Onderzoek bewijst: journalisten zijn groen-links, uiterst manipulatief en machtswellustig

Screenshot_22

(Door: Michael Mannheimer)

Media: ze hebben eigenlijk alleen maar de taak en de plicht van objectieve verslaggeving. Maar al lang zijn ze de ware heersers in Duitsland. Zonder legitimiteit en zonder enig mandaat. Media zijn al lang de stiekeme regenten – en zetten daarmee onze grondwet op de kop.

Mediadictatuur: journalisten zijn al lang de ware heersers. Alleen hebben ze hiervoor geen enkel democratisch gelegitimeerd mandaat

De Oostenrijkse overheidsambtenaar en socioloog Prof. Peter Stiegnitz heeft onlangs uitgelegd waar de ondraaglijke eenzijdigheid in de verslaggeving van gevestigde media vandaan komt:

“Deze mediale eenzijdigheid wordt bij het lezen van de onlangs gepubliceerde Journalistenindex II begrijpelijk. Gevraagd naar hun politieke instelling, noemde 34% van de journalisten zichzelf  sympathisanten van ´De Groenen´. De schrijvers van het onderzoek stelden o.a. vast dat de meeste mediavormgevers verder links staan dan de bevolking. Van de ondervraagde journalisten gaf 72% onomwonden toe dat ´het er bij hun werk om gaat om de politiek, de economie en de samenleving te controleren´.

Dat de journalisten daarmee de taken van de uitvoerende macht en de rechtbanken opeisen, stoort ze überhaupt niet.”

Media doen zich voor als wetgevende, rechterlijke en uitvoerende macht in één

Deze uitkomst voor Oostenrijkse opiniemakers is zonder meer ook van toepassing op Duitsland. Een peiling in Duitsland is tot hetzelfde resultaat gekomen en ook de ambitie om politiek actief te zijn is vermoedelijk dezelfde.

Journalisten zijn er tegenwoordig niet meer tevreden mee om objectief te informeren. Ze jagen met hun manipulatieve en links gerichte artikelen al lang de politiek en, stel je voor, ook justitie voor zich uit. Bovendien suggereren ze hun consumenten dat ze liberale en oneindig goede mensen zouden zijn als ze het eens zouden zijn met de gepubliceerde artikelen.

Daarmee hebben ze de hen toebedachte positie als informatieverschaffers in dienst van en voor het welzijn van hun lezers verraden en zichzelf veranderd in uiterst manipulatieve opiniemakers met een bijna grenzeloze macht. Zij bepalen wat goed of fout is, zij veroordelen diegenen die zich verzetten tegen hun monopolie-mening – en zij executeren deze mensen die zich geestelijk verzetten mediaal. Daarmee hebben de media onze grondwettelijk geregelde machtenscheiding niet alleen buiten werking gesteld, maar ook zijn plaats ingenomen: ze zijn de wetgevende, rechterlijke en uitvoerende macht in één. En daarmee in feite een – door niets gelegitimeerde – tweede regering geworden.

De grondwet voorziet voor het misbruik van de persvrijheid in gevoelige straffen

De vaders van onze grondwet hebben in het geval dat deze liberale wetten ervoor misbruikt zouden worden om tegen de op de grondwet gebaseerde liberale democratische orde te vechten, voorzorgsmaatregelen genomen door de hieraan deelnemende krachten (media [!], wetenschap, asielzoekers [!]) het te verbieden om nog verder aanspraak te maken op deze liberale wetten. Er staat letterlijk in artikel 18 van de Duitse grondwet:

“Wie de vrijheid van meningsuiting, in het bijzonder de persvrijheid, de vrijheid van onderwijs, de vrijheid van vergadering, de vrijheid van vereniging, het brief-, post- en telefoongeheim, het eigendom of het asielrecht misbruikt om te vechten tegen de liberale democratische orde, verliest deze fundamentele rechten. Het verlies van deze rechten en hun omvang worden door het constitutionele hof uitgesproken.”

Het wordt tijd om de media op basis van de grondwet terecht te wijzen – en de verantwoordelijken van deze massale wetsovertreding van de media met alle geboden hardheid te bestraffen. De wetten daarvoor zijn er. Alleen worden ze niet toegepast.

Bron:

http://michael-mannheimer.info/2013/02/22/studie-belegt-journalisten-sind-grun-links-und-hochmanipulativ/

Auteur: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Groenen, mainstream-media, Oostenrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

21 reacties op Onderzoek bewijst: journalisten zijn groen-links, uiterst manipulatief en machtswellustig

 1. Helaas is dit overal het geval Tijd dat POPned een podium krijgt!!!

  Like

 2. De media en sociaal? Kom nou! De werkelijkheid is, zoals altijd, het grote geld! De multinationals beheren de media en ook subsidies spelen hier een grote rol! Want hier geldt zoals overal “Wiens brood met eet, diens woord men spreekt!

  Like

 3. De elite voert ons, geholpen door de media, liever politiek correct de afgrond in, dan te kiezen voor politiek incorrecte oplossingen. Word gratis lid van de Populistische Omroep Nederland en bezorg de elite een beetje buikpijn: http://www.popned.nu/word-lid/

  Like

 4. Trias Politica zegt:

  Wie de media beheerst, beheerst de publieke opinie. As old as the way to Rome…

  Like

 5. Klopt, maar in de Romeinse tijd, was de evolutie (m.b.t. het denk- en relativeringsvermogen) nog niet zo ver gevorderd! Hoewel anno 2013 voor velen nog steeds niet….

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  @Trias.
  Daarom zou de PVV zich achter een initiatief als dat van POPNED moeten zetten.
  Daar samenwerking mee moeten zoeken, dat initiatief moeten overnemen.
  De PVV zou sowieso de creativiteit van zijn achterban moeten aanboren, want bij de top zit die niet.
  Ze zouden moeten zorgen dat om te beginnen hun website veel beter bezocht zou worden.
  Daar ligt een kiem voor een Omroep, een tv-zender.
  Maar ze doen nergens ene sodemieter mee.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Martien Pennings 07.05. uur. Helaas is het de waarheid, dat je nooit meer iets hoort als men een e-mail naar de PVV fractie, of naar Geert Wilders stuurt. Dat is geen reclame voor Geert en zijn fractie. Verder zou de PVV ook in mijn ogen veel meer contact moeten zoeken met gelijkgestemden waaronder POPNED.

  Like

 8. Frans Brassens zegt:

  Wat betreft de PVV, eerst had ik hoop, daarna achterdocht, daarna weer hoop en inmiddels weer achterdocht.

  De PVV DOET inderdaad geen sodemieter, Pennings.
  Het blijft nog altijd bij woordjes in plaats van daden.
  Ja Martien, wáár is de steun voor zo’n Omroep die alleszins de moeite waard zou zijn als correcte inlichtingenbron en tegengif tegen wat er nu is?
  Wáár blijft het organiseren van op zijn minst een forse demonstratie tegen het corrupte en landverradende Den Haag?
  Waar blijft de ACTIE?

  Op goede voorstellen wordt niet eens gereageerd, dat weet ik niet alleen van mezelf maar ook van anderen.
  Niet zo gek lang geleden had ik ideeën over hoe de PVV een beter contact met zijn sympathisanten zou kunnen hebben, hoe de partij zou kunnen profiteren van hun expertise, hoe de partij alleen al zou kunnen voorkomen dat mensen afhaken omdat ook mails met inhoud niet beantwoord worden anders dan met ‘dank voor Uw mail’ of zoiets.
  Het was een verhaaltje met onderbouwde ideeën waarin mogelijkheden werden aangegeven, zelfs met een soort draaiboek.
  Een vriend van mij was ook bevriend met een PVV kamerlid en speelde mijn gedachten via hem door aan ‘de partij’. Hij nog ik hebben er ooit nog iets van gehoord…..

  Is de PVV dan misschien tóch ‘controlled opposition’, én een partij die mensen hoop geeft en ze daardoor rustig houdt, een partij in dienst van de vernietigers van Nederland en haar bevolking?

  Like

  • dwz zegt:

   Laat de PVV hier maar eens op reageren.En graag eens met een goede onderbouwing komen inplaats van losse flodders uit de heup van Geert.

   Like

  • tjonge zegt:

   “Is de PVV dan misschien tóch ‘controlled opposition’, én een partij die mensen hoop geeft en ze daardoor rustig houdt, een partij in dienst van de vernietigers van Nederland en haar bevolking? ”

   en dat allemaal gebaseerd op 1 negatieve ervaring wegens 1 niet beantwoorde email van de pvv ?

   goh, als wij en de pvv met uw mentaliteit de “oorlog” moeten winnen, dan ga ik alvast voor dood liggen… of bent u ook zo een gefrustreerd molletje zo als bv jim van bemmel ?

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Verder hoed af voor het artikel van Mannheimer!

  Like

 10. tjonge zegt:

  ff oftopic, maar te belangrijk om te negeren !

  vanavond op ned 2 om 2055 uur het programma tegenlicht ! http://www.tvgids.nl/artikel/55155/Afrikaanse_gelukszoekers_laten_Europa_links_liggen/

  weer eens een mooi voorbeeld hoe ons land en europa naar de gallemiezen wordt geholpen !!!

  ik citeer hier een stukje uit de inleiding;

  “De deskundigen in Tegenlicht concluderen namelijk dat Europa zich tegenwoordig opricht als een fort waar nieuwkomers moeilijk binnenkomen. De Afrikaanse immigrant kiest daarom voor het oosten, waar bovendien de economieën bloeien. Dat heeft verregaande financiële gevolgen voor ons continent, menen experts. Ian Goldin, oud-topman van de Wereldbank en professor aan de universiteit van Oxford, stelt dat Europa rap de grenzen moet opengooien als het de ontwikkelingen van de 21e eeuw wil bijbenen”.

  ik ga iig niet kijken, is slecht voor mijn bloeddruk.

  groet tjonge.

  Like

 11. gielah zegt:

  Overigens beluisterde ik daarnet … gewoon op de Publieke Omroep…. een vraaggesprek tussen Ewald Engelen van het Burgerforum EU met Thijs Berman… EU-parlementariër namens de PvdA.
  Schuif, als u het horen wilt, even door naar 10.30 uur.
  Luister ook even goed naar wat Berman over Thierry Baudet op te merken heeft.
  http://www.radio1.nl/terugluisteren/tijd?terugluisteren_dag=2013-02-25&terugluisteren_hour=10

  Like

 12. @tjonge: “en dat allemaal gebaseerd op 1 negatieve ervaring wegens 1 niet beantwoorde email van de pvv ?”
  Het heeft niets met een negatieve ervaring te maken, maar met respect voor je kiezers! Als je als partij een site hebt, dan verwachten kiezers dat zij hier met hun vragen terecht kunnen. En dat ze ook (terecht) respons krijgen! Met name omdat de informatie in de media behoorlijk “gekleurd” is! De groep waaronder Brassens, die door intensief onderzoek de ware feiten steeds heeft achterhaald en het als plicht voelt deze met anderen te delen, zijn degenen die juist bijdragen aan het beleid van de PVV! Enige dankbaarheid of in elk geval een respons, zou hier dan ook op zijn plaats mogen zijn!

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @realpredictor 23.01. uur op 25/2. Wat ik ook nooit begrepen heb, dat is het feit, dat de site: “Wat kost ons de massa-immigratie”, er nog steeds bestaat, maar de PVV in casu Geert er wel weinig mee doen schijnbaar. Communicatie, dat is het woord. Communiceer met uw kiezers PVV, dan kan men ook voluit kiezen voor de PVV.

  Like

 14. Ikzelf heb 1 keer een reactie van de PVV gehad op een artikel dat ik ze heb toegestuurd, met de mededeling dat Wilders dit onderwerp in het volgende debat zal meenemen. Hierna heb ik ook niets meer gehoord. Ik kan me voorstellen dat hij (of zijn medewerkers) niet op elke veelgestelde vraag kunnen reageren maar ze zouden dit bijv. via een “Helpdesk” kunnen afhandelen of in elk geval een ‘algemene verwijzing’ geven naar een topic op hun site!

  Like

 15. Jan zegt:

  Onderzoek uit de VS laat zien hoe beperkt het nieuws is dat de linkse media brengt en dat zij vooral gaat over meningen (wat wij al lang wisten):
  http://stateofthemedia.org/2013/special-reports-landing-page/the-changing-tv-news-landscape/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s