Veel media aanwezig bij comeback van Lars Hedegaard

Screenshot_29

De Deense islamcriticus Lars Hedegaard is voor het eerst sinds 5 februari na de mislukte moordaanslag op hem weer in het openbaar opgetreden. De manifestatie op 21 februari in de Landstingsaal in Christianborg droeg de titel “De vrijheid van meningsuiting na de aanslag op Hedegaard” en werd door de Deense Free Press Society georganiseerd, waarvan de 70-jarige voormalige linkse socialist de voorzitter is. De veiligheidsmaatregelen waren groot en leken op die bij een optreden van Geert Wilders. Ook partijen en media waren aanwezig – de belangstelling van de media was buitengewoon.

Om te beginnen zei hij hoe blij hij was dat alle politici en redacteurs achter hem zouden zijn gaan staan en dat de vrijheid van meningsuiting zonder meer verdedigd zou moeten worden – zo was het in het begin in ieder geval…

Hieronder nog meer passages uit zijn geestige toespraak:

“Maar ik had niet veel papieren zakdoekjes voor mijn vreugdetranen nodig. Het bleek dat de belangrijkste artikelen de aanval op mij ervoor gebruikt hebben om hun lezers opnieuw te vertellen wat voor een ellendig en racistisch schepsel ik toch zou zijn. En toen ik met deze en andere schrijfsels over mijn zaak klaar was, neigde ik bijna zelf tot de opvatting dat het voor het land en de toekomst van de mensheid het beste geweest zou zijn als de misdadiger iets beter gericht zou hebben.”

“Daarna werd ik zowel blij als trots toen er een politieman geciteerd werd met de mening dat het moordmotief jaloezie geweest zou kunnen zijn. Men kon zich bijvoorbeeld voorstellen dat de vrouw van de 25-jarige dader – of een van zijn vrouwen – een oogje op mij had geworpen, zodat de wanhopige man zijn rivaal wilde doodschieten.”

“Intussen denkt bijna iedereen – vrienden zowel als vijanden – dat de aanslag door iets veroorzaakt werd dat ik gezegd of geschreven heb – dus dat geprobeerd werd het mij te verhinderen om verder te spreken en te schrijven. Naar die opvatting tendeer ik ook.”

Lars Hedegaard vermaakte de mensen op de bijeenkomst prima toen hij vertelde dat enkele leden van de organiserende organisatie, de Deense Free Press Society, hem verzochten zichzelf van zijn iets mildere, menselijke kant te laten zien: “Jullie hebben alleen maar de islam in de kop, luiden vele punten van kritiek tegen de Deense Free Press Society en haar bekendere leden.”

Maar Hedegaard zei dat de islam een serieus gevaar voor de vrijheid van meningsuiting zou zijn. Dat zou echter niet de enige bedreiging zijn. Hoe groter de invloed van China zou worden, des te meer zou de vrijheid van meningsuiting op internet worden beperkt en in de EU wordt aan plannen gewerkt om de vrijheid van meningsuiting te beperken.

Screenshot_27

Hedegaard letterlijk:

“Sinds de Free Press Society eind 2004 begon, zijn we ieder jaar van beschuldigd buitenlandervijandig, racistisch en rechts-radicaal te zijn – en helemaal niet geïnteresseerd in de vrijheid van meningsuiting.

“Het amusante is, als je naar de vele gasten kijkt die we in de loop der jaren hebben uitgenodigd naar Kopenhagen, dan is minstens de helft van hen dat, wat men ´van andere etnische afkomst´ noemt – mensen uit verschillende Arabische landen, Pakistan, India, China, Rusland enz. – we hebben zelfs Zweden op bezoek gehad.

“Maar de pers heeft zich er, op enkele uitzonderingen, helemaal niets voor geïnteresseerd wat er op deze bijeenkomsten gezegd en waarover er gediscussieerd werd, daar waar iedereen naartoe kon gaan en kon zeggen wat hij wilde. Niemand van de Deense radio of van de fijne kranten had zin om te komen en erover te schrijven wat onze vele gasten hadden te vertellen.”

“Diegenen, die andere mensen beschuldigen van racisme en eisen dat de vrijheid van meningsuiting van hen moet worden afgenomen en dat hun meningen verboden moeten worden, moeten zich wel heel veilig voelen. Ze kunnen zich helemaal niet voorstellen dat er een dag kan komen dat het hun meningen zijn die verboden zullen zijn, dat zij het zijn die voor de rechter gesleept worden – en moge God het verhoeden –, dat zij het zijn die op zekere dag de deur openen voor een postbode die een moordenaar blijkt te zijn.”

Toen men bezig was met de uitnodigingen voor de bijeenkomst werd een student met de naam Jihad Taha om veiligheidsredenen niet uitgenodigd, nadat men op zijn Facebook-site ook nog het citaat van Che Guevara had gelezen: “I don´t care if I fall, als long as someone else picks up my gun and keeps on shooting.”

Dat was voor de linkse pers aanleiding tot kritische discussies; men adviseerde de jonge mane om een aanklacht in te dienen wegens racisme, omdat hij vermoedelijk zou zijn uitgesloten vanwege zijn naam. Het Che Guevara-citaat is inmiddels van zijn Facebook-site verdwenen.

Uit de gastcolumn van Lars Hedegaard in de “Wall Street Journal” na de aanslag:

“Ik ben een uitgesproken criticus van de islamitische hegemonie en van pogingen islamitisch shariarecht in Denemarken en het Westen in te voeren… Tijdens de jaren-60 en de jaren-70, toen ik een jonge marxist was, werden deze mening als typisch voor politiek links beschouwd. Tegenwoordig worden verdedigers van zulke meningen routinematig rechts genoemd of zelfs dat het ´rechts-extreme´ opvattingen zouden zijn. Intussen is datgene, dat ooit links was, heilig verklaard, dat wil dat overspelige vrouwen verkracht, homoseksuelen opgehangen en afvalligen van de islam vermoord worden en dat 1200 jaar oude wetten, die ergens in de Arabische woestijn ontstaan zijn, onze vrije wetten vervangen.”

Screenshot_28

 

Hier de toespraak van Lars Hedegaard op video op Vlad Tepes (Engelse ondertiteling):

http://vladtepesblog.com/?p=59961

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/02/groser-medienandrang-bei-hedegaard-comeback/

Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Denemarken, Islam, Islamisering, Islamkritiek, islamofascisme, mainstream-media, Sharia, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting, Westen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Veel media aanwezig bij comeback van Lars Hedegaard

 1. bobzelf zegt:

  sorry maar ik weet niet , waar ik dit bericht , zo snel mogelijk door kan geven !!!

  Maar de heren von Rompuy en baroso , hebben zojuist ,te zien op de TV in

  Ukraine 610 miljoen euro GESCHONKEN AAN DE REGERING VAN DE UKRAINE !!

  WAAR AAN TE BESTEDEN ??????

  NA DE CROATISCHE REGERING WORDT NU SNEL OOK DE CORRUPTE REGERING IN DE UKRAINE OMGEKOCHT !!!!

  werd ons iets medegedeeld !!! gloeiende , gloeiende wat een ratten !!!

  voor het vuurpeleton , of is dat te snel om op te lossen ????

  Like

 2. Lars Hedegaard is een oude rot in het vak!

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Lars Hedegaard: Wat een humor heeft die man, geweldig!

  @ bobzelf

  Ach je moet maar denken: “Geld moet rollen”!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s