Turkse moslim ruilt zijn dochter voor een koe

Screenshot_5(Door: Daniel Greenfield)

Het is belangrijk eraan te herinneren dat Valentijnsdag, zoals in feite alles dat aanwezig is binnen de westerse beschaving, van origine uitgevonden werd door moslims. Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld die in gelijke mate romantisch zijn als Turkije, alwaar deze love story  met eeuwigheidswaarde plaatsvond.

Mogelijk kom je in de verleiding dit verhaal te verwisselen met Romeo en Julia. Het zou er zeker lijken als de situatie was geweest dat de vader van Julia haar eveneens had geruild voor een koe.

Ons verhaal begint in het dorp Korkut in het district Gümüşhacıköy dat gelegen is in de provincie Amasya in Turkije. Korkut bezit drinkwater, een postkantoor,  een verloskundige en ogenschijnlijk niet veel meer dan dat.

Ali O., zoals veel ondernemende inwoners van Korkut, besloot op een namiddag tijdens de moslim viering Ramadan de deal van zijn leven te sluiten met de stiefzoon van zijn broer. De stiefzoon zou zijn dochter krijgen en Ali zou in ruil hiervoor een koe krijgen. De stiefzoon leverde de koe en nu werd het tijd voor de volgende zet binnen de overeenkomst.

”Ik heb het beloofd, dus nu moet je trouwen”, vertelde Ali. O zijn dochter Guller O.

Zoals alle romantische heldinnen wilde Guller niet verhandeld worden voor een koe en vluchtte naar het huis van haar tante in Ankara. Hierop begon Ali met het plegen van telefonische bedreigingen en stond erop dat zij zou instemmen met het huwelijk.

Ten langen leste kwam het voorval bij de rechtbank en Ali O. gaf aan dat hij belasterd werd en dat hij zijn dochter niet verkocht had voor een koe en dat het met de koe slechts een voorwaarde betrof. Hij had zijn dochter zelfs een dienst bewezen door haar te laten trouwen, omdat ze was achtergebleven in ontwikkeling.

De rechtbank voor familiezaken beval Ali O. echter zelf psychische hulp aan te vragen en te ondergaan en te stoppen met het opbellen van zijn dochter. Als hij zou weigeren, zou hij minimaal 3 tot maximaal 10 dagen gevangenisstraf kunnen krijgen. Het lot dat de koe onderging blijft onbekend.

Uit de gehele hiermee ”niet verband houdende” Turkse berichtgeving blijkt dat het aantal moorden op vrouwen in Turkije toegenomen is met 1400% en 41,9% van de Turkse vrouwen is in aanraking gekomen met geweld en seksueel misbruik.

Bron:

http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/turkish-muslim-trades-daughter-for-a-cow/

Auteur: Daniel Greenfield

Vertaald uit het Engels door:

Guus

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Mensenrechten, Turkije. Bookmark de permalink .

7 reacties op Turkse moslim ruilt zijn dochter voor een koe

 1. bobzelf zegt:

  Bel de P.v.d.A , die hebben nog wel ergens in amsterdam een plekkie en

  een uitkerinkie ergens liggen , voor die koe ook trouwens !!

  Bij die nivelleerder thuis , bij die spekman , zie je geen verschil !!

  plek zat man , weer een stem erbij !!!

  Like

 2. Opnieuw een bevestiging van het feit dat binnen de islam vrouwen en meisjes (leeftijd maakt voor een moslim niets uit) minder waard zijn dan dieren.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Tsia dat is hun cultuur!!
  MALIK’S MUWATTA, BOEK 28: HUWELIJK
  Quote:
  28.2.5: Een vrouw wordt alleen gehuwd met toestemming van haar voogd, iemand van haar familie met een gezond oordeel, of de sultan
  Kan je een burgemeester ook als sultan beschouwen?Dan Mag Aboutaleb meiden voor een koe uithuwelijken.Whaaaaaaaaahahaha

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Leuk misschien zat er weinig verschil in.

  Like

 5. Robbert zegt:

  Mannetjes Pechtold, Samson: “Tja dat is nu eenmaal hun cultuur en dat hoort bij hun godsdienst”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s