Uit angst voor de terroristen: EU wil Hezbollah geen terreurgroepering noemen

Screenshot_45

De EU weigert Hezbollah tot een officiële terreurgroepering te verklaren. De regeringschefs “vrezen” nieuwe aanslagen in Europa. Men wil de radicale islamieten niet irriteren en probeert het daarom met appeasement. Dat heeft in de geschiedenis, zoals bekend, nog nooit gefunctioneerd.

Europa schuwt de confrontatie met Hezbollah: de EU weigert de radicaalislamitische groepering op de lijst van terreurorganisaties te zetten. Bulgarije had dit na de eerste terreuraanval van Hezbollah op Israëlische toeristen in een bus in Boergas aan de Zwarte Zee geëist. Maar de EU is van mening dat zo´n aanval niet voldoende is om Hezbollah op de lijst te zetten. Daarom kan de groepe

ring, die vanuit het zuiden van Libanon Israël al jarenlang met speldenprikken terroriseert, nog steeds geld inzamelen en strijders voor de Jihad rekruteren.

De reden voor de nobele terughoudendheid van de EU zie de politieke analiste Sylke Tempel gelegen in het feit dat de leiders in Brussel gewoon bang zijn voor Hezbollah. De Deutschlandfunk citeert Tempel met de woorden: “Er heerst algemene angst dat, als we teveel ophef maken over de aanslag in Boergas, Hezbollah opnieuw zou kunnen toeslaan en dat het dan geen Israëlische toeristen zullen zijn die het slachtoffer worden.”

Screenshot_48

De feiten spreken echter een duidelijke taal: Hezbollah is de best uitgeruste terreureenheid ter wereld. Zijn strijders zijn op dit moment het meest actief in Syrië: daar proberen ze, met financiële en militaire ondersteuning uit Teheran, het verzet tegen het regime van Assad te breken.

De EU-landen hebben weliswaar troepen in het zuiden van Libanon gestationeerd, die Israël erbij moeten helpen Hezbollah te ontwapenen. Volgens informatie van de Amerikaanse geheime dienst zou dit plan echter niet helpen, want Hezbollah zou nog over minstens 70.000 raketten beschikken. Gezien deze aanvalskracht zou de EU zich zorgen maken over nieuwe aanslagen op grote Europese steden. Alleen al in Duitsland zouden zich 1000 leden van Hezbollah ophouden.

Screenshot_42

In Bulgarije is Hezbollah voor het eerst in grotere stijl buiten het Midden-Oosten in verschijning getreden: de regering in Sofia maakt in een officieel bericht Hezbollah voor een terreuraanslag op een toeristenbus in Boergas verantwoordelijk, waarbij in juni vorig jaar een Bulgaar en vijf Israëli´s om het leven kwamen. Nadat Europa jarenlang de kop voor Hezbollah in het zand heeft gestoken, krijgt de discussie rondom de organisatie als terroristische vereniging nieuwe dynamiek.

Ook de toekomstige chef van de CIA, John Brennan, bekritiseert het falen van de EU om Hezbollah op de lijst van terroristische verenigingen te zetten. Hezbollah in Irak 2007 door de moord op vijf Amerikaanse soldaten het Amerikaanse leger duidelijke schade toe. Al in Beiroet in 1983, een jaar na zijn oprichting, werden er zelfmoordaanslagen op Amerikaanse en Franse militaire kampen gepleegd.

Screenshot_43

De Amerikaanse geheime dienst heeft Hezbollah al sinds 1990 op de lijst van terreurgroeperingen gezet. Washington beschouwt de groepering als veel gevaarlijker dan Al Qaida. De terughoudendheid van de EU heeft ermee te maken dat ze de politieke vleugel van Hezbollah in Libanon wil behouden om de regering in Libanon niet uit elkaar te laten vallen. Vooral Duitsland, Frankrijk en Zweden zouden belang hebben bij de stabiliteit van de regio, staat er in een bericht van het Magazins National Interest.

Bulgarije wil het de EU niet besparen om zich serieus bezig te houden met het thema. Nog echter hebben in Brussel de stemmen de overhand die zeggen dat het beter zou zijn om zich tegenover de terroristen van Hezbollah vriendelijk te gedragen. Matthia Küntzel zegt daarover op de Deutschlandfunk: “Moeten we echter een terreurgroep niet als zodanig benoemen omdat we bang zijn voor hun terreur? Doen we de ogen dicht zolang hun terreur in Europa ´slechts´ tegen Joden is gericht? Dat zou betekenen de krokodil te voeren in de hoop dat hij ons als laatste opvreet.”

Om te denken dat men Europa daardoor nog meer terreur zou kunnen besparen, is naïef: in de strijd tegen de RAF was al te zien dat er geen manier is om met terroristen te onderhandelen. Als men hen de hand toesteekt, bestaat het niet geringe gevaar dat ze je als tegenprestatie de keel doorsnijden.

Screenshot_39

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/02/18/aus-angst-vor-dern-terroristen-eu-will-hisbollah-nicht-terror-gruppe-nennen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, EU, Hezbollah, lafheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Uit angst voor de terroristen: EU wil Hezbollah geen terreurgroepering noemen

 1. E.J. Bron zegt:

  DE GODVERGETEN LAFBEKKEN!!!! 😦 😦 😦

  Like

  • Exàct meneer Bron! Dàt zijn het! LAFBEKKEN èn ook nog eens ignoranten die hiermee duidelijk laten weten geen jota VERSTAND OF INZICHT te hebben over ‘de islamiet en zijn korannetje’! Want dan zouden ze WETEN dat NIETS helpt dan hen over de kling te jagen en wel METEEN!

   Like

 2. Volledig eens Bron, Helaas alles wat ons lief is wordt verkocht door deze idioten. Kijk eens hoeveel geld ze daar naar toe brengen, en kijk van hoeveel geld ze in de Balkan islamisme stoppen.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  De firma Schijtebal uit Brussel heeft helemaal gelijk!
  De Hezbollah bestaat uit koorknapen die toevallig graag anti-Joodse liedjes zingen en last van kramp in de armen hebben, zoals de foto’s zo mooi laten zien. Allemaal onschuldige symboliek.
  vol toevallige overeenkomsten met het nazisme.
  Maar zeker voor hen zal gelden dat: ”successen ”behaald in het verleden geen enkele garantie bieden voor een gelijksoortig resultaat in de toekomst.”’ Integendeel!
  Laat de EU maar weer als een weerzinwekkend pad onder haar steen wegkruipen, moe van het slijmen met Hezbollah, of net gelijk welke ”bevrijdingsbeweging”

  Degenen die de Hezbollah op het oog hebben zijn zeer bij de tijd en klaar wakker.

  De grootbekkige lafaards uit de Libanon zullen nog op afdoende wijze ondervinden wat een ”preemptive strike” inhoudt.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  HET NEGEREN OF KLEINEREN VAN EXTREMISTISCHE IDEOLOGIËN DIE LEIDEN TOT TERRORISME, IS EEN IDEOLOGIE IN ZICHZELF. HET IS DE WESTERSE IDEOLOGIE VAN DE POLITIEKE CORRECTHEID. DEZE IDEOLOGIE HEEFT AL VEEL MENSENLEVENS GEKOST.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal met je eens Bert. Wat een stelletje gore lafaards, daar in Brussel. En maar knielen en likken naar de islam. Met terroristen onderhandel je niet, die schakel je uit!

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  Ziende blind en horende doof en nog enorm dom ook…………….SCHANDALIGE MOORDENAARS, LAFBEKKEN, IDIOTEN DAT JULLIE ZIJN!!!

  Like

 7. Martha N zegt:

  Nee, vriendelijkheid stellen tegenover terreur helpt helaas niet.
  Je moet kennis van de zienswijze van deze figuren hebben… Deze mensen (hoe moet ik ze anders noemen, beesten zijn meer waard en is een verkeerd gezegde) zien vriendelijkheid als lafheid!
  Alleen hardheid helpt.
  Na al die jarenlange vergeefse pogingen is het erger dan ooit.
  Zal men dan nooit begrijpen?

  Laten we beginnen met de grenzen dicht van elk EU land, zolang Christenen en Joden aangevallen worden door moslims en er verder gewerkt wordt aan kernwapens met het doel deze gericht te gebruiken tegen ons. Maar dan ook voor elke moslim, want men kan niet zien aan de buitenkant wie wie is.
  Als goede tweede de hekken helaas ook dicht voor allerlei landen die klaar staan de uitkering te bespringen en nog meer mensen te beroven. Niet alleen in Nederland, maar ook Duitsland gaat eraan straks. Zeg niet wat hebben wij daarmee te maken.
  Maar daar moet je net de EU voor hebben.
  Ons durven ze aan…

  We moeten weer baas in eigen land worden en geen EU Jan Klaassen.
  Daarvoor moet eerst de EU gekraakt worden.

  Door het één (de EU) te weigeren in ieder geval in deze vorm, door NEE te zeggen, kunnen we het ander weren. De macht van de EU, die ons straks alle macht ontneemt, MOET gebroken.

  OOk deze van de regeerders, die helaas van velen hun stem hebben gekregen, deze daarna schromelijk hebben misbruikt en waar deze stemmers dachten het goed te hebben gedaan, deze er nu bekaaid afkomen…
  MAAR al deze braaf volgende PvdA en VVD stemmers, sleuren de mensen die wel ingezien hebben welke kant het opgaat, ook mee de afgrond in!

  De kern van al het kwaad is de “EU”, gevolgd door de op geld-belustte baantjesjagers van onze z.g. leiders.

  Like

  • Ik deel volkomen je zienswijze Martha, ik zei het hierboven al ‘het heeft GEEN ENKELE zin, op wèlke wijze dan ook met deze ‘lieden’ te ‘praten’… WIJ zullen ze moeten verjagen uit onze landen en dat zal niet anders dan hardschiks gaan want anders zaten we nu niet in deze ‘mess’!! En daarvoor zullen we EERST brussel en diens dienaren moeten ‘ontmantelen’ maar het moet NU!! (Ik wil er niet bij zeggen ‘àls we dat nog redden….’)

   Like

 8. luckybee zegt:

  Mij zal het niet verbazeb als Shiieten en Sunieten elkaar uit roeien; dan hebben wij tenminste onze rust.

  Like

  • henk schroemges zegt:

   Dat die idioten elkaar zullen uitroeien betwijfel ik zeer. Gezien het adagio van de leiders om zoveel mogelijk moslimmetjes te produceren- en dat doen ze ook ; zeker in die landen die kinderbijslag schenken. Neemt niet weg dat bij elke dodelijke botsisng tussen die clans ik geneigd ben een borrel te nemen op dat succes.

   Like

 9. benny zegt:

  hezbollah geen terreurgroepering?

  Like

 10. Jan zegt:

  Die EU’ers zien het helemaal goed want de minister van Buitenlandse zaken van Turkije Davutoğlu zei dat jihad niet verward mag worden met terrorisme.
  There is no connection between jihad and terrorism, Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoğlu said yesterday, adding that suggestions to the contrary come from American neo-cons and Israelis.
  “’Jihad’ is the name of fighting for our honour, if required, but above all it means fighting against one’s own limitations,”
  For us, jihad is a sacred notion; let us not taint this notion by using it like neo-cons and pro-Israelis in America
  http://www.france24.com/en/20130218-jihad-not-confused-terrorism-turkish-minister-davutoglu

  Zo zie je maar weer. Joden regeren de wereld en wij allen zijn marionetten.

  Like

 11. Martin Devrindt zegt:

  Deze houding van Europa is niet van deze tijd alleen, maar is al meer dan 30 jaar dé Europese politiek.
  Al in de tijd van Arafat inde jaren ’70 en’80 van de vorige is Europa gezwicht voor de aangst voor aanslagen. De PLO hoefde niet eens met aanslagen te dreigen, nee de gedachte alleen al dat er wel eens aanslagen in Europa gepleegd zouden kunnen gaan worden, deed de Europese leiders de ommezwaai maken naar een pro-palestijnse, pro-islamitische politiek.
  Angst, winstbejag (vette Arabische contracten) en megalomanie,(de wens om op wereldniveau mee te willen spelen) zijn de “Inspiratie’ geweest van onze Europese leiders.

  Like

 12. Pingback: Hezbollah beraamde aanslag Amsterdam | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s