Griekenland: explosie van sociale onlusten verwacht

Screenshot_39

Na het Italië-drama staan de seinen in Griekenland ook op storm: waarnemers verwachten de escalatie van sociale spanningen en bloedige onlusten.

Het aantal gewelddadige acties in Griekenland had in januari met de aanslag op de partijcentrale van minister-president Samaras en op een winkelcentrum in Athene een nieuw hoogtepunt bereikt (hier). De Griekse topdiplomaat Leonidas Chrysanthakopoulos beschouwt dit echter pas als het begin. “Zeer spoedig zal het tot een regelrechte explosie van sociale onlusten komen”, waarschuwde hij in een gesprek met het Britse blad “New Statesman”. “Het wordt zeer onaangenaam.”

De beslissende vonk zal vermoedelijk dan overspringen wanneer er de komende maanden nieuwe omvangrijke belastingen met terugwerkende kracht zullen worden ingevoerd die de mensen gewoon niet zouden kunnen betalen, aldus Chrysanthakopoulos. Dan zou het tot een stijging van gewapende acties en “bloedige demonstraties” komen, voegde hij er aan toe. Natuurlijk zou dit verwerpelijk zijn, maar zolang de Griekse regering zou vasthouden aan de repressieve maatregelen tegen het Griekse volk, zouden de sociale onlusten aanzwellen.

“We hebben geen zes maanden meer”, aldus Chrysanthakopoulos. “als de EU iets wil veranderen, dan zou ze dit eigenlijk gisteren al gedaan moeten hebben.” Ondertussen zou men in Griekenland zelfs problemen hebben om de doden te begraven, omdat de mensen zich geen begrafenissen meer zouden kunnen permitteren. “De koelkasten in de mortuaria worden steeds voller, totdat de kerk tegen een paar families zegt dat zij aanspraak kunnen maken op een gratis begrafenis.

Een militaire putsch zoals in 1967 als gevolg van de crisis in Griekenland verwacht Chrysantakopoulos echter niet. “Bepaalde politici onderhouden contacten met het leger om te garanderen dat in geval van een grotere sociale onlust het leger niet zou ingrijpen.”Hij zou echter niet teveel op details willen ingaan, omdat dit een heikel onderwerp zou zijn.

Screenshot_40

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/02/26/griechenland-explosion-von-sozialen-unruhen-erwartet/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Griekenland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Griekenland: explosie van sociale onlusten verwacht

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Titel is correct. Hier binnenkort ook grote rotzooi. Hoop ik. Maar ik hou er rekening mee van niet, omdat het GROS te laf(en te bang) is om achter die verdomde geraniums vandaan te komen.
  Totdat de dag aanbreekt dat ze helemaal niks meer te makken hebben, maar dan zijn ze te laat.
  Tip: haal maar snel uw bankrekening leeg, want binnen afzienbare tijd ligt Italië ook aan het ESM-infuus… Leuk hè?
  http://welketoekomst.wordpress.com/2013/02/26/belastingaangifte-oppassen-met-vooraf-ingevulde-informatie/

  Like

 2. tjonge zegt:

  hoe kan dat nou ?

  de eu heeft net de Nobelprijs gehad ?
  de eu was toch “nooit meer oorlog” ?
  of hebben ze het fout ?

  vragen, vragen….

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Eens met @ G.Deckzeijl, dat het hier niet meer lang zal duren dat ook de pleuris in nederland uitbreekt. Helaas, zal dat pas gebeuren als het grootste deel van onze bevolking GEEN ETEN meer kan kopen, want geheel SUF en GEHERSENSPOELD door de RODEN en de LINKSE KERK, laat de NEDERLANDER ALLES toe, en laat over zich lopen! Dan heb ik respect voor de gewone griek, spanjaard en portugees, DIE WEL DE STRAAT OPGAAN! Wat mij opvalt is ook de stilte bij de VAKBONDEN de OUDERENBONDEN en andere maatschappelijke ORGANISATIES als KERKEN! Of zijn deze al zo ingepakt door het RODE FAALKABINET VAN MARX RUTTE?
  Marx Rutte, het gesmolten pakje boter!

  Like

 4. Piet Klont zegt:

  Het enige verwerpelijke is dat de EU mede verantwoordelijk is, de ‘vredesstichters’ uit Brussel.
  Die onlusten komen ook hier, maar zoals gewoonlijk loopt dit volk eerst nog twintig jaar achter de feiten aan.

  Like

 5. Elvi zegt:

  Wat er in feite gebeurt is dat de Arabische ‘lente’ ook naar Europa wordt gehaald.

  We hebben gezien welk effect dat heeft gehad in het Midden-Oosten. Daar kreeg de moslim broederschap de overhand. Waarschijnlijk is de verwachtingen in Europa dat de EU door deze ontwikkelingen vast in het zadel komt.

  Ik zou wel heel graag willen weten hoe Orwell hier tegen aan zou kijken. Naar mijn mening kan niemand zomaar zo’n fantasie neerschrijven. Hij moet een speciaal talent hebben gehad om het verloop van ontwikkelingen te kunnen evalueren. Toen al.

  Like

 6. toetssteen zegt:

  @Tjonge
  De vraag stellen is hem beantwoorden.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Wilders heeft gelijk zoo rijk zijn wij ook weer niet dat we alle Zuidelijke landen uit hun hachje kunnen redden om niet zelf in de moeras in te worden getrokken.

  Like

 8. de brandjes smeulen al, het is nu wachten op de uitslaande brand nog…

  die tip v je geld vd bank halen… daarvan slaat me ook de schrik om t hart als je dat zou doen hè, dieven, inbrekers en wat zal t nog waard zijn? Hoeveel is interessant om er af te halen, gewoonweg iedere Euro die je maar hebt eigenlijk? Die ‘bankgarantie’ kun je dan ook wel vergeten zeker…

  Like

 9. Roni Thome zegt:

  Ten eerste, drie keer CHAPEAU voor de Duitse krant “Deutsche Wirtschaft Nachrichten’ en de vertaling van E.J. Bron. Dit artikel is heel belangrijk. Historisch gezien opent dit artikel een venster naar de nabije toekomst. Het gaat niet uitsluitend over Griekenland en ook niet over Italië. Het gaat om ons allemaal. De Griekse diplomaat, Chrysanthakopoulos, weet waar hij het over heeft. De super rijke Grieken die nooit een cent belasting hadden betaald, zijn allang weg uit hun vaderland. Ze vlogen in de richting van de Zwitserse bank of Monaco. De gewone Grieken worden letterlijk uitgekloofd en hebben niets meer te verliezen. Als er geen brood meer op de plank is, kan de regering naar de hel lopen. De EU wordt als een vijand beschouwd, die het land bezet en de mensen knecht. De Grieken vochten in de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitsers. Ze zijn nu ook niet bang tegen de EU-bezetter en zijn handlangers (de regering) te vechten. Vechten gaat nooit op vreedzame wijze. Dat lukte zelfs Ghandi niet. Dezelfde scenario kan men ook in Spanje, Portugal en zelfs Italië verwachten. Het zal een domino-effect hebben over heel Europa. Ook in noordelijke landen zoals Nederland, Duitsland en Denemarken, groeit de EU-vijandigheid met de dag. Er gaat geen dag voorbij of artikelen zoals dit verschenen in blogs en internet media: http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/02/eurobedrog-deel-ii-de-euro-kost-u-jaarlijks-ruim-vierduizend-euro?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=03933db705-nb&utm_medium=email

  Like

 10. bobzelf zegt:

  Zou ik een kwartiertje alleen mogen zijn , in een beperkte ruimte , en dan neem ik alleen mijn honkbalknuppel mee !!

  met de figuren , die mij verteld hebben , dat zonder de Euro ” HET LICHT UITGING ”

  EN WE EEN DERDE WERELDLAND ZOUDEN WORDEN ????.

  mocht dhr. de jager cda ( AL ONS GELD KOMT MET RENTE TERUG ) en die volgevreten VVDer van baalen het niet gezegd hebben , dan kunt U ze toch gewoon naar binnen sturen !!.
  ONGELOFELIJK , JE ZOU JE TOCH ALLEEN AL DOODSCHAMEN , ALS JE OP ZULKE PARTIJEN GESTEMD HEBT !!!

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Bobzelf 14.24. uur. Inderdaad Bob, de “bolle”, Jan Kaas de Jager, met zijn bolle ponem die ons vertelde, het geld dat we aan Griekenland hebben gegeven, krijgen we met rente terug.
  Whoehahahaha, als het niet zo bitter was, zou je denken in TOVERLAND terecht te zijn gekomen.
  Sprookjes vertellen, daar zijn de politici van alle gevestigde partijen, buiten de PVV en de Pvdd heel goed in! Geld terug bolle Jan, ja in drie termijnen: Vandaag niet, morgen niet, en nooit niet!

  Like

 12. Pingback: Grieks financieel toezicht gunt zichzelf topsalarissen van hulpgelden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s