EU een ondemocratische instelling is, zoals je ze vaak in dictaturen of Derde Wereldlanden aantreft. Want er is noch sprake van transparantie in de structuren noch van enige controle of democratische legitimering.

Erger nog: daar worden zaken betreffende de politie, het leger en civiele bewakingsmaatregelen van burgers zonder enig bezwaar door elkaar worden gemengd. Dat wordt het duidelijkst bij de veiligheidsafdeling van de Raad van Europa met de naam “Watch-Keeping Capability” (WKC). Dat was voor de opname in de nieuwe geheime dienst van de EU een afdeling van de militaire staf van de EU, die met politiemensen en militairen verdachte burgers bewaakte. Ook de al genoemde analysecentrale SitCen is geenszins alleen maar verantwoordelijk voor het voorspellen van mogelijke gewapende of politieke conflicten evenals de observatie en politieke beoordeling van crisissituaties buiten de EU.

Een van de zaken die op dit moment speciale aandacht krijgt, is de observatie van “politieke radicalisering van groepen”. In heldere taal: geobserveerd worden diegenen die gevaarlijk zouden kunnen worden voor de EU-leiding en bijvoorbeeld protestacties zouden kunnen aanwakkeren. SitCen krijgt informatie van Europol. Bovendien van de militaire inlichtingendiensten van de lidstaten en het heeft ook toegang tot spionagesatellieten. Naast eigen satellieten en spionnen zijn de belangrijkste bronnen echter de nationale geheime diensten van de EU.

Een nieuw stafcentrum

De taken en bevoegdheden van SitCen werden, in tegenstelling tot die van Europol, nooit juridische vastgelegd. Zelfs controlepogingen via de omweg van de financiën zijn niet mogelijk, omdat het budget nergens uitdrukkelijk wordt vermeld en op dit moment intern via de EEAS wordt afgewikkeld. Met de fusie van de afdelingen van de geheime dienst, het leger en de politie worden alle controlemechanismen waardeloos. Tot 2015 bouwt de Europese Commissie een nieuw stafcentrum voor haar geheime dienst.

Daar dienen regelmatig “gevaren- en risico-inschattingen” over alle bevolkingsgroepen te worden uitgevoerd. Het gaat daarbij geenszins alleen om terrorisme, georganiseerde misdaad of catastrofebescherming.

Screenshot_3

Bronnen:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/deutschland/udo-ulfkotte/streng-geheim-die-eu-bekommteineneigenengeheimdienst.html;jsessionid=ED19233CF25102E848B91A84330FEF02

Auteur: Udo Ulfkotte

http://deutschelobby.com/2013/02/15/streng-geheim-die-eu-bekommt-einen-eigenen-geheimdienst/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, EUSSR, lafheid, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

28 reacties op Streng geheim: de EU krijgt een eigen geheime dienst

 1. Pingback: BOINNK!!! | Krijgt de EU een eigen Geheime Dienst?

 2. Ad zegt:

  Schandalig en dat wordt allemaal geheim gehouden, wie weet wat er nog meer is wat we niet mogen weten. De democratie is ver te zoeken. In Almere heeft burgemeester Annemarie Jorritsma (VVD) de journalisten van omroep Powned als enige de toegang tot een gemeentelijke bijeenkomst geweigerd, waarop gelukkig veel commotie is ontstaan en een klacht is ingediend, en dat door een VVD-burgemeester. Dat noemt Jorritsma democratie. Maar Annemarie Jorritsma is niet voor de eerste keer in opspraak gekomen, nog niet zolang geleden is ze ook al ter verantwoording geroepen omdat ze een warmwaterinstallatie in haar huis had laten aanleggen waarvoor diep in de grond moest worden geboord en buizen de diepte ingingen wat niet was toegestaan. Ze heeft toen bakzeil moeten halen maar waar de buren, die ook zo’n installatie hadden laten aanleggen, alles eruit moesten halen en hun tuin overhoop werd gehaald hoefde dat bij haar allemaal niet, waarop de buren natuurlijk protesteerden, maar tevergeefs.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  En weer hoort de burger niets , helemaal niets !!
  en de 135 landverraders ?? , die zijn effe bezig met de paardenbiefstuk !!
  ze kunnen niet alles weten natuurlijk !!
  gaat u allen maar rustig slapen , whahahahahaha
  Pinokkio waakt over u ,
  MAAR er wordt een keer afgerekend , toch ??, met fooien en 21 % btw

  Like

  • Ik kreeg een dag of wat terug al het idee dat de hele paardevlees afaire een afleidings manoeuvre kon zijn. En waar was Rutte de afgelopen weken?

   Like

  • Anoniem zegt:

   Wat verwachte u van de geheime dienst. De geheime dienst houd zulke zaken geheim voor de burger om deburger te beschermen. Als ze weten van ee teroristische aanslag die zla plaatsvinden, denkt u nou echt dat ze dat op het nieuws gaan omroepen, nee. Dit zou chaos met zich meebrengen. Als deze zaken die worden behandeld door de geheime dienst uit komen, dan is alles wat kan worden verwacht een aftakeling van de maatschappij.

   Like

 4. Marcel zegt:

  En hoe krijgt de controle op de burgers zijn beslag ?

  Reken er maar op dat als u hier wel eens reacties plaatst dat u moeilijkheden krijgt met de overheid in de vorm van onverklaarbaar hoge belastingaanslagen e.d.
  Gaat u maar lekker tegen die aanslag in beroep.

  Werkeloos geworden ? Een uitkering aanvragen zal zeer problematisch worden.

  Elke week een bekeuring voor 1 of 2 km te snel gereden

  U krijgt geen acceptgiro voor de gemeentelijke belastingen maar wel een vette boete omdat u niet op tijd heeft betaald enzovoorts enzovoorts. Net zolang totdat u lamgeslagen en aan de bedelstaf bent.

  Like

 5. Het zal de kritische burger als maar moeilijker gemaakt worden. Alles in het belang van het grotere plaatje zoals de EUSSR dit voor ogen heeft!

  De situatie uit de tijd van de DDR en de Stasi zal terugkomen maar in een veel ernstigere vorm dan dat we willen. Zoals in de DDR zelfs je eigen ouders/kinderen je konden verraden zal ook dit worden opnieuw worden ingezet, net als de inzet van de buren voor hetzelfde doel.

  Ik het jullie al opgevallen dat er steeds vaker wordt geschoten op burgers door de handhavers van de wet? De laatste weken is het aantal schiet-incidenten waarbij de politie direct is betrokken aanzienlijk gestegen. En dat is dan alleen voor zover bekend is geworden. De situatie in de landen om ons heen verergert in dezelfde mate.
  Politie-geweld tegen burgers, welke door de wet zelfs ongewapend moeten zijn, lijkt steeds ergere vormen aan te nemen! Het zal een voorbode zijn van wat ons nog te wachten staat.

  Like

 6. Er wordt al aan gewerkt sinds Madrid 2004 en wellicht al sinds 9/11:
  http://www.europeanvoice.com/article/imported/calls-for-eu-secret-service-gather-steam-after-madrid/49476.aspx

  Mogelijk wat meer verhelderende uitleg:
  http://www.ehrenhauser.at/archiv/lang/en/issues/secret-service/

  Let op: Het heeft niets met de strijd tegen het terrorisme te maken maar veel meer met totale controle en onderdrukking van de bevolking en de bewegingen daarvan.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 01.01. uur. Helemaal waar Pieter. Ook de eurogendfor is opgericht om de burger in toom te houden.

  Like

 8. Het zijn de welbekende betreden paden richting een dictatuur. Te tekenen daarvan worden steeds duidelijker. En het meest idiote is dat degenen waarop de bevolking stemmen voor de lokale politiek, even hard mee doen, anders worden ze straks gewoon afgezet door diezelfde dictatuur.

  De bevolking wordt gezien als een gevaar voor de EU en wordt tevens gezien als de gemakkelijke melkkoe voor hun eigen belangen en zeker niet die van ons.

  Dat ze die ‘Nobelprijs voor de onderdrukking’ daar mogen steken waar de zon nooit schijnt!

  Like

 9. Mimi la Bonc zegt:

  @Pieter Veenstra.
  “Let op: Het heeft niets met de strijd tegen het terrorisme te maken maar veel meer met totale controle en onderdrukking van de bevolking en de bewegingen daarvan.”

  Een beetje weldenkend mens weet dit,maar helaas vind de meerderheid van de bevolking hun soap en mobieltje belangrijker,tot dat…….. en dan is het te laat.
  Nu kunnen we er nog iets aan doen maar dan moet het wel massaal gebeuren op straat en NIET achter het toetsenbord.

  Like

 10. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Door Esperanto kan hen makkelijk de pas worden afgesneden.

  Like

 11. Pingback: Streng geheim: de EU krijgt een eigen geheime dienst | Welke toekomst?

 12. Pingback: GEHEIM: DE EU KRIJGT EEN GEHEIME DIENST « nieuwsbreker

 13. Pingback: Top secret: de EU krijgt een eigen geheime dienst | newnederland

 14. Trucker zegt:

  Een potje “rauwe” tekst maar ik moet eeens duiden hoe ik het ervaar.
  Wij Rechtsen en islamofoben weten hoe stompzinnig een groot deel van het kiesvee is, hun intereseert enkel hun vreten,tv shows, voetbal en een potje neuken… daar vullen ze hun dagen mee.
  Dat de wereld in brand staat, eurabia niet meer in de steigers staat maar reeds uitgevoerd wordt, dat de modale burger niks voorstelt in het plan van de rompuys, schulzen en barosso’s maar de islamiet geknuffeld wordt, beschermd, een speciaal statuut krijgt (centen), voor velen straffeloosheid, dat er ogen worden toegeknepen want de linkse multikullers willen niet toegeven dat het pamperbeleid regelrecht ontspoord is met alle gevolgen vandien dat willen ze echt niet gehoord hebben…kop in het zand.
  Je zal maar bejaard zijn, werkloos, of geen huis hebben/ pech hoor islamieten krijgen VOORRANG.
  In Vlaanderen maakt het islamietentuig de grootste groep die als eerste een sociale woning krijgt, als eerste (ZONDER een dag gewerkt te hebben) een werkloosheidsuitkering (en in Vlaanderen is dat Win For Life want tot aan het pensioen) krijgt, als eerste een sociale uitkering krijgt, ze hebben de status positieve discriminatie in mensentaal ze krijjgen alles en de Vlamingen mogen wachten op de rest.
  Hoorde deze morgen op de radio links multikul tuig wauwelen over “Mensen Zonder Papieren” wij heten ze gewoon ILLEGALEN die volgens de linkse multikullers ook recht hebben op medicatie wantt er zitten een hoop met aids en die MOETEN hun medicatie krijgen…nou moe als ze naar hun prachtlanden vertrekken krijgen ze daar hun pillen, niet op onze kosten ten koste van ONS volk.
  Maar ja, de grote domme groep kiezers die beslist dat het niet nodig is dat Geert Wilders aan zet is, noch Filip Dewinter weten echt niet met wat ze bezig zijn : hun EN ONZE toekomst naar de kloten helpen.

  Like

 15. @Trucker: Geheel Correct! Datzelfde gebeurt hier in Nederland eveb goed. Er zijn regio’s waar je als Nederlander soms jaren moet wachten voordat je in aanmerking komt voor een huurwoning en dan moet je kijken hoe snel deze gelukszoekers/uitbuiters wel een woning krijgen. Alles maar dan ook alles wordt ze gratis toegesmeten.

  Ik sprak een week of 2-3 geleden met een kennis, woonachtig net boven Leeuwarden en daar gebeurt het volgende:

  Hoofdoekjes komen zo rechtstreeks uit het asielcentrum. Huurwoning staat nog geen dag leeg en hup deze wordt toegewezen aan diezelfde hoofddoekjes. Vloerbedekking (laminaat), interieur, tuinmeubilair, gordijnen, koelkast, vriezer, radio, tv (dikke plasma, moet met 2 man gedragen worden) en complete satelliet/schotel-installatie werden bezorgd en geplaatst, medewerker van de sociale dienst aldaar staat er bij en vraagt de complete rekening want die moet door de gemeente betaald worden. Alles werd op 1 dag geregeld en binnen 8 uur zaten ze in hun met ons belastinggeld betaalde toko te genieten.
  Hij wist niet wat hij zag en kon het gewoon niet geloven. Ze werden voorzien van alle denkbare luxe die de gewone man niet eens kan betalen zonder zich in de schulden te steken. Het viel hem nog mee dat er niet meteen een auto werd neergezet compleet met volle tank.

  Toen hij daar vragen over wilde stellen, wist de gemeenteambtenaar niet hoe snel hij weer in de auto moest komen en weg moest komen… Hij heeft er nog werk van proberen te maken maar stuit op alle mogelijke tegenwerking van diezelfde gemeente. Ze doen er niets mee, het kan allemaal!
  De gemeente: Menaldumadeel. Ja, ook door de kleinere gemeentes worden op die manier de autochtone en vooral veel belastingbetalende Jan met de Pet lekker in de zeik gezet.

  Like

 16. Jan zegt:

  Dit is niets nieuws. Obama is met hetzelfde bezig. Wil een ‘civiele militie’ om tegen burger in te kunnen zetten die het niet met hem eens zijn.
  Obama’s “Civilian National Security Force”
  Four years ago this month—on July 2nd, 2008—Obama delivered a speech in Boulder, Colorado in which he promised the creation and establishment of a “Civilian National Security Force.” He further promised it would be “just as powerful, just as strong, just as well funded as the US Military.”
  http://www.canadafreepress.com/index.php/article/47844

  Door de regering is meer dan een miljard aan patronen van elk kaliber gekocht, met dien verstande dat als evenveel per dag afgeschoten worden als in Irak dagelijks dat 25 jaar gevochten kan worden.
  Feds Buy Two Billion Rounds of Ammunition
  Federal non-military agencies have bought two billion rounds of ammunition in the last 10 months. The Obama Administration says that federal law enforcement agents need the ammunition for “mandatory quarterly firearms qualifications and other training sessions.”
  http://www.breitbart.com/Big-Government/2013/02/17/Feds-Buy-2-Billion-Rounds-Of-Ammunition

  Momenteel worden de burgers ontwapend, wat iedere dictator en massamoordenaar deed.

  Obama heeft er een wet doorgedreven die er voorzorgt dat hij tot aan zijn dood beschermd wordt door de geheime dienst (Lijkt wel Chavez, zijn kameraad)
  President Obama Will Have Secret Service Protection For the Rest of His Life
  President Barack Obama on Thursday signed into law H.R. 6620, the Former Presidents Protection Act of 2012, granting lifetime Secret Service protection to all former presidents, their wives (unless they remarry), and their children under the age of 16.
  http://www.theblaze.com/stories/2013/01/10/president-obama-will-have-secret-service-protection-for-the-rest-of-his-life/

  Nog onlangs was hij als de dood dat een militair een aanslag zou plegen tijdens de parade. Alle wapens die werden meegevoerd waren onbruikbaar, alle grendels er uit gehaald.
  Dishonored and Disrespected: Obama Disarmed US Marines at Inaugural Parade
  http://www.thegatewaypundit.com/2013/02/dishonored-and-disrespected-obama-disarmed-us-marines-at-inaugural-parade/

  Alle belangrijke en hoogstaande officieren zijn ontslagen.
  Tientallen marinier zijn ontslagen die belangrijke missies uitvoerden.
  De marinier die Bin Laden doodde is ontslagen en is zijn pensioen afgenomen.
  De djihad in Ford Hood wordt afgedaan als ongeluk op werkplek.
  enz.

  Like

 17. Trucker zegt:

  @ Jan :19 februari 2013 om 09:08

  Yep, heb het al eerder geschreven de moslimbroeder barack hussein wil de burger ontwapenen en het gemakkelijkst is dat door de strengst mogelijke wapenwetgeving in te voeren (zoals bij ons in eurabia).
  Weet wel zeker dat de moslimbroeder zijn tanden zal stuk bijten op de NRA (zelfs zonder Charlton Heston), die lobyy kan hussein noch zijn geinfiltreerde broeders in zijn regering niet aan.

  Like

 18. paost712 zegt:

  Ik vond een aardig stukje pro-Europa propaganda en het lijkt alsof er in de jaren tussen 1931 en heden weinig is gebeurd. Een zelfde boekje zou nu wèèr uitgegeven kunnen worden, hoeft men alleen even de foto’s te actualiseren…

  http://paost712.home.xs4all.nl/media/nee-tegen-eu/

  Like

 19. Pingback: Voor 230 miljoen euro per jaar houdt een Europese inlichtingendienst de burger in het oog « Welke toekomst…

 20. Pingback: DE EU, HET NIEUWE TOTALITAIRE REGIME! | eunmask

 21. Pingback: DE EU, HET NIEUWE TOTALITAIRE REGIME! | E.J. Bron

 22. Pingback: Mekrel en Hollande willen eigen NSA maar noemen het Europees datanetwerk | Martin Vrijland

 23. Pingback: Anoniem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s