Men zegt “vrede”, maar bedoelt demonisering

Screenshot_30

“Achter de roep naar vrede verschansen zich de moordenaars”. “Geen vrede met de vijanden van Israël!”

Rechtzetting m.b.t. de verlening van de “Vredesfilmprijs” aan “Israëlkritische” film. De Vredesfilmprijs van de Heinrich Böll stichting gaat naar een film die ertoe zal dienen om Israël te veroordelen i.p.v. vredestichtend te zijn.

De regisseur van de film, Mahdi Fleifel, heeft gisteren benadrukt dat Israël geen legale reden van bestaan heeft en zal daarom nooit door de Palestijnen en Arabieren worden geaccepteerd. Hij zou ook geen medelijden bij Yad Vashem kunnen voelen, omdat hij constant zou moeten denken “aan wat de Israëlische soldaten doen.”

Zou het kunnen zijn dat de vast en zeker deskundige jury van de Vredesfilmprijs van de Böll stichting werd voortgedreven door “vredes activitis” om de Palestijnse film “A World Not Ours”, regie: Mahdi Fleifel, de met € 5000,- gedoteerde prijs te verlenen?

Het is zeker een verbazingwekkende, interessante en knappe prestatie om 30 jaar van een van de oudste Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon in een filmdocument vast te leggen. Deze film zal vast en zeker de aanleiding zijn voor vele discussies die de lotgevallen van de betreffende mensen belichten.

Het is echter niet vooruithelpend en vredestichtend wanneer de regisseur de oorzaak van alle kwaad van tevoren al heeft bepaald: opnieuw het bestaan van de staat Israël.

De film beschrijft de beklagenswaardige toestand van een overvol vluchtelingenkamp en de hopeloosheid van de bewoners. Hij beschrijft echter niet de historisch correcte redenen van het bestaan en de reële kansen op terugkeer.

Het bestaan van de staat Israël heeft zowel een legale reden van ontstaan en een historische reden. De Arabische bewoners van het gebied tussen de Golanhoogten, de Jordaan, de Sinai en de Rode Zee hebben in de stichtingsfase van de staat Israël alleen maar een uitsluitend anti-Joodse aanspraak op een eigen staat doen gelden. De in het VN-besluit resolutie nr. 181 gewilde co-existentie tussen twee landen mislukte aan de Arabische onwil. Als gevolg van deze Arabische bekrompenheid ontstond de Palestijnse vluchtelingencatastrofe.

In het multi-etnische en bijzonder multireligieuze gebied van de historische regio “Heilige Land” ten oosten van de Middellandse Zee ontwikkelde zich, beginnend met de heerschappij van de Filistijnen, van het Romeinse Rijk, van het Ottomaanse Rijk tot aan de machtsuitoefening van de Engelse en Franse protectoraten eerst geen staatsaanspraak van een “Palestijns volk”. Zelfs na de staatsoprichtingen van Syrië, Libanon, Jordanië en Irak door de koloniale machten en oorlogswinnaars was er geen sprake van een expliciete Palestijnse staatsoprichting.

De Tweede Wereldoorlog had tot verschillende tactische beslissingen van Arabische stammen geleid, die of inzetten op Hitler of op de overwinning van de Geallieerden. Aan hen allemaal werd staatkundige onafhankelijkheid beloofd als ze zo of zo deelnamen aan de oorlog. De joodse bevolking van de regio werd sowieso eerder met vernietiging bedreigd, hoewel de aanspraak op een joodse staat in de regio al voor de Eerste Wereldoorlog door Herzl werd geformuleerd. De historische existentie van joods leven in het Midden-Oosten werd nooit betwijfeld. Alleen islamitische geschiedschrijving vervalst de feiten. De geallieerde overwinnaars van de Eerste en Tweede Wereldoorlog hadden wel degelijk begrip voor het ontstaan van een joodse staat en lieten de agrarische bewoning van Joden uit de hele wereld toe. Tel Aviv ontstond als de stedelijke variant en leidde tot een blijvende ontwikkeling van de regio. De Arabische bevolking schikte zich in het begin in deze ontwikkelingen. Al in 1922 had Churchill het plan van een deling van de regio in een joods thuisland ten westen van de Jordaan en een Arabisch emiraat ten oosten van de Jordaan opgevat. Daarbij werd niet gedacht aan een etnische scheiding, maar aan zelf bestuurde, multi-etnische staatkundige gebieden, waaruit Engeland zich dan wilde terugtrekken. Het resolutieontwerp van 1948 voorzag dan ook in twee staten en had zelfs de toestemming van de Sovjet-Unie. Met de door een meerderheidsbesluit van de VN gelegitimeerde stichting van Israël formeerde zich daarna openlijk verzet tegen de tweestatenoplossing, doordat de Arabische krachten, die ingezet hadden op de overwinning van Hitler (bijvoorbeeld Amin al-Husseini) nu een eigen staat naast een joodse afwezen. Husseini zelf werd nog in 1921 door de Engelse mandaatdrager benoemde joodse Hoge Commissaris Herbert Samuel tot grootmoefti van Jeruzalem benoemd. Het Britse militaire bestuur zou worden afgelost door een gemengd etnisch bestuur. De nationalistisch-Arabische radicaliteit van Husseini leidde echter tot pogroms op de Joden. Zo werd hij de aanvoerder van de anti-Britse en anti-Joodse “Palestijnse beweging”. Deze twisten waren voor de Engelsen aanleiding om de joodse immigratie te beperken. Met de Tweede Wereldoorlog begon Husseini zich te wenden naar de nazidictatuur. Hij zette in op de overwinning van Hitler en de belofte van Arabische zelfstandigheid zonder Joden. Daarom was het niet verrassend dat de geallieerde overwinnaars na de Tweede Wereldoorlog de Arabische partner niet aan een eigen staat hielpen, maar slechts de al bestaande Arabische staten hun voortbestaan toestonden. Maar toch stelde resolutie 181 uit 1948 opnieuw twee staten vast. Het verlangen naar een eigen joodse staat werd nu met het oog op de Holocaust geaccepteerd en Herzls plan gereanimeerd. Daarbij werd niet gedacht aan een binnenlandse etnische scheiding, wat ook de huidige multi-etnische en multireligieuze realiteit in de joodse staat Israël bewijst.

De vlucht van de Arabische “Palestijnen”uit de staat Israël was het gevolg van de Arabische oorlog tegen Israël, doordat de Arabische aanvallers de “Palestijnen” opriepen het land te verlaten. Dat de Arabische agressors de oorlog verloren, was de oorzaak van treurige lot van de vluchtelingen, die in hun kampen in Jordanië, Libanon en Syrië vastzaten. Op grond van Jodenverdrijvingen uit de Arabische landen naar Israël verlieten uit onterechte angst nog eens tienduizenden Arabieren Israël. Sindsdien hebben ze geen rechten in de gast- en broederlanden, maar ook geen recht op terugkeer. De in Israël achtergebleven Arabieren hadden intussen het Israëlische staatsburgerschap gekregen en maken tegenwoordig ca. 20% van de Israëlische bevolking uit. Israël heeft twee ambtelijke talen, Hebreeuws en Arabisch.

De oplossing van de problemen in deze vluchtelingenkampen is geen kwestie van de staat Israël, maar van de gastlanden. Het belachelijke en wereldwijd unieke toegestane VN-recht van de Palestijnse vluchtelingen om hun zogenaamde terugkeerrechten ook nog te kunnen erven, maakt de situatie tamelijk hopeloos. Miljoenen zitten vast, de gastlanden staan hen geen rechten toe door hen geen staatsburgerschap te geven of verdrijven hen, zoals bijvoorbeeld in Syrië in 2013. Het zijn echter ook de vertegenwoordigers van de Palestijnen zelf die in hun, aan hen door Israël toegestane, autonome gebieden falen in de staatsvorming en de co-existentie met Israël nog steeds afwijzen. Veelmeer zoeken ze in Iran, Syrië en andere Arabische landen partners, die Israël zelfs willen vernietigen.

Om alleen de schuld van het bestaan van het Palestijnse vluchtelingenprobleem in Israël te zoeken, is historisch onredelijk en stimuleert een antisemitische en Israëlvijandige propaganda. Helaas zal deze goede en authentieke film van een gedupeerde hier aan bijdragen, omdat hij de historische achtergronden weglaat.

Videotrailer “A World Not Ours”:

 

Bron:

http://haolam.de/artikel_12304.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, antizionisme, Arabieren, Arabische wereld, Elite, Gazastrook, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Islam, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Linkse Kerk, Midden-Oosten, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Racisme, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Men zegt “vrede”, maar bedoelt demonisering

 1. Jan zegt:

  Hoe openlijk antisemitischer de Obama-bende is, hoe meer de ratten hier openlijk hun haat tegen Joden en Israël tonen.
  De winnende foto van de World Press, gekozen (wat heet) uit duizenden foto’s was een gericht tegen Israël, dwz, tegen Joden, immers, daar wonen zij.
  Een film gericht tegen Israël van een antisemiet wint een prijs, wat ook genoeg zegt over de jury.
  Het kamp dat in de film voorkomt is Ain El-Helweh, ligt in Libanon en wordt geregeerd door criminelen en aanhangers van Al Qaida
  [A] cement-block shantytown that many consider to be the single most important al-Qaeda base of operations in the Middle East. Ain al-Hilweh, the largest Palestinian refugee camp in Syrian-occupied Lebanon, has been linked to virtually every case of al-Qaeda activity in Lebanon, while renegade terrorists residing in the camp have been tied to the global terror network’s operations in Jordan, Turkey and elsewhere in the region.

  .. the uncontrolled proliferation of weapons puts guns in youngsters’ hands; and regional conflicts are played out by proxy in the camp’s streets. All at the expense of Ain al-Helweh’s civilian population: about 70,000 squeezed into a couple square kilometers.

  Abu Iyad, Fleifel’s vrien, refereeert aan Abu Iyad, rechter hand van moordenaar en terrorist Yasser Arafat, medestrijder in 1948 van Haj Amin al-Husseini en feitelijk de oprichter van Zwarte September en dus mede verantwoordelijk voor de het laten vermoorden van de Joodse athleten in München 1972. Iyad werd in 1991 geliquideerd door Hamza Abu Zaid, in opdracht van de Abu Nidal Organization.

  De VN is direct verantwoordelijk want onder hen valt UNWRA en die heeft de ‘Palestijnen’ de eeuwige vluchtelingenstatus gegeven.

  Je kunt de ‘Palestijnen’ helpen door dit jaar mee te doen aan de ‘Gaza marathon’, rennen voor ‘Palestina’ (hup Meulenbelt!). Tegelijk kun je dan nog geld doneren voor Syrië want zij komen veel tekort, zeggen zij op hun site.

  Wie straks dus met de vinger naar Israël wijst krijgt de titel ‘Beroepsantisemiet’

  Join the Gaza Marathon in 2013

  http://articles.chicagotribune.com/2012-09-14/entertainment/sns-201209141125reedbusivarietynve1117948327-20120914_1_refugee-camp-palestinian-refugee-ain-el-helweh

  Ain al-Helweh: Armed Anarchy Becoming Mundane
  http://english.al-akhbar.com/node/13308

  Ain al-Hilweh: Lebanon’s “Zone of Unlaw”
  http://www.meforum.org/meib/articles/0306_l1.htm

  Saleh Khalaf (Abu Iyad)
  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/khalef.html

  Assassination of Abu Iyad
  http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Nidal#Assassination_of_Abu_Iyad

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  De joden waren, zijn en worden nog steeds verdoemd.
  Jaloesie wekt vele soorten nijd op.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  De Arabieren en islamieten wensen slechts een ding, de vernietiging van het Joodse Volk!

  Like

 4. A. Gerbenson zegt:

  En nu nog een marathon tegen de jodenhaatdragende leerboeken van de Gazakids. Deelnemers aan deze marathon zijn de ‘usefull idiots’ van deze tijd.

  Like

 5. Jan zegt:

  Ook Amerika laat zien dat de moraal een plek heeft in de gierput. Daar spande obese Michael Moore* zich in om de antisemitische filmmaker Emad Burnat binnen landsgrenzen te houden. De veiligheidsdienst vertrouwt dit heerschap niet die met zijn anti-Israëlfilm ‘5 Broken Cameras’ op de nominatie staat voor een Oscar.

  Filmmaker Michael Moore tugged on his Superman cape today to rush to the rescue of a filmmaker fearing deportation.
  http://www.breitbart.com/Big-Hollywood/2013/02/20/moore-rushes-palestinian-director-defense

  Two anti-Israel documentaries nominated for Academy Award.
  http://www.mrc.org/articles/will-oscar-give-israel-black-eye

  Micheael Moore is een regelmatige schreeuwer bij Occupy, bekend om hun antisemitisme

  The Anti-Semites of Occupy Wall Street
  http://frontpagemag.com/2011/ben-shapiro/the-anti-semites-of-occupy-wall-street/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s