Een buitensporige maatregel: Een school in het Verenigd Koninkrijk ontslaat een vrouw die zorg draagt voor de maaltijden, omdat zij per ongeluk een niet-halal maaltijd heeft geserveerd

Screenshot_15

De gemeenteraad van Birmingham heeft zijn excuses aangeboden en een vrouw die de maaltijden verzorgt, is ontslagen, nadat bij een onderzoek is gebleken dat tijdens één gelegenheid op één school niet-halal vlees aan moslims werd geserveerd. Dit is het nieuwste hoofdstuk van de Halal Oorlogen op Britse scholen.

Het onderzoek werd ingesteld nadat op de door de overheid bestuurde Moseley School met 1400 leerlingen, waar normaal gesproken alleen halal vlees wordt geserveerd, op 12 december van het vorige jaar was ontdekt dat vlees werd uitgedeeld dat niet was bereid in overeenstemming met de islamitische gewoonten.“We bieden natuurlijk onze excuses aan voor het geval dat dit bezorgdheid heeft veroorzaakt”, aldus een verklaring op donderdag van de gemeenteraad, die voorziet in de catering voor de school. ”We beschikken over deugdelijke procedures en de cateraar biedt met succes duizenden maaltijden per dag op scholen aan.”

Ondanks de ontdekking tijdens een disciplinaire hoorzitting eerder deze maand dat de fout ‘per ongeluk’ gemaakt werd, is een lid van het catering personeel op school haar baan kwijt.

Screenshot_16

Toch blijven sommige islamitische ouders ontevreden.

“Ik was geschokt – ze hebben de kinderen teleurgesteld. Hoe is deze maaltijd, die bedoeld was om aan de kinderen voor te zetten, in het schoolsysteem terecht gekomen?” , zei een moslimouder tegen de ‘Birmingham Mail’.

“Het is gewoon schokkend dat er aan hun voedingsgewoonten niet is voldaan”. 

Halal betekent “geoorloofd” in het Arabisch en om daaraan te voldoen moeten dieren onverdoofd worden gedood door  hun keel door te snijden, terwijl de naam van Allah wordt uitgesproken. Dan worden zij ondersteboven opgehangen om het bloed te laten weglopen. De koran staat moslims toe om niet-halal vlees te eten als het onbewust gebeurt of als er geen andere keuze is.

Toch zal ‘Direct Services’, de cateraar die wordt gebruikt door de gemeenteraad die door Labour wordt gedomineerd, om nog meer woede van gelovigen te voorkomen al haar personeel volledig herscholen en de invoering van een speciaal systeem van dubbele controle voor al haar klanten voor halal vlees invoeren.

Screenshot_50

‘Direct Services’ zal ook een Open Dag op school organiseren waar ontevreden ouders kunnen genieten van het eten en waar zij de gelegenheid krijgen om vragen te stellen over de veiligheidsprocedures.

Negentig procent van de scholieren op Moseley komen uit meer dan 30 verschillende etnische minderheden, die niet allemaal moslim zijn. Veel van de studenten spreken geen Engels thuis als hun primaire taal, en een 2011 Ofsted rapport wees de school als ‘onvoldoende’ aan en zei dat de opkomstpercentages van de leerlingen ‘hardnekkig laag’ waren. In een rapport van vorig jaar was de prestatiebeoordeling van de school opgeklommen tot‘bevredigend’.

Halal vlees is geïntroduceerd in het schoolsysteem in het Verenigd Koninkrijk op basis van gemeentelijk overleg en waar het gebruikt wordt, ontstaan er vaak ruzies.

In de Londense wijken Harrow en Tower Hamlets serveren alle openbare middelbare scholen alleen halal maaltijden. Ondertussen biedt de overgrote meerderheid in geen van hun maaltijden nog varkensvlees aan.

Vorig jaar november raakte de Lancashire Land Raad verwikkeld in een theologisch dispuut met de Lancashire Raad van Moskeeën over de vraag of schoolmaaltijden, waarin vlees van dieren wordt gebruikt die voor de slacht verdoofd zijn, ook halal is. Sommige islamitische geleerden beweren dat dieren niet mogen worden verdoofd voordat ze worden gedood, hoewel dat de geaccepteerde praktijk in het Verenigd Koninkrijk is en zij riepen op tot een moslimboycot van alle schoolmaaltijden in het land.

Ook vorig najaar gaf een basisschool in Hartlepool, in het noorden van Engeland, zijn plannen op om alleen halal maaltijden te serveren, nadat ouders hadden geprotesteerd omdat slechts 10 procent van de schoolpopulatie moslim was en dat het nieuwe ritueel-correcte menu zonder overleg werd geïntroduceerd.

Professor Bill Reilly, voormalig voorzitter van het ‘Britse Diergeneeskunig Genootschap’, heeft beweerd dat 25 procent van alle dieren in Groot-Brittannië wordt geslacht volgens de halal methode, hoewel er geen exacte statistieken bestaan en een wet die verplichte etikettering voorstelt, werd vorig jaar door de leden van het parlement verworpen.

Screenshot_13

Bron:

http://rt.com/news/birmingham-halal-school-moseley-apology-227/

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Verrijking", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Islamisering, lafheid, landverraad, Moslims, Overheid, political correctness, politici, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Een buitensporige maatregel: Een school in het Verenigd Koninkrijk ontslaat een vrouw die zorg draagt voor de maaltijden, omdat zij per ongeluk een niet-halal maaltijd heeft geserveerd

 1. petra555 zegt:

  Waarom moet een ‘derde’ boeten voor iets wat voorkomen had kunnen, worden als de ouders zélf het eten zouden verzorgen.

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Noteer de namen opdat men niet vergeet.
  Wij vergeten niet wij vergeven niet onze tijd zal komen.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  @ petra555

  In de UK is het de gewoonte dat kinderen een warme maaltijd op school krijgen.

  Ik veronderstel dat dit nog stamt uit de tijd dat dit nodig was, een gezonde maaltijd voor alle leerlingen, ook voor de arme studenten.

  Net als het schooluniform, dat ook te maken heeft met het idee, dezelfde kleding voor iedereen, geen verschil tussen arm en rijk.

  Like

  • Hier in Fr worden de kinderen van heide en verre opgehaald met de schoolbus, de afstanden in de buitengebieden zijn te groot om tussen de middag ëven”naar huis te gaan voor lunch. Dus alle scholen bieden voor de kinderen lunch aan. Maar …hallal………. NEE,.. geen denken aan. Ook leraressen met hoofddoek niet = Laïcité ondenkbaar zoiets.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Wachteres wederom bedankt! Het is om te janken, en maar likken en buigen naar de islamisten.
  De islamisten, en de arabieren lachen zich “de ballen uit de broek”, zoveel geslijm naar de haatideologie van de islam!

  Like

 5. koloth zegt:

  Met die warme maaltijden wordt het onderwijs toch onnodig duur ?
  Je moet iedereen alleen algemeen onderwijs geven zonder geloofszaken en zonder vreten.
  Geloof dat leren ze maar ergens anders en vreten doen ze thuis en brood mee naar school.
  Geen wonder dat we ten onder gaan aan een crises, dit leven maken we onbetaalbaar met al die
  voorschriften en gepamper.
  We pamperen alles onbetaalbaar, geen wonder dat we niet kunnen concurreren met china enz.
  Ik snap er helemaal niets meer van, de regeringen hebben er een onbetaalbare samenleving van gemaakt en waar geld nodig is daar komt het niet. 3x waardeloos.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Bedankt Wachteres ik ben wel voor dat systeem van kleding.
  Engeland werd vrijdagavond van AAA naar Aa1 afgewaardeerd door ik dacht Moody´s omdat de economie toch niet zo goed gaat als men zou willen.
  Ik vraag me werkelijk af hoeveel dat halah gedoe en de onwillige islamitische uitkeringstrekkers in Engeland inmiddels kosten .
  Zelfs in Duitsland wil men de schoolkinderen EEN warme maaltijd per dag geven omdat dat bij veel gezinnen geen normale zaak meer is.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Toch knap van die moslims en slap van niet moslims om toe te geven aan 10 % van de leerlingen.
  En maar volhouden dat er geen mislamisering is.

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Zoals Wachteres al aangeeft: schoolmaaltijden en schooluniformen zijn in Groot Brittannië gemeengoed en ze kunnen inderdaad bogen op een lange, op zich zeker verdedigbare traditie..
  De eetgewoontes van Britse kinderen en misschien wel van tieners in de hele westerse wereld gaan steeds meer in de richting van ”eventjes een snelle hap halen”. Over de gevolgen daarvan hoeven we het hier niet te hebben.
  De bekende Britse televisie kok Jamie Oliver voert al tijden campagne voor verantwoord eten. .

  Maar dit verhaal toont inderdaad weer eens aan dat alles wat ”politiek correct” besluit met betrekking tot de veiligstelling van islamitische belangen nagenoeg ALTIJD het predikaat buitensporig verdient.

  Deze kruiperige houding tegenover één specifieke,religieuze minderheid geeft aan dat hier geen sprake meer is van normaal rekening houden met mensen, want geen enkele andere religieuze groepering heeft men ooit in het verleden zo eenzijdig en zo nadrukkelijk naar de ogen gekeken.
  Het is walgelijk om te zien.

  Door reageerders is er al op gewezen dat niets van dit onderworpen gedrag jegens de islam onopgemerkt in de doofpot mag belanden!

  Alle gebeurtenissen moeten gedocumenteerd worden vastgelegd, want voor deze daden van extreem volksverraad MOET absoluut een moment van vergelding aanbreken.

  Like

 9. Marc Bouwman zegt:

  Twee weken terug las ik een bericht dat alle Nederlandse kip, met het oog op export naar islamitische landen, halal word geslacht, volledig volgens de islamitische methode met zo’n imam erbij. Deze kip krijgen ook wij op ons bord.

  Ik heb de PVV al verzocht hierover Kamervragen te stellen.

  Momenteel eet ik geen kip.

  Like

 10. Martha zegt:

  @Marc Bouwman

  Er zijn een paar mogelijkheden:

  in de supermarkt spreekt u de bedrijfsleider aan en vraagt of de kip
  in de schappen halal geslacht is.
  Bij een bevestigend antwoord wijst u hem op de consequenties nl. dat u
  nooit meer kip zult kopen in zijn zaak.

  U koopt biologische kip.

  Of u gaat naar de poelier.

  Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Bedrijfsleiders aanspreken is wel door mij heen gegaan. Iets wat je niet snel doet. Maar misschien doe ik het toch wel

   Biologisiche kip is direct een stuk duurder. Kan je voor kiezen, uiteraard. Maar het is absurd dat mij zo’n keus afgedwongen wordt door een hypocriete industrie die alleen maar aan geld verdienen denkt, en willens en wetens de niet-islamitische wereld onwetend laat over hun ontoelaatbaar handelen.

   Ik woon in Delft. Daar is geen poelier meer te vinden.

   Like

 11. Joannes den Hollander zegt:

  Er komen steeds meer van dit soort landverradende onderkruipsels. In oorlogstijd staat hier, zonder enige vorm van rechtspraak de doodstraf op. Wij zijn al 40 jaar in oorlog en er gebeurt (nog) niets.

  Like

 12. Martha zegt:

  @Marc Bouwman

  Gewoon de bedrijfsleider aanspreken, heb ik ook gedaan en in mijn super wordt
  geen halalkip verkocht.

  AH is de volgende op mijn lijstje!

  Ja, het is een absolute schande, dat wij zo te werk moeten gaan in ons eigen
  land nb.

  Het gaat er niet beter op worden, ben ik bang.

  Like

 13. Willie zegt:

  Dit is wat wij moeten worden doen,alleen een paar woorden en partijen veranderen http://www.youtube.com/watch?v=dKMTu1GDi_w

  Like

 14. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/b4lsmw5

  Nog een verbijsterend bericht uit de UK:

  A new applicant is signing on to claim Disability Living Allowance every nine minutes – just a few weeks before it is blocked to first-time claimants.

  Some 164 more people are given the benefit each day, the latest figures show. There were 15,000 new claims over three months, compared with 11,000 during the same period last year.

  The rush to secure the state payout is thought to be because its replacement will have tougher eligibility tests.

  It costs £13bn a year, with 71 per cent of claimants offered the benefit for life

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s