Werk in Uitvoering: een korte geschiedenis van Israël

Screenshot_28

(Door: Martien Pennings & Roelf-Jan Wentholt)

Werk in uitvoering:

Deze tekst zal regelmatig verbeterd en aangevuld worden. Suggesties en kritiek zijn welkom. Met name zal de lezing, waarmee Roelf-Jan Wentholt nu op tournee door Nederland uitverkochte zalen trekt, te zijner tijd in onderstaand verhaal worden geïntegreerd. En dan moet, in de loop van . . . nou . . . laten we zeggen maximaal twee jaar een “definitieve” versie zijn ontstaan . Op dat moment kunnen in de bovenstaand titel de woorden “werk in uitvoering” verdwijnen. En wie weet, groeit hier nog eens een boek uit dat ook in papier vereeuwigd kan worden.

Sinds Gaza in 2005 ontruimd werd,  wordt met “de bezette Palestijnse gebieden” vooral “de Westbank” bedoeld.  In de volgende pagina’s zullen we duidelijk maken dat het gebied niet bezet is en dat “de Palestijnen” niet daaruit door de Joden verdreven zijn.

Ook heet dat niet-bezette gebied niet “de Westbank”. De linkse pro-Palestijnse leugenpropaganda heeft ons sinds 1967 geleerd om dat gebied zo te noemen. Daarvoor heette dat gebied namelijk al een paar duizend jaar Samaria & Judea. Waarop zou zo’n millennia oude naam als Judea toch wijzen? “Bank” is Engels en betekent “oever” en wel  van de rivier de Jordaan.  Die “oever” is gemiddeld 50 kilometer breed. Wel eens een rivieroever van die breedte gezien? “Westbank” is dus een politiek-propagandistische fantasienaam en een domme bovendien.

Dus nog eens: het heet géén Westbank, het is niet bezet, de Palestijnen zijn niet verdreven en het zijn trouwens helemaal geen Palestijnen.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

10 reacties op Werk in Uitvoering: een korte geschiedenis van Israël

 1. Henk.V zegt:

  Het is goed dat de lezing van Roelf-Jan op schrift wordt gesteld. Ik heb het stuk globaal doorgelezen, wat ik bij langere stukken gewoonlijk doe. Nadien neem ik die nog een paar keer door en dan zit de lijn die in de tekst wordt aangehouden, wel in mijn hoofd.
  Het gegeven leent zich zowel voor het uiteindelijk omzetten in een boekwerk als voor verspreiding in de compacte vorm van een vlugschrift, want er wordt zoveel bewuste verdraaiing van feiten als linkse, pro -Palestijnse propaganda aangeboden, dat zeer gefundeerd, leesbaar tegengif daartegen meer dan nodig is.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik werk aan een soort gevouwen “menukaart”, Henk, met vier A-4 kantjes op iets dikker papier.
   Je kan dat opengeslagen tussen duim en wijsvinger vasthouden, met één hand draaien, dus in één blik de twee A-4 voorpagina’s en de twee A-4 achterpagina’s bezien.
   Dat voelt voor een aspirant-lezer “overzichtelijk” en “handig” aan en dan heb je kans dat het gelezen wordt.
   Als het korter is dan vier A-4tjes. bijvoorbeeld twee, moet je heel veel essentieels overslaan.
   Zo’n pamflet is echter een kostbare geschiedenis als je een beetje oplage wilt hebben.

   Like

 2. Pingback: Dries van Agt en Hans van den Broek: Dokter Mengele en zijn Eerste Assistent | E.J. Bron

 3. Jan zegt:

  “De landstreek Palestina…”
  Ottomaans Syrië was verdeeld in sub-provincies, de zogenaamde vilayets waarvan de grenzen soms uitgebreid werden al naargelang welke stad als zetel van bestuur werd gekozen. Vilayets werden weer onderverdeeld in sanjaks.
  Jeruzalem stond onder direct bestuur van Istanbul en de bestuurlijke eenheid werd Mutasarrifate van Jeruzalem genoemd. In 1917 noemden de Britten het gebied weer ‘Palestina’, net als de Romeinen na de Bar Kochba-opstand in 132.
  Kaart Groot Syrië zoals het onder de Ottomanen werd genoemd
  http://geocurrents.info/geopolitics/greater-syria-and-the-challenge-to-syrian-nationalism

  Kaart Mandaat voor Palestina. Dit gebied zou worden toegewezen aan de Joden en dus Israël worden:
  http://www.justicenow4israel.com/mandatemap.html
  Vanaf moment 1 gefrustreerd door de Britten zelf en later door de Arabieren, niet ‘Palestijnen’, die naam werd later uitgevonden.
  Van Agt en de rest schermen voortdurend met deze kaarten:
  http://www.exeterpsc.org.uk/history.html
  en hebben het dan over verlies van land van ‘Palestijnen’. Zij beginnen dus al met een leugen.
  http://www.driesvanagt.nl/index.php?type=tekst&item=20

  Terreur van Britten in het mandaatgebied

  De Britten hielden zich niet aan het Palestinian Mandate Council, dwz dat Joden zich konden vestigen in het gebied maar stelden quota in en vroegen van de Fransen niet toe te zien op illegale immigratie van Arabieren uit omringende gebieden (Libanon, Syrië)

  In 1921 gaf Emir Feisal (Abdullah’s broer) te kennen dat hij west-Palestina niet langer zou opeisen als hij Oost-Palestina zou krijgen, dus het huidige Jordanië.
  http://www.azure.org.il/article.php?id=517&page=all

  Tussen 1890en 1945 trokken ca. een half miljoen Egyptenaren, Syriërs, Irakezen en Arabieren die in Oost-Palestina (Jordanië) woonden illegaal naar West-Palestina tot ergernis van de Joden maar waartegen de Britten weigerden iets te ondernemen.
  De Shaw Commission van 1929 vond de Joodse immigratie ‘disproportioneel groot’ en eiste beperkingen. Ook wilde zij dat Joden geen land meer konden kopen.
  http://cojs.org/cojswiki/Excerpts_from_Commission_on_the_Palestine_Disturbances_of_August_1929_(The_Shaw_Commission),_Cmd._3530_–_1930.

  1930 Passfield White Paper: verdere restricties land te mogen kopen
  http://cojs.org/cojswiki/The_Hope_Simpson_Report_on_Land_Usage_and_the_Passfield_White_Paper,_1930,_Shira_Klein,_COJS.

  De Cultivators’ Ordinance van 1933 liet weer Arabieren toe in West-Palestina, ook bedoeïenen.

  In 1937 vond Anthony Eden dat Joden helemaal geen land exclusief voor Joden mochten krijgen
  http://www.eretzyisroel.org/~jkatz/return.html#19
  Anti-Semitism was Prevalent in the British Ruling classes; Extracts from the Eden diaries http://www.fpp.co.uk/History/antisemitism/EdenonJews.html

  1939 British Government White Paper. Nieuwe restricties Joden toe te laten tot Palestina. Protest van Volkenbond (4 van de 7 landen) Echter 2e Wereld Oorlog brak uit.
  http://avalon.law.yale.edu/20th_century/brwh1939.asp

  Pikant detail als dat zo genoemd mag worden. Een jaar van te voren zei Hitler in en toespraak dat hij graag van ‘die criminelen’ af wilde, Joden, als een land hen wilde opnemen. Hoe medeschuldig is dus Gr. Brittannië mag men zich afvragen.
  http://www.eretzyisroel.org/~jkatz/return.html#22

  In 1940 is weer Chamberlain die niets te maken heeft met welke afspraak dan ook:
  “If we must offend one side, let us offend the Jews rather than the Arabs”
  In 1944 zei dan ook Morgenthau, minister van Financiën onder Roosenvelt: “The British were apparently prepared to accept the probable death of thousands of Jews in enemy territory because of “the difficulties of disposing of any considerable number of Jews should they be rescued.”
  Joden warden door de Britten niet toegelaten want zij waren ‘raciale vluchelingen’.

  Over de ‘verdrijving’/’nakba’ wordt door de Arabische media het volgde gezegd:
  The Arab National Committee of Haifa stated in a memorandum to the Arab States: “The removal of the Arab inhabitants … was voluntary and was carried out at our request … The Arab delegation proudly asked for the evacuation of the Arabs and their removal to the neighboring Arab countries…. We are very glad to state that the Arabs guarded their honour and traditions with pride and greatness.”

  Near East Arabic Radio, April 3, 1948: “It must not be forgotten that the Arab Higher Committee encouraged the refugees to flee from their homes in Jaffa, Haifa and Jerusalem, and that certain leaders . . . make political capital out of their miserable situation . . .”
  http://www.eretzyisroel.org/~jkatz/return.html#35

  M.b.t. Husseini:
  Auschwitz blueprints discovered: the banality of evil
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2008/11/auschwitz-blueprints-discovered.html
  De villa van Husseini?

  Arafat was geen ‘Palestijn’ al wilde hij die indruk wekken (werd om zijn accent uitgelachen) maar een Egyptenaar. Pas in 1969 begon hij te jammeren dat hij ‘vluchteling’ was: Do you know what it means to be a refugee? I am a poor and helpless man. I have nothing, for I was expelled and dispossessed of my homeland.’
  http://honestreporting.com/yassir-arafat-1929-2004-2/

  **********************************************************

  De foto bij deze tekst is opgenomen in Mustang (Nepal) of in Tibet. Kleding is Tibetaans. Yaks op de achtergrond en sneeuw op de hoogvlakte (achtergrond) geven dit ook aan.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   @ Jan om 15:36.

   Je geeft weer een hoop huiswerk op, Jan.
   Maar zeer bedankt natuurlijk.

   “De foto bij deze tekst is opgenomen in Mustang (Nepal) of in Tibet. Kleding is Tibetaans. Yaks op de achtergrond en sneeuw op de hoogvlakte (achtergrond) geven dit ook aan.”

   Ik heb die foto uitgezocht op een site die mij zei dat het primitief Palestina was, maar ik neem zonder meer aan dat jij gelijk hebt.
   De bedoeling was om ons “werk in uitvoering” speels te illustreren door onze tekst te omsluiten met twee beelden die ons ambitie-niveau aangeven: van primitief naar Tel-Aviv.
   Maar we moeten dus even een ander sfeertekening voor “primitief Palestina” vinden

   Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Ik weet niet meer van wie ik het heb, maar het zal wel weer van reageerder “Jan” zijn”.
  Een voortreffelijk college in het Engels over Internationaal Recht en Israël door Eugene Kontorovich (Professor of Law at Northwestern University).
  “46 minutes on Israel and international law”
  http://fresnozionism.org/2013/02/46-minutes-on-israel-and-international-law/

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Martien Pennings, chapeau wat een geweldig betoog. U heeft uitgebreid, en correct punt voor punt bewezen waar de ISLAM en de Arabieren op uit zijn, namelijk inderdaad ” HET VERMOORDEN VAN ALLE JODEN”. Tercht verwijs U naar het Verdrag van San Remo, waar duidelijk het RECHT aan de Joodse bevolking gegeven is, om zich te vestigen in het betreffende mandaat gebied! Mij moet van het hart, dat het JODENDOM voortreffelijk heeft bijgedragen aan WETENSCHAP en ONTWIKKELING in alle beschaafde landen, daarentegen de ISLAM enkel HAAT,VERNIETIGING en VERWOESTING, met meer dan 250 miljoen slachtoffers in plm. 1400 jaar tijd. Ik KOTS van de LINKSEN en figuren als van Agt en van den Broek cum suis, die de Joodse medemensen geen LEVEN gunnen!

  Like

 6. Pingback: Eva Brems: een onbekwame hoogleraar Mensenrechten belastert Israël | E.J. Bron

 7. Roy zegt:

  Het beste betoog over het israelische recht op het land israel dat ik ooit heb gelezen.
  Echt prachtig. Niemand kan tegen dit betoog in gaan want het is alleen berust op feiten.

  misschien nog een toevoeging is het smerige handelen van de britten tegenover de joden in de onafhankelijkheidsoorlog. Het feit dat de britten de joden weigerden wapens te verschaffen om zich te verdedigen zodat hun kansen verminderden. De britten verkwamen o.a dat de joden over de aanwezige tanks etc konden beschikken. de britten hebben een heel vuil spelletje gespeeld en dat mag uitgebreid verteld worden. Er is daar veel over te vinden en zou een goede toevoeging zijn aan het betoog

  Like

 8. H.J.P. Schaab zegt:

  Geachte heer Pennings,

  Allereerst respect voor uw voortdurende inspanningen om de werkelijke geschiedenis van islam en Israël en het Joodse volk te onderzoeken en te publiceren. Twee opmerkingen over onjuistheden in “Werk in uitvoering”: 1. “Zwarte september” vond plaats in 1970 in Jordanië, dus à.h.w. Op de “East Bank”, want Judea en Samaria waren in Israëlische handen. 2. Tijdens de Yom Kippur oorlog in 1973 gold hetzelfde, dus Judea en Samaria konden toen niet als springplank gebruikt worden.

  Met vriendelijke groet,

  Huub Schaab

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s