Sterke vrouwen tegen islamisering

Screenshot_36

De voormalige “Miss België” en politica uit Antwerpen Anke Vandermeersch is het gezicht van het Europese initiatief “Vrouwen tegen islamisering”. Al tijdens haar carrière als advocate komt ze al gauw terecht bij de rechtse Vlaamse partij “Vlaams Belang” om tegen de toenemende invloed van de islam in de samenleving op te treden. Ze is er van overtuigd dat de islam vrouwen juridisch benadeelt en sociaal buitensluit. “Vrouwen worden in de islamitische wereld, maar ook in de islamitische gemeenschappen in Europa op systematische wijze het slachtoffer van discriminatie, onderdrukking en geweld. Volgens de islam zijn vrouwen ondergeschikt aan de mannen en zijn blinde gehoorzaamheid verschuldigd aan hun vaders en mannen. Mannen mogen hun vrouwen zelfs tuchtigen om ze op het “rechte pad” te houden, omschrijft Vandermeersch haar persoonlijke inzet tegen de islamisering.

Boerka en hoofddoek onderdrukken vrouwen

Screenshot_40In maart 2012 had de juriste met haar boek “Hoer noch slavin – vrouwen en islam” in heel Europa opzien gebaard. Daarin schrijft ze met provocatieve thesen over islamitische machomannen, gedwongen huwelijken en eermoorden. “Door het dragen van de hoofddoek binden de islamitische vrouwen zichzelf een strop om de nek” of “vrouwen, die zich aangetrokken voelen tot islamitische mannen, lijden meestal onder het prinses Diana-syndroom”, staat er bijvoorbeeld in het boek. Het kaft toont de schrijfster achter tralies in een boerka, om attent te maken op de vernederingen waarmee islamitische vrouwen zelfs in het dagelijks leven – bijvoorbeeld bij de keuze van kleding – worden geconfronteerd. Vandermeersch presenteert in haar boek haar zienswijze hoe de islam met vrouwen omgaat en hoe hij familierecht, huiselijk geweld en homoseksualiteit behandelt. Zij argumenteert waarom een gematigde Europese islam geen kans heeft op succes en waarom islamitisch feminisme een mythe is. Er komen zes vrouwen aan het woord, onder wie ook (ex)islamitische vrouwen, die vrijmoedig – en vaak schokkend – hun ervaringen met de islam omschrijven.

Het boek werd in het Duits vertaald op initiatief van de FPÖ-parlementariër Susanne Winter. De voormalige wethouder in de Oostenrijkse stad Graz geldt als de meest betrokken islamcritica in de Oostenrijkse politiek. Haar motivatie om op te treden tegen de voortschrijdende islamisering, motiveert ze als volgt: “We hebben in Europa niemand nodig voor wie gedwongen huwelijken en de onderdrukking van de vrouw tot de normaliteit van het gezinsleven behoren. Het initiatief “Vrouwen tegen islamisering” staat voor de verdediging van de vrouwelijke waardigheid en vrijheid en keert zich tegen achtergebleven vrouwenrechten, die in conservatieve en radicale islamitische kringen helaas overheersend zijn.”

Screenshot_37

Vanavond om 19.00 uur heeft Susanne Winter samen met de Vlaamse schrijfster Anke Vandermeersch en de voormalige fractievoorzitter van het Vlaams Belang, Filip Dewinter, de Duitse vertaling van het boek “Hoer noch slavin – vrouwen en islam” n het gebouw van de Weense Bond van Academici gepresenteerd.

Screenshot_39

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0011794-Starke-Frauen-gegen-Islamisierung

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Sterke vrouwen tegen islamisering

 1. Stradi zegt:

  Ik vind geen woorden door de walging. Doe zo verder Anke.

  Like

  • maria zegt:

   Ik moet niet teveel weten van besneden vrouwen want ik word er helemaal niet goed van! Mag er alsjeblieft een speciaal plekje in de hemel zijn voor vrouwen die slachtoffer zijn van islamitische wreedheid?

   Like

 2. Avidia zegt:

  Ik ook niet Anke, ben er misselijk van.

  Like

 3. Makropoelos zegt:

  Mijn dag begon niet goed, stromende regen, mijn auto wilde niet starten en nog een paar minder pretiige zaken.
  Maar alles zag er opeens veel zonniger uit nadat ik het artikel “Sterke vrouwen tegen isLamisering”.had gelezen. Van Anke Vandermeersch.

  Indien het gaat lukken om de islam vrouwen te bevrijden van het juk van de islam, dan ziet de wereld er al een stuk beter uit. Dus wens ik Anke Vandermeersch en Filip DeWinter sterkte met hun actie om de vrouw te bevrijden van de achterlijke regels van de religies en dat speciaal van de islam.

  De natuur heeft de mannen opgescheept met een voortplantingdrift die zich die zich uit via hun sexs leven en daar is de vrouw de dupe van. Doordat zij niet zoals de man elke minuut van de dag bereid is sexs te hebben, hebben de mannen via de religies dit even geregeld en hebben de vrouwen tot sexs-slaven gemaakt.
  Wat zien we nu bij de de Joodse en Christelijke religies, daar is het sexsleven van de man samen met het sexsleven van de vrouwen gehumaniseerd. Ook niet over het hele front, maar goed het gaat de goede kant op.
  Alleen bij de islam is de onderdrukking van de vrouw abnormaal. De vrouw hoort in de keuken, wordt gebruikt als sexs-martras en in de meeste islam landen mogen vrouwen niet studeren. Kortom, bij de islam zijn man en vrouw geen gelijkwaardige partners.

  En dat terwijl de Vrouw het Centrum van de Wereleld is. We leven nu dan ook in het Feminine Tijdperk. Allemaal positieve tekens dat Anke Vandermeersch juist bezig is met haar protest tegen de islamisering.

  OP NAAR EEN BETERE SAMENLEVING !!!!. SAMEN ZIJN WE STERK!!!!

  Like

 4. maria zegt:

  Ik minachtte mijn Oostenrijkse zwager om zijn FPÖ symphatieën. Helaas worden dergelijke partijen (zoals ook Vlaams Belang) altijd in het hoekje “extreem rechts” gekwalificeerd, wat ook wel denkbaar is gezien de neo-nazi sympathieën die ze met zich meetorsen. Maar feit blijft dat de islamisering in Europa een grotere rol speelt dan wat dan ook!

  Like

 5. luckybee zegt:

  De beste verdedigster van de Toekomst van onze kinderen zijn de Moeders.Ze maken van Halsema en co gehakt .

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Makropoelos 03.13. uur. Prima verwoord, en als manspersoon sta ik er 100% achter. Ik ben uit het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw, toen was het dat de vader/man ook in het christelijk liberale nederland, feitelijk dictatoriale bevoegdheden had. Vanaf de ’60 jaren is daar gelukkig verandering in gekomen. In mijn huwelijk zie ik mijn eega absoluut evenwaardig aan mij, we delen onze verantwoordelijkheden en zijn daar zeer tevreden mee. Verder eens ook met andere reageerders, de ISLAM is niet te matchen met ONZE SAMENLEVING!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Gisteren heb ik me opnieuw behoorlijk staan ergeren tijdens het boodschappen doen.
  In de eerste winkel stonden weer volop ‘hoofddoeken’ en ééntje daarvan had een paar kinderen bij zich. Maar er werd geen Nederlands met dat grut gesproken zodat ik me wéér een vreemde in ‘eigen’ land voelde. Ik zei hardop dat ik me mateloos erger aan Turken en Marokkanen die hier willen wonen maar die het verdommen om Nederlands te spreken en die op die manier ook hun nakomelingen onze taal niet bijbrengen! Ook heb ik gezegd dat die sombere hoofddoeken me storen omdat die het symbool zijn van een ‘achterlijke’ cultuur, van een idiote onderdrukking. De vrouw achter de kassa lachte stiekem mee om wat ik zei. Zij kan zoiets natuurlijk niet zeggen in de winkel waar ze werkt…
  Voor de tweede winkel stond een groep opgeschoten jongeren: allemaal Marokkaanse knullen met grote bekken. Het was om bang van te worden. In de derde winkel zaten alleen maar hoofddoeken achter de kassa. Ik kon hetgeen ik had gekocht, echter niet laten liggen omdat ik het beslist nodig had op die dag en geen gelegenheid had om het elders te kopen.

  Like

 8. Robbert zegt:

  Tistochwat: Heel MOEDIG omdat te doen!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @Robbert om 18:09

   Dank u.
   Ik roep wel vaker in het openbaar dingen tegen (islamitische) lieden die zich misdragen. Eén keer was dat tegen de islamitische bestuurder van een auto die me bijna van mijn fiets deed vallen door onverwacht te stoppen om twee Marokkaanse ‘lappenpoppen’ te laten uitstappen. De kerel in kwestie reed me achterna terwijl hij brutaal schreeuwde: “Wat jij wil hè? Wat jij moet hè?!”
   Meneer was kennelijk op zijn jeweetwelwat getrapt omdat ik schrok en riep waarom hij zo stom stopte midden op de weg.
   Het is toch vreselijk dat we -naast onze ‘eigen’ westerse raddraaiers- ook crimineel en zeer brutaal islamitisch tuig door de strot gewurgd krijgen!
   Ik voel me steeds meer gediscrimineerd!

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwat 10.48. uur. En van dat gajes, werkt er nog niet 1 voor de kost. Want dat werken, dat is niet haram toch, maar wel rondhangen, en 5 keer per dag met de anus omhoog in de moskeet, dat dan weer wel!

  Like

 10. Makropoelos zegt:

  Tom Hendrix zegt: En van dat gajes werkt er nog niet 1 voor de kost. Makropoelos zegt En meestal hebben ze ook nog 2 paspoorten. Is dat even gemakkelijk. Het Ned. paspoort niet meer verlengen en een uitreisvisum verstrekken.
  En de uitkering aanpassen aan het kosten nivau van het land van herkomst. Ze kunnen hem hebben die uitkering, als ze maar oprotten!
  Brussel ook oprotten en de grenzen dicht. Het wordt de hoogste tijd dat we iets ondernemen.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Makropoelos 00.42. uur. Dat lijkt mij ook een heel goed idee waarde Makropoelos, alleen denk ik dat de meeste partijen in de 2e slaapkamer, er echt NIET aan ZULLEN BEGINNEN. Alleen de SGP en de PVV zijn tegen nog meer invloed en toevloed van de islam!

  Like

 12. Lyca zegt:

  Wat doen ze hier in nederland als ze onze cultuur niet aanstaat? In nederland zijn vrouwen en mannen gelijkwaardig en de islam draagt precies het tegenovergestelde uit tov Nederlandse normen en waarden. Aanpassen of wegwezen. Ik vind het erg storend om in de supermarkt met hoofddoek ingezwachtelde vrouwen aan het werk te zien. Bovendien snap ik het niet, als die vrouwen hun geloof zo graag willen uitdragen, waarom werken ze dan? Dat mag toch helemaal niet van de koran.. Of zijn ze daar in gemoderniseerd? Maar die belachelijke hoofddoek niet? En waarom dragen die moslimvrouwen zulke hoerige lagen met make up en versieren ze hun koplap met diamanten ed als de bedoeling is om ze minder vrouwelijk te laten lijken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s