Egypte beweert dat Israël zand zou hebben gestolen

Screenshot_3

In een 500 pagina´s tellend schrijven aan de Verenigde Naties eist Egypte 500 miljard dollar schadevergoeding van Israël voor de periode gedurende de bezetting van het schiereiland Sinai van 1967 tot 1982.

Onder de beschuldigingen bevinden zich verliezen door de overname van het Suezkanaal, die het land miljoenen gekost heeft, evenals de beschuldiging dat Israël zand ter waarde van 50 miljard dollar zou hebben gestolen. Dat de geëiste totale som meer is dan de totale Israëlische begroting stoort de ambtenaren in Egypte niet in het minst. Ze verwijzen naar het vredesverdrag tussen de beide landen en zeggen dat ze alleen maar de vriendschappelijke banden tussen beide landen willen verstevigen.

De VN heeft tot nu toe niet op het schrijven gereageerd, dat zich daarna tot Amerika heeft gericht, dat echter ook nog niet geantwoord heeft.

Israëlische advocaten hebben zich al op een proces voorbereid en een eigen rekening met Egypte opgemaakt: “Als je de verstoring van ons handelsverkeer, de hoeveelheid schepen die door Egypte in beslag werden genomen en de speciale tol meerekent, kom je tot het resultaat dat Egypte nog voor ongeveer een triljoen dollar bij ons in het krijt staat”, zegt een woordvoerder.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25452/Default.aspx?ref=newsletter-20130222

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Graaien, Israël. Bookmark de permalink .

6 reacties op Egypte beweert dat Israël zand zou hebben gestolen

 1. Jan zegt:

  Dat rapport is van een jaar terug. Bij Elder uitgebreid:
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2012/01/report-egypt-demanding-500-billion-from.html

  Alles moet je met een korrel zand nemen:
  Crude oil prices are roughly $100/barrel today. This means that this well-informed minister is claiming that Israel “stole” some 4.8 billion barrels of oil in that period.

  However, Egypt’s total proven oil reserves is about 2.9 billion barrels of oil. The entire Sinai contains at best only 20% of Egypt’s total oil reserves, which means that the total amount of oil in the Sinai is one tenth of the amount the minister is claiming Israel stole.
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2013/02/egypt-accuses-israel-of-stealing-nearly.html

  Like

 2. Israel kan ook kosten terug vragen voor de wegen die ze gebouwd heeft, voor de huizen die ze gebouwd heeft, voor het ontwikkelen van toerisme in bijv. Sharm el Sheich, Nuweiba, Dahab, Taba etc. etc.

  Ze zijn daar niet helemaal normaal, daar in Egypte…………

  Like

 3. wim van rooy zegt:

  De Nobelprijs fatsoenlijk rekenen zullen ze wel nooit krijgen… Hoeveel van die prijzen hadden ze ook alweer?

  Like

 4. Anneke zegt:

  De zoveelste WAANvoorstelling van de (Egyptische) mohammedjes….Psychiatrisch zwaar ziek!!!

  Like

 5. Israel mag best 10 miljard betalen over een periode van 20 jaar in ruil voor de hele Sinai.tenzij Egypte weer een aanval op Israel doet en dan krijgen ze nul cent nadat Israel met recht de Sinai definitief overneemt

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Whoehahaha, deze islamarabieren zijn totaal krankzinnig! Ze snappen het volgende niet, een grapje vernomen van RUTTE (VVD) voor de verkiezingen van 2010: ” Wat gebeurt er als je de RODEN/SOCIALISTEN hun gang laat gaan in de woestijn?” Weet iemand het antwoord, het is namelijk het volgende: ” Binnen de kortste keren is het zand op”. Hoewel ik niets heb met RUTTE vind ik deze wel erg leuk. Dus mafkezen in Egypte, ga jullie geld maar vragen bij de EUSSR de RODE CENTRALE in Brussel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s