Minister van Hamas heeft kritiek op sluiting van tunnels

Screenshot_48

“Egyptes strijd tegen de smokkeltunnels aan de grens met de Gazastrook zal pas succes hebben als er een alternatief bestaat m.b.t. de import van goederen.”Dat zei de Minister van Economische Zaken van de Hamas-regering, Ala´a Rafati, woensdag.

Begin februari zijn Egyptische autoriteiten ermee begonnen de tunnels tussen Egypte en de Gazastrook onder water te zetten en te sluiten. Het zou niet de eerste keer zijn dat Egypte tegen de onderaardse gangen zou optreden, maar tot nu toe zou er geen enkele poging succesvol zijn geweest om de smokkel te stoppen, zei Rafati tegenover het Palestijnse persbureau “Ma´an”. Ondanks het onder water zetten van de tunnels zouden er nog steeds goederen, inclusief brandstof, in de Gazastrook terechtkomen.

Zijn regering in Gaza zou de autoriteiten in Cairo er meerdere malen toe hebben opgeroepen een officiële handelsroute te maken, inclusief een tolvrije zone, aldus de minister verder. “Hij benadrukte: “Wij zijn erin geïnteresseerd om alle goederen via de grensovergang Rafah in te voeren.”

De Palestijnen in de Gazastrook voelen zich door de Egyptische regering in de steek gelaten. Een tunneleigenaar, die in het bericht alleen bij zijn voornaam Ajed wordt genoemd, zei hierover volgens “Ma´an”: De Egyptische maatregelen tegen de tunnels zijn sinds de verkiezing van Morsi alleen maar erger geworden. Onze Hamas-broeders hebben gedacht dat hij Gaza zou openen. Ik denk dat ze het fout hadden.” De Palestijn schat dat er sinds een aanslag op het Sinai-schiereiland in augustus 2012 tussen de 150 en 200 tunnels gesloten werden. Hij voegde er aan toe: “Dat is de Morsi-periode.”

Egypte treedt op tegen de tunnels sinds er vorig jaar augustus in de Sinai 16 Egyptische soldaten bij een aanval in de buurt van de grens met de Gazastrook zijn omgekomen. De aanvallers zouden deels door de smokkeltunnels gekomen zijn, zeggen officiële vertegenwoordigers in Cairo.

Bron:

http://tinyurl.com/aba4gy7

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Gazastrook, Hamas. Bookmark de permalink .

6 reacties op Minister van Hamas heeft kritiek op sluiting van tunnels

 1. Jan zegt:

  Tja, ineens ziet Hamas zich ‘beroofd’ van hun inkomsten

  The Truth About Hamas’ Smuggling Tunnels
  The majority of everyday commodities as well as luxury items and, most significantly of all, drugs, explosives, and military hardware, come through the tunnels. They are run by a band including multi-millionaire Gazan businessmen often making vast amounts of money, and critically, paying taxes/bribes to Hamas to allow free passage of all goods.
  http://www.investigativeproject.org/3915/the-truth-about-hamas-smuggling-tunnels

  Hamas’ Smuggling Tunnels and What National Geographic Does Not Want You to Know
  Long-range Iranian Fajr-5 rockets are shipped from Iran to Sudan, driven through Egypt, taken apart and transported through tunnels between Sinai and Gaza, facilitated by Hamas employees and re-assembled locally with the help of Iranian technical experts.
  http://attorneysdefendingisrael.blogspot.nl/2012/11/camera-hamas-smuggling-tunnels-and-what.html

  Like

 2. ronald zegt:

  Morsi laat rioolwater , dus plus ontlasting in die smokkeltunnels lopen.
  Waar is Van Agt ?
  Als Israel die tunnels met rioolwater had gevult dan stond de linkse media vol met termen als schandalig, mensonterend en racistisch en waren mensenrechtenorganisaties plus de VN al druk bezig met veroordelende rapporten te schrijven.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Ronald 11.19. uur. U snapt het volledig. De islamisten mogen, moorden, roven, halsafsnijden, bedriegen en liegen in alle mate, maar als Israel zich dan verdedigd, dan komt het rode gajes en de policor bende in opstand, want Israel is in hun ogen altijd fout! “Wee hen, die het goede slecht, en het slechte goed noemen”, staat er in het Nieuwe Testament. Ik weet in ieder geval dat ik achter Israel sta!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Eerlijk gezegd begrijp ik ook niet goed waarom die “ARME” palestijnen zo gekoeieneerd worden door hun eigen broeders.
  Of zou er iets anders achter zitten zoals b.v. het voorkomrn van infiltratie door een stel gevaarlijke etters.
  En idd. waar blijft de schreeuw van v. Agt over dat onrecht.

  Like

 5. Jan zegt:

  Inwoner van Gaza smokkelt importbruidje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s