Kremlin bestrijdt illegale migratie

Screenshot_37

Razzia in Moskou: agenten van “Omon” pakken illegale migranten op

Russische stadsbevolking vreest criminaliteit en te grote overheersende buitenlandse invloed – wetswijziging moet problemen oplossen.

De ontevredenheid van de Russische bevolking met de aanwezigheid van migranten neemt toe. Vooral in Moskou en Sint Petersburg komen klachten over stijgende criminaliteit en het overdragen van besmettelijke ziektes door illegalen. Per 1 januari heeft de Russische president Vladimir Poetin een nieuw soort registratie in werking gesteld, die bij misbruik niet alleen voorziet in het straffen van de migranten, maar ook van hun werkgevers en verhuurders.

Ze huizen in vochtige kelders, eten slechts en verblijven meestal illegaal in Moskou of andere grote Russische steden: de afgelopen jaren zijn er miljoenen mensen uit de structuurzwakke republieken van Centraal-Azië, Tadzjikistan, Oezbekistan en Kirgizië, naar Rusland gekomen om daar hun geluk te beproeven. Officieel gaat Moskou van tien tot twaalf miljoen buitenlandse migranten uit, van wie negen miljoen een baan hebben. Hoe groot het aantal illegalen is, valt moeilijk te bewijzen.

De regering probeert al lange tijd grip te krijgen op de illegale immigratie. De ingezette veiligheidstroepen van de “Omon” treden vaak niet kinderachtig op: bij een razzia op 19 februari in Sint Petersburg arresteerden ze 300 moslims, een maatregel m.b.t. de terreurbestrijding, zoals officieel werd gezegd. Er bleven zes moslim in de gevangenis. De gearresteerden behoorden tot de bewoners van een getto in Sint Petersburg, dat al jarenlang is gelegen rondom “Apraskij Dwor”, een van de oudste handelscentra van Rusland, vlak in de buurt van het beroemde warenhuis “Gostinnyi Dwor”. Na het verval van de Sovjet-Unie ontstond daar een zwarte markt, waar de drugs- en wapenhandel bloeit. Een schandvlek midden in het centrum van Sint Petersburg, waarvoor de politiek zich opnieuw interesseert, nadat er tot nu toe geen investeerders werden gevonden voor een restauratie van het historische gebouw.

Naast de veiligheidsdiensten van de staat maken ook zelfbenoemde ordetroepen zoals het burgercomité “Swetlaja Rus” jacht op illegale migranten. Ze beschouwen zichzelf als bewakers van de orde en werken samen met de immigratiedienst (FSM). Door de bevolking, die bang is voor een overheersende buitenlandse invloed en die op feestdagen, zoals met Oud en Nieuw in Köningsberg/Kaliningrad vanwege botsingen met buitenlanders niet meer op straat durft, worden burgerwachten ondersteund.

De politiek ziet zich nu genoodzaakt om te handelen. Onlangs eiste Michael Prochorov, die bij de laatste presidentsverkiezingen kandideerde, op een burgerforum om buiten de grote steden kampen voor migranten in te richten, waarin ze zouden moeten leven totdat ze alle opnameprocedures zouden hebben doorlopen. Dan zou er, naast de registratie door de autoriteiten, ook noodzakelijk medisch onderzoek van hen kunnen plaatsvinden. Daarmee spreekt Prochorov velen uit de ziel. In werkelijkheid werden door de migranten ziektes meegebracht, die al lang als uitgestorven golden. Naast difterie zijn ziektes zoals tuberculose, geslachtsziektes, HIV, hepatitis en polio in opmars. De meeste mensen werden in hun landen van herkomst niet ingeënt. Een behandeling in Rusland kunnen ze gewoon niet betalen. Er werd ook van gevallen bericht, waarin het moslims door hun religieuze leiders verboden werd een Russische arts te bezoeken. Omdat migranten niet alleen in de bouw, maar vaak ook in de slecht betalende dienstverlenende sector en in de handel werken, eisen artsen al heel lang een wettelijk voorgeschreven onderzoek voor buitenlandse immigranten.

Het Kremlin wil met een hervorming van de immigratieregels de scherpe kantjes van de problemen afhalen. In november ondertekende Vladimir Poetin een wet die migranten verplicht tot een taaltoets. Ze moeten kunnen aantonen voldoende kennis van het Russisch te bezitten, die door een Russische notaris ondertekend moet zijn. Bovendien is het bewijs van een opleiding vereist, die overeenkomt met het laagste Russische schooldiploma. Nieuw is dat de wet bij overtreding niet alleen voorziet in het straffen van de migranten, maar ook van werkgevers bij wie ze illegaal aan het werk zijn en verhuurders die hen bij zich laten wonen. Rusland wil ook de rechten van de migranten beschermen. Er zal hen materiële zekerheid en medische zorg worden gegarandeerd. Illegalen, die betrapt worden, zullen in het vervolg voor een periode van een tot vijf jaar Rusland niet meer binnen mogen komen. Hun Russische handlangers dreigen vijf jaar gevangenisstraf.

Velen vinden de migratiepolitiek te liberaal. Tot nu toe zouden buitenlanders uit Centraal-Azië 90 dagen zonder visum Rusland kunnen binnenkomen en er werken. Daarom is bij de Centraal-Aziaten de praktijk ingeburgerd om na drie maanden te vertrekken en direct daarna weer voor 90 dagen terug te keren. De mogelijkheden om de regeling tot nu toe te ontduiken zal ook de nieuwe wet niet kunnen voorkomen. Op het station Kazan in Moskou handelen vervalsers in de benodigde documenten. Volgens de voorzitter van de vereniging ”Arbeidsmigranten uit Tadzjikistan”, Karomat Sjaripov, koopt 90% van de migranten vervalste documenten.

Het dilemma blijft: Rusland heeft enerzijds de immigratie van gekwalificeerde arbeidskrachten nodig, anderzijds komen migranten overwegend uit Tadzjikistan, Oezbekistan of Kirgizië en beschikken ze zelden over een opleiding.

Screenshot_38

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/kreml-bekaempft-illegale-migration.html

Auteur: Manuela Rosenthal-Kappi

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islamisering, Rusland. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kremlin bestrijdt illegale migratie

 1. luckybee zegt:

  Uit de Marokkaanse koran hebben ze de laatste tijd dit bij geschreven.
  Sinds de ontketening van de Arabische Lente in de Moslimwereld, zijn de Moslims wakker geworden van hun decennia lange slaap. We hebben ons als Oemma van Islam beseft dat het niet langer zo kan en dat we een nieuwe koers moeten varen. Niemand zal ontkennen dat we te lang hebben geleefd in verdeling en ellende. Onze landen worden nog steeds geteisterd door dictators die ons onderdrukken en nog belangrijker, we hebben in onze landen te lang geleefd onder een niet-Islamitische wetgeving die niet bij ons past, omdat wij een Oemma zijn die steeds meer naar Islam terugverlangt.

  We zien steeds meer dat de Moslims zowel binnen als buiten de Moslimlanden terugverlangen naar eenheid, en dit is een vanzelfsprekend verschijnsel. Want wat is er nu mooier dan dat we allemaal weer zouden leven in één staat, met één leider, geregeerd door enkel en alleen de wetten van Islam? Dat we gezamenlijk zouden leven in de Islamitische Staat Al Khilafah, die ooit opgericht is door de nobele handen van onze geliefde Profeet (saw)? Welke Moslim zou nu niet willen leven in de Islamitische staat wiens terugkeer door onze Profeet (saw) zelf is voorspeld toen hij zei:

  Het Profeetschap zal onder jullie blijven zolang Allah (swt) het wil, vervolgens zal Allah (swt) het opheffen wanneer hij dit wil; dan zal er een Rechtgeleide Khilafah volgens de methode van Profeetschap zijn, dit zal blijven zolang Allah (swt) het wil. Vervolgens zal Allah (swt) haar opheffen wanneer hij het wil. Dan zal er een bijtend koningschap zijn. Deze zal blijven zolang Allah (swt) het wil, vervolgens zal hij deze weer opheffen wanneer Hij dat wil. Dan zal er een tirannieke heerschappij zijn zolang Allah (swt) dat wil. En dan zal er een Khilafah Rashidah op de methode van Profeetschap zijn. Daarna zweeg hij (saw).”
  (Overgeleverd door Ahmad)

  Hoewel veel Moslims ernaar verlangen zijn er echter nog veel vragen over dit idee. Wat is de Khilafah precies? Hoe zal deze staat eruit zien? En hoe kunnen we hiervoor werken? Hoe kunnen we deze eenheid weer realiseren?

  Om deze reden organiseren wij, Hizb ut Tahrir Nederland, gezamenlijk met de Moslims in Nederland de campagne ‘Het is tijd voor Khilafah’. Wij willen samen met jullie werken om zowel Moslims als niet-Moslims de schoonheid van Islam en haar wetgeving te laten zien. Zodat iedereen kan zien hoe mooi en perfect ons geloof werkelijk is.

  Voor meer informatie:

  http://www.tijdvoorkhilafah.nl
  https://www.facebook.com/TijdVoorKhilafah

  Like

 2. Makropoelos zegt:

  Als het tijd voor Khilafah is, wat het ook betekent, is het dan niet beter dit in het land van herkomst te doen? In Nederland brengt de islam alleen maar onrust en onzekerheid. De schoonheid van de islam en speciaal haar wetgeving is al meer dan genoeg bekend.
  Tevens is er in jullie landen van herkomst nog verschrikkelijk veel te doen. Het is nu gemakkelijk praatjes te hebben als je in Nederland in een opgemaakt bed gestapt bent. Dus eerst de boel in de Arabische landen opruimen en goed laten functioneren en we zijn niet ongenegen jullie daar bij te helpen ook.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Vreemd he, over al die meegebrachte ziektens word hier in Nederland niet gesproken, hoewel ze hier ook weer zijn opgedoken.

  Like

 4. Jan zegt:

  Omon in aktie tegen moslimterrorist. Deed de politie dat maar eens hier.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s