Peiling referendum: slechts 33% van de Britten wil in de EU blijven

Screenshot_1

Cameron en Barroso

De EU moet een verpletterend resultaat bij een eerste peiling over het referendum in Groot-Brittannië accepteren: slechts 33% van de bevolking wil dat het Verenigd Koninkrijk in de EU blijft. Dit zou de Britse politiek de komende maanden wel eens beslissend kunnen beïnvloeden.

David Cameron had al met de aankondiging om een referendum over het verblijf van Groot-Brittannië in de EU te houden voor enorme nervositeit in Brussel gezorgd. Een actuele peiling van Harris Interactive voor de Financial Times zal Van Rompuy en Barroso nog meer verontrusten: slechts 33% van de Britten zegt dat zij voor een verblijf van GB in de EU zouden stemmen. 50% wil voor een uittreding stemmen en 17% heeft nog niet besloten.

Dit resultaat is wezenlijk duidelijker dan verwacht. Tot nu toe waren waarnemers er van uitgegaan dat de Britten de EU weliswaar zouden willen veranderen, maar in principe niet uit de EU zouden willen stappen.

Daarmee zou er de komende maanden wel eens sprake kunnen zijn van een hardere koers van de Britse regering tegenover Brussel. Cameron had zijn EU-kritiek tot nu toe veeleer tactisch ingezet, niet in de laatste plaats om rekening te houden met zijn liberale coalitiepartner. De liberalen zijn besliste voorstanders van de EU. Alle partijen zijn echter onzeker geworden door de stemmenwinst die de UKIP van Nigel Farage de afgelopen maanden kon boeken.

Cameron zal er in het vervolg ook heel goed op letten welke politieke beslissingen hij neemt om de euro-sceptici niet nog meer in het kamp van Farage te drijven. De peiling zal ook de conservatieve euroscepticinieuwe moed geven. Ze hadden binnen de Conservatieve Partij, net zoals Farage, de afgelopen maanden meer ondersteuning gekregen dan daarvoor.

De volgende test zal de vraag zijn of Groot-Brittannië zijn grenzen voor Roemenen en Bulgaren zal openen. Farage had aangekondigd dit te willen verhinderen en van deze vraag het centrale thema van dit jaar te maken.

Ook in Duitsland zijn eerste stemmen te horen die waarschuwen voor een toenemende immigratie uit deze landen. Men vreest dat het tot een “armoedemigratie” zou kunnen komen met onafzienbare gevolgen voor de Duitse welvaartsstaat.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/02/18/referendum-umfrage-nur-ein-drittel-der-briten-will-in-der-eu-bleiben/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EU, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

26 reacties op Peiling referendum: slechts 33% van de Britten wil in de EU blijven

 1. koddebeier zegt:

  Prachtig.. Begint de victorie in Groot-Brittannië ???
  Zet hem op UKIP ( Nigel Farage ) !!

  Like

 2. BertG. zegt:

  Dat referendum is er toch pas in 2017. Tegen die tijd is het niet meer nodig. Is Cameron allang weg en zijn er weer nieuwe regeltjes, wetten en verdragen getekend en kunnen ze weer/nog geen kant op.
  Net zo als hier waar 300.000 krabbeltjes nodig zijn om iets als raadgevend mee te willen nemen in een referendum. Bezigheid therapie voor de bevolking noem ik zoiets.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Nou Bert het zou wel eens harder kunnen gaan.
  Ik geloof nooit dat die €uro het nog zolang volhoudt.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Mijn hemel , wat zou de nederlandse burger blij zijn met een vent als Nigel farage
  in onze regering !!
  Nee wij hebben Pinokkio , samsam en Referendum D 66 NU EFFE NIET , en arie Slob , nou als we echt mochten kwartetten,
  geef mij dan Nigel , dan mogen jullie al die ruggegraatloze landverraders , eu lovers hebben
  gelijk oversteken ??

  Like

  • BertG. zegt:

   Maar wij hebben Geert.
   Hij zou alleen wat vaker ze mond open mogen doen in NL en niet alleen als ie weer ergens in het buitenland een speech geeft.
   Dat lijkt af en toe de enigste keren dat we wat van ‘m horen. Dat is dan weer wel jammer.
   Ze horen daar vaker wat van Nigel dan wij hier van Geert.

   Like

 5. Makropoelos zegt:

  De Bilderberg Groep met de Bilderberg Vazallen in Brussel o.a Barosso hebben als voornaamste doel om chaos te stichten in Europa en hoe kan dat beter dan armoede te creeren. Het is het begin van het uiteindelijke doel om 500 miljoen Europeanen horig te maken. Dus op de knieen, bek houden en blij zijn te mogen werken voor een schijntje. Dictatuur voor de massa dus. Dat was het zelfde wat de nazi`s voor ogen zweefde en het heeft 51 miljoen mensenlevens gekost om dat te stoppen.

  De Engelsen hebben zich daarvan, door een enorme inzet en verlies aan mensen-levens, hiervan kunnen vrijwaren.

  Nooit meer!!! Samen zijn we sterk, tegen het elite tuig van de Bilderberg Groep!!!!

  Like

  • henk schroemges zegt:

   Wat betreft het z.g. duizendjarige rijk dat Hitler begon ligt het toch wel iets anders dan Makropoelos stelt. Hitler kwam alleen aan de macht omdat toen zeker 90% van de Duitse bevolking het met hem eens was en voor hem koos. Ook een heel groot deel van het toenmalige groot-kapitaal in Duitsland steunde Hitler.
   Voor wat betreft de EU ligt dat toch wel ietwat anders, dacht ik. Daarom mogen de Europeanen ook geen referendum houden. In Engeland blijkt dat slechts 33% niet uit die Euro wil. Dat percentage zal in de overige landen niet veel anders liggen.

   Like

 6. luckybee zegt:

  Hoeveel Nederlanders willen nog in de EU blijven?Na dat wij door alle politieke partijen en de media belazerd worden?

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  En beste mensen, dat raadgevend referendum mag PEGGOLD cum suis wel in hun reet steken, daar hebben we geen sodemieter aan. Ze kunnen dat zo naast zich neerleggen, de dames en heren van de 2e slaapkamer!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Met het naast zich neer leggen ondertekenen ze hun eigen gang naar Neurenberg2.!

   Like

   • bobzelf zegt:

    Dan wel Malieveld 3.0 , waarvan akte beste koddebeier

    want nogmaals de kruik gaat zo lang te water tot hij barst !!

    zou ik dat wel mogen zeggen , kruik , barst , malieveld ???

    Like

 8. Petrossa zegt:

  Vive la France
  France will continue to evict gypsies from illegal camps, says minister during Romania visit
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2202826/Manuel-Valls-France-continue-raids-illegal-Roma-gypsy-camps.html

  Like

 9. Pingback: INTERESSANTE BERICHTEN ELDERS.. « Nieuws van deze tijd…

 10. Joannes den Hollander zegt:

  Bert, ik heb de indruk dat Geert bewust even zijn mond houd in Nederland. Hij laat de incompetente regeringsleiders nog even hun gang gaan met de toch al belabberde situatie in den in den lande. Hij laat alles even in onrust voortkabbelen. Hij zal ingrijpen als ze radeloos beginnen te worden en het kabinet valt. Zijn strategieen en logboeken zullen klaarliggen om dan in te grijpen. Ik verwacht dan dat het Nederlandse volk massaal op hem zal stemmen. En dat zal wel eens sneller kunnen gaan dan men verwacht.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik help het je hopen. Maar zolang ze in de 2de kamer nog allerlei onderlinge afspraakjes maken dat ze mekaar niet zullen laten vallen, blijven ze de macht houden.
   Is het niet met de 1 dan wel met de ander. Alles en iedereen dekt mekaar zo als ze maar de PVV erbuiten kunnen laten. Met de volledige medewerking van de p.o.
   En de bevolking is allang gestopt met ergens over nadenken. Boeit ze niet meer.

   Like

  • Ik hoop het ook. Als het straks volledig uit de klauwen loopt, heeft hij daadwerkelijk iets te vertellen in de trand van: Told you so. Didn’t I warn you guys?

   Like

   • oeps, die enter is veels te groot 😉
    De bevolking begint steeds meer te morren en te klagen. Maar het heeft inderdaad wel enige tijd nodig. Overigens kan het me niet hard genoeg gaan. Geert Wilders waarschuwt al jaren voor de ellende die nu met bakken tegelijk over ons uit wordt gestort.

    Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Ik ben het helemaal met je eens Pieter. Ik wil zeker niet defaitistisch overkomen. Ik maak me echter zorgen dat veel Nederlanders doen alsof er niets aan de hand is. Erg lakoniek als je velen hoort praten, net alsof het ze niets interesseert. Waar is de strijdlust, of zijn ze massaal immuun geworden voor de huidige situatie? Het kan toch zeker niet zo zijn dat de Nederlanders massaal dom zijn.

    Like

 11. Jean zegt:

  Nog 33%????
  Ik had zoiets van ± 5% verwacht.
  In België durven ze de mening van de Vlamingen zelfs niet te vragen want ook in Vlaanderen is de meerderheid tegen die bende volksverraders met een decadent salaris, Vlamingen vinden het zelfs normaal dat een bende franskiljons strooptochten kan organizeren op de Vlaamse welvaart waarbij de franskiljons weten dat de Vlamingen ze toch niet kunnen afstraffen want Vlamingen kunnen niet op franskiljons stemmen noch wegstemmen.
  Van DEMOCRATIE gesproken. Nogal wiedes dat die EU bende graaihaaien zich gesetteld heeft in Brusselallahbath. Altijd kermis en de rekeningen worden altijd betaald door de Vlamingen.

  Like

 12. bobzelf zegt:

  Beste Joannes den Hollander ??
  Het kan toch niet zo zijn , dat de nederlanders massaal dom zijn ??
  Laatste tijd nog wel eens naar het voetballen geweest ?? ,
  Laatste 2 jaar wel eens in DE KUIP GEWEEST ??
  kIJKT u wel eens op de Nrc site ?? en leest u daar de reacties ??

  Dan hoeft U deze vraag niet meer te stellen .
  Trouwens Uw voorbeeld zit in DEN HAAG 135 rasklootzakken , en dan ook nog landverraders !!!

  En allemaal hebben ze een eed af gelegd !! ,
  Mevrouw Bilderberg trouwens ook , maar die familie komt overal mee weg !!
  Ik mag geen molotov cocktail zeggen , maar het koninklijk huis mag wel in een Ritten SS
  auto rondrijden , en die grapjas met zijn bronchitus had ook nog zo’n carnavalspak aan !!

  Maar het gaat nu snel de goede kant op , de draghi leugens staan weer in de krant ,
  Baroso roept dat het ergste achter de rug is !!
  En von rompuy , die van Goldman sachs , krijgt de begroting er niet doorheen !!

  Nou , nu nog effe berlusconi terug , en dan kunnen we nederland opnieuw opbouwen !!

  Mijn hemel , WAT RAAR DAT WE NIKS MEER VAN BALKENENDE HOREN , DE
  LAATSTE TIJD ????
  Denk dat het licht vanzelf uitgaat , en dat 3e wereldland , Nou wacht maar tot op 1/1/2014
  de grenzen open gaan van Roemenie en Bulgarije ,
  ZULK TUIG HEEFT U NOG NOOIT GEZIEN , inclusief alle zigeuners !!!

  Like

 13. Joannes den Hollander zegt:

  Bobzelf, ik zal deze vraag niet meer stellen want u heeft gelijk inzake de intelligentie van velen in ons land. Ik had gehoopt dat ik het verkeerd inzag, maar helaas is dat niet zo. Ik houd overigens mijn hart vast als die Roemenen en Bulgaren ons massaal komen terroriseren.

  Like

 14. bobzelf zegt:

  Ja, beste Joannes
  Geloof mij maar, 380 volt op de voordeur , achterdeur en op je tuinhekje !!
  en ze breken gewoon op klaarlichte dag in hoor !!!

  U allen heeft echt nog niet alles gezien !!!

  Like

 15. Jean zegt:

  BEANGSTIGEND te moeten aanzien dat een kot vol verraders gelegen in Brusselallahbath ZOVEEL SCHADE OP ZO EEN KORTE TIJD KAN VEROORZAKEN.
  Bekijk de schijnheilige drievuldigheid, von rampuy, barroso en die duitser schultz (zonder hoofdletter geschreven) en alles wordt duidelijk. Zij hartstikke rijk geroofd en 500.000.000 Europeanen stikken onder het geweld en armoede.
  Ik zou willen zeggen aan von rampuy: “I.T. go home” want de puinhoop die jullie maken is verschrikkelijk..

  Like

 16. Pingback: Frankrijk wil niet bezuinigen, maar over maatregelen “discussiëren” | E.J. Bron

 17. Jan zegt:

  Die 33% zijn dan naar ik mag aannemen moslims en illegalen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s