Het etnische taboe

Screenshot_24

(Door: Joost Niemöller)

Waarom mogen we niet weten dat mensen verschillen?

Er zijn van die dingen waarover je niet hoeft na te denken. Mannen zijn anders dan vrouwen. Negers zijn anders dan blanken. Chinezen zijn anders dan Japanners. Nederlanders zijn anders dan Grieken. Ja, qua uiterlijk natuurlijk. Maar er is meer dan alleen uiterlijk. Want vrouwen hebben een andere rol in de maatschappij, en dat is niet alleen hier en nu in het Westen, maar dat is al eeuwenlang zo. En Afrika is een ander continent dan Europa. Japan lijkt niet op China. Nederland niet op Griekenland. Er zijn verschillende soorten mensen en die hebben verschillende soorten werelden gemaakt.

Het kan domweg niet ontkend worden. Het is traceerbaar voor iedereen. En de verschillen bestaan al zolang sinds… nou ja, heel lang. Al in de Egyptische hiëroglyfen werden blanken, negers, vrouwen mannen niet alleen met een ander uiterlijk afgebeeld, maar ook in een andere rol. Ze verschilden groepsgewijs van elkaar. En dat was gewoon zo. Dus daarom werden ze ook als verschillende groepen afgebeeld.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Hypocrisie, Multiculti, Nederland, political correctness. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het etnische taboe

 1. Wij luisteren hier ook vaak naar U in dat discussie- programme op radio 1 , tussen 1/2- een en 1 uur. ( voordat die mevr. van de NCRV keer op keer weer komt zeggen::: ik geloof, ik geloof…………in de mensen.
  Doet ze ook op di avond, na het programme: öpsporing verzocht”,[ promotie-programme van PVV??] waar je kunt zien hoe vooral ouderen op de meest vreselijke manieren worden toegetakeld. voor een paar rotcenten.
  Ik wilde eigenlijk zeggen:: JAMMER dat U in dat discussie-programme NOOIT heeft over de i,i,i,” problemen in NL.
  Geen verwijt, begrijp ook wel dat U, wat de onderwerpen betreft, niet voor het zeggen heeft.
  Lees met interesse Uw artikelen evenals die van de heer Pennings,
  groet uit LDF

  Like

  • Henk.V zegt:

   Wie bedoelt u precies met ”U”,geachte heer @delamontagnelamontagne? Ons, misschien?:
   Niemand die onze opvattingen deelt komt namelijk ooit serieus aan het woord in de media.
   U leest de artikelen hier met interesse , waarvoor dank, maar in de ogen van hen die denken dat zij ons kunnen voorschrijven hoe en wat wij mogen denken, zijn onze gedachten te afwijkend van de norm die ‘politiek correct” ieder wil opleggen.
   Juist omdat wij, net als de schrijver van dit artikel, van mening zijn dat elk land haar eigen wordingsgeschiedenis kent en daarom een eigen identiteit heeft, met wetten en gewoontes die recht van bestaan hebben, strijden wij ervoor dat alles wat ons heeft gemaakt tot wat wij zijn moet worden gerespecteerd en in stand gehouden.

   Like

   • iK HAD eigenlijk @ Niemoller moeten schrijven, met Dat U, bedoelde ik hem. Het was alleen mijn bedoeling te benadrukken dat de onderwerpen waarmee hij op radio komt beperkt zijn. Zodra hij zich zou willen uitten over immigratie etc, zoals op dit blog, zou hij daar niet meer welkom zijn (denk ik ) en U denkt er waarschijnlijk ook zo over.

    Like

 2. Martha N zegt:

  Inderdaad, niemand is gelijk..
  We mogen een neger geen neger meer noemen, een marokkaan geen marokkan…
  Kan de redering in dit bericht wel volgen en mee eens zijn…
  In dit bericht zou ik het woord WE liever willen aanpassen!
  IK doe niet mee met die onzin voorbeeld: Ik wil een neger een neger blijven noemen, een Turk een Turk… Straks moet de negerhut van oom Tom nog van naam veranderen…
  Het is nu eenmaal zo en al dat gedoe om woorden uit het verleden uit te wissen en verontschuldigingen aan te brengen voor dingen die in die tijd normaal waren… is zinloze tijdverspilling. Noem het beessie bij zijn naam dan weet je waarover je praat.
  Dat het discrimerend zou zijn is ons ingehamerd!

  We (wij) vragen niet om al die idioterie.
  Het zijn onze weldenkende leiders, de mannen (vrouwen) met de hersens die dit bedenken.
  Onze leiders die de denkbeelden aanbidden die in Brussel bedacht worden.

  De “WE’s” wij dus, moeten allemaal een eenheidsuniform aan.
  Net zoals op het Internaat, zie je geen verschil in klasse meer (?).
  Wanneer er geen verschillen meer zijn is er geen discriminatie meer en is iedereen een boef die een boef is, valt de grote hoeveelheid buitenlanders niet meer op die in de bak zitten.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Martha N 17.07. uur. Helemaal met U eens Martha! Het is het achterlijke utopische linkse denken, wat in 40 jaren tijd ervoor gezorgd heeft dat we de dingen niet meer bij naam mogen noemen! Wat een huichelaars, van de rode linkse kerk. Gisteren weer een oude mevrouw overvallen in Delft, door een lichtgetinte nederlander, noem het verdomme bij naam het was een kloothommel van een marokkaan. Door dat eeuwige wegkijken, en het niet bij naam noemen van deze zaken, komt het van kwaad tot erger in ons land!

  Like

 4. Henk.V zegt:

  De redenering die Joost Niemöller hanteert lijkt mij correct. Maar de ieder-is-gelijk theorie is waarschijnlijk ook niet idealistisch bedoeld!
  Wanneer wij bedenken dat dit zogenaamde ideaal” dat op onze westerse samenlevingen wordt losgelaten een aantoonbare tegenstrijdigheid bevat, dan treedt er allesbehalve iets moois naar voren : sinds 1975 moet de instroom van ”aan ons gelijken uit de islamitische wereld” ervoor zorgen dat wij verlost worden van onze bekrompen nationale gevoelens.
  Gelijktijdig wordt deze ”aanwinst voor onze samenleving” door de bevoordeling die deze in veel opzichten ondervindt, vanwege de beschermde status die de islam geniet, in de praktijk van de dag BOVEN de hier al aanwezige, oorspronkelijke bevolking geplaatst.
  De houding die de overheid aanneemt met betrekking tot de islamitische belangen weerspreekt volstrekt de gedachte dat ieder gelijk is. Integendeel.
  De autochtone bevolking wordt achtergesteld en mag daarover zich niet beklagen! Dus: hoezo, ieder is gelijk?

  Een paar jaar geleden werd ik, omdat ik wel eens reageerde op nieuwsberichten op de web site van de NOS uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met het voltallige nieuwsteam van de NOS.
  Er waren ongeveer tien gasten bij elkaar gekomen, uitgenodigd door de NOS.
  We bleken allen PVV sympathieën te hebben.
  DE NOS coryfeeën wilden graag van ons weten hoe wij tegenover deze vraag stonden:
  ”Is het wenselijk dat er, wanneer er sprake is van (zeer) conflicterend gedrag in de samenleving , in de verslaggeving daarover de etnische achtergrond van de betrokkenen wordt vermeld?”
  Wij wezen erop dat de omroep tot voor kort er geen moeite mee had gehad om aan te geven uit welk milieu de daders kwamen en wij gaven daarbij het voorbeeld van de vandalistische knapen uit de Kop van Noord Holland die zich een tijd lang hadden uitgeleefd op bussen en treincoupés.

  Als wedervraag vroegen wij waarom wij de etniciteit van mensen NIET zouden mogen vermelden? Vooral als het structureel ontspoord gedrag betrof.
  Wij gaven daarbij aan waarom vermelding van etniciteit zeer gewenst was,want indien er bepaalde milieus zeer bij conflicten waren betrokken, dan was het voor de gezondmaking van de maatschappij het wenselijk problemen te lokaliseren.Men kan niet aanpakken wat men niet lokaliseert.

  Op deze uiteenzettingen van onze kant volgde nauwelijks respons. Men hoorde ons aan en dacht er het zijne of hare van, zoals wel is gebleken..

  Met gedwongen vermengingen en ontkenning van ”het eigene” kan men bestaande maatschappijen totaal ontwortelen en ik denk dan ook dat deze misleidende gedachte van gelijkheid precies dat beoogt.Alle dictaturen pasten volksverhuizingen toe…
  Verwoest overal het ”oude” en begin dan aan iets nieuws, iets op veel grotere schaal..
  De hele éénwordings dictatuur van de EU past deze smerige tactiek al jaren toe.

  En allerlei lamstralige, multiculturele internationalisten die zich zelf een brede visie toedichten gaan het klootjesvolk daarin graag voor : Weg met het oude, het eigene. Alles beter dan dat.

  Tijd voor het volk om uit de slaap te ontwaken.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Leve de REVOLUTIE…o wacht, het klootjesvolk ziet liever: Boer zoekt vrouw, en zwaait met oranje vlaggetjes! O nederland, we gaan naar de klote met deze slappe HAP van onze BEVOLKING!

  Like

 6. Henk.V zegt:

  @delamontagnelamontagne zegt:
  23 februari 2013 om 21:14
  ”Zodra hij zich zou willen uitten over immigratie etc, zoals op dit blog, zou hij daar niet meer welkom zijn (denk ik ) en U denkt er waarschijnlijk ook zo over.”

  Helemaal mee eens 🙂

  Like

 7. benny zegt:

  natuurlijk verschillen culturen,het westen is gewoon superieur en het bewijs daarvan is de invasie van migranten want niemand migreert om zich te verslechten maar wel om zich te verbeteren.het zijn niet de westerlingen die over het midden-oosten en afrika uitzaaien maar wel omgekeerd en waarom zouden we,wij zijn trots op ons vaderland en blijven er in tegenstelling tot anderen die hun vaderland de rug toekeren om over te lopen naar de eeuwige vijand “het westen” om dan daar zo hypocriet als maar kan hun vaderland de hemel in te prijzen,lachwekkend gewoon.
  ik vraag me af wat de volgende stap zal zijn van de linkse “alle culturen zijn gelijk” visie,kanibalen naar hier halen om onze cultuur te verrijken,oké die zal al eens een mens opeten maar das dan cultuur en daar moeten we tolerant voor zijn en wie er krtiek op heeft zal dan zoals reeds decenia lang het geval is het label nazi,racist,fascist,…en bla bla bla opgekleefd krijgen.
  “links kan u en uw omgeving ernstige schade toebrengen”,dit zou op elke verkiezingsbrief moeten vermeld staan juist zoals bij de pakjes sigaretten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s