Gedoodverfde Amerikaanse Minister van Defensie spreekt van “Apartheid”

Screenshot_10

Chuck Hagel en Barack Obama

Eerst blokkeren de Republikeinen in de Senaat zijn officiële benoeming, daarna duiken er anti-Israëlische uitlatingen van hem op, waarin hij van “apartheid” spreekt. Voor Barack Obama´s gedoodverfde Minister van Defensie beginnen de problemen al voor zijn ambtsaanvaarding.

De Israël-kritische uitlatingen van Hagel zijn al van twee jaar geleden en werden tot nu toe slechts door één ooggetuige bevestigd, maar doen Amerikaanse en Israëlische media echter de oren spitsen. Minister-president Benjamin Netanyahu zou “een radicaal” zijn, Israël zou op weg zijn om “een Apartheidsstaat te worden”. Dit zou de toenmalige senator Hagel gezegd hebben tijdens een voordracht met aansluitende vragenronde op de Rutgers universiteit in de Amerikaanse staat New Jersey, bericht o.a. de nieuwssite “Arutz Scheva”.

De uitlatingen werden nu onthuld door de conservatieve onlinekrant “The Washington Free Beacon”, die zich beroept op een destijds geschreven ooggetuigenverslag van de student en pro-Israël activist Kenneth Wagner. “Hij (Hagel) heeft in principe verklaard dat Israël iedere VN-resolutie sinds 1967 heeft geschonden, dat Israël zijn afspraken net het Midden-Oostenkwartet schendt en dat Israël het riskeert om een apartheidsstaat te worden als het de Palestijnen niet toestaat om hun eigen staat op te richten”, schreef Wagner in een E-mail aan het “Amerikaans-Israëlische comité voor openbare aangelegenheden”. De mail werd op het moment van de bijeenkomst verstuurd. Wagner, die naar eigen zeggen vaak voordrachten m.b.t. Midden-Oostenpolitiek bezoekt, zei tegen het onlineportaal: “Dat was vermoedelijk het meest negatieve over Israël dat ik ooit van een gekozen afgevaardigde gehoord heb.”

Pas verleden week was de benoeming van Hagel tot Amerikaans Minister van Defensie in de Senaat mislukt. De commissie van defensie van de Senaat had Hagels benoeming na een uitvoerige openbare hoorzitting op 12 februari goedgekeurd, bij de stemming in de Senaat twee dagen later kreeg Hagel echter niet voldoende stemmen om de blokkade van de benoemingsprocedure door de Republikeinen te doorbreken. Met deze nederlaag voor de Amerikaanse president Obama en de Democraten in het Congres wordt de benoeming van Hagel minstens tot 25 februari uitgesteld, wanneer er na een week zonder zittingen opnieuw gestemd kan worden.

Terwijl het Witte Huis en de Democraten in de Senaat woedend zijn over het gedrag van de Republikeinen, verlangen deze meer informatie over Hagel, bijvoorbeeld over neveninkomsten en Israël-kritische statements – de nu openbaar geworden uitlatingen uit 2010 waren niet Hagels eerste kritische statements.

President Obama had de Republikein Hagel in januari als opvolger voor de vertrekkende Minister van Defensie Leon Panetta genomineerd. Waarnemers zijn het er niet over eens of Obama daarmee de oppositie tegemoet wilde komen of zelfs de Israëlische minister-president Netanyahu een lesje wilde geven.

Screenshot_9

Bron:

http://tinyurl.com/bhhjozh

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Gedoodverfde Amerikaanse Minister van Defensie spreekt van “Apartheid”

 1. Marc Bouwman zegt:

  Interessant. Hopen dat de Republikeinen voet bij stuk houden.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Je kan het appartheid noemen als je het wil, maar het is de wil van God, dat Kanaan alleen van de Joden is, en van niemand anders.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Hier kan ook Barack Hussein Obama niets aan veranderen.

  Like

 4. Petrossa zegt:

  Obama is een narcist dus was het wraak. Narcisten denken alleen maar aan zichzelf, en het kleinste gevoel tekort te zijn gedaan vergeten ze nooit. Wraak is dan alles overheersend, zelfs al moet de hele wereld er voor branden.

  Like

 5. Jan zegt:

  Het land van Obama de Vredesstichter:
  Anti-Semitism in Brooklyn Reaches New Heights
  Last week, a van and a light pole were sprayed with swastikas on East Second Street in Kensington. The discovery came just days after swastikas were found on six separate locations in nearby Borough Park.

  On Tuesday, reports were released revealing that the windows of more than a dozen vehicles were shot out by a pellet gun and a synagogue was defaced with graffiti that spelled out an abusive epithet directed at Jews.

  “Even more barbaric is what happened this past Friday evening to an orthodox man on his way home from Shul,” said Councilman Nelson. “The man was brutally assaulted simply because he is a Jew.”

  Last week, a group of teenagers assaulted a man in Brooklyn as he walked home from temple, screaming “dirty Jews” and “dirty Kike.”
  http://aliyahmagazine.com/anti-semitism-in-brooklyn-reaches-new-heights/

  Niet verwonderlijk als je met een Jodenmoordenaar als Al Sharpton (Crown Heights) bevriend bent en hem om advies vraagt.
  http://www.huffingtonpost.com/2012/12/04/obama-rachel-maddow-al-sharpton_n_2240011.html
  http://thedailypamphlet.com/the-guilty-al-sharpton-4820.html

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Beste Jan,

   Ik waardeer je links enorm.
   Maar soms heb ik echt geen tijd om ze allemaal te lezen en het zinvolle verband tussen al die links én het artikel waaronder ze staan ten volle te ontdekken.
   Het zou zo verschrikkelijk veel helpen als je zelf in mooie opstelletjes zelf die verbanden zou expliciteren voor ons.
   Dat zou zó veel effectiever zijn.
   Ik weet niet hoe jij in je tijd en energie zit, maar zou je dat niet willen overwegen?
   Tenslotte word je er zelf ook beter van, want wat is een essaytje of een boekje anders dan een poging jezelf iets uit te leggen?

   Like

 6. Jan zegt:

  Israëlische regering heeft hekel aan eigen land:

  Israel welcomes Hagel as defense secretary
  “Under the Obama Administration, security ties between the United States and Israel have been superb. We are fully confident that those bonds will grow stronger still as our countries continue to meet common challenges to our security,” said Israel’s Ambassador to the US Michael Oren.
  http://www.timesofisrael.com/israel-welcomes-hagel-as-secretary-of-defense/

  En voor de zoveelste keer vernedert de regering zichzelf voor de Turkse antisemieten:
  Israel strikes out in bid to repair relations with Turkey
  The definition of stupidity is doing something over and over again and expecting a different result. Israel’s government is awfully stupid.

  Over the last few weeks, our government has made several overtures to Turkey in a bid to repair relations that have been soured since Turkey sided with Hamas in Operation Cast Lead in December 2008.
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2013/02/israel-strikes-out-in-bid-to-repair.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s