Kardinaal Lehmann waarschuwt voor islamitische intolerantie

Screenshot_41

Kardinaal Lehmann, de bisschop van Mainz

De voormalige voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie, kardinaal Karl Lehmann, heeft de toenemende islamitische intolerantie bekritiseerd. “Als moslims hier bij ons een moskee kunnen bouwen zo hoog als de Dom van Keulen, dan zou ik toch in ieder geval in Saoedi-Arabië een preek moeten kunnen houden zonder gearresteerd te worden”, zei hij in een gesprek met de “Bild am Sonntag”. “Op dit evenwicht van rechten komt het in de verhouding tussen islam en christendom aan.”

De katholieke kerk zou “fundamenteel de dialoog” zoeken, verzekerde de bisschop van Mainz. Het zou echter moeilijk worden “wanneer de islamitische religie voor heel andere middelen geïnstrumentaliseerd of religie zo verbreid wordt dat zij geen godsdienstvrijheid meer biedt.”In dit geval zouden er “duidelijke woorden nodig zijn”, eist de geestelijke: “Er bestaat ook de herinvoering van de sharia met hand afhakken en andere wreedheden in verschillende landen.”

Lehmann zal als stemgerechtigde kardinaal deelnemen aan het conclaaf dat de opvolger van paus Benedictus XVI. zal bepalen.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5c292172461.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Islam. Bookmark de permalink .

17 reacties op Kardinaal Lehmann waarschuwt voor islamitische intolerantie

 1. Louk Broug zegt:

  Eindelijk een katholiek die wat zegt en de vinger op de zere plek legt.
  Het ligt (voor te weinigen) voor de hand maar toch, voor een kardinaal om zoiets te verklaren is een reuze stap vooruit en geeft ook gewone katholieken kielzog om hem te volgen en moed te vatten om verder te gaan in de verdediging van het gezonde verstand en de vrije samenleving, die in wezen uit het christendom voortkomt. En het christendom zal ook uiteindelijk de enige kracht blijken te zijn die dit grote, diepe, sterke en hardnekkige gevaar van religieusachtige mohammedaanse pathologie kan weerstaan.

  Like

 2. maria zegt:

  Het zou best kunnen dat paus Benedictus XVI toch niet de ultieme anti-christ paus was. Misschien was juist hij degene die de RK rol in de Holocaust en het opkomende islamisme kon duiden, maar werd tegengewerkt door de Vaticaanse regels en intriges. Misschien is hij slechts een voorganger van een nog meer anti-joodse en pro-islamitische paus….

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Nog een kardinaal (een zwarte Ghanees) die de slaap van decennia langzaam uit de oogjes wrijft:

  CARDINAL PETER TURKSON CAUSES UPROAR WITH ‘MUSLIM SCARE’ VIDEO AT VATICAN

  (Reuters) – A Roman Catholic cardinal has caused an uproar at the Vatican by screening a spurious YouTube video that makes alarmist predictions about the growth of Islam in Europe.
  The seven-minute clip, called “Muslim Demographics,” was the talk of an international gathering of bishops on Monday, two days after Cardinal Peter Turkson screened it during a free discussion period.

  Turkson, a Ghanaian who is based in the Vatican and is president of its Council for Justice and Peace, sparked consternation among his fellow bishops over the clip

  Lees verder: http://huff.to/RPdxoi

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   En dan hadden we deze ook nog in de aanbieding:

   WILL A NOTORIOUS ANTI-SEMITE BECOME THE POPE? by Alan M. Dershowitz

   Among those being considered to succeed Pope Benedict XVI is a notorious anti-Semite, Cardinal Andres Rodriguez Maradiaga of Honduras. His name has appeared on various media short lists and his photograph was featured, along with other possible candidates, on the front page of the Miami Herald. He was also under consideration the last time around, and his Latin American heritage is considered a plus this time. He is very charismatic and popular in his home country and was recently invited to speak to Latino Catholics in the United States. To put it most simply, Rodriguez Maradiaga is an out and out Jew-hater. He has said that . . . . .

   Lees verder: http://bit.ly/Y3mek0

   Like

 4. luckybee zegt:

  De Kardinaal hink ja moeizaam achteraan zo te zien. DAT HEBBEN WIJ TOCH AL JAREN LANG GEZEGD?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Tja, wat deze kardinaal zegt, weten en zeggen we al jaren! Maar, daar hoef ik niet voor in een glazen bol te kijken, de ISLAM zal NOOIT veranderen en altijd blijven streven naar OVERHEERSING!

  Like

 6. Jan zegt:

  Sie sind ein Bißchen spät aus Ihrem Dornröschenschlaf erwacht, Ehrwürden!

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  fundamenteel de dialoog” zoeken, met de islaam, hiermee geeft hij aan er geen ene bal van te begrijpen !

  Er is geen een vertegenwoordiger van de islaam met wie wil hij een dialoog aangaan zover dat al mogelijk is .

  Like

 8. wim van rooy zegt:

  Misschien wel het belangrijkste kenmerk van de islam is dat het wederkerigheidsprincipe niet in hun bronnen opgenomen is. Nagenoeg elke grote civilisatie kent dit edel samenlevingsprincipe. Alleen de islam laboreert aan een dodelijke eenzijdigheid. Dat kan men helaas elke dag constateren.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Is dat niet wat érg zacht uitgedrukt, Wim, “gebrek aan wederkerigheid” voor een “religie” die door 1400 jaar geschiedenis rivieren van bloed als spoor heeft getrokken wegens de door Allah Himself VOORGESCHREVEN structurele Jihad?
   Het woord “wederkerigheid” kan hier wel opkomen, maar alleen in een zin als “Beoefen tegenover de islam altijd wederkerigheid: betaal ze met gelijke munt en met een forse rente terug.”

   Like

 9. henk schroemges zegt:

  Zker is wel dat de Nederlandse clerus hetgeen die Duitse kardinaal zegt in hun zak kunnen steken. Bij ons blijven ze gewoon wegkijken en steeds maar alles goedpraten. Intens laf en huichelachtig.

  Like

 10. Peter Selie zegt:

  Voor de critici zou ik willen zeggen, dat een kardinaal wel even een andere positie heeft dan iemand die ‘veilig’ van achter zijn pc wat kritiek zit te schrijven die we ook allemaal al lang kennen en weten. Voor veel mensen is het helaas niet anders mogelijk dan deze doodnoodzakelijke kritiek ook te blijven spuien. Dat de kerk ook eindelijk de moed krijgt om te durven is een winst
  zeker nadat de Keulse kardinaal Meissner hem voor is gegaan.

  Like

 11. Ach God, het Christendom leeft!

  Like

  • Louk Broug zegt:

   En hoe, Godzijdank! En geen sarcasme graag.
   Dat is wat we nou af moeten leren, meneer de Verschrikkelijke, dan tappen we kracht af.
   Wees blij met het te weinige.

   Like

   • @Louk: je hebt volkomen gelijk Louk! Ik ben ook reuzeblij met elke anti-islam uitspraak uit Christelijke mond (hoek)! Des te meer des te beter! Daar dank ik JHWH voor!

    Like

 12. Philippine zegt:

  Wilders, nu in Australië, mag daar niet zeggen wat kardinaal Lehmann zegt. Dan krijgt hij een proces aan zijn broek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s