Turkije denkt aan terughalen pleegkinderen

Screenshot_5

Ayhan Üstün

De Turkse regering overweegt de Turkse kinderen die in Europa bij christelijke en homoseksuele pleeggezinnen zijn ondergebracht desnoods terug te halen naar Turkije.

Dit zegt Ayhan Üstün, voorzitter van de Turkse parlementaire onderzoekscommissie voor de mensenrechten. Bij deze ‘allerlaatste’ stap zou Turkije een beroep kunnen doen op de Haagse Conventie uit 1961, die onder andere de regelgeving rond internationale pleegzorg regelt.

“We willen dit probleem het liefst in goed overleg met onze Europese vrienden uit de wereld helpen”, vertelt Ustun. “Maar mochten onze inspanningen niets opleveren, dan zullen we niet aarzelen om de Haagse Conventie te laten gelden.”

De Turken hebben grote bezwaren tegen het pleeggezinbeleid voor Turkse kinderen in landen als Nederland, Duitsland en België. De Turkse mensenrechtencommissie schat dat er tussen de vijf- en negenduizend kinderen van Europese Turkse ouders in pleeggezinnen zitten. De Turken zijn er vooral ontstemd over dat veel kinderen in christelijke en homoseksuele gezinnen zijn geplaatst en niet in gezinnen die dichtbij de Turkse cultuur staan.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Nederland, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

11 reacties op Turkije denkt aan terughalen pleegkinderen

 1. bobzelf zegt:

  Hoppeteeee , hoe laat gaat de eerste trein , naar Turkije ????
  Laat die man niet wachten , pletter al die kinderen op de trein !!!
  allemaal doosje varkensvlees mee , en opzouten ,

  snel , snel, voordat hij zich bedenkt !!!

  azzutmaargeilismachallez , rotterdamse spreuk 1965

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Pleegkinderen moet je gewoon bij hun pleegouders laten!

  Deze xenofobische anti-christelijke Ustun moet door de Raad van Europa veroordeeld worden: zijn uitlatingen zijn strijdig met de Europese geest, strijdig met de mensenrechten in het algemeen, en strijdig met de rechten van het kind in het bijzonder.

  De Turken hadden zich eerder moeten bedenken, voordat zij hun onderdanen massaal naar Europa stuurden, dat dit een van de consequenties had kunnen zijn.

  Meer in het algemeen verwerp ik deze Turkse racistisch geinspireerde cultuurpolitiek!

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Natuurlijk moet voorkomen worden dat deze kinderen vergiftigd worden met islam-leugens.
  Als de Turken doordrukken en er in slagen om de kinderen naar Turkije te halen, betekent dat minder kosten voor Nederland. Verder betekent het dat kinderen, die mogelijk al voor een deel verwesterd zijn, in Turkije terecht komjen, die daar meer op zullen hebben met seculiere ideeën.
  Het streven van de Turken op zich is tekenend voor hun houding ten opzichte van godsdienstvrijiheid.
  Dergelijke islamfanaten dienen geen deel uit te maken van de Europese Unie.

  Like

 4. Geert zegt:

  De Turkse bevolkingsgroep als geheel wordt hier slecht behandeld meneer Ustun. Kom ze gauw allemaal halen voor het te laat is. Mijn zegen heb je.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Alleen zo moet je moslims behandelen egaal waar ze vandaan komen.

  Like

 6. Marc Bouwman zegt:

  Diverse reacties die Ustun bewieroken gaan voorbij aan het gegeven dat hij alleen verwesterde kinderen wil terughalen. Natuurlijk worden die kinderen daar aan een ongekende islamitische hersenspoeling blootgesteld. Gunnen we die kinderen dat?

  Ook gaan de reacties voorbij dat die Ustun Turken die niet geintegreerd zijn hier juist wil laten. Natuurlijk is het doel de islam te verbreiden.

  Natuurlijk is bekend dat de Turkse regering, en vele Turken hier te lande, assimilatie als een misdaad beschouwen. Natuurlijk is dat barre onzin. Autochtone Nederlanders moeten zich echter niet van de wijs laten brengen: assimilatie is de ultieme vorm van anti-racisme! Dus mengen met die hap. En alle jongens en meisjes van Turkse afkomst Hollandse namen geven.

  Overigens ben ik eveneens voorstander van Hollandse namen voor kinderen van autochtone afkomst. Al die Engelse namen, hoe mooi soms ook, vind ik een beetje teveel van het goede.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Durven deze aan christenfobie lijdende lamzakken nog steeds het woord islamofobie uit hun haat zaaiende strot te persen? Je mag niet generaliseren hebben ze mij geleerd, maar islamitisch geteisem van dit kaliber maakt het mij erg moeilijk en het houdt maar niet op.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @guusvelraeds 17.49. uur. Inderdaad Guus, ook ik krijg door dat gedoe vaak een rode waas voor ogen. In mijn buurt wonen nogal wat Turkse mensen, die zeer netjes en beschaafd zijn. Alleen het feit dat er fanatieke moslims hier tevens wonen, maakt het lastig om met deze mensen om te gaan. Overal waar fanatisme in geloof of ideologie de kop opsteekt gaat het mis! Helaas maar al te veel gerelateerd islamitisch geweld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s