Hezbollah beraamde aanslag Amsterdam

Screenshot_31

Een lid van de terreurbeweging Hezbollah heeft in diverse steden in Europa, waaronder Amsterdam, mogelijke doelen voor een aanslag in kaart gebracht. Ook smokkelde hij vanuit Amsterdam goederen naar Libanon die mogelijk dienden voor een aanslag. Dit bleek woensdag 20 februari bij de rechtszaak in Limassol, Cyprus, tegen de 24-jarige Hossan Taleb Yaacoub. De EU wil Hezbollah nog steeds niet op de lijst van terroristische organisaties zetten.

Yaacoub, een student journalistiek met een Zweeds en een Libanees paspoort, staat in Limassol terecht voor het beramen van terroristische aanslagen tegen Israëli’s op Cyprus en in andere Europese landen. Tijdens de politieverhoren gaf hij toe dat hij een actief lid is van de terreurgroep Hezbollah uit Libanon. Uitgebreid sprak hij over zijn rol als verkenner en koerier voor de organisatie in Europa; hij verkende ook in Amsterdam doelen zoals koosjere restaurants, waar voornamelijk autochtone Joden komen.

Brekend met de discipline van geheimhouding die heerst binnen Hezbollah, deed Yaacoub verslag van zijn activiteiten in Europa en het contact met zijn gemaskerde contactpersoon, die hij kende als Ayman. Zijn activiteiten in Europa begonnen met het ophalen van een paar tassen in Lyon, het kopen van een mobiele telefoon en twee SIM-kaarten, en het vervoeren van een in een krant gewikkeld pakketje van Amsterdam naar Libanon.

Tijdens zijn arrestatie, in juli 2012, had hij een notitieblok bij zich waar hij de kentekens van twee Israëlische toeristenbussen had genoteerd die regelmatig per veerpont pendelen tussen Cyprus en Israël. Tegen het OM zei hij dat het noteren van de kentekens niets van doen had met voorbereidingen voor een aanslag. Toch ontplofte er twee weken na zijn arrestatie een bom in Europa.

De aanslag vond plaats bij de Bulgaarse luchthaven in Boergas en kostte aan vijf Israëlische toeristen en de Bulgaarse buschauffeur het leven. Experts op het gebied van aanslagen zeiden tijdens de rechtszaak tegen Yaacoub dat de aanslag in Boergas grote overeenkomsten vertoonde met de gevonden planning van Yaacoub. Bulgaarse autoriteiten die deze aanslag onderzoeken legden een verband bloot tussen de daders van de aanslag in Boergas en Hezbollah.

Nederland pleit er al enige tijd voor dat Hezbollah op de lijst van terroristische organisaties wordt gezet. Als dat gebeurt, wordt het voor Hezbollah moeilijker geld op te halen en naar de militaire vleugel te sluizen via Europese banken. Zelfs nadat bekend werd dat Hezbollah de hand had in de aanslag in Boergas, op Europees grondgebied dus, verzetten sommige EU-landen zich tegen plaatsing van Hezbollah op deze lijst. Nu blijkt dus dat Hezbollah niet alleen zijn financiering regelt via de Europese Unie, maar hier ook aanslagen voorbereidt.

Nawoord Likoed Nederland: de Nederlandse media vinden dit blijkbaar geen nieuws, want die melden dit niet.

Bron:

http://likud.nl/2013/02/hezbollah-beraamde-aanslag-amsterdam/#content

LIKOED

 

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Hezbollah, Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hezbollah beraamde aanslag Amsterdam

 1. Linsky zegt:

  Nog effe en we hebben hier ook van dit soort waanzinnige terreur!
  Blogger vermoord voor het ‘beledigen’ van de islam

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Vreemd eigenlijk, nu de hele Jodenbree Buurt in oud Amsterdam is verdwenen, het Waterloopleinmarkt plaats heeft gemaakt voor het stadhuis en “wij” als stadsbestuur niets te verwijten kan zijn?!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Dat is mogelijk de meeste foute mensen (Christenen en Joden ) leven in Amsterdam.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dat is nu toch de o zo vreedzame Islam (proest). Overal waar deze ideologie, van een maangod, wortel schiet is de ellende niet te overzien. En wat Bangladesh betreft, in 1971, heeft het islamitische pakistaanse leger daar 3 miljoen mensen vermoord, en ettelijke 100 duizenden vrouwen en meisjes verkracht. Dat is na te lezen in het boek van IBN WARRAQ “Weg uit de islam-getuigenissen van Afvalligen”, uitgegeven bij Meulenhoff Pers.

  Like

 5. Peter Selie zegt:

  Als vrienden van alles wat niet deugt en zich door ons laat onderhouden zal het ‘pregressieve’ bestuur van deze stad, dat niet erg gevonden hebben als er maar geen linksen bij de slachtoffers zouden vallen.

  Ze konden dan weer Wilders en zijn aanhang de schuld geven. Had zo’n walgelijke daad toch nog goede kanten!

  Like

 6. Pingback: BOINNK!!! | Hezbollah ook in Amsterdam actief?

 7. louis-portugal zegt:

  Ik mag het natuurlijk niet zeggen maar eigenlijk jammer dat het niet gelukt is.
  Misschien dat dan wat ogen open gingen

  Like

 8. ” Ze durven hier geen aanklacht te doen aan Iran “

  Like

 9. Pingback: Hezbollah: een terreurbeweging die het moeilijk heeft om in Europa als terreurorganisatie erkend te worden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s