Egypte wil de verkoop van alcohol aan banden leggen

Screenshot_8

De regering van Egypte is van plan om de verkoop van alcohol in bepaalde regio´s te verbieden. De toeristensector vreest dat dit vakantiegangers zal afschrikken.Verschillende luchtvaartmaatschappijen schrappen al vluchten.

Toen Mohammed Morsi, die behoort tot de Vrijheid- en Gerechtigheidpartij, de politieke arm van de Moslimbroeders, tot president van Egypte werd gekozen, vreesden velen de invoering van strengere regels in het land die van invloed zouden kunnen zijn op vakantiegangers. In het begin zag het er niet naar uit dat dit het geval zou zijn.

Maar nu heeft de Egyptische regering bekendgemaakt dat ze in sommige stedelijke gebieden, waarmee o.a. nieuw gebouwde satellietsteden aan de rand van grotere metropolen worden bedoeld, niet langer de verkoop van alcohol wil toestaan. Dat bericht het reisportaal eturbonews.com (eTN).

Screenshot_9

De maatregel wordt ermee gemotiveerd dat men geen winkels zou kunnen toestaan die zouden bijdragen aan de verbreiding van “buitensporigheden in de samenleving”. Hoewel het verbod eerst geen populaire vakantiebestemmingen zoals Sharm-el-Sheik en ressorts aan de Rode Zee zal treffen, vrezen mensen in de toeristenbranche dat het verbod met de tijd uitgebreid zou kunnen worden.

Er wordt gesproken over afgrenzing van stranden   

Zal het dus voor vakantiegangers naar Egypte binnenkort dus niet meer mogelijk zijn om rustig van een alcoholisch drankje te genieten? Zo ver zal de regering volgens Peter Lilley, de secretaris van de Middle East and North Africa Travel Association, binnen afzienbare tijd niet gaan. Per slot va rekening zou het toerisme voor het land van groot economisch belang zijn. Zelfs diegenen in de regering die tegen alcohol zouden zijn, zouden weten dat het “waanzin zou zijn om de deuren te sluiten voor toeristen.”

“De plaatsen aan de Rode Zee werden heel bewust als een soort toeristische enclave met eigen regels gecreëerd, die bijna volledig van de rest van Egypte gescheiden is. Daarom is het hoogst onwaarschijnlijk dat deze regio de dupe zal worden van het alcoholverbod. Misschien zou een verbod op alcohol in Opper-Egypte mogelijk zijn, bijvoorbeeld in de ressorts in Luxor en Assoean, ervan uitgaande dat het de vakantiegangers niet uitmaakt of er wel of niet alcohol wordt geschonken”, citeert eTN Peter Lilley.

Screenshot_16

Egyptische alcoholverkoper in de souk van Luxor

Richard Spencer, Midden-Oostencorrespondent van de Britse “Telegraph” is volgens eTN sceptischer. Hij zou weliswaar ook geloven dat economische overwegingen een onmiddellijk veelomvattend alcoholverbod onwaarschijnlijk zouden maken, maar wat er op de lange termijn zou gebeuren, zou moeilijk voorspeld kunnen worden.

“Als de liberale oppositie uiteenvalt, zullen hoofdzakelijk hardline Salafisten de oppositie vormen. Dat zal ten koste gaan van het drinken van alcohol, de clubs en de toerisme-industrie. De Salafisten hebben het al over aparte stranden en een concentratie op ´religieus en op de gezondheid georiënteerd toerisme´”, zegt Spencer volgens eTN.

Vluchten naar Egypte geschrapt

Het toerisme is een belangrijke economische pijler van het land aan de Nijl. Maar vanwege de voortdurende protesten in Egypte boeken steeds minder vakantiegangers en zakenmensen vluchten naar Egypte. Daarom werden volgens medewerkers van het vliegveld van Cairo de vluchten uit Rome, Amsterdam en Koeweit geschrapt. De luchtvaartmaatschappijen zouden dit motiveren met een sterke terugloop van het aantal passagiers.

Volgens het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken ondervindt de overwegende meerderheid van de Duitse reizigers geen problemen in Egypte. Toch wordt er gewaarschuwd: “Reizen naar Egypte zouden tot nader order beperkt moeten worden tot het gebied rondom Cairo, Alexandrië, de vakantiegebieden aan de Rode Zee, de toeristische centra in Opper-Egypte (in het bijzonder Luxor, Assoean, Nijlcruises) en tot begeleide tochten in de witte en zwarte woestijn. Van reizen naar de overige delen van het land wordt op grond van de nog steeds onoverzichtelijke en onrustige veiligheidssituatie nog steeds afgeraden, dit geldt in het bijzonder voor de Sinai (met uitzondering van de toeristenplaatsen aan de Rode Zee in de kuststrook tussen Sharm-el-Sheik en Nuweiba) evenals het Egyptisch-Libische grensgebied. Van reizen naar de Noord-Sinai en het Egyptisch-Israëlische grensgebied wordt dringend afgeraden.”

Screenshot_10

Bron:

http://www.welt.de/reise/Fern/article113739002/Aegypten-will-den-Verkauf-von-Alkohol-einschraenken.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte, Europa, Hypocrisie, Moslimbroederschap, Salafisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Egypte wil de verkoop van alcohol aan banden leggen

 1. Dat wordt geen vakantieland voor jou Bert Pfffffff zonder alcohol

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Ten eerste, meneer Siepman: u bent aan het samenspannen met ene heer Klont om mij ervan te betichten een enorme zuipschuit te zijn!!

  Ten tweede: Je zult Bert niet in een islamitisch land als vakantieganger zien, ook al zouden de bronnen daar alcohol spuiten! Ze ook nog een beetje economisch steunen zeker…

  Groeten,

  Bert 😀 😉

  Like

 3. Ruud Beijer zegt:

  Beste mensen ,jaren geleden ooit een keer geweest in Egypte[Nooit van mijn leven meer]In Egypte zie je geen vrouwen,soms hier en daar een wandelende zwarte tent.Daaronder zitten vrouwen.Er wonen ook Kopten[dat zijn christenen]die worden vervolgd om hun geloof.
  Gelukkig woon ik in Nederland waar nu ALWEER een moskee wordt gebouwd.

  Like

 4. petra555 zegt:

  Naar aanleiding van wat Bert zegt, BEN HET HELEMAAL MET HEM EENS. Van mij mogen deze mensen zoveel drinken als ze wensen, Mij ziet men Niet in landen/streken waar de islam welig tiert.
  Indien er mensen Wel heen gaan hoop ik dat ervan geleerd wordt, dat deze streken niet onze KRAAGBREEDTE hebben.
  Wij horen DAAR, en Zij HIER niet thuis.

  Like

 5. Ik ben in de 70tiger jaren in oa in Egypte geweest, je zag er nauwelijks hoofddoekjes. Als je het over de Moslim Broederschap had dan werd je opgepakt, vastgezet en de sleutel werd weggegooid. Trouwens dat was in de meeste Arabische landen zo.

  Like

 6. madeleine meersman zegt:

  Als alleenstaande vrouw bezocht ik Egypte 15 jaar geleden en Turkije een stuk of drie keer.
  Egypte toevallig tijdens het offerfeest (jawel, het bloed liep écht door de straten) : geen alcohol te verkrijgen buiten op het terras van het cafeetje waar ik even wou zitten, binnen mocht wel. Maar de manier waarop er a.h.w. met afschuw tegen het glaasje wijn of bier werd aangekeken maakte het zalig nuttigen van die godendrankjes totaal onmogelijk. Turkije (het SECULIERE Turkije van TOEN) was helemaal anders: heerlijk zalig verlof nemen, geen hoofddoeken, mensen die normaal vrij en vrolijk rondliepen… wat een verschil met tien jaar later Antalya, mèt de nodige hoofddoeken, denigrerende blikken en regelrechte handtastelijkheden. Sindsdien ben ik niet meer teruggeweest.
  Egypte wou ik o zo graag terug om die prachtige kunstschatten nog eens te bezoeken. De mentaliteit lag me niet, en zal me nu helemaal angst inboezemen. Ik heb het gezien, zal het waarschijnlijk nooit meer terug bezoeken.

  Like

 7. Jean zegt:

  Toen die moslimwaanzinnigen aan het bewind gekomen zijn in Egypte én andere landen is het “bergafwaarts” gegaan met die landen, de reinste perverse dictatuur, alleen als de waanzin uit het haatboek komt wordt het goed gepraat, moorden, verkrachten, verminken, stenigen, ophangen, kinderen uithuwelijken aan perverse ouwe zakken, allemaal ‘fait divers’, maar owee als men de pedofiel aanpakt dan is het kot te klein.
  En die barbaarse waanzin wil men o zo graag invoeren in Europa, uiteraard door linkse primitievelingen. Om het postje en de poen is het die volksverraders enkel en alleen te doen.
  En zeggen dat er nog mensen naar die barbaren op vakantie gaan?

  Like

 8. Henny Clemens zegt:

  Nooit van mijn leven naar een moslim land, al zou letterlijk alles gratis zijn.
  Ik wordt er hier al doodziek van.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Ik was twee keer in Egypte geweest met de Franse, op een kruisvaart. Maar daar was ik niet eens aan land geweest. Ik vind een land maar niets, waar je geen vrouwen kan zien.Hoewel toen was Egypte nog een seculiere land, Het was Nasser dat toen regeerde.Je ziet ze hier bij ons al veelste veel van ze. uitgenodigd door de Christelijke partijen als CDA,CU en SGP.En verwijzen hun daad naar de Barmhartige Samaritaan.Stellete sukkels ze moeten dat verhaal maar vaker als een keer gaan lezen.De enige vreemdelingen in dat verhaal, waren de Samariers.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Geen VOET zal ik OOIT in een MUZELMANLAND ZETTEN! No way!

  Like

 11. laura van der storm zegt:

  Heb 5 jaar geleden een Nijlcruise gemaakt en meteen besloten nooit meer terug te komen. Wat een achterlijk middeleeuws land. Te bedenken dat het allemaal nog erger gaat worden. Wat Arabische lente? Wil iemand die mevrouw Stienen eens wakker maken!!!

  Like

 12. koddebeier zegt:

  He, He misschien gaan nu eindelijk de mafkezen er niet meer heen op vakantie !!
  Uit principe ben ik nooit naar een moslimland op vakantie gegaan !!
  En dat wilde ik zo maar houden.

  Like

 13. Pingback: BOINNK!!! | Vakantiereizen naar moslimlanden komen onder vuur te liggen,aanpassingen van óns worden steeds meer geëist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s