Dries van Agt en Hans van den Broek: Dokter Mengele en zijn Eerste Assistent

Screenshot_11Screenshot_12Screenshot_13

Van links naar rechts: Josef Mengele, Hans van den Broek en Dries van Agt: frisse, jeugdige idealisten
________________________________________________________________________________

“Kijk, als je dat zegt, ben je, met de kennis die je móét hebben als je die posities hebt bekleed, een antisemitische rat. En, klootzak Hans van den Broek, klaag me gerust aan. Make my day! Make my year! Make my decennium!  Dat geldt natuurlijk ook voor jou, antisemitische gifslang Dries van Agt!”

________________________________________________________________

Screenshot_5

De hybride levensvorm Dries van Agt is lispelende gifslang en handenwringende kwezel in één. Kijk hoe hij fluisterend vooroverbuigt naar het oor van de Jodenmoordenaar Haniyeh. Hoe hij in vertwijfelde vroomheid de handen ten hemel heft om de slechtheid van de Joden. Dit is de dokter Mengele van het Israëldebat met die onstuitbare belangstelling voor Joodse organismes.  Er zijn ook verschillen: de injecties  met antisemitisch gif gaan in het lichaam van de Nederlandse publieke opinie. Mengele verrichtte zijn daden in dienst van de medische wetenschap, Van Agt in dienst van de wereldvrede.  Bij Pauw en Witteman (VARA) bijvoorbeeld, als hij liegt over de “Apartheids-muur” van Israël. Bij de rode hanen-omroep zijn ze sowieso dol op het “anti-Zionisme” van Van Agt: op VARA-malloten-site “de Joop” is hij helemaal reçu.

Screenshot_6

Screenshot_14

Ga eens kijken naar Van Agts arsenaal reeds leeggespoten injectienaalden. Zo maakt hij de openbare mening klaar voor de volgende Holocaust, die naar hij hoopt voltrokken zal worden door de nazi’s die al 1300 jaar nazi’s waren voordat Hitler geboren was: de Arabische moslims. Net als Mengele in Auschwitz heeft Van Agt een machtspositie: hij heeft zelf geld zat en een invloedrijk netwerk van foute nep-christenen overgehouden aan zijn politieke loopbaan. Niet dat hij ooit een cent van zijn eigen kapitaal zou uitgeven aan zijn satanische Jodenhaatcampagnes, want de subsidiepotten staan voor hem klaar: de rotzak  kent de machthebbers en de wegen.

Ik heb het voorbeeld al een paar keer aangehaald in eerdere artikelen over Van Agt, maar ik haal het nog een keer aan omdat het zo treffend is in zijn doorzichtige haatzaai-intentie. Op een ter ziele gegane VVD-geïnspireerde website, waarvan ik de naam ben vergeten, werd Van Agt ergens in 2011 0f 2012 geïnterviewd. De interviewers schreven:

“Dries van Agt deelt met ons een schrijnend verhaal over de vele kinderen in Gaza, die met een stoma rondlopen. Een dokter wist Van Agt en zijn delegatie te vertellen dat kinderen, vol afkeer jegens de bezetter, stenen op Israëlische pantservoertuigen gooien. Zonder pardon worden sommige kinderen in hun buik geschoten, recht door de darmen heen. Een twaalfjarige jongen, ook een kind met een stoma, weet niet hoelang hij nog te leven heeft. De stomazakjes zijn bijna op en medische middelen komen maar mondjesmaat de Gazastrook binnen. Wij zien dat het verhaal Van Agt diep raakt. Het beeld van deze jongen zit blijkbaar nog vers in zijn geheugen. Na een korte pauze, waarin Van Agt door het programma Pauw en Witteman wordt gebeld, zetten we het gesprek voort.”

Ja, weer zo’n verhaal dat geheel gebaseerd is op uitsluitend “Palestijnse bronnen”. We onderstrepen: “vele kinderen”. Natúúrlijk is dat gelogen. Misschien zijn er een of twee ongelukken gebeurd met rubberen kogels of met een verdwaalde scherpe. Ongelukken, zei ik. Maar wat zegt Van Agt? “Zonder pardon” en “recht door de darmen heen”. Opzet van die rot-Joden dus, net als dat laten verdorsten van de Gazanen en net als in de middeleeuwen toen de Joden óók al opzettelijk de waterputten met pest besmetten.

Assistent Hans van den Broek

Zijn eerste assistent, Hans van den Broek, is net zo’n grote ploert als Dries van Agt zelf. Ga maar eens kijken en luisteren naar twee uitzendingen van Pauw en Witteman, waarin een paar monologen te vinden zijn over Israël van deze ex-minister van Buitenlandse Zaken en huidige Minister van Staat. De terreur van Hamas goedpratend zegt deze ‘katholiek’ (hier op 7:55):

“De Palestijnen willen een onafhankelijke staat en willen het gestolen land  terug . . . . en je hoeft niet met de dief te gaan onderhandelen of die wel of niet bereid is dat terug te geven.’[mijn vet]

Kijk, als je dat zegt, ben je, met de kennis die je móét hebben als je die posities hebt bekleed, een antisemitische rat. En, klootzak Hans van den Broek, klaag me gerust aan. Make my day!  Make my year! Make my decennium!  Dat geldt natuurlijk ook voor jou, antisemitische gifslang Dries van Agt!

Ik hoop dat ik ooit die uitzending van “Buitenhof” boven water haal, waarin Van den Broek het begrijpelijk zat te vinden dat die moslims gewelddadig worden, bijvoorbeeld tegen Theo van Gogh, want dan moest je maar niet, zo zei hij,  “het heiligste” en “dat wat mensen ten diepste beweegt” beledigen. Ik meen mij te berinneren dat hij de vingertoppen tegen elkaar zette en het kwezelmondje tuitte. Met “dat wat mensen ten diepste beweegt” bedoelde Van den Broek de onfeilbare Profeet van de islam Mohammed, de voorbeeldige mens voor elke moslim, de Führer die blinde navolging verdient, een massa-, sluip-, en roofmoordenaar, een slavenhaler, een Jodenhater, misleider, leugenaar, bedrieger, opportunist, onderdrukker, parasiet, kleuterneuker en ook verder in het algemeen uitermate geile boef. “De lachende moordenaar” noemde mijnheer Bouyeri zijn Profeet in de moorddreigbrief aan Ayaan Hirsi Ali die hij met een slagersmes in de borst van Theo van Gogh vast stak.

Wel had Van den Broek al vroeg ontzag voor de gewelddadige intolerantie van de islam. Kijk eens hoe hij als minister van BZ in 1987 inbreekt bij een live “Achter het Nieuws”-programma om uitzending van het damesslipjes-Khomeiny-fragment van Rudi Carell te voorkomen. Let op de diepe pathetiek waarmee Van de Broek spreekt over “de gevoelens” van “het Iraanse volk” terwijl hij “respect” voor de nazislam bedoelt en de massamoordenaar en peuterverkrachter Khomeiny. Dat respect voor nazislami’s is Van den Broek nooit kwijtgeraakt, want in 2008 riep hij op om “Fitna” te verbieden, de film waarin Geert Wilders moslims zelf aan het woord laat over hun geloof.

De rest van het Rights-Forum-gajes

En deze mijnheer Van den Broek is dan aan het koninklijk huis aangetrouwd, net als heerschap Laurens Jan Brinkhorst (D66), die samen met Dries van Agt kosteloos en luxueus naar Palestina mocht reizen om Israël te helpen demoniseren. Brinkhorst vond trouwens indertijd dat Theo van Gogh terecht was afgeslacht: “Moet je maar geen sigaret opsteken in een munitiedepot.” Dat zullen ook de sentimenten zijn in onze koninklijke familie. Beatrix doet tenminste onbekommerd het symbool op haar hoofd van een totalitair en racistisch systeem dat dagelijks vrouwen vermoordt en ze deed dat in de Arabische Golfstaten, erkende roversnesten die dit systeem over de hele wereld willen invoeren via de Jihad. Ook ontving die intens bewogen moeder des vaderlands Beatrix van Oranje nog niet zo lang geleden “in privé-audiëntie” een ploert, Mahmoed Abbas, die zich openlijk stelt in de nazi-traditie die loopt van het duo Adolf Hitler-Amin Husseini naar Arafat en Hamas. Toenmalig kamervoorzitster Gerdi Verbeet ontving hem op het Binnenhof met een enthousiaste kus en de kunstkwast met de kosmopolitische waanvoorstellingen, Wilders-specialist Alexander Pechtold, was al even enthousiast over deze Jodenhatende massamoordenaar.

En ze zijn ook verder bepaald niet alleen, de dokter Mengele van het Israëldebat en zijn eerste assistent. Alleen al nationaal gezien heeft hij prominente medestanders in de quasi-elite van onze Westerse wereld. Ik heb Van Agt een aantal malen eerder aandacht gegeven en een van die keren heb ik een aantal prominente leden van de staf van deze Auschwitz-arts genoemd: Jules Hosman (VVD), Hans van den Broek (CDA), Laurens Jan Brinkhorst (D66), Klaas de Vries (PvdA), Hedy d’Ancona (PvdA), Frans Andriessen (Katholieke Volks Partij), Theo van Boven (Verenigde Nazi’s), Wim van Eekelen (VVD), Tineke Lodders (CDA), Doekle Terpstra (ICCO: Islamitische Coöperatie en Collaboratie Operaties), Bert de Vries (ex-CDA) Jan Pronk (PvdA), Jaap Hamburger (Een Akelig Joods Geluid). En dan is er ook nog een hele rits “deskundigen” op het gebied van het Internationaal Recht aan zijn stichting “The Rights Forum” verbonden.

Het lijken zindelijke en nette oude heren en dames – al wat hierboven met name genoemd wordt – met schijnbaar glanzende carrières, maar het zijn misdadigers en de gewetenloze voorbereiders van de nieuwe Shoa. Want als er mensen in staat zijn om beter te weten dan zijn deze “prominenten” het wel. Maar ze willen de waarheid niet weten, want ze hebben dat “anti-Zionisme” nodig om hun Jodenhaat in te verpakken. Ze WILLEN, contra alle evidentie waarvan zij op de hoogte MOETEN zijn, toch Joden belasteren. Ze maskeren het als “anti-zionisme” en zullen hun Jodenhaat ontkennen. Maar ik geloof ze niet. Voor mij zijn ze echte antisemieten. Ik vervloek ze. En ik hoop dat ze ooit gestraft worden, liefst door een Neurenberg 2.0., maar als dat niet gebeurt dan hoop ik dat God toch zal blijken te bestaan en rechtvaardig zal straffen.

En dan heb je nog de verdere  gekende Jodenhaatweblogs als die van Anja Meulenbelt, waarop de hetze onvermoeibaar dóórgaat. Het zijn evenzovele  “cellen” die in de beste communistische – en nazistische en islamitische!  – tradities als een kanker zijn ingevreten in het maatschappelijk weefsel. Die ongeremde celdeling kan plaats vinden doordat er met name in Nederland, maar eigenlijk in heel Europa, een subsidiestructuur bestaat die maar één geluid toelaat: het “linkse”.  En het komt tot ons via alle mainstream-media, maar ook via BDS Nederland,  Israel Breed Platform Palestina in Haarlem,  Internationale Socialisten, Midden Oosten Werkgroep van GroenLinks, Nederlands Palestina Komitee, Palestina Komitee Rotterdam, Utrecht 4 Palestine, Vrouwen in het Zwart Nederland, de Protestantse Kerken in Nederland, Sabeel. En dit lijstje is bij lange na niet uitputtend.

Melanie Philips legt het uit

De hele  Westerse cultuur is de laatste decennia van dit krypto-antisemitisme doordrongen geraakt. Melanie Philips beschreef het recentelijk zeer raak. Aanleiding was de volgende uitspraak van een links lid van het Britse parlement, David Ward:

Na twee keer Auschwitz bezocht te hebben ( . . .) ben ik bedroefd dat de Joden ( . . .) binnen een paar jaar na de bevrijding van de concentratiekampen in staat waren de Palestijnen wreedheden aan te doen in de nieuwe staat Israël en dat dagelijks te blijven doen in de West Bank en Gaza.”

Screenshot_10

Melanie Philips

Na beredeneerd te hebben hoe obsceen-leugenachtig deze viezigheid is, komt Philips tot een soort peroratie:

De volle monsterlijke obsceniteit van Wards commentaar en van de wijdverspreide Britse houding waarvan Ward de stem is, komt neer op niets minder dan dit: juist die mensen die het slachtoffer waren van massamoord worden op totaal valse gronden beschuldigd van het plegen van misdaden tegen de menselijkheid . . . omdat deze mensen pogen zich te beschermen tegen een volgende massamoord door die partijen voor wie de Holocaust een nog niet voltooide klus is. Zelfverdediging tegen uitroeiing wordt nu beschouwd als een misdaad tegen de menselijkheid.”  [mijn vet]

En om het punt van Philips te onderstrepen: ga hier vooral kijken met welke “cartoon” de Sunday Times meende de bevrijding van Auschwitz te moeten herdenken.

De roestige spijker van “de bezette gebieden”

De aanleiding om dit stuk te schrijven was een nieuwe lading gif die Hans van de Broek via de NRC van 14 december 2012 in het lichaam van de publieke opinie heeft gespritzt. Van den Broeks artikel stond ook op de Jodenhaatsite van Van Agt. Van den Broek zegt zelf over de inhoud van zijn artikel:

“De focus ligt daarbij op het nederzettingenbeleid, de grootste bedreiging voor vrede.”

Juist ja: het hele artikel is dus weer, net als eigenlijk zo langzamerhand het hele Israël-demoniserings-gebeuren, opgehangen aan die ene grote, dikke maar zeer roestige leugenspijker van “de bezette gebieden”. Let wel: in het hele artikel van Van den Broek komt de term niet voor, zelfs het woord “bezet” valt niet. Hij heeft het alsmaar over hoe verderfelijk het “nederzettingenbeleid”is. Maar de onuitgesproken vooronderstelling is wel degelijk dat de Joden geen recht hebben om in Samaria-Judea,  “de Westbank” dus, te wonen. Zou de schurk door hebben dat de mensen door hebben dat het een leugenterm is? Je zou toch zeggen dat een grijze eminentie die als Minister van Staat bij P & W durft te reppen van Israël als “dief” en over “gestolen land” toch wel minstens de term durft te gebruiken die nog steeds door elk NON-journaal galmt: “bezette gebieden”.

Screenshot_8

Hoe is de Israëlhaat ontstaan?

Ja, vanwege het millennia oude antisemitisme dat al in het voorchristelijke en voor islamitische Egypte aanwijsbaar was. Maar om dichter bij huis te blijven: media, onderwijs en politiek zijn sinds “de mars door de instituties” van “de revolutionairen van 1968” doortrokken niet alleen van seksuele decadentie en een perverse redeneertrant waarin daders slachtoffers worden en omgekeerd, maar tegelijk ook van liefde voor het totalitaire maakbaarheidsdenken, eerst voor het communisme en toen dat mislukt bleek voor de islam.  Die liefde voor de totalitaire islam vermengde zich met de haat van de instituutsmarcheerders tegen het Westen en zijn “imperialistische verleden” en ook met de paternalistische en betuttelracistische sentimenten rond “gastarbeiders” van de antikolonialen. Dat leverde de multikul-cultus op die perfect aansloot bij de mode van het postmodernisme en cultuur-relativisme: het verhaal van de blanke man is maar één van de vele beschavingsverhalen en waarom zou de cultuur van de koppensnellers eigenlijk minder zijn dan die van West-Europa?

Dit hele complex: totalitaire maakbaarheidsdenken, betuttelracistische liefde voor allochtonen  en culturele zelfhaat vond een geopolitiek kader dat precies paste.  Ik schreef eerder:

“Wie zich afvraagt hoe de roze sprookjes rond de islam en de zwarte Israël-demonisering in de koppen van twee gehersenspoelde Europese generaties zijn terecht gekomen, vindt het antwoord in een boek van Bat Ye’or, waarvan ik zo langzamerhand begin te beseffen dat het misschien wel het belangrijkste boek is over het belangrijkste onderwerp van deze tijd. Het heet “Eurabië” en ze documenteert in dat boek omstandig hoe sinds de oliecrisis van 1973 “Europa” een steeds hechtere alliantie is aangegaan met de islamitische wereld in het Midden Oosten, waarbij in talloze officiële verdragen en via vergaderingen op het hoogste niveau een zeer dicht netwerk tot stand is gebracht van allerlei organisaties die de principes van deze alliantie in de praktijk brengen. Dit zijn die principes:

1) Olie voor onderwerping aan de islam, waarbij die onderwerping tot uiting komt in het mooipraten van de islam vanaf het lagere-school-lesboek tot het universitaire curriculum en vanaf het multiculturele buurtkrantje tot alle grote mainstream-media. 2) Vrijwaring van terrorisme op Europees grondgebied door “de Palestijnen”, wat natuurlijk nooit helemaal lukte omdat Arafat soms zijn terroristen zogenaamd “niet in de hand had” 3) Massa-immigratie van islamieten naar Europa, 4) Officiële anti-Israëlpolitiek door Europa.”

Het historische lot wilde dus dat de voorkeuren van de destructieve generatie van “1968” – totalitair maakbaarheidsdenken, betuttelracistische liefde voor allochtonen , culturele zelfhaat  –  precies in het straatje paste van de machtspolitiek die Eurofielen hadden bedacht: een met Arabierië en de olie verbonden West-Europa als machtsblok in concurrentie met Amerika. En als de “oliecrisis”-  (Arabische chantagecrisis zal je bedoelen!) – van 1973 niet door de Arabieren was veroorzaakt, hadden de Eurofielen hem zelf moeten bedenken. De “mars door de instituties” van de 68-ers werd zeer vergemakkelijkt doordat hun mentaliteit precies paste in het islamknuffelen en Israëlhaten dat nodig was voor de geopolitieke plannen van “Europa”.

Over de verdere psychologische kenmerken van deze generatie-68 en hun klonen heb ik ook al vaker uitgewijd: narcisme (mensen die bij gebrek aan talent op het morele krukje gaan staan,  de better-than-thou-ers) hedonisme (fijn in het eigen hoofd vóór alles, consequente realiteitsweigering).  Een type als Daniel Cohn Bendit kan model staan voor deze machtsbeluste quasi-idealisten. Alles komt samen in deze ontspoorde hystericus: islamofilie, pedofilie, grootheidswaan, Führer-complex, goed zorgend voor het eigen organisme, poen, status, maakbaarheids-totalitarisme, haat tegen de natie-staat, EUSSR en inmiddels een vette pens.

Er is nog één belangrijke psychologische verklaring voor één specifiek punt in dit conglomeraat van ideeën, deze ideologie van 1968: de Israëlhaat die zich vooral na de overwinning van Israël in 1967 ontwikkelde en die dus sinds 1973 “van boven” steeds sterker werd verordonneerd en bevorderd. Het schuldgevoel van de West-Europeanen  tegenover de Joden kon nu verzacht worden door de groteske en perverse leugen dat Israël  “de Palestijnen” op een nazistische manier behandelde. Waarom zouden anders “de Palestijnen” zo “wanhopig” zijn dat ze constant terreur pleegden en zelfs zelfmoordaanslagen pleegden? Dat moest wel aan de wreedheid van de Israëli’s liggen! Dat terreur- en martelaars-jihadisme al 1400 jaar het karakter van de islam bepaalden, kwam niet bij islamofiele Israëlhaters op. Sterker nog: ze willen het nog steeds niet weten, ondanks karrevrachten aan literatuur die het voor zowel de oudere geschiedenis als de actualiteit van de laatste decennia uitbundig bewijst. En deze geesteszieke van het Palestinisme, deze wil tot islamofilie en Israëlhaat tegen alle evidentie in, maakt dat ik het grootste deel van onze nep-elite in politia, media atque academia tot antisemitisch bestempel.

Bij de kwezelende gifslangen als Van Agt en Van den Broek speelt natuurlijk een extra dimensie: hun neppe gristelijkheid. Peilen vermag ik deze dimensie niet.  Ik weet natuurlijk globaal van het Christelijk antisemitisme door de eeuwen heen, van de “vervangingstheologie” die zegt dat niet meer de Joden maar de Christenen nu het “uitverkoren volk” zijn en van de dwaze beschuldiging van de moord op Jezus, maar ik kan niet zeggen dat ik echt iets begrijp van dit aspect van de geestesziekte van een Van Agt en een Van den Broek, terwijl ik toch ook uit de buurt van Nijmegen kom en katholiek ben opgevoed en in het jongenskoor (sopraan) van een katholieke kerk heb gezongen.

Geen gedetailleerde weerleggingen meer

Wat ik vroeger deed, doe ik niet meer: minutieus elke leugen en elke verzwijging in zo’n soort artikel van antisemieten als dat van Van den Broek bloot leggen. Ze zijn ook niet bij te houden in hun Jodenhaat-getuigenis-drang, de Van Agts en Van den Broeks, want intussen heeft Van Agt alweer bij Pauw en Witteman gezeten – gefeliciflapstaart heren! – en op “de Joop”, van alle foute sites in Nederland verreweg de huichelachtigste, een “anti-Zionistisch” stuk mogen schrijven. Inmiddels heeft hij op de VARA-site “de Joop” alweer de hongerstaking van de Palmaffia-terrorist  Samer Issawi aangegegrepen om Israël te belasteren.

Screenshot_17

Ik kan niet opnieuw de hele geschiedenis vertellen van Israël, telkens als ik “Israël-kritische” smeerpijperij signaleer. Ik heb dat al tien keer gedaan.  De elfde is er eigenlijk teveel aan. Inmiddels heb ik samen met Roelf-Jan Wentholt een stuk on-line gezet dat niet vervlochten is met het blootleggen van de leugens en verzwijgingen van een bepaalde Israël-hater. Wie dus geïnteresseerd is in een fundamenteel betoog  dat aantoont hoe totaal doorgeroest die giga-spijker is waaraan de hele Israël-demonisering is opgehangen, leze: “Werk in Uitvoering: een korte geschiedenis van Israël”.

___________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Joden, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

40 reacties op Dries van Agt en Hans van den Broek: Dokter Mengele en zijn Eerste Assistent

 1. bobzelf zegt:

  wordt het dan misschien een keertje tijd , dat we die roestige spijker midden op het voorhoofd van die hele enge man van Agt keihard naar binnen rammen .

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Zo is dat Martien.
  Ik mis eigenlijk nog EEN gotspe van v.d. Broek bij P&W nl. Hij vond dat Israël zich moest houden aan het internationaal recht.
  Palestina mag natuurlijk raketten afschieten op dorpen in Israël.
  Het zal waarschijnlijk niet helpen want ze zullen alles doen om te vookomen dat er een rechtzaak komt omdat ze dan over de ellende moeten discusseren die ze verkopen en dat gaat niet.

  Like

 3. henk schroemges zegt:

  Volledig eens en akkoord met vorenstaand stuk. Ben wel blij dat de desbetreffende namen van die ratten bekend zijn en blijven. Wellicht komt er nog een tijd dat het heel zinvol is geweest om die landverraders met naam te benoemen en te onthouden. Pas dan kan de wraak inderdaad zoet zijn!

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  @bobzelf om 15:50.

  Ja, kijk Bob, dat soort impulsen deel ik natuurlijk.
  Maar als je dat gaat zéggen, dan hebben ze het weer uitsluitend over die gewelddadige rechtsextremisten die het expansieve Israël steunen.
  Ze doen alles om aan een echte discussie te ontkomen, want ze weten dat ze geen poot hebben om op te staan.
  Dat ik de rotzakken de tiefus scheld, is alleen maar om aandacht te trekken.
  Dan heb je kans dat ze het althans lézen.
  Als je niet grof te keer gaat, merken ze je niet eens op.
  Want ze hebben de politiek, de media en het onderwijs in hun zak.
  Dus alle drie de vormende sectoren.
  Voor een totaal gehersenspoeld publiek hoeven ze alleen maar constant voor open doel te scoren.
  Waarom zouden ze dan ueberhaupt kennis nemen van wat er op een marginaal blogje staat?

  Like

 5. luckybee zegt:

  Van Agt is van de CDA ,en van den Broek is geloof ik van de VVD zamen met de saxophonist hoe heet ie now weer?

  Like

 6. maria zegt:

  Mijn oranjegevoel zoals ik dat vroeger heb meegekregen staat op nul sinds ik weet welke rol ons “koningshuis” speelt in dit politiek correcte circus. Met van den Broek en Brinkhorst als schoonpapa en adviseurs zal het er niet beter op worden.

  Like

 7. friki zegt:

  Bij het lezen van dit stuk, ga je bijkans aan woede ten onder, als je tenminste een oprechte en eerlijke inborst hebt. Je vraagt je af hoe het kan dat zovelen van intellectueel niveau zo ’n foute binnenkant bezitten. Wederom dank voor Uw verhaal heer Pennings. Een betere aardbol zal altijd een illusie blijven, zolang er geen evolutie van de geest plaatsvindt, wat een tranendal!! Bah!!

  Like

 8. Jean zegt:

  Ik heb die van zeven, ik bedoel van agt nooit vertrouwd maar nu maakt hij het wel echt te bont. Normaal zou zo een gevaarlijk wezen geïnterneerd moeten worden want dat is echt een gevaar voor de mensheid.
  Krijgt hij soms steekpenningen van moslimorganisaties?
  En dan zijn er mensen die tegen Geert Wilders zijn??? Wordt het niet hoogtijd die kerel te beschermen tegen zichzelf want iemand die dergelijke onzin uikraamt is niet goed bij zijn verstand?
  Als mensen zo met de handjes gespreid zie staan dan kijk ik of nog alles in mijn zakken zit.
  In Rome staat er ook zo een duitser de mensen wat te lelazeren en te besodemieteren maar die zijn plaat wordt ook omgedraaid, wat zeg ik, die wordt ook afgenomen..

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met uw artikel Martien. Kotsmisselijk ben ik van figuren als van Agt, van den Broek en hun perfide vrinden en anti semieten zoals Harry-hamas-van Bommel, Anja -meulenpaard-Meulenbelt, en gekke Gretta Duysenberg. En de Oranjes, dat cocktail trio, dat zich over onze rug verrijkt en heult met de BILDERBERGKLIEK, daar ben ik ook helemaal klaar mee.

  Like

 10. Jan zegt:

  Binnen 30 seconden tijd heeft hij het over ‘conflict met de Israëliërs’ wat dus al de eerste leugen is want het is een eufemisme voor ‘Joden’.
  ‘Op basis van religie is die Muur opgetrokken’
  ‘Joodse commentatoren’ Ik neem aan neturei karta en aanverwante gekken
  ‘Israël begon in 1967 een aanvalsoorlog’
  ‘Fatah en Hamas moeten vernietigd worden’ (Dat vind ik ook, tot de laatste persoon en ik wil het zelf wel uitvoeren als zo het probleem opgelost kan worden)
  Van den Broek geeft voor het ook van 1 miljoen kijkers toe dat hij Joden haat en het standpunt van Hamas en Mazen vertegenwoordigt. Doodt iedere Jood, waar dan ook.
  Jammer Van den Broek, maar ook volgens jouw internationaal recht heeft Israël ieder gelijk.
  Op 4:00 foute kaarten
  ‘Ook (Jodenhater) Obama heeft gezegd….’
  (Het ‘gezondheidsprogramma’ was distribution of wealth’, had niets met een verzekering te maken)

  ‘Nee, stupide Witteman, ‘miljarden dollars’ gaan niet naar Israël want 75% moet geïnvesteerd worden in de VS en dat is een zeer lucratieve deal voor de VS)

  Smakelijk lachen: De NATO moet garant staan voor de veiligheid van Israël’.
  ’40 jaar voortdurende bezetting’
  ‘Uw verhaal klopt van geen kanten’ Hamas is democratisch gekozen blabla bla
  Leugen op 7:03 Feit: Hamas moordde Fatah uit en vluchtte
  Daarna zegt Van den Broek dat het terecht is dat vanuit de Gazastrook een rakettenregen neerdaalt op Joodse (niet: Israël) burgers omdat Joden land bezet houden. Oorzaak-gevolg volgens Broekemans
  enz.
  Van den Broek is krankzinnig

  Als Van den Broek het niet weet zegt hij dat je maar naar de website van het Right Forum moet gaan (en die heeft gelijk) want deze heeft als bestuurleden: Van Agt, Veldhuis, Hamburger, Jules Hosman en Mouin Rabbani
  Raad van advies: Andriessen, Brinkhorst, Van den Broek, Theo van Boven, D’Ancona, John Dugard(!!!!!), Tineke Lodders, Pronk, Doekle Terpstra enz. Smoelengalerij op:
  http://www.rightsforum.org/raad-van-advies/
  Dugard was degene die valse rapporten leverde aan Goldstone, werkte als speciale rapporteur voor UNCHR. Dit doet men onbezoldigd en uit idealistische motieven. Taak: Israël koste wat het kost van iets de schuld geven want het ziet toe om ‘schendigen’ van mensenrechten enz. begaan door Israël alleen, niet door terroristen en moordenaars.
  John Dugard, racist http://elderofziyon.blogspot.nl/2008/02/john-dugard-racist.html

  Five Facts About John Dugard
  http://www.unwatch.org/site/apps/nl/content2.asp?c=bdKKISNqEmG&b=1317481&ct=2753615

  (filmpje doet het niet helemaal goed aan het eind)

  Like

  • Geuz zegt:

   Bedankt voor je commentaar Jan.

   We kunnen Hitler natuurlijk eveneens krankzinnig noemen, maar hij vergaste juist ook krankzinnigen. Ik zie geen verschil tussen Hitler en Hans van den Broek, het zijn allebei Katholieken in de politiek in een officieel protestant land.

   In de 16de eeuw, de Reformatie, konden de mensen deze propaganda weerstaan.
   Maar door de Contrareformatie zijn er nieuwe trucs opgezet, is de Bijbel gecensureerd en belachelijk gemaakt, de Nederlanders zien niet wat hier gebeurd.

   Adolf Hitler en Hans van den Broek hebben dezelfde levensovertuiging.
   Deze levensovertuiging is gebaseerd op leugens. Waar ze in geloven. Een van deze leugens is dat Jezus Christus vermoord zou zijn door de Joden. Maar dat is niet zo, Jezus Christus is vermoord door Romeinse Soldaten, dat is door alle boeken en schilderijen over dat thema vastgelegd. Deze Romeinse soldaten deden dat in opdracht van de Romeinse gouverneur van Palestina, Pontius Pilatus. De rechtsgang was, dat als Jezus er van beschuldigd kon worden de koning van de Joden te zijn, dat was strafbaar volgens de Romeinse wet, dan kon hij gekruisigd worden.

   Enigszins verwarrend kan dan zijn dat er sprake is van Joodse rechtsgeleerden die deze man hielpen op te sporen. Deze rechtsgeleerden echter, waren rechtsgeleerde met toestemming en in opdracht van de Romeinse bezetter. Er was geen enkele Jood betrokken bij de moord op Jezus Christus. Het enige wat hen te verwijten valt, is dat een deel van die mensen de Romeinse propaganda geloofde. En als men democratie ziet, dan ziet men Romeinse propaganda. Dus wat valt er te verwijten,.als de mensen in Israël 2000 geleden iets doms geloofde, wat heden 80% van de Nederlanders geloofd? Democratie na campagne, stemmen na propaganda, het is niet een systeem dat gebaseerd is op eerlijk overleg, maar op snel plukken van stemmen voor zetels.

   Like

 11. Martin Devrindt zegt:

  Ten tijde van de oliecrisis in 1973 was ene Rabbani consul van Koeweit in Nederland.
  Dit was een huisvriend van Hans van de Broek.
  Toen aan de zoon van van de Broek werd gevraagd welke man hij het meest bewonderde antwoordde hij: “Sheik Rabbani”.
  Als ik me goed herinner stond van de Broek er op om tijdens een officieel bezoek aan israel ook de zgn. bezette gebieden te bezoeken.
  Dit zal hem wel een mooi bedrag in oliedollars hebben opgeleverd, want Arabieren weten doorgaans dergelijke gebaren ruimschoots te belonen.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Een vriendin van me heeft Rabbani eens een keer meegemaakt toen hij in de jaren 1970 voor een aantal dagen een conferentie bijwoonde.
   Zürich? Los Angeles?
   Ik weet niet meer wat ze precies zei, maar hij had twee verdiepingen afgehuurd van een luxe hotel.
   Een verdieping voor zichzelf en een voor zijn harem.
   Er zaten wel 20 dames in, zegt mijn vriendin, maar het kunnen er ook meer geweest zijn.

   Like

 12. JooJootje zegt:

  De haat tegen Joden wordt veroorzaakt door extreme jaloezie.
  Het Joodse volk heeft grote tegenslagen en rampen overleeft en elke keer komen ze terug .
  Het Joodse volk wordt gehaat voor hun onafhankelijkheid en daar door niet te onderwerpen valt.

  Like

 13. Henk.V zegt:

  Bravo, Martien!
  ik vermoed dat de slang die Eva verleidde in het paradijsverhaal, ook door haar Dries werd genoemd.

  Like

 14. René zegt:

  Laten we vooral niet vergeten dan Katholicisme en Islam beiden het zelfde kwaad op Aarde zijn.

  Like

  • Jean zegt:

   René,
   POLITICI én RELIGIEFANATICI zijn de grootste vijanden van DEMOCRATIE.
   Beiden teren op volksbedrog én parasitisme.

   Like

  • Geuz zegt:

   Is iets ingewikkelder.
   Islam is opgezet door de Rooms Katholieke Kerk.

   Dit was gelekt door een Jezuïet die overliep naar de protestanten eind vorige eeuw.
   http://www.spirituallysmart.com/the_prophet.html
   Hij ontdekte dit door geheime instructies van Kardinaal Bea.
   later heeft hij de details uitgezocht en het laten publiceren door een striptekenaar van Tracts uitgever Chick Publications.

   Erg leuke informatie.
   Islam is dus inderdaad opgezet door een non, vandaar dat uniform.
   En die vrouwelijke godin, de maan, wat symbool is voor menstruatie natuurlijk.
   Kadija, de menstruerende non, godin van elke moslim.

   Zal je niet begrijpen misschien, als je de inhoud van de Bijbel niet kent.
   Om die aanvulling uit de werkelijke Bijbel samen te vatten, Katholicisme leert het tegendeel van wat Jezus of de profeten leren. Katholicisme is begonnen als een onderdeel van de geheime dienst van Keizer Nero, ook dat is info van Alberto Rivera.

   Hier alle strips, vol met verifieerbare info.
   http://www.fmh-child.org/AlbertoRivera.html
   Dat islam inderdaad is opgezet door de papisten, dat is te kontroleren door lieden uit de Bijbel op te zoeken in de Koran. Maria komt dan vaker voor dan Jezus, hoe paaps kan zo’n boek nog worden? De profeten uit de Bijbel worden ontkend profeet te zijn, maar krijgen het etiket, goede mensen, zoals de katholieken ook altijd doen met hun omgeving.

   Like

 15. Martien Pennings zegt:

  @ René om 21:48.

  Christendom, Verlichting, Islam

  Het nazisme zou je, voorzover het de Jodenhaat betreft, een ontsporing van de christelijke leer kunnen noemen. Maar in de islam past het juist precies in het spoor. In het christendom heeft het tegengeluid tegen het antisemitisme nooit ontbroken, maar waar was dat tegengeluid in de islam? Wie ging de Profeet en de Koran en de “oelema” op dat punt tegenspreken? Niemand! Nooit! Voor het overige is het nazisme het anti-christendom bij uitstek: in de irrationaliteit, de oorlogszucht, de haat en de genadeloze wreedheid. Om in de christelijke traditie te staan, is er iets meer nodig dan de inval in Rusland van juni 1941“Operatie Barbarossa” te noemen naar een bekende kruisvaarder en keizer van “Het Heilige Roomse Rijk”.

  Het Mohammedanisme is puur nazistisch in de Jodenhaat, in de expansieve oorlogszucht compleet met Blut-und-Boden-Prinzip (grond die eenmaal islamitisch is geweest moet altijd islamitisch blijven), in het Führer-principe (Mohammed, een massamoordenaar, sluipmoordenaar, roofmoordenaar, slavenhaler en kleuterneuker geldt als dé voorbeeldige mens die nagevolgd moet worden), in het racisme tegen vrouwen, in de principiële gewelddadigheid, in de superioriteitswaan ( Übermenschen-waan) die net als in het nazisme gepaard gaat met ziekelijke angst in de vorm van xenofobie, conspirisme (verslaving aan complotdenken) en slachtoffergedrag/rancunisme, dus het voortdurend wijzen naar de “vijand” als oorzaak van de eigen ellende.

  De kern van de christelijke cultuur is de Rede en de Liefde en daarop heeft het christendom altijd kunnen teruggrijpen, hoezeer de geïnstitutionaliseerde kerk ook verbonden raakte met de wereldse macht en deel kreeg aan de wreedheden en onrechtvaardigheden ervan. Belangrijk is vast te stellen dat het christendom in zijn oorsprong een godsdienst is van vervolgden in het Romeinse Rijk. Mensen die stierven voor hun geloof van “de andere wang toekeren”. Zij waren niet de doders maar de vermoorden, niet de vervolgers maar de slachtoffers, niet de veroveraars maar de contemplatieven. De islam daarentegen is in zijn oorsprong agressief-expansief, daar is onder historici geen enkele discussie over. Bernard Lewis heeft ooit gezegd dat het begin van de islam een paar duizend “bekeringen” zijn en dat de rest bestaat uit geweld en dwang.

  Jezus is ook echt een andere figuur dan Mohammed, de “lachende moordenaar” en de grote afslachter van ongelovigen. Jezus is degene die als een verachte sterft aan het kruis en roept “Mijn God, waarom hebt ge mij verlaten?” Als het alleen maar een mythe is, dan wel een die voor het christendom tekenend is. Het christendom was dus in zijn oorsprong een godsdienst van de verdrukten in het Romeinse Rijk met een Jood als profeet die zich van louter Liefde liet vermoorden. Mohammed is een roverhoofdman die hele Joodse stammen afslachtte. Het christendom verspreidt zich, vanaf de 4e eeuw, erg geholpen door Constantijn de Grote, vervolgens in het algemeen relatief vreedzaam over West-Europa. Dat lieve karakter is, nogmaals, niet steeds zo gebleven. Als onder het latere Romeinse Rijk het Christendom staatsgodsdienst wordt en institutionaliseert, ook in Noord-West Europa, raakt de oorsprong grotendeels vergeten en wordt de kerk niet zelden een gewelddadig, vervolgend en onderdrukkend instituut.

  Het geïnstitutionaliseerde christendom heeft twee kanten, een zich op de Rede baserende, kennis, welvaart en humaniteit brengende kant, met name via de kloosters, maar ook een wrede, corrupte, obscurantistische en onderdrukkende kant die zich vooral manifesteerde in de feodale machts-structuur. Voor de Redelijke kant van het christendom, zonder welke de Lichte Kant van de Verlichting niet mogelijk geweest zou zijn, leze men bijvoorbeeld Rodney Stark , “The Victory of Reason”. De Duistere Kant van de Verlichting komt tot uiting in de traditie van het soort linksgerichte “maakbaarheid” die begint met Robespierre en via Stalin en Mao naar Pol Pot loopt. Maar zowel christendom als Verlichting hebben dus nog altijd twéé kanten. Maar waar is de humane, redelijke, tolerante, constructieve, liefdevolle kant van het Mohammedanisme? De oorspronkelijk kern van het christelijk geloof – vervat in de Gouden Regel “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet” – is nooit verloren gegaan Zo is de slavernij in het Westen afgeschaft onder christelijk morele impuls. In de wereld van de islam heeft slavernij altijd bestaan, wreder ook, en tot op de dag van vandaag. In Soedan bestaat het bijvoorbeeld nog steeds en verder overal waar geen christen het ziet en dat is op veel plaatsen in de moslimwereld. Achter de voorhangen van een bloedige dictatuur als Saoedie-Arabië bijvoorbeeld, waarheen Nederlandse moslimkinderen op schoolreisje gaan (bedevaart naar Mekka), waarna het jeugdjournaal van de Nederlandse staats-tv vrolijk verslag doet zonder enige kritische noot.

  Het Oude Testament bevat ook behoorlijk wat wrede scènes. Een essentieel verschil is echter dat op de Koran nooit een Nieuwe Testament is gevolgd. Nog een essentieel verschil: oproepen tot geweld in het OT zijn altijd concreet en in een specifieke situatie gedaan en worden nooit universele oproepen tot geweld tegen alle ongelovigen. Dit laatste is in de Koran (en de hele islamitische traditie) voortdurend juist wel het geval. In het Oude Testament zijn bovendien mensen aan het woord die iets beweren over wat God gezegd zou hebben. In de Koran is een agressieve Allah zelf aan het woord.

  Like

 16. dag zegt:

  En zeiden tot de bergen en tot de steenrotsen: Valt op ons, en verbergt ons van het aangezicht Desgenen, Die op den troon zit, en van den toorn des Lams.

  Want de grote dag Zijns toorns is gekomen, en wie kan bestaan?

  Like

 17. Piet Klont zegt:

  Martien Pennings zegt:
  19 februari 2013 om 16:23

  ‘Dat ik de rotzakken de tiefus scheld, is alleen maar om aandacht te trekken.
  Dan heb je kans dat ze het althans lézen.
  Als je niet grof te keer gaat, merken ze je niet eens op.
  Want ze hebben de politiek, de media en het onderwijs in hun zak.
  Dus alle drie de vormende sectoren.
  Voor een totaal gehersenspoeld publiek hoeven ze alleen maar constant voor open doel te scoren.
  Waarom zouden ze dan ueberhaupt kennis nemen van wat er op een marginaal blogje staat?’

  Da’s allemaal leuk mijnheer Pennings, maar dat is ook één van de redenen dat ik van die botte plaatjes maak.
  Wanneer ik een goedbedoeld ‘lieflijk’ en door de beugel kunnend ‘correcte’ cartoon zou maken, vinden de heren en dames welke ik op de korrel neem het allemaal prima.
  Het streelt hun ego.
  Maar wanneer ik ze neerzet op een onwaarschijnlijk ‘lage’ minachtende manier, dan doe ik dit om precies dezelfde redenen als waarom u bot loopt te tieren en te schelden.
  Het kan mij werkelijk geen ene HOL meer schelen wat men van mijn plaatjes denkt, zolang ze vooral maar beledigend zijn!
  Als er tere zieltjes zijn die daar niet tegen kunnen, zoals laatst weer iemand, dan slaat ‘ie ze maar mooi over!
  Er staan sommige van mijn rotzooi al op het internet bij ‘afbeeldingen van…’ en dan zeg ik: ‘BINGO’!
  Zoals de webmaster onlangs terecht al aangaf, zal ik blijven doorgaan met mijn wanproducten waarvan ik overigens blij ben dat er af en toe ook eens stevige kritiek op komt.
  Anders was het maar een saaie boel en slechts een kritiekloos blog hier en dat willen we toch ook niet.
  Dat er momenteel niets verschijnt is omdat ik weer moet opladen.
  Geniet dus nog even van de open ruimte, zou ik aan iedereen willen zeggen.

  @luckybee zegt:
  19 februari 2013 om 16:39

  Hansje ’t schijnheiligmansje is wel dégelijk van die grristensekte die zich CDA durft te noemen en welke niets met geloof meer hebben uit te staan.
  De ‘C’ staat enkel nog voor Collaborateurs.
  Criminelen.
  Charlatans!
  Ze misbruiken die ‘C’ enkel om kritiekloze gelovigen te misleiden.

  Dijkstal is inmiddels z’n eigen saxofoonpijp al lang en breed uit.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik zal er nog op in gaan, Piet, maar ik moet daar diep over nadenken en ik móét al zo veel heel diep nadenken.
   En verder moet ik, omdat ik je graag mag en jij een groot waardeerderist van mijn teksten bent, ook nog eens diplomatiek wezen, want ik wil je niet publiekelijk op je ziel trappen.
   Anderzijds ben jij het type dat rechtdoorzeenes erg op prijs stelt en wil ik niet paternalistisch en hypokriet overkomen bij jou.
   Het wordt dus echt een tour-de-force qua schippering tussen Scylla en Charybdis.
   Je hoort nog van me en wel op deze plek.
   Trouwens: je dwingt me nu tot een publiekelijk standpunt over je cartoons, maar we hebben het er in goede vrede per privé-e-mail over gehad.
   Toen ben ik heel duidelijk geweest en we waren even goeie vrienden.
   En nou kom je er publiekelijk op terug.
   Lastig, lastig, lastig.

   Like

   • Piet Klont zegt:

    Nee hoor Martien, niks lastig, geef me er gerust publiekelijk van langs, maar niet in m’n gezicht spugen, daar hou ik niet zo van.
    Ik wil ook best je mail van destijds hier zelf neerzetten, daar stonden echt wel rake punten in.
    Bespaart je een hoop werk.
    Bij echte vrienden is het geoorloofd dat de één die sterker is de ander af en toe even een flinke rotschop geeft.
    😀

    Like

 18. Wachteres zegt:

  Ik heb het filmpje met Broekemans bij P en W eens beluisterd.

  Wat mij opvalt en dat ergert mij mateloos: Niks Hans van den Broek versus Sietse Fritsma.

  Van den Broek is voortdurend aan het woord. Hij beschuldigt Fritsma, nadat die gauw, gauw even iets heeft mogen zeggen, en de PVV ervan dat ze een extreem standpunt innemen en ‘that’s it’.

  Fritsma is niet ‘politiek correct’ op de hoogte en moet eerst hun site met ‘natuurlijk de juiste informatie’ maar eens lezen.

  Broekemans kan dan zijn ‘niet extreme’, standpunten onbelemmerd spuien.

  Hoor en wederhoor? Nee dus!

  Wat een walgelijke, linkse journalistiek; zeer onevenwichtig, ongenuanceerde, want eenzijdige, informatie in het voordeel van de ‘politiek correcte opvattingen’. .

  De tactieken van het communisme zijn binnen links nog volop aanwezig.

  En geen mens die het blijkbaar opvalt.

  Nu weet ik weer waarom ik weiger Pauw en Witteman ook maar aan te zetten..

  Like

 19. Geweldig stuk weer Martien! ‘Betuttelracistische liefde voor allochtonen’: heel fijn, heel waar (is misschien niet de kern van je betoog, maar die pik ik er met veel plezier uit). De video van het linkje bij Khomeiny is overigens inmiddels weggehaald.

  Like

 20. Martien Pennings zegt:

  Piet Klont 20 februari om 03:20.
  Zullen we het verder laten rusten, Piet?

  Like

  • Piet Klont zegt:

   Je bent te goed voor me Martien.
   Je weet dat ik oprecht ben, je weet dat ik je enorm waardeer en respecteer.
   Toch had ik gehoopt op een steenkouwe douche van je!
   Voorlopig ga ik akkoord met je voorstel.
   Ik probeer het volgend jaar nog wel eens.
   (Grijns)

   Like

 21. Piet Klont zegt:

  Eh…maak daar maar twee jaar van.
  😀

  Like

 22. Piet Klont zegt:

  @E.J. Bron, ook wel genoemd webmeester:

  Excuses voor het onnodig in beslag nemen van kostbare ruimte op uw blog.
  Ik zal proberen, indien u mij nog enige ruimte gunt, deze op te vullen met wat leuke visuele rotzooi binnenkort.
  Ik ben nu eenmaal linkshandig, dus het duurt allemaal even, maar wat in het vat zit verzuurd bij mij helaas wel.
  Linkshandig moet u niet verwarren met links overigens!
  Ik schrijf en teken linkshandig, eten enz. doe ik rechtshandig.
  Ja.
  Ik weet dat ik raar in elkaar zit, dat hoeft u mij heus niet ook nog eens te vertellen.
  Wilt u dat dan voortaan maar laten?

  Like

 23. Piet Klont zegt:

  Bah!
  Wat een barre tijden!!

  Like

 24. E.J. Bron zegt:

  Heer Klont, wat bent u actief op de vroege ochtend. Vier comments achter elkaar! Ik schrik er van! 😀

  Like

 25. E.J. Bron zegt:

  @frederik

  Waarom zou jij dat willen weten……..?

  Like

 26. Piet Klont zegt:

  @frederik:
  Alleen aan een dood paard als jij.

  Like

 27. Pingback: Dries van Agt: de slang heeft opnieuw gesproken | E.J. Bron

 28. fleckie zegt:

  ‘NW. ISR. WEEKBLAD 19. April 2019. …….’VAN. AGT. RADICALISEERT VERDER!
  DE 88 jarige oud- Premier. bagatelliseert de RAKETAANVALLEN vanuit Gaza op Israelische burgerdoelen en verdedigt terreurbeweging HAMAS. Zou de chique Raad van Advies van zijn ‘RIGHTS. Forum’ daar ook achter staan?. .Esther Voet. en. Bart Schut..
  ‘ Ik. ben. zo ontzettend boos omdat hier een volk van de weteld wordt gevaagd”.”. Aan het woord is pudCDS- premier Dries van Agt en het volk dat” van de weteld wordt gevaagd’ is, u raadt het al, de Palestijnen. Wat doet het er dan toe dat het aantal slachtoffers v.h. Israelisch- palestijnse conflict verbleekt bij andere conflicten in dezelfde regio- in Syrie zijn meer dan 3000 Palestijnen gedood tijdens de burgeroorlog- en dat de bevolking op de Wrstelijke Jordaanoever en Gaza al dezennia explosief groeit?
  De 88- jarige is deze week opeens weer in het nieuws,er moet immers een nieuw boekje van zijn hand verkocht worden: PALESTINA. IN. DOODSNOOD. Sven Kockelmann omschreef het geschrift in zijn radiotalkshow 1. op. 1. als een ‘tirade’ , waarna Van Agt met de hierboven de geciteerde verklaring kwam waarom hij ‘zo ontzettend boos is’. Op de vraag waarom hij nu met deze ‘brocure'( het werk telt nog geen 70 pagina’s) komt, verklaarde Van Agt dat de situatie voor het palestijnse volk de afgelopen tien jaar ( sinds zijn vorige pamflet over het conflict) zo is verslechterd dat deze ‘hopeloos’ is geworden. ……………..’VERDOMD. VERVELEND’………………
  Natuurlijk duidde de oud-CDA-er , die zegt tegenwoordig GroenLinks te stemmen- al lijken zijn denkbeelden dichter bij DENK te liggen- , hiermee niet op het feit dat in die tien jaar de Palestijnen niet eenmaal naar de stembus mochten gaan van Hamas- en Fatah- machthebbers, en ook niet op de inderdaad hopeloze mensenrechtensituatie in de gebieden die door deze twee oeganisaties gecontroleerd worden. Nee, dankzij de Israëli’s ‘ is het bijna gedaan met dat volk’ vindt Van Agt. .Daar bleef het niet bij. Op de vraag van Kockelmann of de Palestijnen daar niet zelf medeschuldig aan zijn, bijvoorbeeld door de regelmatige nraketbeschietingen op Israelische burgerdoelen, moest Van Agt toegeven dat dit inderdaad gebeurt. Maar, vind de oud-premier, daar moeten we ons niet al te druk over maken, het is hooguit’vetdomd vervelend’ want die raketten van Hamas missen toch meestal hun doelen. In PALESTONA in DOODSNOOD lezen we dat Van Agt Hamas geen terreur-maar een ‘verzetsbeweging’ vindt, ondanks het feit dat de Europese Unie, de Verenigde Staten en zelfs Arabische landen als Egypte en Saoedi-Arabie Hamas wel degelijk als zodanig gebrandmerkt hebben. .Volgens Van Agt komt dit alleen maar door ‘sterke Israelische druk’ op de Amerikanen en is het een schande fpdat ‘niemand het waagt Israel zelf als zodanig te boek te stelle’. Hij accepteert alleen dat Hamas een terreurbeweging als ook wordt aanvaard dat Israel een staats- terroristische organisatie is’.
  Het lijkt weini zinvol te wijzen op Van Agts. omstreden verleden als minister in de affaire rond de Drie van Breda en de zaak MENTEN. Ook zijnvergelijking v.h.Israelisch-Palestijnse conflict met de bezetting van Nederland door de nazi’s,een schoolvoorbeeld van antisemitisme volgens de definitie v.d INTERNATIONAL HOLOCAUST. REMEMBRANCE ALLIANCE! is alweervan een paar jaar geleden. Jet valt niet te verwachten dat Van Agt op 88-jarige leeftijd milder zal worden, daarvoor zijn,zoals Gedi Verneet-voorzitter van het Comitee 4 en 5 Mei- het vorig jaar nog uitdrukte ” zijn vermogens [ te zeer] aan het afnemen’. Maar de vraag is gerechtvaardigd of het bagatelliseren van RAKETAANVALLEN op burgerdoeleinden en het verdedigen van terreurbeweging Hamas in de smaak valt bij de indrukwekkende en op het oog keurige Raad. van. Advies van het door Van Agts opgerichte ‘RIGHT Forum’. …………..STEEDS. FANATIEKER…………
  Vinden gezaghebbende ( oud-) politici als Jedy d’Ancona, Jan Pronk en Klaas de Vries( PvdA), Laurens- Jan BrinkhorstD66, Hans va-banque de Broek, Bert de Vries en Tineke Lodders ( CDA) , maar ook de ( emeritus) hoogleraren Paul de Waart, Egbert Myer( VU) Cees Flinterman( Utrecht en MAASTRICHT), Liesbeth Zegveld(Leiden), en André Nollkaemper ( UvA) werkelijk dat de terreurbomardementen van Hamas aanvaardbaar zijn,zolang zij maar niet hun doelen – de huizen van Israelische burgers raken?. Vicepresident van de Raad van State, zeg maar de onderkoning van Nederland, Thom de Graaf, zullen we in dit rijtje niet meer noemen. .Hij verliet de organisatie voordat hij door koning Willem- Alexander die rol kreeg toebedeeld.
  Komt er ooit een punt waarop al die zwaargewichten niet langer hun naam willen verbinden aan deze steeds fanatieker wordende club en zijn verder radecalisaerende oprichter?##*~*~*~*~*~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s