SPD-politicus waarschuwt voor Roma stormloop: “Ze zullen veel kinderen verwekken, maar niets voor onze samenleving doen.”

Screenshot_7

Hij is pas drie dagen afgevaardigde in het parlement van Bremen. Maar de uitspraken van SPD-politicus Martin Korol (67) zorgen nu al voor politieke conflictstof.

Op zijn homepage waarschuwt de gepensioneerde leraar voor de vloed van armoedevluchtelingen uit Oost-Europa, die door professionele smokkelaarbendes Bremerhaven worden binnengeloodst. Ze behoren tot de volksgroep van de Roma (zigeuners) en hebben vanaf 2014 als EU-burger recht op een sociale uitkering van de staat.

Korol: “Deze mensen zijn afkomstig uit een archaïsche wereld. Vaders hebben geen scrupules om hun kinderen te laten tippelen of erop uit te sturen om te stelen. Ze beschouwen het als hun goed recht om hun minderjarige dochters tot een huwelijk te dwingen. Veel jonge Roma-mannen snuiven met de dampen van lijm hun verstand weg.”

Hint: Omdat men zulke duidelijke uitspraken in de SPD  niet wil horen, werd het artikel inmiddels aangepast. Nu staat er: “Mijn artikel ´Roma in Bremen´ leidde blijkbaar tot misverstanden. Ik heb het artikel anders geformuleerd en ingekort om de kernuitspraak duidelijker naar voren te laten komen. Hier de nieuwe versie.

Bild

Deze SPD-politicus waarschuwt voor stormloop Roma.

“Ze zullen veel kinderen verwekken, maar niets voor onze samenleving doen.”

Hij is pas drie dagen afgevaardigde in het parlement van Bremen. Maar de uitspraken van SPD-politicus Martin Korol (67) zorgen nu al voor politieke conflictstof.

Screenshot_8

Op zijn homepage waarschuwt de gepensioneerde leraar voor de vloed van armoedevluchtelingen uit Oost-Europa, die door professionele smokkelaarbendes Bremerhaven worden binnengeloodst. Ze behoren tot de volksgroep van de Roma (zigeuners) en hebben vanaf 2014 als EU-burger recht op een sociale uitkering van de staat.

Korol: “Deze mensen zijn afkomstig uit een archaïsche wereld. Vaders hebben geen scrupules om hun kinderen te laten tippelen of erop uit te sturen om te stelen. Ze beschouwen het als hun goed recht om hun minderjarige dochters tot een huwelijk te dwingen. Veel jonge Roma-mannen snuiven met de dampen van lijm hun hersens weg.”

Nu al leven er bijna 1000 van deze dakloze Oost-Europeanen in de havenstad. En iedere weken komen er 40 mensen bij. Korol werkte twee jaar als leraar in Bulgarije en maakte mee dat daar veel Roma niet bereid waren te integreren.

Korol: “Ik wil deze volksgroep niet in het algemeen verdenken. Maar ik vrees dat ze veel kinderen zullen verwekken, maar geen verantwoordelijkheid zullen tonen voor onze samenleving.”

Wat betreft Bernd Schneider (51), woordvoerder van de afdeling sociale zaken, zijn Korols uitlatingen uitermate discriminerend.

Hij geeft echter ook toe: “We hebben in Bremerhaven problemen met armoedevluchtelingen. Ze worden veroorzaakt door de Europese wetgeving. Nu worden de gemeenten ermee in de steek gelaten.”

Screenshot_3

Uittreksel van het veranderde artikel “Roma in Bremen”

1. Rijkdom is relatief

De deelstaat Bremen is het armenhuis van Duitsland, maar voor veel mensen in de wereld is het het land Utopia. Duitsland in zijn totaliteit is voor de armen van deze wereld het meest begeerde land van Europa en geen van de andere 16 deelstaten is begerenswaardiger dan Bremen.

Sinds enkele weken is Bremen het doel van Roma uit Bulgarije en Roemenië. Ze komen met gezinnen en complete clans en, dat is nieuw, uitdrukkelijk niet uit politieke redenen naar Bremen om hier asiel aan te vragen, maar vanwege de armoede thuis en de mogelijkheid hier om warm en droog te leven, zich zat te kunnen eten en in geval van nood geneeskundig verzorgd te worden. Dat is een eerlijke uitspraak. Ik begrijp deze mensen. Ik ken ze een beetje. Mijn vrouw en ik woonden en werkten twee jaar in Sofia. Wij kennen hun nood.

2. Middeleeuwen ontmoeten postmoderne

De media, politici en verenigingen van deze stad staan open voor deze arme mensen en hun problemen. Meer nog: alle partijen, verenigingen en media verkondigen bijna de plicht van ons burgers om deze mensen op te nemen. Wie dat kritisch ziet, maakt zich verdacht een onmens te zijn. Ik ben geen onmens. Integendeel. Ik ben een meelevend mens, die graag helpt.

Screenshot_4

Alle mensen, waar ik ook maar kan. Maar ik verbaas me er wel over dat Bremen plotseling zijn liefde voor de Roma ontdekt, die gedeeltelijk sociaal en intellectueel nog in de middeleeuwen leven, in een oeroude patriarchale samenleving.

We kunnen, over welke vraag dan ook, alleen dan met een zuiver geweten discussiëren als we ons losmaken van vijandbeelden en gedifferentieerd spreken, zonder daarbij alles zwart te zien. Zo ook hier. Ik spreek hierna niet van Roma die ooit uit hun thuisland de wereld ingetrokken zijn en zich daar hebben geïntegreerd, ook niet van de welgestelde of zelfs rijke Roma en ook niet van de meestal zeer arme Roma uit Midden- en Oost Europa, vooral uit Roemenië en Bulgarije, die met veel moeite ternauwernood hun hoofd boven water kunnen houden.

Ik spreek hier van de Roma die genoeg kracht en middelen hadden om de weg naar Bremen te vinden. Het vooruitzicht dat ze ooit zullen bijdragen aan het BNP of aan de pensioenen is gering. We moeten vrezen dat deze mensen zich slechts moeilijk laten integreren en dan alleen door een grote inzet van maatschappelijk werkers en financiën en vooral met veel geduld, dat daarvoor noodzakelijk is. Dat duurt minstens een generatie. Zeker, ook hier loont de strijd om ieder kind, om ieder meisje en iedere jongen en om iedere volwassene. Maar daarvoor zijn wij Bremers nauwelijks toegerust.

Screenshot_2

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=38592#more-38592

Auteur: Ambre66

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bulgarije, Duitsland, Immigratie, Roemenië, Roma en Sinti, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op SPD-politicus waarschuwt voor Roma stormloop: “Ze zullen veel kinderen verwekken, maar niets voor onze samenleving doen.”

 1. bobzelf zegt:

  Maar ik heb pas gelezen , dat als op 1 januari de grenzen van Roemenie en bulgarije opengaan ze NIET naar nederland komen !!!!
  whahahahahahashahaa, er staan rijen nu al voor paspoorten !!
  Maar ze komen niet hierheen !!!
  Oh, mijn hemel wat ben ik er toch op vooruit gegaan met Brussel en de EU .
  Daar moeten we echt inblijven !!

  Like

 2. Martha N zegt:

  Zijn wij van dezelfde gedachte.
  Om dit tegen te gaan, moet aan Brussel macht ontnomen worden, in plaats van nog meer gegeven.

  Like

 3. We hebben niet alleen een tsunami van niet-westerse immigranten te verduren, maar ook nog een orkaan van oost-Europese vluchtelingen. Beide rampen even vernietigend!
  EUROPE: R.I.P.!!!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Wij hebben Frans Bauer die heel veel reklame voor Zigeuners maak!!

  Like

 5. wim van rooy zegt:

  Ook hier weer de onzinnige gedachte dat men nooit zou mogen discrimineren, terwijl Korol zelf al een terecht onderscheid aanbrengt onder Roma. Discrimineren betekent ‘onderscheid maken’, en dat is een erg legitiem en verstandelijk proces waardoor beschaving ontstaat. Maar dat krijg je niet in die eurofiele karpatenkoppen geheid. Ik veronderstel echter dat elk van deze decadenten wel één of meer Roma in huis haalt.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De waarheid is hard……Maar leuker kunnen we het niet maken !!

  Like

 7. BertG. zegt:

  Over hetzelfde onderwerp maar dan iets anders geformuleerd.
  http://www.artikel7.nu/vrijspraak/nog-meer-platkoppen-naar-nederland.html

  Like

 8. BertG. zegt:

  Iets off-topic.
  Blindenhond VERBOTEN in A’dam.
  Uiteraard spreken ze dan over een structureel incident en zoiets als hé wat vervelend voor die blinde mensen. Inclusief film bewijs.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/02/blindenhonden_verboten_in_taxi.html

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En dat allemaal door het waanzinnige experiment EU/EUSSR.

  Like

 10. Siem zegt:

  De Duitse regering vraagt financiële steun uit Brussel om dit probleem te kunnen handelen……
  Goedkoper en effectiever is het om de grenzen te sluiten!
  Ze vragen om burgeroorlog. Zou dat de bedoeling zijn?

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Bert.G goed dat je nog eens naar art.7 wijst.
  Vroeger kwam ik er veel en voel me nu een beetje schuldig door er niet meer heen te gaan.
  Ga het weer doen.

  Heel lang geleden (misschien wel 40 jaar) was ik in ons gemeentehuis op de 4 de verdieping.
  Er omheen stonden pakweg 10 caravans.
  Ik vroeg de ambtenaar of hij weleens een Rolls-Royce had gezien.
  Er stond nl. een groene en die was van koko petalo.
  Ze stonden op een afkoopsom van de gemeente te wachten om op te rotten.
  Ik meen me te herinneren dat die toen rond de 200.000 gulden zat.

  Ooit bouwden we een subkampje, de kampbewoners moesten tussen de normale mensen wonen vond de politiek.
  Ze stonden met hun Tabbert caravans op de markt in een dorp en dat vonden ze niks want het volk keek zo naar hun.
  Dus we bouwden 10 standplaatsen, per standplaats 200 m 2 bestrating en een berging met warm water douche enz. totale investering per standplaats was 100.000 gulden per stuk las ik later in een krant. Een woningwet woning kostte toen totaal ongeveer 60.000 gulden.
  Ze wilden er niet naartoe.
  Een ambtenaar uit De Haag had wel een oplossing.
  Morgen komt een kraan en dan brengen we jullie naar een groot kamp en van dat grote kamp brengen we 10 wagens naar het nieuwe subkampje.
  Hoefde dus niet meer want ze verhuisden meteen.
  Enkele maanden later was de opening met burgemeester en nog wat mensen van de provinciale woonwageninstellingenen natuurlijk die ambtenaar uit Den Haag.
  Ze klaagden en betaalden de huur niet want er bleef als het veel regende wel eens een beetje water, ter groote van een tegel, op de bestrating staan.
  Ik vroeg aan iemand hoeveel die huur was.
  17,50 zei hij terwijl een w.w.woning toe al rond de 150 gulden was.
  Bij de electriciteitsmast hadden ze de meters al uitgeschakeld d.m.v. extra draden direct op het net.
  De toen nog koperen leidingen van de douches hadden ze al gesloopt.
  Ik kreeg nog een bod op mijn net nieuwe BMW 735 van een jongetje op een fiets.
  Ik kan een boek schrijven over mijn kennis en ervaringen met dat spul.
  Wat mij toen al het meeste irriteerde was het gemak waarme die lui alles geregeld kregen en bediend werden.

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Ja inderdaad; zo ging dat toen en zo gaat het nu nog steeds. Criminelen, drugsverslaafden, alcoholisten, pedo,s, azielzoekers, oost-europse vluchtelingen en tijdelijke arbeidskrachten worden door de linkse kerk en links Nederland altijd zielige mensen gevonden en dus worden zij altijd en veelal ten koste van de Nederlandse werkenden en belastingbetaler steeds op hun wenken bediend. Dat blijft altijd zo maar doorgaan, totdat er niets meer te halen valt bij de autochtone belastingbetaler en dan is de 2e kamer weer eens geschokt en weten ze het niet meer.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal 13.20. uur. Volkomen eens Louis. Mij zijn de ogen geopend door het boek van Martin Bosma ” De schijnelite van de valsemunters”, daarin staat voldoende om voor altijd een spuughekel te hebben aan de RODEN!

  Like

 14. Jan zegt:

  Men had er op kunnen wachten:
  SPD wil Martin Korol uit de partij smjten vanwege zijn kritiek op en waarschuwingen voor zigeuners.
  http://www.bild.de/regional/bremen/spd/fraktion-will-roma-kritiker-rauswerfen-29340866.bild.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s