Arabisch geweld tegen Joden ontaardt

Screenshot_13

In Judea en Samaria, de zogenaamde “Westelijke jordaanoever”, komt het steeds vaker tot aanvallen op joodse bewoners en hun eigendom. Afgelopen zondag werden er ongeveer 3000 wijnstokken in de buurt van Shiloh vernield, wat overeenkomt met een oppervlakte van 5000 m² land. Een woordvoerder van de districtsorganisatie Binjamina zei dat het zou gaan om geplande aanvallen op Joden, met het doel om hen uit het gebied te verdrijven. De vorige maand is het tot meerdere botsingen tussen Joden en Arabieren in de streek gekomen, toen de Arabieren een veld oogstten dat van Joden is. In de daaropvolgende botsingen werd een Jood door een Arabier met een bijl aangevallen.

Op de straten van Judea en Samaria wordt het ook steeds gevaarlijker. Aan jongeren, die voorbijrijdende auto´s met een Israëlisch kenteken met stenen bekogelen, is men al bijna gewend. Maar nu worden ze steeds brutaler en komen ze met knuppels en grotere stenen op de auto´s af. Zo kunnen ze nog meer schade aanrichten en de inzittenden doodsangst aanjagen.

Een inwoner van Pnei Kedem omschreef op de tv-zender Arutz7 hoe hij slechts 15 minuten van zijn huis verwijderd door een groep werd aangevallen: “Drie jongeren liepen de straat op, de woede stond in hun gezichten geschreven en met grote stenen sloegen ze twee van mijn autoruiten kapot. Het duurde heel even totdat ik me realiseerde wat er aan de hand was. Ik was geschokt en in paniek toen de jongemannen op me afstormden. Ze hadden zich daarvoor tussen enkele olijfbomen verstopt.”

Ook andere inwoners van Judea en Samaria maakten gelijksoortige dingen mee, die zij allemaal aan de politie meldden. Deze is echter niet van plan om krachtdadig op te treden, omdat dit tot zware gevechten in de Arabische dorpen en tot internationale veroordeling van Israël zou kunnen leiden.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25444/Default.aspx?ref=newsletter-20130220

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", Arabieren, Israël, Joden, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

4 reacties op Arabisch geweld tegen Joden ontaardt

 1. Martien Pennings zegt:

  Ik zeg het nog maar eens ’n keer.
  Als je de mainstream-media volgt, leef je in een heel ander universum dan “wij” die het echte relevante nieuws volgen, dank zij websites als die van Bert Bron.
  Ik las dat “Wachteres” ergens zei dat ze Pauw en Witteman niet meer kan aanzien.
  Maar dat geldt wat mij betreft bijna voor de hele officiële cultuur: die is mij fundamenteel vijandig geworden.
  En dat is nogal een vaststelling.
  Waar ik me nu mee bezig houd: proberen te zorgen dat de woede minder mijn gezondheid aantast.
  Koud worden.
  Illusieloos.
  Hoe zegt Yeats dat ook alweer in “The Second Coming” over het beest van de Apokalyps?
  “A gaze blank and pitiless as the sun”
  Ja, zo wil ik leren kijken en het bijbehorende gevoel hebben, natuurlijk.

  Like

 2. De Palestijnse Arabieren gezamenlijk met de andere Arabieren aan het hoof Morsi van Egypte hebben een derde Intifada al aangekondigd. Men wacht op het goede moment, zodat het Westen het ondersteund. Daarom is Israël voorzichtig. Ze proberen hen geen aanleiding te geven.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  (Waar ik me nu mee bezig houd: proberen te zorgen dat de woede minder mijn gezondheid aantast.)

  Beste Martien lees jouw artikelen altijd met plezier, al gaan ze niet over onderwerpen die een mens vrolijk stemt, en als men vrolijk door het leven wil gaan dan moet men alleen de MSN volgen. Wijs besluit om op je gezondheid te letten, het frustreerd mij ook in erge mate al dat landverraad wat de autochtone bevolking aan wordt gedaan.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En dat door de volgelingen van, let wel, de zogenaamde religie van de vrede!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s