Westen kijkt toe hoe Al-Qa’ida de moslimwereld verovert

Screenshot_11

(Door: Afshin Ellian)

Al-Qa’ida streeft naar perfectie. Persbureau AP heeft in een Al-Qa’ida-kantoor in Timboektoe een document gevonden dat deze stelling bevestigt. Het document telt negen pagina’s waarin de leiding van Al-Qa’ida in de Maghreb (Noord-Afrika) de jihadi’s vraagt om op vaderlijke wijze om te gaan met de bevolking. De brief is geschreven door  Abu Musab Abdul Wadad oftewel Abdelmalek Droukdel. Hij is de leider van Al-Qa’ida in de Maghreb. Hij verlangt van zijn broeders dat de veroverde moslims als kinderen worden behandeld: met zachte hand. De strijders mogen de sharia niet meteen in al zijn facetten toepassen.

Baby’s

De veroverde moslims zijn net baby’s: ‘de baby in kwestie is maar een paar dagen oud, hij kruipt op zijn knieën, en heeft nog niet op zijn eigen benen gestaan. Als we willen dat hij op zijn eigen benen gaat staan in deze wereld vol vijanden die staan te springen om toe te slaan, moeten we zijn last verlichten, hem bij de hand nemen, helpen en ondersteunen tot hij staat.’

Het islamitische terrorisme ziet de moslims als baby’s – onbekwaam en onvolwassen.

Al-Qa’ida leert met vallen en opstaan om slimmer te opereren: ‘Een van de verkeerde beslissingen die jullie namen, was de extreme snelheid waarmee jullie de sharia doorvoerden, in plaats van een geleidelijke evolutie in een omgeving die niet goed op de hoogte is van de religie.’

Echte islam

Moslims moeten worden opgevoed volgens de echte islam. Ze moeten leren wat dat is.

De brandende vraag luidt: voor wie is deze operationele modificatie bedoeld? In de eerste plaats is dit beleid gericht op de veroverde moslims om ze te pacificeren en reïslamiseren. In de tweede plaats is hij gericht op de westerse wereld.

Laten we met de westerse wereld beginnen. Als Al-Qa’ida-strijders in Irak of Afghanistan bereid zouden zijn rustiger te opereren, zouden ze eerder in staat zijn geweest om een aanzienlijk aantal westerse beleidsmakers en zogenaamde deskundigen – en wellicht sommige intellectuelen – te pacificeren.

Sharia

Weet u wat men dan in het Westen zou roepen? ‘Het zijn gematigde moslims met een gematigde islam en we moeten met geduld en bedachtzaamheid met ze omgaan.’

Dan staan westerse islamologen in de rij om uit te leggen dat het best meevalt met de Al-Qa’ida-regimes, omdat ze niet alle facetten van de sharia uitvoeren. Wel handen afhakken, maar niet stenigen! Beleidsmakers zouden politici vragen om via ontwikkelingshulp dit soort regimes te beïnvloeden.

Is dat beleid bedoeld om de westerse wereld voor de gek te houden? Het regime van Al-Qa’ida en Taliban in Afghanistan werd niet omvergeworpen door het Afghaanse volk, maar door de westerlingen. De meeste Afghanen onderwierpen zich aan het islamitische regime.

Zuivere islam

Hetzelfde geldt voor Mali. Daar zijn Al’Qa’ida-strijders verslagen door Fransen en niet door de lokale regering. Ook daar kwam het volk niet massaal in opstand tegen de islamisten. Die waren overal aan de winnende hand.

Hier gaat het om: Al-Qa’ida-leiders zeggen dat de strijders geen aanleiding moeten geven voor westerse interventie.

Al-Qa’ida wil dat zijn jihadi’s met geduld de veroverde moslims reïslamiseren. In de eerste fase moeten de salafistische imams door onophoudelijke propaganda de veroverde moslims leren wat de zuivere islam is.

Intussen zou een Al-Qa’ida-regime zich door westerse passiviteit – of zelfs door ontwikkelingshulp – als een normaal regime kunnen presenteren aan de veroverde volkeren. Zo willen ze met behulp van de internationale legitimiteit hun machtsbasis bij het volk vergroten.

China en Rusland

Daarna moet stapsgewijs de sharia worden ingevoerd. En op het moment dat de Al-Qa’ida-regimes sterk genoeg zijn, kunnen ze doorgaan met hun jihadistische militaire ambities. Wellicht kunnen ze in deze periode van staatsopbouw wapens kopen in China of Rusland. Ook moeten ze volgens deze strategie stoppen met aanslagen op andere moslims, zoals de sjiieten.

Over de opbouw van een islamitische staat begint Al-Qa’ida een duidelijk beleid te ontwikkelen. Hoe komen ze aan deze wijsheid? Wie diende als voorbeeld?

Het antwoord: Iran. Daar beloofde imam Khomeini van alles aan het Westen en aan zijn veroverde Iraanse moslims. Hij pacificeerde links en liberalen in zijn eigen land. Aanvankelijk ontving hij steun van linkse en liberale groeperingen. Daarna werd er stapsgewijs een islamistische staat opgericht met geleidelijke invoering van de sharia.

Intellectuelen

Later gingen ze islamitische terroristen uit andere landen trainen en steunen. In deze periode ontstonden de islamitische staatsvriendschappelijke banden met China en Rusland waardoor ze zich tot de tanden konden bewapenen.

En westerlingen? Die werden en worden in de war gebracht: in de ogen van de westerse beleidsmakers en intellectuelen viel Iran nog behoorlijk mee.

Het businessplan van Al-Qa’ida is niets anders dan een strategisch inzicht. De oprichting en de ontwikkeling van de islamitische staat in Iran geldt voor veel jihadi’s nog steeds, ondanks hun soennitische afkomst, als een voorbeeld van hoe aan de opbouw van een islamitische staat moet worden gewerkt.

In werkelijkheid is het beleidsplan van Al-Qa’ida een zorgwekkend document.

Bron:

http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2013/2/Westen-kijkt-toe-hoe-Al-Qaida-de-moslimwereld-verovert-1176888W/

Auteur: Afshin Ellian

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, Islam, Westen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Westen kijkt toe hoe Al-Qa’ida de moslimwereld verovert

 1. De Ekster zegt:

  Zeer verontrustende ontwikkelingen. Afrika lijkt mij het voornaamste doelwit van de islamieten. Slim van ze, want als Afrika eenmaal in hun handen is, staan ze op de drempel van Europa. In het oude continent zijn ze sowieso al heel sterk vertegenwoordigd met de moslimstaten Bosnië en Kosovo en vele miljoenen gelovigen die met enige inspanning tot zeer rare daden te prikkelen zijn. De bom zal gaan barsten, de vraag is alleen wanneer en wat kunnen we doen om ons te beschermen als het zo ver is.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Volgens mij staat er, we hadden het wat stiekemer moeten aanpakken. Dan worden we eerder geaccepteerd omdat ze ons dan niet door hebben. De bedoelingen komen later dan wel aan de orde. Dus nog meer met een dubbele tong spreken. Tot het te laat is. Wat het volgens mij al is.

  Like

 3. Geronimo zegt:

  Lepeltje per lepeltje in de plaats van de hele zwik in één keer, zo ontstaat er minder weerstand en het went rapper. Had vroeger een nieuwe baas, die dat ook door had. In plaats van het hele pakket wijzigingen in één keer, werd stap per stap gezet, met voldoende tijd tussen. En ondertussen heel vriendelijk blijven. Vóór het personeel er erg in had, waren ze het gewoon, en bleef protest uit. Als je iets wil plooien dat zou kunnen breken, eerst een beetje verwarmen, en geleidelijk buigen. Net hetzelfde.

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Geleidelijkheid is altijd een zeer sluwe strategie. Ook andere kunnen hem toepassen.

  Like

 5. benny zegt:

  “Westen kijkt toe….” tot meer zijn ze niet bereid,lafheid ten top!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  De enige die in Engeland waarschuwde in de eind jaren 30 was Churchill.
  Hij werd met dedain behandeld net als Wilders nu door de boven ons gestelden.
  Zie maar hoe triomfantelijk Chamberlain uit het vliegtuig stapte. in 1938, met zijn door Hitler ondertekende papiertje.
  In Nederland kenden we de mentaliteit van het gebroken geweerte.
  Misschien maar goed want omdat we niets hadden vielen hier ook maar relatief weinig doden.
  Mijn vader stond aan een brug over het julianakanaal met een “KANON” uit 1896 om de duitse tanks tegen te houden.

  Like

 7. Roni Thome zegt:

  Geweldig artikel van Afshin Ellian. Hij geeft hier een uitstekende analyse over de stand van zaken. De vraag rest hoeveel domme linkse oren zouden naar hem luisteren? Ze zijn van dezelfde soort dombo’s net als de Britse premier, Neville Chamberlain, die heilige geloofden aan ‘Peace in our Time’. Trouwens Afshin Ellian vraagt nog een wijze vraag: hoeveel zuurverdiende belastinggeld zal in de schoot van de ‘gematigde Al Quida Moslims’ vallen in het kader van ‘Ontwikkeling samenwerking’? Deze ‘Gutmenschen vullis’ zijn bereid het welzijn van hun eigen mensen op te offeren (zie voedselbanken) ten bate van ‘lieve gematigde moslims’ in de derde wereld.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Zo is de tactiek der MOKNIELERS, liegen, bedriegen, veinzen, bedreigen! En als ze eenmaal 10% van de bevolking uitmaken, dan gaan ze over tot geweld, dat staat ons in nederland en de rest van europa te wachten! En de politici….die KIJKEN WEG, tot het te laat is. O ja, de RODEN zijn zo wie zo dikke vrinden met de MO VOLGERS!

  Like

  • benny zegt:

   de roden zijn in de waan dat islam onderscheid maakt tussen links en rechts maar niks is minder waar,het enige onderscheid dat die maken is tussen islam en niet-islam.
   ze tollereren de roden omdat het nuttige idioten zijn tot de moment dat ze zelf het heft in handen hebben dan worden de roden even overbodig als alle andere ongelovigen

   Like

  • Roni Thome zegt:

   @Tom Hendrix
   U schrijft: Zo is de tactiek der MOKNIELERS, liegen, bedriegen, veinzen etc. Het is meer dan dat. Deze gasten proberen nu oud pad te bewandelen en die als een nieuw soort tactiek voor te stellen. De tactiek is afkomstig van hun ‘inspirerende vader’ Adolf Hitler. De Nazi’s gebruikten precies dezelfde tactiek. Een goed voorbeeld is, Konrad Heinlein, het Hoofd van de Nazi’s partij in het Sudetenland. Hij stond paar jaar voor de bezetting van Tsjecho-Slowakije bijna in wekelijks contact met Adolf Hitler. Hij werd nadrukkelijk verzocht geen wilde demonstraties en spierballenacties te ondernemen. De Tsjechen en de rest van Europa (en de wereld!) moesten denken dat de Nazi’s zijn niet gevaarlijk. Zij willen vrede; mits aan bepaalde eisen wordt voldaan. De rest weten wij wel. De ‘Koekoerikoes uit de woestijn’ proberen nu precies dezelfde tactiek. Ze hebben gezien dat het niet goed is ‘de Ware Islam’ met een mokerslag in te rammen. De ‘Baby’s’ moeten langzaam eraan wennen. Ook bij de Nazi’s moest de bevolking stapsgewijs aan de ‘Nieuwe Orde’ wennen. Als u vraagt: En wat zou er gebeuren indien de ‘Baby’s’ niet willen leren wat de Ware Islam is? Het antwoord is: Er zullen concentratiekampen model Auschwitz worden gebouwd en boven de poort zal staan ‘Allah macht Frei’.

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Benny 16.03. uur. Goed gezien Benny!

  Like

 10. oogenhand zegt:

  Zolang Al-Qa’ida geen angst voor de dood heeft (wahn) kan er geen sprake zijn van het einde der tijden. Dit is uiteraard zeer interessant.
  Ook interessant is de vraag of si7r is toegestaan tijdens de ji7ad. Dan denk ik aan Kriegspiel, Warhammer en Dungeons & Dragons. Ook Magic:The Gathering is een goede manier om het verstand te scherpen.

  Like

 11. Jan zegt:

  Al-Qaeda Is Defeated

  Like

 12. Jan zegt:

  Twilight in America: The Untold Story of Islamic Terrorist Training Camps Inside America
  http://www.christianaction.org/shop/twilight-in-america/
  http://www.courthousenews.com/2013/02/15/54894.htm

  Like

 13. Jan zegt:

  Zelfmoordaanslag is de mooiste vorm van jihad

  Ik ben van mening dat de islam uitgeroeid dient te worden, om te beginnen in Nederland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s