“Duitse kanselier zal op de knieën naar Ankara kruipen”

Screenshot_1

De Duitse EU-commissaris voor Energie  Günther Oettinger

EU-commissaris Günther Oettinger (CDU) uit zich m.b.t. EU-toetredingskandidaat Turkije: de komende tien jaar, wil hij wedden, zouden de Duitsers de Turken op de knieën smeken om toe te treden.

EU-commissaris Günther Oettinger heeft met kritiek op de aarzelende omgang met de toetredingskandidaat Turkije voor ophef gezorgd. De “Bild-Zeitung” citeerde de Duitse EU-commissaris woensdag. Tijdens een bijeenkomst van de Konrad Adenauer Stichting in Brussel zou de CDU-politicus met het oog op de Duitse en Europese buitenlandse politiek gezegd hebben: “Ik wil wedden dat op een bepaald moment in de komende tien jaar een Duitse kanselier met zijn of haar collega uit Parijs op de knieën naar Ankara zal kruipen om de Turken te smeken, vrienden, kom bij ons.”

Al jaren schiet de geplande EU-toetreding van Turkije niet meer op. Aanstaande zondag reist bondskanselier Angela Merkel (eveneens CDU) voor twee dagen naar Ankara, waar ze ook minister-president Erdoğan en staatspresident Abdullah Gül ontmoet.

De Europese Commissie distantieerde zich van Oettingers uitlating. Een woordvoerder van de president van Europese Commissie José Manuel Barroso zei dat men “notitie heeft genomen” van zijn opmerkingen: “Dat is zijn persoonlijke mening en niet die van de Europese Commissie.”

Toetredingsonderhandelingen haperen sinds 2010

Binnen de Europese Commissie is Oettinger verantwoordelijk voor het ressort energie. Zijn woordvoerster verklaarde dat Oettinger zich niet zou hebben uitgesproken voor de toetreding van Turkije: “De EU-commissaris heeft veelmeer gewezen op het belang van Turkije bij een EU-toetreding en tegelijkertijd benadrukt dat de EU en de regeringen van de EU-lidstaten belang zouden moeten hebben bij een goede relatie met Turkije.”

Al in 1987 heeft Turkije een verzoek tot toetreding ingediend, maar pas in 2005 werd overeengekomen om te starten met toetredingsonderhandelingen. Deze haperen sinds 2010. De belangrijkste reden is de eis dat Turkije een associatieverdrag met de EU ook moet toepassen op het EU-lid Cyprus. Turkije wijst de opening van zijn grenzen tegenover de Grieks-Cypriotische regering echter af en heeft nog altijd ongeveer 35.000 soldaten in het noorden van Cyprus gestationeerd.

Screenshot_2

Bron:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article113786596/Deutscher-Kanzler-wird-auf-Knien-nach-Ankara-robben.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EU, Turkije. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Duitse kanselier zal op de knieën naar Ankara kruipen”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Knettergek deze Oettinger. De EUSSR is nu al een PUINHOOP, en met Turkije erbij, zal dat alleen nog maar erger worden. Buiten het feit, dat Turkije feitelijk een Aziatisch land is. Maar de EUSSR zal wel mee doen met het geslijm van Merkel straks in Turkije.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Vergeet het ik ben een grote Fan van Jan Sobiesky; die de Turken heeft geleerd wat angst is.

  Like

 3. Jan zegt:

  @Tom Hendrix zegt:
  21 februari 2013 om 10:40

  Beetje achtergrondinfo over deze persoon, dan wordt alles duidelijker.

  Günther Oettinger was ministerpresident van de CDU in Baden-Württemberg maar had zich bij Merkel ongeliefd gemaakt toen Oettinger in 2007 Hans Filbinger in een toespraak postuum tot verzetsstrijder van het nationaal-socialisme promoveerde. Filbinger was echter een overtuigd nazi-rechter die vier doodsvonnissen uitsprak. Aanvankelijk ontkende hij, maar in 1978 was hij gedwongen af te treden als ministerpresident van het CDU.
  Wat Merkel ook niet verdroeg was dat Oettinger haar steeds voor de voeten liep zonder overleg te plegen en dat het CDU in Baden-Württenberg steeds verder kelderde in de peilingen. En net als bij alle mannen gebeurde rond Merkel richtte Merkel ook haar vizier op Oettinger.

  Wat er toe bijdroeg dat Oettinger uiteindelijk weggepromoveerd werd naar Brussel was zijn contact met vrienden uit zijn studietijd die relaties onderhielden met de maffia (drugshandel en witwaspraktijken van de Ndrangheta in Calabrië) die ook wel eens geld deponeerden in de partijkas.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Filbinger-Affäre
  http://www.stern.de/politik/deutschland/eu-kommissar-oettinger-befoerdert-abgeschoben-1516760.html
  http://www.balkanforum.info/f19/ministerpraesident-deutschland-kontakte-mafia-824/

  Oettinger spreekt Engels (I think his english is not the yellow of the egg)

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 10.55. uur, bedankt voor deze aanvulling. En als ik deze clown- Oettinger- hoor spreken denk ik aan Herr Flick van de Gestapo, uit de serie “Allo,Allo”.

  Like

 5. Ad zegt:

  Er lopen meer gekken op straat dan er in het gesticht zitten.

  Like

 6. Makropoelos zegt:

  Wat is er dan zo belangrijk voor Europa, dat ze in Brussel al zo lang over dat bijtreden van Turkye aan het praten zijn?

  Of is het belangrijk voor Erdogan dat bijtreden, zodat hij in Europa op zijn gemak zijn islamitische staat kan vestigen.?.Ik denk het wel! Stel je zo`n man maar voor wat die allemaal aan zijn hoofd heeft. Hij moet de Sariha Mareis er in brengen en dan nog zo`n paar mensenvriendelijk grappen. Lijkt mij niet zo eenvoudig.

  Hoe het ook is, de lidstaten hebben weer eens helemaal niets te zeggen. In ieder geval is het weer duidelijk wie hier achter zitten. Toevallig is Angela Merkel een lid van de Bilderberg Groep. Gelijk Koningin Beatrix een lid is van de Bilderberg Groep! En zij en Erdogan hebben al werderzijdse bezoeken achter zich. En wat zij besproken hebben dat is altijd in de Kerstboodschap verwerkt, zodat we tenminste weten wat ons te wachten staat. Het is toch geweldig wat zij allemaal voor haar volk doet en dat voor een salarisje van niets. En dan ook nog Rutte Bilderberg die op een een handels missie in Turkye was, het kan niet op. Hij scheen het Turs Fruit vooral lekker te vinden. De snoepert.

  En dan komt er zo`n vreemde Oetker, o nee, dat is die vent van dat zelfrijzend bakmeel, ik bedoel Oettinger die wil beweren dat we daar op onze kieen naar toe zullen kruipen. Nou Nou, dan kent hij zijn pappenheimers in Brussel nog niet, Die van Rompuy en Barosso komen recht opstaand in een open Mercedes met gestrekte arm bij Erdogan voor rijden en hij wordt met straffe stem bevolen bij te treden, of hij wil of niet. Die twee ongekozen Bilderberg Boys zijn zeer doortastend. Wat denkt die Oettinger wel. Op hun knieen……die man heeft ze niet allemaal op een rijtje. En dat doet energie in Brussel……..

  Maar wanneer gaan deze Koninklijke Bilderberg knoeierijen eens afgelopen zijn? Hopelijk gaat Erdogan niet vergeten worden bij de Kroning van onze Bilderberg Koning. Dat zou sneu zijn voor de man.

  Als het allemaal niet zo triest was, dan konden we er om lachen.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Zou er nog wat van dat nazigedoe bij Oettinger zitten???
  Die nazis hadden ook goede contacten in Turkije.

  Like

 8. Seculiere zegt:

  Die Nazies hadden zeer goeie contacten met de Ottomanen,vraag maar dat aan de Engelsen

  Like

 9. oogenhand zegt:

  Turkije zit demografische erg met de Koerden in de maag. Dit biedt de mogelijkheid te stoken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s