Gefinancierd met belastinggeld: € 700.000,- voor EU-propagandafilm

Screenshot_7

De EU heeft een reclamefilm laten maken, waarin de tijd voor de euro als oorlogszuchtige Steentijd en de periode erna als de Gouden Eeuw wordt gepresenteerd. Het geld is afkomstig uit de EU-begroting en werd door het persbureau van de Duitse regering uitgegeven.

In een bioscoopspotje stelt de EU de EU zo voor zoals zij graag de geschiedenis zou willen zien: voor de invoering van de euro was er in Europa sprake van oorlog, grenscontroles en pure haat. Na de invoering van de euro lichten de kinderogen op, zodat je je moet afvragen: is het dan alweer Kerstmis?

Het vriendelijke zelfportret was uiteraard goed voor de economie. Volgens informatie van de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten” kostte de grap € 696.000,- Het geld werd door het pers- en informatiebureau van de Duitse regering aan het agentschap Metadesign betaald, dat fungeert als “raamakkoord agentschap” van het persbureau van de Duitse regering. Volgens informatie van het persbureau werden voor de opdracht “desbetreffende offertes” bekeken. Het persbureau bevestigde tegenover de Deutsche Wirtschafts Nachrichten de kosten. De kosten omvatten “de productie, de voortest, de gebruiksrechten en verkoopkosten, waarbij de verkoopkosten ongeveer tweederde deel van de kosten uitmaken.”

Het geld komt uit de EU-begroting. Dat functioneert zo: de Duitse belastingbetaler betaalt zijn belastingen, Duitsland, als een van de laatst overgebleven nettobetalers maakt het geld over aan Brussel en Brussel maakt het geld dan weer over aan Duitsland, opdat er in Duitsland met het geld Duitse reclame voor de EU gemaakt kan worden.

De Duitse belastingbetaler de Europese Commissie bezit de rechten van de film die de film overal kan inzetten waar ze wil.

De cultuurhistorisch belangrijke film zal in Duitsland in de bioscopen worden getoond, waar al mening euroscepticus popcorn in zijn keel is blijven steken. De film gaat vertoond worden in bioscopen in Duitse steden met meer dan 150.000 inwoners. De EU hoopt zodoende 3.750.000 burgers te bereiken.

Na de meer dan verdiende toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede (hier) hopen de EU-presidenten Martin Schulz, Herman Van Rompuy en José Manuel Barroso nu op een nominatie voor de volgende Oscar. Volgens Brussel heeft de film in ieder geval de prijzen in de categorieën “Beste draaiboek”, “Beste acteur”, “Beste actrice”, “Special effects”, “Beste filmmuziek” en “Beste camerawerk” verdiend. De prijs voor de “Beste regie” willen de EU-leiders naar verluidt tegelijk opdragen aan Henryk M. Broder oud-bondskanselier Helmut Schmidt en het hele Europese volk.

De film is bovendien beschikbaar als trailer voor het EU-referendum tegen Groot-Brittannië (over de dienovereenkomstige plannen van Martin Schulz – hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/02/20/mit-steuergeldern-finanziert-eu-propaganda-film-kostet-700-000-euro/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

9 reacties op Gefinancierd met belastinggeld: € 700.000,- voor EU-propagandafilm

 1. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor, daar gaan we weer. De slager keurt zijn eigen vlees.

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Yep Tom: “Wij van WC-eend adviseren WC-eend” 😀

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt Bert. Alleen ben ik weer depri, nu ik lees dat een GROEN LINKSE kakmadam-kamerlid- van mening is dat alle somaliërs toegang tot ons land dienen te krijgen. We leven volgens mij in een OPEN INRICHTING, volgens mij zitten de NORMALEN in het GEKKENHUIS en lopen de ECHTE GEKKEN in de POLITIEK en op straat rond. Wat een land is dit geworden…zucht.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @CD 12.19. uur. U heeft het precies door!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ik had vroeger een oom die als werkbergeleider in de Delta Inrichting Rhoon (toen nog Maasoord geheten) werkte, hij had daar een hele pientere ‘gek’ werken. Toen hij hem op een keer vroeg, joh wat doe je hier eigenlijk, jij kan toch makelijk hier buiten wonen?
  De ‘gek’ zei toen: “Je denk toch niet dat ik gek ben en dat ik daar buiten tussen al die gekken gaat zitten.”

  Like

 6. bobzelf zegt:

  Ich , und mein bruder Heinrich , und mein hund , und noch veerzig andere tapferen
  haben einen kranken hollander ganz kaput gemacht !!!

  1944 , en dit willen ze graag nog een keertje overdoen !!

  Like

 7. baksteen zegt:

  Genomineerd voor de Joseph Goebbels prijs beste film 2013.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  En dan lees ik, op http://www.elsevier.nl dat de WERKELOOSHEID in NEDERLAND gestegen is tot 7,5% van de beroepsbevolking. Gaat geweldig dankzij het MARX RUTTE en SAMSAM RODE KABINET. Tevens de invloed van de EUSSR, waar MARX RUTTE ons aan overgeleverd heeft.
  Snotverdomme, we staan weer toe dat er 17,7 miljard aan garanties zijn gegeven door RUTTE, van ons GELD nota bene. Ondertussen ligt de economie op apegapen, maar blijft er maar instroom binnen komen uit Noord-Afrika, en nu ook uit Polen, Roemenië en Bulgarije. Maar onze ouderen liggen in de poepluiers- geen geld meer voor handen aan bed- bouwvakkers massaal ontslagen, de huizenmarkt op slot, de middenstand die naar de filistijnen gaat etc.etc. Maar het parasiteren over de rug van de oorspronkelijke nederlanders blijft maar doorgaan, met de instroom van nog meer immigranten. We zijn verraden, belogen en bestolen, en gvd dat gaat nog steeds door!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s