Erdoğan met breekijzer aan de Oostenrijkse EU-achterdeur

Screenshot_20

Atatürk monument

In 1963, dus 50 jaar geleden, en in 1980 werden er tussen Turkije en de EG associatieverdragen ondertekend, die sinds de EU-toetreding van Oostenrijk in 1995 ook Turkse werknemers in Oostenrijk voordeel opleveren. Het “geprivilegieerde partnerschap” waarover men vaak hoort als alternatief voor een volledig Turks lidmaatschap, bestaat dus al. Afgezien daarvan bestaat er echter nog een wederzijds verdrag van vrije vestiging tussen Oostenrijk en Turkije uit het jaar 1924, waarop Erdoğan nu pocht, dat tussen Ankara en Wenen een discussie rondom de geldigheid van het verdrag veroorzaakte. Ook niet ontypisch: de zaak werd aan het rollen gebracht door een Oostenrijkse asieladvocaat, die Turkije aanmoedigt.

Atatürk sloot verdrag met Duitstalige landen

De door Kemal Atatürk gestichte Turkse Republiek werd in 1923 opgericht op twee zuilen: Turks nationalisme en volledige verdringing van de islam uit de politiek. Sultanaat (Turks keizerdom) en kalifaat (totaal islamitisch pausendom) werden afgeschaft. Atatürk gaf d.m.v. talrijke hervormingen zijn volk een paardenkuur richting Europeanisering. Hij sprak goed Duits en bezat een hang naar de landen van deze cultuurgemeenschap. Zo kwam het dat met het Duitse Rijk, Oostenrijk en Zwitserland (waarvan hij het burgerlijk wetboek had overgenomen ter vervanging van de sharia) verdragen over wederzijdse vrije vestiging werden gesloten. De overeenkomst tussen Turkije en Oostenrijk werd op 12 juli 1924 ondertekend en op 23 oktober 1924 in het parlement in Ankara geratificeerd.

Ruzie over geldigheid

In het jaar 2002 herinnerde de advocaat Wilfried Ludwig Weh uit Bregenz de Turken hier aan. Nu, nu de macht van de Erdoğan-partij AKP veiliggesteld is, morrelt de minister-president met beide handen aan de ingangsdeur naar de EU en het verdrag wordt weer relevant: in zijn Oostenrijk-online-editie bericht de dichtbij Erdoğan staande Turkse krant “Zaman” over een ruzie tussen Wenen en Ankara over de geldigheid van het verdrag uit 1924. Na een eerste discussie waren beide zijden het erover eens dat Turkije het Oostenrijk van het jaar 1945 niet als opvolger van het Oostenrijk van het jaar 1938 had erkend en dat veel bilaterale verdragen in 1959 opnieuw bekrachtigd werden, niet echter dat uit het jaar 1924. Ankara laat echter niet los, omdat Weh zegt dat er voor de opzegging van het verdrag een parlementsbesluit nodig zou zijn geweest en ook dat het Verdrag van Schengen irrelevant zou zijn. Weh behoort overigens tot die groep advocaten is de asielbranche die net zo vaak in in hoger beroep gaat tegen afgewezen asielverzoeken totdat na enkele jaren het zogenaamde humanitaire verblijfsrecht kan worden aangesproken.

Screenshot_32

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0011760-Erdo-mit-Brechstange-sterreichischer-EU-Hintert-r

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Oostenrijk, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Erdoğan met breekijzer aan de Oostenrijkse EU-achterdeur

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Fouten gemaakt in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Even rechttrekken dus.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Hou deze TURKEN buiten, zeker de volgelingen van de ISLAMIST ERDOGAN!

  Like

 3. Hetzelfde geldt overigens ook voor behaalde resultaten in het verleden die zeker geen garantie bieden voor de toekomst 😉

  Like

 4. Ad zegt:

  Hou de Turken buiten de deur, Erdogan is een wolf in schaapskleren.

  Like

 5. Erdogan heeft dikke schijt aan de ongelovigen. In zijn vele toespraken geeft hij steeds opnieuw aan dat er slechts één islam is. Geen gematigde of wat dan ook, slechts één islam. De Turkse moskeeen worden door hem gezien als kazernes (spreekwoordelijk of niet, dat maakt niet uit, de betekenis is duidelijk) van haat tegen alles en iedereen die ongelovig is.
  Het wordt steeds duidelijker dat hij een geheel andere visie heeft dan wat de linksen ons willen doen geloven. Mij houdt hij in ieder geval niet voor het lapje.

  Like

 6. Jan zegt:

  Hoe het Oostenrijkse dorp Oberweiden gericht kapot gemaakt wordt door Turken

  Türken übernehmen Marchfelder Dorf

  Like

 7. Jan zegt:

  In Großkirchheim (Kärnten) laat men het niet zover komen zoals hier is te horen. Land opkopen om islamisering tegen te gaan van het dorp. Gevolg: pc-politie jammert ‘Volksverhetzung’.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  En overal zijn het de RODEN en ander LINKS GESPUIS, die de 5e COLONNE zijn voor de ISLAM MUZELMANNEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s