Gele stroom

Screenshot_13

Het is oud nieuws, bijna een jaar geleden alweer. Toch een hoogst interessante gedachte zeg. Nooit gedacht wat je allemaal met een natuurlijk “plasje” kan doen. En de naam is ook  al zo toepasselijk. Zeg niet dat de heren geen “verbeelding” hebben. Voor de belangstellen, die niet van plasjes doortrekken houden, de zuinige “watergebruikers” dus, lees hieronder wat er vorig jaar werd geschreven.

http://www.dhv.nl/Newsroom/In-de-media/2012/2012-03-13-Volkskrant–Gele-stroom-uit-urine-krijg

Ik zeg dit nu wel, mag niet doortrekken, maar is dat zo? Een beetje water bij het water zal toch geen kwaad kunnen? Nou ja, het is zuiniger om niet door te trekken, spaart weer water. Zal het eens goed bestuderen. Het schijnt wel serieus te zijn, dit blijkt uit een zij-artikel in dezelfde krant.

http://www.dhv.nl/dhvnl/files/4f/4faf282b-f9f3-48e9-80c0-c01dddda742b.pdf

“Gele Stroom” uit urine krijgt internationale octrooirechten! Gele Stroom, ja maar dan vraag ik mij af, wat, wanneer je bietjes hebt gegeten, dan heb je Rode Stroom. Misschien kan deze voor een lagere prijs? Huisbrandolie is verschillend van kleur (rood) vanwege het prijsverschil met de auto diesel, die een stuk duurder is (in België) hoewel hetzelfde effect bij het rijden, maar dan niet lager dan het vriespunt. In de warmte zoefde je net zo weg als met de diesel gekocht bij de pomp Je had pech wanneer je betrapt werd (en nog) wanneer de “Orde-handhavers” constateerden bij de tankproef, dat je “rood reed“. Maar dat hoef ik de heren niet te vertellen, mannen weten alles van auto’s.

Uiteraard is stroom niet te vergelijken met diesel, maar toch? Waarom geen gele en rode stroom? In ieder geval iets om te onthouden. En… wanneer U aangehouden wordt, kunt U gewoon zeggen, ik heb bietjes gegeten.

Oh nee, dat kan niet denk ik, want de mannen moeten hun “water” gratis afstaan, om, wanneer deze omgezet is in duurzame “stroom”, voor hun eigen elektrische autootje (het boodschappenwagentje voor Uw vrouw of vriendin) duur terug te kopen.

Heren, laat U niet voor de gek houden, geeft Uw “water” niet gratis weg. Zaken zijn zaken, 50 eurocentjes de liter minimaal of Uw hele leven gratis stroom zolang U Uw water kunt maken.

Pas op, hier gaat de Staat zijn vingers weer in steken.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21206178/__Wethouder__plas_onder_de_douche__.html

Eerst was er de lumineuze gedachte “Gele Stroom”, bedacht door een man die veel nadenkt tijdens dit natuurlijke evenement. Het klateren van deze gouden waterval (eveneens te gebruiken in medicijnflesjes tegen wintertenen), bracht een “Wethouder” op nog een nieuwe gedachte. Een energie bezuinigende gedachte en ook nog eens goed voor het milieu. (Laten we het daar maar even niet over hebben).

Het klateren van de waterval der “Gele Stroom” bracht deze zelfdenker weer op de gedachte, deze ook niet langer te verspillen in een toiletpot, maar dit voortaan onder de douche te doen. Tja blijft even in het midden hoeveel water je verbruikt onder de douche en bij het doortrekken van het urinoir gebeuren, maar ja… het gaat om de gedachte en je wc blijft schoon, geen chloor meer, geen zeep… handdoeken schoon, geen milieu vervuilende frisse-lentegeur-busjes meer…

Wanneer ik mij goed herinner, werden over het plassen onder de douche op de site nogal hilarische mopjes gemaakt (wel netjes uiteraard, want zo zijn de heren, altijd de “bril” omhoog) en zo hebben we hier een nieuwe briljante gedachte, “Gele Stroom” verzamelen in vergaarbakken.

Friese ambtenaren plassen stroom voor auto! Ja, wat die al niet kunnen zeg! “Stroomplassen” en “stromen plassen”! Een hele kunst stroom te plassen… en dan ook nog “stromen”… Ja, want al die Friese ambtenaren van het Waterschap (ook al zo toepasselijk), gaan meedoen. Allemaal in de rij, te wachten op hun beurt stroom te plassen.

“Het Laatste Nieuws” (hopelijk niet)…

In deze Belgische editie van vanmorgen stond te lezen:

Citaat:

Mannelijke ambtenaren van het Wetterskip Friesland in Nederland, produceren binnenkort zelf stroom met hun urine. In het personeelstoilet komt een urinoir dat de plas van werknemers omzet in elektriciteit. ´Wij noemen het hier al onze gouden stroom’, aldus een enthousiaste (bij het vooruitzicht ervan) woordvoerder van het waterschap. De 280 mannelijke medewerkers worden opgeroepen… Einde. Voor meer informatie klik even op onderstaande link.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1582587/2013/02/20/Friese-ambtenaren-plassen-stroom-voor-auto.dhtml

Ja de Belgen hebben wel belangstelling voor “Gele Stroom”, zij kijken dan ook met “spanning” uit naar de resultaten. Bedrijfs-spionage is een gekend woord, komt in elk land voor.

Of het waar is weet ik niet, maar ik kwam op de hoogte van het volgende:

“In België worden er spionnen klaargestoomd, om terzijde van het urinoir bij het Friese Waterschap, een oogje in het zeil te houden en belangrijke gegevens te verzamelen over de handelingen, die nodig zijn om zelf ook deze zuinige stroom te kunnen maken…”

Men moet niet duur bij de buren gaan kopen wat je zelf maken kunt.

Ja en de Belg weet wat “Water Maken” is hoor. Wat te denken van al die Belgische Grimmies (Grimbergen) en allerlei Kloosterlijke brouwsels… Trouwens dit brengt me op de gedachte of onze Belgische Paterkes niet reeds het omzetten van het gele water kennen, geen wonder dat die Belgische biertje zo stevig zijn… nou ja, daar hadden we het niet over…

Mensen ik mag wel zeggen dat het idee van “Gele Stroom maken” een gouden greep is, die ons gelijk uit de crisis gooit. Wanneer dit allemaal lukt, kunnen de heren voor moeder de vrouw een elektrische boodschappenkar aanschaffen. Denk wel aan mijn advies:

Gooi Uw “Water” niet gratis over straat, vraag er Uw geld voor of voor Uw leven gratis stroom. U levert iets in dat garant staat voor kwaliteit, daar mag best een vergoeding tegenover staan!

En nu…

Mannen naar Uw waterplaats en doorwateren, anders is er geen stroom.

Door:

Martha N.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Gele stroom

 1. jowitteroos zegt:

  13 mei 2009 – In het township Pookse Bos in Kaapstad opende minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) een mobiel toilettencomplex. Bijzonder aan het project is dat het een lokaal particulier initatief is en dat voor het verwerken van urine en poep geen water en electriciteit wordt gebruik.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Over een project in eigen beheer, vacuümtoiletten, waterbesparing en verwarming op biogas

  Er hoeft helemaal geen afval te zijn. Dat doel komt steeds dichterbij. In Friesland is een lokaal waterzuiveringsproject gerealiseerd, waarin afvalwater van woningen wordt benut voor het opwekken van energie en het maken van kunstmestkorrels. Daarna is het water nog schoner dan bij een normale waterzuiveringsinstallatie. Wageningen Universiteit leverde het ontwerp

  5:00 minuten Met Gatze Lettinga (Milieutechnoloog) en Brendo Meulman (Landustrie)

  Bij InnovatieNetwerk zijn de 10 minidocumentaries beschikbaar in hoge resolutie voor presentaties rond duurzame energie. Zie website innovatienetwerk.org

  Like

 3. Maja zegt:

  In China zijn op het platteland langs de velden overal wc’s te vinden die worden geleegd op het land. Jawel, als meststof. We moeten tegenwoordig alles “gescheiden” aanbieden: papier, glas, plastic etc. Dus maak wc’s met een opvangtankje (zoals bij campingtoiletten) en zamel de inhoud daarvan 1x per week in, daarna kan het worden verwerkt als meststoffen, die moeten natuurlijk voor de deelnemers gratis zijn. Win-win situatie: je doet echt iets voor het “miljeu” en met een beetje geluk pluk je daar letterlijk de vruchten van.

  Like

  • Martha N zegt:

   Maja, ik denk dat we al genoeg meststoffen hebben, vergeet niet de “afgevoerde” medicatie zowel van mens als dier…
   De vruchten zullen wrang zijn.

   Like

   • Maja zegt:

    Dat zou best eens kunnen meevallen hoor Martha. Als ik bedenk hoeveel giftige stoffen er alleen al in ons eten zitten…..Het menselijk lichaam kan veel kwalijke stoffen zelf verwerken/afbreken. Maar personen die veel medicatie gebruiken zouden er natuurlijk niet aan mee moeten doen.

    Like

 4. louis-portugal zegt:

  Laten we allemaal meer gaan drinken.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Blijft apart dat een onderwerp over pis en poep meer reacties oplevert dan een link van het stelselmatig weigeren van blinden met hun hond in de taxi in NL door moslims.
  Het is maar wat je belangrijker vind.
  Geeft toch een heel andere kijk op de mensen wat ze belangrijk vinden in werkelijkheid.

  Like

  • Maja zegt:

   Het ene sluit het andere niet uit en dat heeft voor mij persoonlijk helemaal niets te maken met “belangrijker vinden”. Een wat luchtiger onderwerp tussen alle ellende mag toch best eens een keer?

   Wat moslims betreft die blinden met hun hond in de taxi weigeren: zulke taxi’s moeten door de hele Nederlandse bevolking geboycot worden maar dat gebeurt niet. Ik weiger om met moslims te maken te hebben, doe geen boodschappen in moslimwinkels (al zou ik het gratis krijgen), ik boycot supermarkten waar een kopvod achter de kassa zit, etc. etc. En als er binnen mijn familie een blinde zou zijn die met zijn/haar hond geweigerd zou worden in een taxi, zou ik er alles aan doen om die weigeraar te pakken te nemen: een klacht indienen bij de taxicentrale, de krant informeren, een aanklacht wegens discriminatie indienen, er zou een brief naar de Ombudsman gaan, enz. enz. enz. Maar Nederlanders in het algemeen laten over zich heen lopen waardoor de islam steeds brutaler wordt.
   Reageren op een forum zet geen zoden aan de dijk. Het is natuurlijk mooi dat we onze grieven kunnen verwoorden maar daar houdt het dan ook mee op.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s